Ada sanki sadece bize adad

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
eşimin annesi,8 çocuğu küçükken demişki
"yarabbim eğer bir gün çocuklarımı evlendirip sana çok şükür dersem inek kesicem"

ve şimdi adağı yerine geldi çok şükür.
ama sorun şu, her aradığımızda "işte para yollarsınız bende keserim"
diğer çocukları aradığın da bişey demiyor.
bende eşime dedimki " şuraya borcumuz var,buraya borcumuz var unutma"
çünkü bizimkinin eli açıktır, dayanamaz hepsini vermek ister kötükedihüso
ya aslında kaynanam çok iyi niyetli biridir.
ama hep bize hep bze
demiyolar ki bunlarda ev almak için uğraşıyor.
köydeki evi yaptırırken para verdik biz.
diğer kaynım vermedi.
şimdi bakalım nolcak ne dicekler bu kez.
hem bizden daha fazla maaş alıyor, hemde herkesten daha açız diyor:mymeka:

Eeee zaten kendi parasıyla kesmediği adak kabul oluyor mu ki?
Tam bilmiyorum ama sizden aldığı para ile adak kesmek olur mu?:uhm:

laleee yetiş, biliyorsun senin yorumların çok önemli benim için :((((((((((

ama geçim kaynağı biziz.
köydeki ürünlerini sürümden sonra satıcak 500 tl yapıyormuş.
gerisini de biz tamamlıcakmışız.

Adağı kayınvaliden adamış, parasını da onun vermesi lazım. El şeyiyle gerdeğe girilmezmiş, sizin paranızla kayınvalidenin adağı olmaz. Yerine getirecekse kendi parasıyla kesecek. Olay budur, sende kayınvalidene aynen böyle söyle güzelim.

o zaman toplaşacak bütün kardeşler verecek, hem ufak ufak düşüer kimseyi fazla sıkıntıya sokmaz
kızı erkeği farketmez, herkes vermesi gerek, madem 8 kardeşin üzerine adanmış 8 kardeşte verecek

laleee yetiş, biliyorsun senin yorumların çok önemli benim için :((((((((((

kaydirigubbakcemile

Adağı kayınvaliden adamış, parasını da onun vermesi lazım. El şeyiyle gerdeğe girilmezmiş, sizin paranızla kayınvalidenin adağı olmaz. Yerine getirecekse kendi parasıyla kesecek. Olay budur, sende kayınvalidene aynen böyle söyle güzelim.

Hee bak cidden olmuyormuş..
bence söyle Burbuk'un dediğini..
Kabul olmaz de..fisfisfis

ay ben şimdi ona böyle böyleymiş desem ortalık karışır.
dicekler ki para vermek istemiyorsan söyle.
peki şimdi o bu sürümdeki ürünlerini satacak, üstünü biz tamamlıcaz, yine mi olmaz acaba.

adak kendi adağı,siz neden para vereceksinizki?
inek kesmekse amaç elbette yardım edersiniz ama adakta kendi biriktirdiği,kendi kenara attığı paradan kesilir adak..
bunun dinen uygun olmadığını anlatın kayınvalidenize bence..

offffffffff buda para istemenin bir diğer şekli heralde. valla korkulur bu kayınvalidelerden.

o zaman toplaşacak bütün kardeşler verecek, hem ufak ufak düşüer kimseyi fazla sıkıntıya sokmaz
kızı erkeği farketmez, herkes vermesi gerek, madem 8 kardeşin üzerine adanmış 8 kardeşte verecek

bide kayınvalidem duygu sömürüsü yapıyor.
akşam eşimle konuştuktan sonra bi baktım eşim "anammmmmm anammmmm" şarkısını söylüyor.:mymeka:

Adak ve kurban gıbı seyler kısının borcu yokken ve durumu ıyyıken yapılan seylerdır.Bunlar borc ve baskasının parası ıle olmaz.

benim de bildiğim adağı kendi alacak ve adağı kendisi ve akrabaları filan yiyemez.. öyle bişeydi işte.. siz de bunu bahane edin hihoyyythihoyyyt

offffffffff buda para istemenin bir diğer şekli heralde. valla korkulur bu kayınvalidelerden.

kız sorma her ay yeni bir problem bahane çıkarıyolar.
ama ben şimdi ne yapacağımı biliyorum, eve kilitlicem aparayı..süprizzzzz

benim de bildiğim adağı kendi alacak ve adağı kendisi ve akrabaları filan yiyemez.. öyle bişeydi işte.. siz de bunu bahane edin hihoyyythihoyyyt

zaten o da diyorki ben yemicem ama size yedircem.
bide ne adamış biliyormusunuz?
adağın pişircekmiş kapının önünde yanında da 1 çuval ekmekle dağıtacakmış :olmaz:

kaynanan yanlıs ıstemıs aslında dıcekdıkı ben adagımı kesıyorum kendı param ıle ..
ama onumuzdkeı ay para lazım olsa sızden ısterım dese ıdı ya..ozaman haklı olurdu..

öyle saçma şeymi olur..sizden para olursa adağı yerine gelmezki..bir daha kendi başına inek kesmesi lazım..varmı öle bana para yolla keseyim...madem bi bilgisi yokmuş bu konuda adak adamasaydı...

zaten o da diyorki ben yemicem ama size yedircem.
bide ne adamış biliyormusunuz?
adağın pişircekmiş kapının önünde yanında da 1 çuval ekmekle dağıtacakmış :olmaz:
ne kadar dusuncelı tebrık ederım kaynananızı..

Back
X