adaletin bu mu dünya....

sahra87

Bilemiyorum...
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
1.101
5
116
İstanbul
Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için.....

bu açıklamayı okuyarak yazmaya karar verdim..aslında bir yorum beklemiyorum yani şart değil yorum yapmanız ama şuan kimseye anlatamadığımdan kimseyle konuşamadığımdan belki de haykırmak istiyorum içimdekileri dökmek istiyorum..dert değil ama sıkıntı yaratıyor...offffffffffff.....

yalnız kalıp hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum..ne kadar adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz.bu sene kısmetse mezun oluyorum.ailem serbest meslekle uğraşıyor ve krizden o kadar çok etkilendilerki mezun olur olmaz bir iş bulmam gerekiyor.bu devirde iş bulmak o kadar zor ki..kriz bir yandan işsizlik bir yandan...ailemin durumu iyi olmadığı için bu sene bitirmem gerek düşüncesinin stresi bir yandan...bir de bu akşam duyduklarım tuz biber ekti üstüne..
iktisat fakültesi mezun olucam ve bizim gibi bölümlerden mezun olan insanların adını duyunca iç geçirdikleri orada çalışmanın hayal gibi birşey olduğu bazı şirketler var...
özel bir üniversitede her dersten babasının hocalarıyla konuşması sonucu geçen,babası devlette öenmli bir mevkiye sahip(milletvekili...vs değil) bir arkadaşım var ve babası onu bahsettiğim şirketlerden birine yerleştircekmiş.o kadar moralim bozulduki...orada olmayı hakeden o değil benim...kıskanmıyorum ama haksızlığa dayanamıyorum..benim için hayalken,başvuruda bile bulunmaya çekinirken haddine olmayan insanlar hooop orada çalışmaya başlayacak..bir değil iki değik bunun gibi kaç tane var belki...offfffffff adaletin bu mu dünya....çok içim sıkılıyor çokkkkk
:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Üzülme canım ya..
Gün doğmadan neler doğar demişler..:teselli:
Bak sen mezun olana kadar kimbilir neler değişir ülkemizde..
İnşallah sen ve tüm iş isteyenlere gönlüne göre hayırlı kapılar açılır..:Saruboceq:

sağol canım..evet neler değişir ama sinir oluyorum insanların bu kadar rahat olmalarına..babası okuldaki hocalarıyla konuşuo geçirin çocuğumu diyor ve tükaka geçiyor sonra kalkmış babam beni sokacak diyor şirkete...biz de ağzımızın sularını akıtarak şirketin kapısından bakarız...hadi beni geçtim alnının teriyle o şirkete girenlere ne büyük bir saygısızlık..orada çalışacak seviyede bir insan değilki...

ee burası türkiye,,dayın olmadımı hiçsin bu dünyada be güzelim...

maalesef...zaten iş yok kriz var bir de böye şeyleri duydukça deliriyorum..kimbilir kaç ay işsiz kalcam:((

dediğin gibi malesef,allah büyüktür kardeşim.ne mezunlar var şimdi asla çalışmam dediğin işte çalışıyolar

ben en düşük işe bile razıyken şu durumda bu şartlarda işte haketmeyenler en iyi yerlerde çalışıcak..kızdığımda bu...

bence böyle şeyleri daha fazla düşünme yoksa olan sana oluyor yok yere yıpratıyorsun kendini,,,üzülünce sanki herşey istediğimiz gibimi oluyor..*??asla

haklısınız...çok teşekkürler cevaplarınız için..olan bana oluyor sinirimi de etraftan çıkarıyorum..

insallah hersey duzelir canim(K)
benimde bugun morelim hic yok icimde SIKINTI cok hayattan bezmesim gibi olum korkusu hep aklimda
nedense boyle olaniniz varmi

ah cnm ahhh.Ben seni çok ii anlıyorum ,,,ikimiz de iş derdindeyiz ,ben de üni bitirdim.Hadi ben sınavda ii puan alsam olur ama sen özel sektörde iş bulcaksın üstelik...
Ankarada dayısı olan yaşadı memlekette ...İnan ben de haksızlıklara gelemiyorum inanılmaz sinir oluyorum ama elden bişeycik gelmiyo...Biz alnımızın teriyle bi yerlere gelmeye çalışıyoruz,gelgelelim bi telefonla iş halledenler var...:kızgın:
Ben bi kanalda yayınlanan bi kısa film izlemiştim hiç unutmam o gün bugündür karamsarlığa düşünce aklıma o gelir...
Filmin özü : Allah yardım ederse en büyük torpil budur...şeklinde bi mesajı vardı.
Ben de aynen bu mesaja inanıyorum cnm,insanlara muhtaç olmayalım,ümidimizi ALLAH tan alalım...O isterse ,biz de tabi çaba gösterirsek herşey olur...
Sana ve kendime iş konusunda aynı şeyi diliyorum...İnşallah olur cnm ya :Saruboceq:

ah cnm ahhh.Ben seni çok ii anlıyorum ,,,ikimiz de iş derdindeyiz ,ben de üni bitirdim.Hadi ben sınavda ii puan alsam olur ama sen özel sektörde iş bulcaksın üstelik...
Ankarada dayısı olan yaşadı memlekette ...İnan ben de haksızlıklara gelemiyorum inanılmaz sinir oluyorum ama elden bişeycik gelmiyo...Biz alnımızın teriyle bi yerlere gelmeye çalışıyoruz,gelgelelim bi telefonla iş halledenler var...:kızgın:
Ben bi kanalda yayınlanan bi kısa film izlemiştim hiç unutmam o gün bugündür karamsarlığa düşünce aklıma o gelir...
Filmin özü : Allah yardım ederse en büyük torpil budur...şeklinde bi mesajı vardı.
Ben de aynen bu mesaja inanıyorum cnm,insanlara muhtaç olmayalım,ümidimizi ALLAH tan alalım...O isterse ,biz de tabi çaba gösterirsek herşey olur...
Sana ve kendime iş konusunda aynı şeyi diliyorum...İnşallah olur cnm ya :Saruboceq:

iyi dileklerin için öncelikle çok teşekkürler canım..evet alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz ama bazılarının alnında yazmasa bile torpildi bilmemneydi işlerini hallediyorlar...bu torpil olayları o kadar canımı sıkıyorki..tamam torpil kötü bir şey değil ama yerinde bir torpil iyi birşey yani torpilin bir anlamı da birinin size referans olması demek.ama referans olurken insanlar gerçekten işi yapabileceklerine inandıkları hakeden insanlara referans olurlar.böyle okulu bile alengirli yollardan bitirecek birinin ben haketiğini düşünmüyorum.bu da sinirlerimi çok bozuyor.öyleki içimden mezun olmak bile gelmiyor.mezun olsam ne yapıcam evde oturucam...off yazılanı yaşıyoruz ama işte yazılanlar bazen adaletsiz oluyor...böyle olunca kabak aileme ve erkek arkadaşıma patliyor onların içini yiyip bitiriyorum...allah hepimizin tüm derdi sıkıntısı iş sıkıntısı maddi manevi sıkıntısı olanların yardımcısı olsun... :Saruboceq:

Bir kere odağını ondan çek. Üniden iken maddi durumum kötü olduğu halde burs alamazdim.
Zengin arkadaşlarım patır patır özel kurumlardan torpille alırdı hep kızardım.
Dünyanın adaletine hatta bir tanesi araba aldı o burslarla...
Ama ışte dünyanin çok adaletli bir yer olduğunu düşünmüyorum sen elinden geleni yapıp gerisini allaha havale edeceksin. O sana hayallerinden de güzel kapılar açıyor hem de torpilsiz.
Hayatımda birsürü olumsuz olay varken öyle güzel bir olay olur ki hep şükrederim.
Hiçbir sey aynı kalmıyor herşey değişiyor hızla.
Güzel iş kapıların olacak inan buna zamanla.

Eski konu. Eminim arkadaş hayallerin ötesinde iş bulmuştur tarihe bakaydım iyiydi.
:KK70:

Back
X