Adaletin bu mu dünya :)

belmiyum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.335
1.663
133
Biliyosunuz taze bosandim.
Düşünüyorum da evlenince hep kadının bişeyleri değişiyor. Soyadı değişiyor, kütüğü değişiyor. Toplumun bakış açısı. Bosandiginda da tepe taklak tekrar bekarliktaki soyadınà, eski kimlik bilgilerine dönüyor. Toplumda bi sen ona aittin düşünceleri. Değişik bakış acıları vs. Hep kadının üzerinde yük.
Şimdi bosandigim şahısa bakıyorum. Oh valizini aldı gitti memleketine.
Bi kimlik değiştircek sadece medeni hali değişecek.
Soyad aynı.
Bekar adam gibi dolancak ortada.
Değişen veya kaybettiği bişey yok. Sen dulsun ama!

Adil değil ya.
Naçizane tavsiyem kadınlar da kendi soyadını kullansın. Hayatını hiç elin adamına, onun ailesine göre sekillendirmesin.
Her zaman dimdik duralım.
Öyle dertleselim dedim.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Çok olgun çok dingin yazmışsın.Yeni hayatını bu bakış açısıyla kuracaksan ne mutlu sana
Kimlikteki soyisim bir şey değiştirir mi bilmiyorum ama bence kızlarımızı böyle yetiştirelim o önemli.Yani baştan o çarpık zihniyeti doldurmayalım çocukların beynine yok dul yok bilmemne...

Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum da tek handikapı evladımızla aynı soyadını taşıyamayız kızlık soyadımızı kullanmaya devam ettiğimizde. Bu da gelişim çağlarındaki çocuğun kafasında sorulara sebep olur diye düşünüyorum; "herkesin annesiyle soyası aynı benim niye değil" vs. Kadının eli kolu bir yerde illaki bağlanıyor...

Bende cok kucuk yasta severek evlendim . 1 yila yakin suredir evde iki birer yabanci gibiyiz . O kadar hamile kalmaya calistim . Nasip olmadi . Simdi tam bosanicam derken hersey tepe taklak oldu .
Aileme gidemiyorum .
Gitsem bebegi aldirmam icin baski kurulacak aldirmasam huzur vermeyecekler .
Bosanmaya kalksam " süründürürüm " diyor mahkeme kapılarında .
Erkek adam istesin en fazla 3 celse .
Adalet değil .
Ve dediğin gibi soyumuzdan sopumuzdan vazgecerken onlar icin
Bir bavula , yeni bi kimlige bakiyor hersey .

Aynen katılıyorum arkadaşım.. mutsuzsa elalem ne der diye neden o ızdırabı çeksin ki evladım.. benim babam bu kafadan değil iyi biliyorum bunun acısını.. ama eşimden yana o konuda şanslıyım.. oğlumuz var bitane ama kızımız da olursa her şartta yanlarındayım hele kız evladım evliliğini bitirmeye sebep şeyler yaşasa kollarımı sonuna kadar açarım diyo.. ne yalan söyleyim öyle hoşuma gidiyo ki.. elalem mi emek verip büyütüyo sanki.. konuşanların canı cehenneme..

kkda bile hala dul kadin muhabbeti doner konularda. gecenlerde bir konuda buyuk harflerle yazilmisti hatta. maesef var. boyleleri anca baskalarini yaftalarlar.
hic adil degil.

Burda bile bi sürü konuda geçiyo.. dul kadın mı veriyoruz dul kadın mı alıyoruz vs.. çok sinirleniyorum.. aurıca dul diye eşi ölenlere denir boşananlara değil..
Ben o lafı kullanmıyorum
Bazı insanların düşüncelerinden bahsederken kullandım ünlemli.
Yanlış anlasilmiyayim

Ben o lafı kullanmıyorum
Bazı insanların düşüncelerinden bahsederken kullandım ünlemli.
Yanlış anlasilmiyayim
Yok sizin için demedim zaten.. evlilik üzerine açılan konularda takı az olunca veya bi istekleri gönüllerine göre olmayınca kız anneleri hemen dul kadın mı veriyoruz diyolar veya komşular akrabalar falan dul kadın mı alıyolar muhabbetine giriyolar.. dul kadın düşsün tepenize diye bağırasım geliyo

Haklısınız.
Ben de o kadar marjinal bişey söylemek istemedim aslında. Yani kendi soyadını da kullansın. O kişiyi hayatından attığında onu insanlar hala toplumda adıyla sanıyla tanısın.

Konu sahibi çok doğru yazmışsın. Soyadı kütük bunlar hallolmayacak şeyler değil. Bir de şu var bosanmadan erkeklerde etkileniyor ve bakış açısı onlar içinde çok iç açıcı olmuyor. Ben çok duyuyorum çevremden bosanmaz adamla olmaz diyeni. Özellikle bu konularda tecrübeli olanlar bir kadın kolay yikmaz deyip genç kızların gözünü açıyor;-)
Dul kadın muhabbeti çok iğrenç zaten ama o da senin tavrınla ilgili. Tanıdığım bosanmis bir sürü kadın var hicbiri de ben bosandim diye karalar bağlamıyor;-)

Artık hala var mı o dul kadın muhabbeti?

Nasıl yani? Türkiye'de mi yaşıyorsun?
Değişime dirençli bir ülkedeyim ben ve malesef hala var. Olmaya da devam edecek belli ki.
Daha dün yeni başlayan bir dizide geçti kadın düğün yapmak istemeyen kızı için 'dul kadın mı veriyoruz?' dedi.

Burda bile bi sürü konuda geçiyo.. dul kadın mı veriyoruz dul kadın mı alıyoruz vs.. çok sinirleniyorum.. aurıca dul diye eşi ölenlere denir boşananlara değil..

Türkiyede yaşıyorum da daha bir günden bir güne ailemde duymadım böyle bir sey. Ki var da yani boşanmış bekar hanımlar. Bahsederken "ee bekar kadın elbet hayatında biri olacaktır" falan diye bahsediliyor. Arkadas cevremde de duymadım. Ben de artk sadece pek gelismemis yerlerde kaldı diyodum.

Sanki istatistik kurumu mu mübarek, çetele tutuyorlar.

Valla inanır mısınız ben o dediğiniz boşanmış erkek bakış acısını kk da duydum öğrendim.
Ama siz bana bakmayın ben bu evlilik mevlilik konularında baya bilgisiz cahil ı cuheylaydim.
Sayenizde az gözüm açılıyor.
Bir de eskiden kimlikte de dul yazıyormuş ya.
Çok cahillermiss keşke ölseler

Kiz ben evlenmeden tecrübe sahibi oldum ya ona ne demeli Amann eskileri boşver. Allahtan değişmiş.

Mesela bana sorsalar eski esimi offf bi gömerım ki. Ama gömmek için değil bilsin de hayatını yakmasın diye kizcagiz.

Ama bilsem ki kız çok şirret . Onların topunun hakkından gelcek, o zaman methiyeler düzerdim.
Ben bilemedim giymatini sen bil. Böyle adam böyle kv bi daha bulamazsın der yamardim. Şimdi onlar düşünsün.

Zoru başardınız boşanarak... Bundan sonrası çok güzel olsun sizin için inşallah...

Ya gerçekten toplumu anlayamıyorum , bu algı ne alaka nerden yerleşmiş... Ne günah ne ayıp bişey.. Kim beynimize işlemiş mutsuz da olsan çekeceksin kefeninle o evden çıkacaksın olaylarını...

Hani bizden sonraki nesil umuyorum ki aşmış olur bunu diyeceğim ama o kadar çok "dul kadın " muhabbeti duyuyorum ki kk da olsun çevremde olsun... Çok üzülüyorum bize, kadınlara...

Bugün eşim ve bir arkadaşımla oturuyorken Çilem konusu açıldı , arkadaşım da "çok iyi etmiş gebertmiş hayvan herif kadını pazarlamaya kalkmış " dedi, eşimse "kadının da vardır öyle ayakları adam durduk yere yapmamıştır " oldu cevabı

Ki eminim babam da olsa abim de olsa böyle iğrenç bir cevap verecekti... Toplumumuzun kadına bakışından tiksiniyorum!!!!

Not:eşime gerekli cevabı verdim ama zihniyeti tabiki değişmedi konu uzamasın diye haklısın yanlış düşünmüşüm deyip kapattı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…