Biliyosunuz taze bosandim.
Düşünüyorum da evlenince hep kadının bişeyleri değişiyor. Soyadı değişiyor, kütüğü değişiyor. Toplumun bakış açısı. Bosandiginda da tepe taklak tekrar bekarliktaki soyadınà, eski kimlik bilgilerine dönüyor. Toplumda bi sen ona aittin düşünceleri. Değişik bakış acıları vs. Hep kadının üzerinde yük.
Şimdi bosandigim şahısa bakıyorum. Oh valizini aldı gitti memleketine.
Bi kimlik değiştircek sadece medeni hali değişecek.
Soyad aynı.
Bekar adam gibi dolancak ortada.
Değişen veya kaybettiği bişey yok. Sen dulsun ama!
Adil değil ya.
Naçizane tavsiyem kadınlar da kendi soyadını kullansın. Hayatını hiç elin adamına, onun ailesine göre sekillendirmesin.
Her zaman dimdik duralım.
Öyle dertleselim dedim.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aynen katılıyorum arkadaşım.. mutsuzsa elalem ne der diye neden o ızdırabı çeksin ki evladım.. benim babam bu kafadan değil iyi biliyorum bunun acısını.. ama eşimden yana o konuda şanslıyım.. oğlumuz var bitane ama kızımız da olursa her şartta yanlarındayım hele kız evladım evliliğini bitirmeye sebep şeyler yaşasa kollarımı sonuna kadar açarım diyo.. ne yalan söyleyim öyle hoşuma gidiyo ki.. elalem mi emek verip büyütüyo sanki.. konuşanların canı cehenneme..Çok olgun çok dingin yazmışsın.Yeni hayatını bu bakış açısıyla kuracaksan ne mutlu sana
Kimlikteki soyisim bir şey değiştirir mi bilmiyorum ama bence kızlarımızı böyle yetiştirelim o önemli.Yani baştan o çarpık zihniyeti doldurmayalım çocukların beynine yok dul yok bilmemne...
Burda bile bi sürü konuda geçiyo.. dul kadın mı veriyoruz dul kadın mı alıyoruz vs.. çok sinirleniyorum.. aurıca dul diye eşi ölenlere denir boşananlara değil..Artık hala var mı o dul kadın muhabbeti?
Ben o lafı kullanmıyorumBurda bile bi sürü konuda geçiyo.. dul kadın mı veriyoruz dul kadın mı alıyoruz vs.. çok sinirleniyorum.. aurıca dul diye eşi ölenlere denir boşananlara değil..
Yok sizin için demedim zaten.. evlilik üzerine açılan konularda takı az olunca veya bi istekleri gönüllerine göre olmayınca kız anneleri hemen dul kadın mı veriyoruz diyolar veya komşular akrabalar falan dul kadın mı alıyolar muhabbetine giriyolar.. dul kadın düşsün tepenize diye bağırasım geliyoBen o lafı kullanmıyorum
Bazı insanların düşüncelerinden bahsederken kullandım ünlemli.
Yanlış anlasilmiyayim
Haklısınız.Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum da tek handikapı evladımızla aynı soyadını taşıyamayız kızlık soyadımızı kullanmaya devam ettiğimizde. Bu da gelişim çağlarındaki çocuğun kafasında sorulara sebep olur diye düşünüyorum; "herkesin annesiyle soyası aynı benim niye değil" vs. Kadının eli kolu bir yerde illaki bağlanıyor...
Artık hala var mı o dul kadın muhabbeti?
Burda bile bi sürü konuda geçiyo.. dul kadın mı veriyoruz dul kadın mı alıyoruz vs.. çok sinirleniyorum.. aurıca dul diye eşi ölenlere denir boşananlara değil..
Nasıl yani? Türkiye'de mi yaşıyorsun?
Değişime dirençli bir ülkedeyim ben ve malesef hala var. Olmaya da devam edecek belli ki.
Daha dün yeni başlayan bir dizide geçti kadın düğün yapmak istemeyen kızı için 'dul kadın mı veriyoruz?' dedi.
Valla inanır mısınız ben o dediğiniz boşanmış erkek bakış acısını kk da duydum öğrendim.Konu sahibi çok doğru yazmışsın. Soyadı kütük bunlar hallolmayacak şeyler değil. Bir de şu var bosanmadan erkeklerde etkileniyor ve bakış açısı onlar içinde çok iç açıcı olmuyor. Ben çok duyuyorum çevremden bosanmaz adamla olmaz diyeni. Özellikle bu konularda tecrübeli olanlar bir kadın kolay yikmaz deyip genç kızların gözünü açıyor;-)
Dul kadın muhabbeti çok iğrenç zaten ama o da senin tavrınla ilgili. Tanıdığım bosanmis bir sürü kadın var hicbiri de ben bosandim diye karalar bağlamıyor;-)
Kiz ben evlenmeden tecrübe sahibi oldum ya ona ne demeliValla inanır mısınız ben o dediğiniz boşanmış erkek bakış acısını kk da duydum öğrendim.
Ama siz bana bakmayın ben bu evlilik mevlilik konularında baya bilgisiz cahil ı cuheylaydim.
Sayenizde az gözüm açılıyor.
Bir de eskiden kimlikte de dul yazıyormuş ya.
Çok cahillermiss keşke ölseler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?