- 14 Ağustos 2013
- 834
- 400
- 78
- Konu Sahibi EylemHemsire
-
önceki konumdanda hatırlayanlar vardır katiplik mülakatına girdim. ama adaletin simgelendiği yerde ne kadar adaletsiz olunabilir gördüm. kimine adını sor babasının mesleğini sor geç, kimine 6 7 soruyu daya. Sonra vay efendim sen bilemedin!!!
bana 3 soru soruldu 2 sini bildim ama başını kaldırıp yüzüme bakmazahmetinde dahi bulunmadılar. birine laikliği tanımla, atatürkün ilkelerini say derken gelip dünyanın ortasındaki çukurun adını sormak nedir? güzelim romanlar şairler duruken dandik bir kitabın yazarını sormak nedir? tipimimi beğenmediler, neyim eksik ben anlamadım. takım giy dediniz giydik saygılı ol dediniz olduk kpss geç klavyede yüksek yaz dedin yazdık ( imlalı, kağıttan 142 kelime)) sonra mülakatta gel haketmediğin muameleyi gör. bıktım artık yaşamaktan benim memur olmaya hakkım yokmu üniversitede o kadar kadro açacağına memur al bizi açıkta bırakma bırakıyorsun madem istihdam sağla nefret ediyorum yaşamaktan herşeyden
sonuç daha belli değil bu şartlarda kazanır mıyım sizce
İnşaallah herşey istediğin gibi olur.bende adalet katiplik okumak istiyorum üni.de.acaba okumadan lise meznyken kpssye girip kazandıktan sonra mülakatta yine bölye sorular soruluyormu yoksa fark etmiyormu bide on parmak şartmı 2 parmak olupda hızlı yazılsa kabul edilmiyormu
bilgisayar sertifikası şartmı ? bana yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
canm bilgisayar sertifikası şart 3 dk doğru bir şekilde 90 kelime ve üzeri yazarsan istersen tek parmakla yaz önemi yok ama 10 parmak hızına hız katacaktır lise üni farketmiyor malesef ben üni adalet mezunuyum lise mezunuyla aynı konumdasın mülakatta
(yanlış anlaşılmasın lise mazunlarını küçümsemiyorm ama bölm mezunları alınmalı bence)
Teşekkürler verdiğin cevaplar için inşaallah sende kazanırsın istediğin gibi olur herşey. evet anladım ne demek istediğini peki katiplik mesleğine başlandığı zaman muhasebeyi ilgilendiren işler yapılıyomu anlamıyorum muhasebeden o yüzden soruyorum.bu mesleği iyice araştırıp ona göre seçim yapmak istiyorum neler yapılıyo tam olarak ? mülakatta kaç tane ne tür sorular soruluyo ? bu mesleğe sözleşmeli alım yapılmıyormu ?
Teşekkürler verdiğin cevaplar için inşaallah sende kazanırsın istediğin gibi olur herşey. evet anladım ne demek istediğini peki katiplik mesleğine başlandığı zaman muhasebeyi ilgilendiren işler yapılıyomu anlamıyorum muhasebeden o yüzden soruyorum.bu mesleği iyice araştırıp ona göre seçim yapmak istiyorum neler yapılıyo tam olarak ? mülakatta kaç tane ne tür sorular soruluyo ? bu mesleğe sözleşmeli alım yapılmıyormu ?
Bu işe giren de pişman, girmeyen de:)
Ben 4 yıllık zabıt katibiyim, öncelikle söylemeliyim ki torpilsiz giren çok ve evet maalesef torpille giren daha çok.
Sayıca çok personel alınacak yerlerde torpilsiz girmek daha kolay oluyor, bunu da belirtmeliyim.
Ayrıca mülakatta sorulan soruları doğru cevaplandırmanız önemli değil. Önemli olan oradaki tutum ve davranışlarınız. Sonuçta işe girerseniz adliyede çalışacaksınız ve sıkıntısı olan insanlara hizmet vereceksiniz, dolayısıyla çok sabırlı ve saygılı olmanız lazım. İşte tam olarak bunu ölçüyorlar.
Olmadı diye de hiç üzülmeyin. Çünkü çok zor şartlarda çalışabiliyoruz. Şans işi gerçi, çok rahat bir birime de düşebilirsiniz.
Bu arada amacınız katip olmaksa, gerçekten hızlı yazmanız gerekiyor. Sadece işe girmek için değil, işinizi yapabilmeniz adına. Öyle "yazı yazmaktan" ibaret değil işimiz, duruşmalarda konuşma hızında yazmak zorundasınız.
Girmek isteyen arkadaşlar umarım kazanır. Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olurum :126:
ricaederm canım bu bölmn muhasebeyle alakası yok sözleşmeli memur alınıyor genelde sonradan kadroya geçiyorsun tabi direk kadroluda atanabilirsin ama zor biraz mülaktlar yani mülakat soruları değişiyor bazen 3 tane soran da oluyor 7 tanede tarihden güncel bilgilerden genel kültürden herşeyden sorabiliyorlar ben adalet mezunuyum merkezi atama yok hep mülakatlı alım oyüzden pişmanım bu bölümü okuduguma sen ne mezunusun adaletmi okumak istiyorsun anlamdm
Sıkıntısı olan insanlara hizmet verecekesiniz ve çok zor şartlarda çalışıldığını söylediniz nasıl yani bu zor şartların nasıl olduğunu anlatırsanız çok sevinirim.
Adliyeye derdi olan insan gelir, normal insanın işi yoktur. Hırsızı, katili, dolandırıcısı vs. ve bunların mağdurları veya boşananlar, maaşını alamayanlar vs vs. Dolayısıyla insanlar dertlidir, sabırsızdır, bu anlamda iş zordur.
Bir de diğer yüzü var tabii. Amirleriniz ve çalışma arkadaşlarınızdan yana sıkıntınız olursa iş çekilmez hal alır. Torpilli de çok olduğundan beceriksizlerle doldu taştı adliye. Yanındaki arkadaşın işini iyi yapamazsa ne olur, onun işini de senin üstüne yıkarlar.. Daha çok iş yaparsın, o da daha çok yatarve maalesef egosu çok yüksek amirlere denk gelme olasılığınız da yüksek
Kimi birimlerde herkes süper olsa da zordur, çünkü işi zordur, yoğundur. Duruşması uzar, mesaisi çoktur, geleni gideni çoktur..
Her birimde şikayet edeceğiniz bir durum illaki vardır yani.
Ama gene de çok şükür. Ben işimi severek yapıyorum ve biliyorum ki özel sektörden çok daha iyi durumdayız. Gene de tavsiye ederim :106:
Teşekkür ederim beni aydınlattığınız için her işin bi zorluğu vardır bi yerde sıkıntı çekiyo insanlar ama ben katipliği şöyle biliyordum duruşmalarda yazı yazar savcıyla olay yerine gider savcının belli işlerini bilgisayara aktarır yada yazı yazar böyle biliyodum tabi direk çalışan birinden duymadım televizyondan gördüm ya da çalışanların tanıdığından duydum sorunlarla direk katiplerin alakadar olduğunu bilmiyodum.2 yıllık adalet bölümü okuyan biri çalışacağı zaman çok mu zorluk çeker acaba
Ya muhakkak ilk zamanlar zorlanırsınız. Okuduğunuz okulla çok alakalı değil. Çünkü tahmin edersiniz ki teoridekiyle uygulama bir olmuyor.
Kötü etkilemek istemem ama işe ilk başladığımda hep istifa etmeyi düşünürdüm, ama hep işi bilmemektendi. Öğrendikçe korkum filan kalmadı.
Bu arada evet yaptığımız iş genel olarak yanlış biliniyor. Mahkeme veya savcılık olsun, davaları sonuçlandırmak için delil toplarlar, taraf dinlerler, bunların her aşamasında katipler vardır ve bu delillerin temini için yazışmalar yaparlar. Bu davaların tarafları gelir, onları bilgilendirirler. Talepleri olabilir, hakim/savcı bununla ilgili karar verir, kararlar yazılır. Bu davaların duruşmaları olur, onlarda bulunurlar. Bu davaların keşifleri olur, savcılıkta ise genelde otopsi olur, bunlara giderler. Dava karara bağlanır, kararları yazarlar.
Ve birimden birime bütün bunların uygulanışı farklılık gösterir.
Bu arada biz UYAP diye bir sistem kullanıyoruz. Açıköğretimin adalet bölümünde dersi de var, orada da ne gibi ekranlar kullanıyoruz görülebilir.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
Evet çok yardımcı oldunuz çok sağolun bende zaten açıktan okumayı düşünüyorum gerçi bu bölümü kazanacağım bile belli değil ama hakkımda hayırlısı olsun çalışan birinden öğrenmek farklı hukuka bi ilgim var anlamadım sayısalım yok sözel bölümlere yönelmeye çalışıyorum bide daha çok masa başı yada ona benzer işler istiyorum iş hayatınıda düşünüyorum acaba yapabilrmiyim hani çalışma olanağı olan bi meslek olamasını istiyorum iyice araştırmaya çalışıyorum siz böyle anlatınca korktum bi an yapamam diye düşündüm :)
Yaparsınız, yaparsınız. Korkmanıza gerek yok. Hem üni. mezunu olmanıza da gerek yok. Seneye kpss ye girip şansınızı deneyin. Kazandıktan sonra da okumaya devam edersiniz. Hem adliyenin yarısı açıköğretim öğrencisidir zaten
Hakkınızda hayırlısı olsun :)
Konu ne zaman açılmış ama yeni gördüm cevap verme ihtiyacı hissettim..
2007 yılından beri zabıt katibi olarak çalışıyorum..
Benim adliyede herhangi bir torpilim yoktu, tek kelime yanlışıyla 112 net yazdım..
Mülakatta sordukları babamın ne iş yaptığı ve son halifeydi..
Sınava yaklaşık 1000 kişi başvurulmuştu, 450. sırada mülakata çağrıldım ve mülakat sonuçlarında 10. sırada kazandım..
Ben kesinlikle torpil yoktur demiyorum ama oraya oturan insanlar boş insanlar değiller..
Komisyon Başkanı, Başsavcı..
İlla ki sorulan sorulara cevaplar yerine dikkat ettikleri hususlar daha önemlidir..
Kazanamamana üzüldüm ancak kazanamayan herkesin kazanmış insanlara torpillisin sen diye bakmasından rahatsız oluyorum,
bıkkınlık getirdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?