Merhabalar, bende tüp bebek sürecine başlayacağım. Dün araştırmalara başladım. Acıbadem 160 bin yumurta toplama ve yumurta transferi bu süreç içinde alınacak kan testleri, 3 gebelik testi, ultrason kontrolleri en son kese görmeye kadar dahilmiş. Prof. Dr. Esra Bulgan Kılıçdağ benim çok beğendiğim ilgili bir doktor kendisininde acıbadem ile anlaşması var. Onlarda da ücret 160.000 yumurta toplama transfer ama özel muayenehane olduğu için hastanede yapılan kan testleri vs. Ayrı ücrete tabi olacaktır tabiki tüm bunlar taze transefere karar verilip ekstra bir süreç çıkmazsa geçerli. Başkent ücretleri ise 110.000 TL doç. Dr. Erhan Şimşek iyi bir doktora benziyor daha önce hiç gitmedim fakat sıra bulmak çok güç yoğun bir hoca dün aradım 14 eylüle sıra alabildim. Gittikten sonra deneyimlerimi paylaşırım. Acıbademden süreç tek seferde ilerlemedi diyelim ekstra süreçlerin ücretini de öğrendim embriyo dondurma 36.000 bunu çözdürme yine 36.000 ( bu kadar şey içinde saçma bulduğum bir şey çözdürmek ayrı ücret) eğer sperm ve yumurta çok sorunlu ise yapay zeka destekli embriyo seçimi varmış 37.000 TL de bu bütün bunların dışında ilaçlar dozajlar kişiye göre değişiyor tabiki ama standart olarak 60 70 bin arası. Çok zor bir süreç daha karar verme aşaması bile böyle. Ben bu işe başlamadan gidip tüp bebek merkezlerini gezebilirim birileri bana tanıtır kullandıkları yöntemleri anlatır diye düşünmüştüm ama muayene gibi gidip bilgi almak gerekiyor çok bilgi alamıyorsunuz telefonda acıbadem biraz daha iyi bu konuda. Sizlerden karar verenler var mı, ya da bu sürece başlayan beni de bilgilendirebilirseniz sevinirim.