adanalı olmak adamı kötümü yapıyor

şehirlerin önemli olduğunu sanmıyorum heryerde kötü insanda var iyi insanda önemli olan sevgilinizin kişiliği.bende şuan adanadayım eşim adanalı
geçen hafta ablamlarla dışardaki insanların neden adanalıları garip gördüklerini konuşmuştuk.adana okadar çağdaş bir memleketki gelip görmek gerek öyle dışarıdan anlatılanlar gibi değil asla.

ben de adanalıyım sevgilimde adanalı.. adanalıların yerlisi arap değil türktür araplarda yıllardır adanada yaşar ve inanılmaz iyi insanlardır sevgilim arap mesela ama ben değilim.. ailen tamamen önyargıyla yaklaşiyor..

canım 20 yaşındasın tamam 1 seneyi bulur diyosun evlilk e o zamanda 21 olcaksın ne farketcek..
bu yaşlarda verilen kararlar sonradan dert açıyo insanların başına..aklına başına topla..oku, meslek edin, paranı ye çatır çatır,,şöyle bi ufkun açılsın, doğru dürüst gör önünü..
ne bu evlenme merakı yahu? evlenmk kolay anacım ben boşuna mı 25 ime kadar evde kaldım:lepi::lepi:
okudum, işimi elime aldım nişanlıyım şuan tamam ben de 20 yaşında tanıştım nişanlmla ama asla o yaşta evlenmeyi düşünmedim..bu saçmalıkkafamçokkarıştı..bazen hala erken geliyo bana biliyo musun? acaba 3- 5 sene daha beklesemydm diyorum..ama nişan yaptık bi kere, seneye de düğün artık..
madem vazgecmiceksin bu çocuktan, o zaman evlenmeyi bi kenara bırak..sürdür ilşkni gittiği yere kadar ama evlenme, abla tavsiyesi..sengözlerimebaksanab

Bende adana'lıyım ,eşim kocaeli'li ,benim ailemde kocaeli olduğu için tepki göstermişti.Hep kocaeli çingene doludur dendi.3 yıl kabul ettirebilmekle geçti.Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ve tabiki çingene değil:)Evliliğimizde 4 e girdi.Ama bende kocaeli insanına gerçekten hiç ısınamadım,çok kötü insanlarlada karşılaştım kocaeli'li olarak.Yani ailen adana diye istemezken bende adana'lı olarak kocaeli'nin insanını pek de iyi bilmem:)Ama her bölgenin iyiside var kötüsüde.Şehir olarak çok çok farklı .Kocaeli'ye ayak uyduramadım.Hala bocalıyorum,Adana'yı arıyorum.Benim eşimdede vardı adana ön yargısı ama şimdi adanaya yerleşme düşüncemiz var.

Ayrıca dışarıdan adana neden önyargılı bilinir bilirmisiniz?? çünkü doğudan göç alır,gelen insanlar kendi kültürlerini getirirler haliyle ve çok asi olurlar,insan gibi yaşamayı bilmezler , sorsanız nerelisin diye doğunun herhangi bi şehrinden yakın bi zamnda gelmişlerdir ama ADANALI derler,heryerde sorun çıkarırlar.gazetelerde ,tvlerde olaylı haberler onlardan çıkar,zaten adanada yaşadıkları mahallerlerde farklıdır,kendilerini soyutlamışlardır,yüreğir,sarıçam vb.semtletde otururlar.yani yaşadıkları yerler bellidir.Ben hiç yüreğire gitmiş değilimdir örneğin.Ülkemizde iyi olaylara pek yer verilmez medyada; hep kötü olaylar yansıtılır,doğal olarak da bu insanların olayları yansır medyaya. Kimlerden bahsettiğimi anlamışsınızdır..Ve sadece bu sebepten dolayı adanaya önyargılı bakılır.Ben nefret ederim onlardan güzelim memleketimin adını kirletiyolar diye.düşünün İstanbulda hergün bi ton olay olur,istanbullularmıdır bunları yapanlar?büyükşehirlerin en büyük sorunudur bu.karışıktır çünkü insanlar.

Kimi yeni adana der kimi kuzey adana ,orası başkadır,,adanalılar bilirler,t.özal,s.demirel.güzelyalı mahfesığmaz,barajyolu,k.evren buralarda o insanlara rastlamazsınız.,
adana önyargılı bakan insanların yolları adanaya düşsün isterim görüp yorum yapmak daha akıllıca olur.

Sorununa gelince;
Gerçekten sevgilinin samimiyetine güveniyorsan,sana karşı hislerinden eminsen ,önünde bir sınav, bir mücadele seni bekliyor.Bu durumlarda uzaklık en büyük sorun,yaşadım çünkü,sabretmelisin araya biraz zaman girsin,hem sevgilinide sınamış olursun böylece,bol şanslar dilerim

Son düzenleme:
ayrı şehirlerdeyiz evet kısa bir süre ama bu kadar iyi anlaşmak böyle düşüncelere dalmak için yetiyo sanırım bi kere bile kavga etmedik

valla kavga etmediyseniz kötü
ben kavga etmezsem olmaz sengözlerimebaksanab
bi tartış,çileden çıkar tepkisi ne oluyoo,başınA bi şeyler kalkıyo mu bak bakalm
bi de ben net aşklarına sıcak bakmam
temas olmadan aşk olmaz kaydirigubbakcemile3
yani illa cinselliği kastetmedim

ön yargının sebebi her kimlikte insan olması kürdü türkü çerkezi alevisi şiisi sünnisi yabancısı arabı hepsinden var hepsinden..
sevgilim adanalı :kedi:
hayatımda onun kadar yürekten candan seven samimi sabırlı birini tanımadım..
sevdikleri zaman tam seviyorlar
uzaktan görmüşlüğüm vardı ama asıl tanışma bizimde nette oldu
net ortamında tanışıp kaynaşmayı aileme açıklayamayacağım için güzel bi bahane bulduk..
bizimkilerde adanaya karşı sempati duymuyorlardı..
biri kızı kesip öldürmüştü adanalıydı felan..bunu hergün haberde duyduklarından ön yargı vardı..
ben beraberliği söylemeden anne ve babamla adananın nası bi yer olduğunu bilip bilmediklerini sordum
plakasını sordum nehirin güzel görülüceğini söyledim gölde balık tutmak zevklidir dedim
gökyüzünden uçak gördüğümüz zaman aa adanaya gidiyo felan dedim..
ön yargı kırıldı ama yeni taşınan komşunun etkisi çok oldu..adanadan geldiler..
şiveleri yemeklerinin değişik adları bizimkilere hoş geldi..
ön yargıları şimdi yok..ben rahatım bu konudazemuszemus

sim e tamamen katılıyorum...bende 1 yıldır adana dayım...iyiside var kötüsüde ve maalesef kötü olarak tabir ettiğimizide neden ve niçin olduğunu da bir güzel anlatmış..
sen neden bu kadar acele ediorsun evlilik bu kolay mı? zamana bırak...

valla kavga etmediyseniz kötü
ben kavga etmezsem olmaz sengözlerimebaksanab
bi tartış,çileden çıkar tepkisi ne oluyoo,başınA bi şeyler kalkıyo mu bak bakalm
bi de ben net aşklarına sıcak bakmam
temas olmadan aşk olmaz kaydirigubbakcemile3
yani illa cinselliği kastetmedim

birde kesinlikle sevgilinle bişi için tartış derim..
erkekler asıl yüzlerini böyle gösteriyorlar çünkü..
Katılıyorum.
Önemli olan hiç kavga etmemek değil, kavga ettikten sonra sinirliyken bile sana nasıl davrandığı ve o kavgayı nasıl edebildiğinizdir.
Kavga edebilmek de çok önemli ve kavga, tartışma da olmalı ilişkilerde.. Belirli bir saygı çerçevesinde tabikii..
Ayrıca yaşın evlenmek için gerçekten küçük.
Evliliği şimdilik akıldan çıkarın ve zaman verip iyice tanıyın derim.
Önemli olan evlenmek değil, düzgün ve seni hakedicek biriyle evlenmektir..
Bunu da iyice ölçüp tartarak anlayacaksınız ancak..

çok teşekkür ediyorum yorumlarınıza...
bu tartışmada geerçek yüzünün çıkma konusunu duymuştum birkaç kişide.... ama onu nasıl kızdırırım bilmiyorum kızdığı bişey görmedimki bilmiyorumkismile bende ona karşı kızgınlık yaratçak bişeyde olmadı... bu konuda hiçbir fikrim yok... bunu denemeyi düşündüm ama bulamadım bilmiyorumkismile

onunla tanıştıktan sonra fikirlerim çok değişti... mesleğimi elime almadan evlenmiycem diyodum kendi kendime 25 i geçiçeksin diyodum... onunla sevgili olduğumdan beri bütün bunlar gitti bide uzaklık etkiside olmalı çok özlüyorum onu yakın olmak istiyorum buda bu düşünceyi körüklüyo olmalı... :sinifsinif:

şimdi evlenmek gibi düşüncem yok zaten mümkünde değil ilerisini düşünerek böyle konuşuyorum ailelerin önyargısı olmamalı bu konuda annemin duymuşken bu konuda onay vermesini bekliyodum böyle bir tepki alınca üzüldüm açıkçası:gitme:

ve benim asıl amacım karşı bir yargı olmadan buna izin vermeleri yani tanımam için fırsat :delphin:

adanalı olmasını neden taktılarki kocaeli erkekleri çokmu iyiymiş çoğunluğu berduş serseri. ama bu değildi içlerinde iyi olmayan yok değilmi ama. yalnız tanıdığımız birkaç kişi adanalı ve çok iyi insanlar. ama eşleri sürekli ayakta pır döner şunu getir şunu yap. misafiri felan çok severler.

Her şehirde binbir karakterde insan var bir insan kötüyse onu yaşadığı şehire bağlamak çok yanlış sanki burada adanalılara hakaret ediliyor gibi hissettim :oklava: :oklava: :oklava:

bukadar güzel bi şehir..bereketli topraklara sahip olmanın sonuçları işte

İstanbul çok güzel olduğundan yaşanmaz hale geldi..

Adananın toprağı bereketli....Halkı zenginmiş yıllllaaaaar önce..
Doğuda işsiz insanlar Adanaya göç etmiş.... Tarlalarda IRGATlık yapmaya gelmişler
Şimdi sorsanız dışardan ...ADANALIYIK derler..

Adana 4e bölünmüş
E-5 yolu ve seyhan nehriyle

güney doğuda ...araplar (kuyumcu..çiftçi...zengin kesiim)
güney batıda ...kürt kesim
Kuzey doğu......köylü kesim
kuzey batı.......okumuş..durumu iyi...
Kimse kimseye karışmaz...

Her yerde kötü vardır...mükemmel değil hiç kimse
Ama Adana insanı kadar sıcak insan yoktur.. opuyorumnanaktan Havası gibi sıcak kanlıdır. :1hug:

Eski türk filmlerini izlerseniz anlarsınız az da olsa....Pamuk ağaları....Pavyonlar (tüm ünlüler adanadan çıkma..demekki zenginlikten eğlence kültürü oluşmuş :teytey: )

Esas konuya dönelim...

6 ay evlenmek için kısa bi süre..Biraz daha beklemekte fayda var..
Arkadaşlarında dediği gibi
>>İyiyken herkes iyidir.....Adam kendini kavgada belli eder...<<

(Kimseyi yaşadığı toprakla değerlendirmek doğru değil!! )

Bu kadar kısa sürede evlilik düşünmek çok erken bişey.

Nereli olduğu bana göre de önemli açıkcası. Sonuçta bir yetiştirme tarzı var. Bir kültür farkı var.

İlerde sorunlar çıkabilir.

Biraz daha ilerlesin ilişkiniz öyle düşünün ailenize kabul ettirmeyi. Önce siz bi gmrün günahıyla sevabıyla. Çünkü gerçekten erken bir zaman dilimi

bir insani memleketine gore degerlendirmek kadar sacma bi fikir yok sanirim ..bence anneniz memleketinden degil tanimadigi icin memleketini bahane etmistir .. 6 ay netten tanistiginiz bir insanla ileriye donuk planlar yapmak icin cok cokkkk kisa bi zaman ...

Back
X