• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aday açıklandı: Recep Tayyip Erdoğan

ama esas laiklik bu.
şimdi okuyanada yanlış mesaj vermeyelim. laikliği tam bilmeyen laiklik, insanın giyimine kuşamına karışmasıdır sanmasın birde.

haklısın. kavram kargaşalarını ortadan kaldırmak lazım. O halde devlet laik olmakla mükelef olduğu kadar Laiklik ilkesi gereği vatandaşlarının dini, vicdanı, özgürlüklerinide garanti almak zorundadır.

ulkeyi zor gunler bekliyo belli oldu :confused:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Muharrem İnce, "Seçim meydanlarına çıkacak benim başörtülü bacım diye başlayacak sanki başörtülü bacılar sadece onun bacısı. .Bizim bacımız değil. Tayyip Erdoğan’ın elinden bu silahı alacağız" dedi.

kılıçtaroğlu trapzon konuşmasında başörtüsü sorununu chp olarak biz çözdük dedi. bunlara da delleniyor musun ?

KılıçTaroğlu kim ? traPzon nere?

Lailklik biraz önce Okypte nin altın çizdiği şekilde fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul ediyorsa ben hiç bi şekilde karışma taraftarı değilim. ha şunu da diyebilrsiniz. Devlet fertten 18 yaşını doldurmuş, milli yükümlülüklerini yerien getirebielecek bireyleri kastediyor o halde bu çocuklar kendi iradeleri ile örtünmüyor. o zamnada bu çocuklar kendi iradeleri ile okula gitmiyor bu bir mecburiyetti. islamiyete göre de bluğ çağına girmiş bir kız çocuğu örtünmekle mükelleftir. madem devlet laiklik ilkesi gereği vatandaşlarını yine Okypeden alıntı yapacağım, vicdan, ibadet ve din özgürluğü, hakkı tanıyor o halde buna karışmakda doğru değildir.

O zaman daha derine inelim cadu. İstisnalar her zaman olacaktır ama örtünme eylemi yapan 10-12 yaş gurubu çocuklar bu dini ne kadar iyi biliyor. Neden örtünüyor? Bunları biliyor mu? Onu geçtim yetişkin olan kaç tane insan kendi dinini araştırıp doğru yaşamaya çalışıyor. Şu an hadis diye bilinenlerin çoğu duydurma ama adam araştırmıyor ki birileri öyle demiş öyle öğrenmiş.
Ankara Gazi Eczacılık karşısında İmam Hatip vardır. Bilenler çok iyi bilir ki o kız öğrenciler o zaman dersten çıktıktan sonra nasıl şekil değiştirdiğini..
Benim üniye kadar erkek arkadaşım olmadı ama onlar kaç tane başı açık kızı sollar geçer..bunu bilemeyiz.
Gerçek imana saygım var, zira benim başım kapalı olmasa bile elimden geldiğince İslam’ı güzel yaşamaya çalışıyorum.

bak laiklikle bu yapılanı karıştırma birbirine bence. laiklik senin başına giyimine karışılmamasıdır esas olarak.,

Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.[1]

Aynen işte zaten laikliğin gerçek tanımı bilinse ve laik olmakla dinsiz olunmayacağının ayrımına varılsa zaten bu sorunlar yaşanmaz ama başımızdakiler biz dini iyi biliriz, dindar vatandaşlarımızı koruruz diğerleri zaten dinsiz yaftasında bulununca işler karışıyor benim başörtülü bacım tanımlaması yapılırken haklar savunulurken bir yandan da benim başı açık bacım denmiyor mesela ne olursan ol oruç tut, tutma, dine inan ya da inanma bu topraklarda yaşıyorsan vergini veriyorsan, vatandaşsan ben senden de sorumluyum denemiyor maalesef. Hep bir din üzerinden insanları ayrıştırma politikası. Din konusu tamamen kişisel Allah ile kul arasında olan bir meseledir ve devlet işlerine siyasi masalara hele oy toplama aracı yapılamayacak kadar kutsaldır. Başbakanın hangi dine inandığı halkla ortak dini benimsemesi ya da halkın başbakanla ya da cumhurbaşkanıyla ortak bir dini benimsemesinin istenmesi zaten saçma çünkü o inancımız görüşümüz ne olursa olsun sadece ve sadece bu ülkenin ekonomisini, kalkınmasını, gelişmesini, gelir dağılımını, ulaşımını düzenleyecek mekanizmadır gerisi şahsi meselelerdir. Tabii ki genel olarak Müslümanlık hakim olduğu için onu da yeri geldiğinde koruyacaktır ama başka dinlere de saygılı olmayı bilecektir. Devlet işlerine din karışmaya başladığı vakit zaten ayrımcılıkta başlamış demektir.

Böyle olacağı belliydi.. Akıllarınca biz hemen karar vermedik, düşündük ölçtük tarttık öyle karar verdik diyecekler :ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
O değil de başbakanın cumhurbaşkanlığa aday olması saçma geliyor.

Bugüne kadar cumhurbaşkanları hep düzeyli kibar sakin naif insanlardı. Rte'nin cumhurbaşkanı olması bizi tamamen varoş bir ülke yapacak. Bu artis haliyle savaşa kadar sokar bizi. Saltanata doğru gidiyoruz zaten. Gideceğim bi gün ülkeden. :19:

O zaman daha derine inelim cadu. İstisnalar her zaman olacaktır ama örtünme eylemi yapan 10-12 yaş gurubu çocuklar bu dini ne kadar iyi biliyor. Neden örtünüyor? Bunları biliyor mu? Onu geçtim yetişkin olan kaç tane insan kendi dinini araştırıp doğru yaşamaya çalışıyor. Şu an hadis diye bilinenlerin çoğu duydurma ama adam araştırmıyor ki birileri öyle demiş öyle öğrenmiş.
Ankara Gazi Eczacılık karşısında İmam Hatip vardır. Bilenler çok iyi bilir ki o kız öğrenciler o zaman dersten çıktıktan sonra nasıl şekil değiştirdiğini..
Benim üniye kadar erkek arkadaşım olmadı ama onlar kaç tane başı açık kızı sollar geçer..bunu bilemeyiz.
Gerçek imana saygım var, zira benim başım kapalı olmasa bile elimden geldiğince İslam’ı güzel yaşamaya çalışıyorum.

Ben biraz daha ineyim ipek :) Yine islamiyette erkek çocuklarn sunnet edilmesi olayı vardır. Simdi tutupta bu çocuk büyüsün, tanisin, ogrensin ondan sonra sünnet edelim denmez. Anne baba cocugunu bu konuda egitmekle mükellef tir. Sonrasinda kendisi diler açılır, diler ortunur. Bu belirli bir yaştan sonra kendi vicdanı ile allah arasindaki birşeydir. Kaldi ki, ,kılık kıyafet konusunda bir kamu kurumunun kurallarina riayet etmekte sorun görmeyen bizler, çocuğunu dini konularda yönlendirmek isteyen , onun din, devlet ve toplum nazarindaki koruyucusu olan ebeveynlerine cok gormesek gerek.

Olmasa şaşardım.
Her koltuğa oturmadan rahat etmeyecek adam.

"Cumhurbaşkanı yetkileri kısıtlı olduğu için yakın tarihte Recep Başbakan, Tayyip Cumhurbaşkanı, Erdoğan Genel Kurmay Başkanı olursa hiç şaşırmayın." demiş biri. Doğru valla.
Ve ne yazıkki böyle bir şey yapsa sorgusuz sualsiz destekleyecek insanlar da tanıyorum :50:

Hayırlı olsun diyelim vatana ve millete...:31: Allah bilir ama seçileceği garanti gibi.

Ama partinin başına geçecek isim önemli.Efkan Ala denmiş de,şaka mısınız Allah aşkına ? Adam bir kere milletvekili bile değil,başbakan olma şartlarından biri eksik başlı başına...:27:

Bülent Arınç da yapılacak en büyük hata olur.Kendi memleketine yıllardır gelemiyor zira...

En makul isim Gül bence.:31:

Yol mu dayanır ey dost..!
yürü be başbakanım sana ihtiyacımız var başımızdan seni ve senin yolunda ilerleyenleri eksik etmesin yaradan, eksik etmesin ki dik ve sağlam duruşunla tüm dünyaya örnek bir lider olduğunu göster...

durmak yok yola devam.....

Cumhurbaşkanlığından sonrada padişahlık istemese bari :ssz:

Son düzenleme:
Hayırlı olsun diyelim vatana ve millete...:31: Allah bilir ama seçileceği garanti gibi.

Ama partinin başına geçecek isim önemli.Efkan Ala denmiş de,şaka mısınız Allah aşkına ? Adam bir kere milletvekili bile değil,başbakan olma şartlarından biri eksik başlı başına...:27:

Bülent Arınç da yapılacak en büyük hata olur.Kendi memleketine yıllardır gelemiyor zira...

En makul isim Gül bence.:31:

Akp seçmeni değilim ama kılıçtarogluda milletvekili degil ama CHP başkanı olduğu için meclise girdi..
CHP olabilecek en kötü adayı çıkararak köşkü Erdoğan'a resmen hediye etti..ekmelerin İhsanoğlu 30 yaşına kadar Mısır'da yaşamış. Bu adaymı Atatürk ilkelerini korayacak.. Babası cumhuriyet ilan edilince Mısır'a kaçmış. Erdoğan'dan tek farkı daha kibar konuşması...

Back
X