• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aday açıklandı: Recep Tayyip Erdoğan

Benim arkadaşımın babası atıldı, birebir gördüm yaşanan olayı... herhangi bir tarikata da bağlı değildi...

tarikata bağlılığın tespitini nasıl yapıyorlar da işten atıyorlar, nasıl bir araştırma yapıyorlar merak ettim... bildiklerim var benim de sizin açıklamanızı merak ettim, açıklarsanız eğer...

Tarikat yada irticai sorunlar varsa ihraç olur,yada disiplinsizlik söz konusu ise olur,yoksa başı kapalı yada namaz kılıyor diye ordudan atılmaz..
Uzun süren araştırmalar sonucunda bu karara varılır,2 günde verilen bir karar değildir çünkü..
Biliyorum ki haremlik selamlık yaşayanları gördüm...

Şaka mı yapıyorsun anlamadım... kadın başörtüsü var diye yemin törenine katılamıyordu... ne namazı ne orucu?? Yada siz memleketin çok ücra bir köşesindeydiniz, orada daha rahattınız, bilemicem...

Başörtüsü sadece çene altı olarak kabul ediliyordu,türban takan zaten alınmıyordu hiç bir tesise..
Kaldı ki orduevine bile giriş yapılamazdı..

yorumların gidişatını okumadım ama sizin yorumunuza nazaran cevap verme geregi duydum
kuzenimin eşi astsubaydı. eşi ve kendi namaz kıldıgı için görevden alındı.
çok yakın oldugumuz için başka faaiyeti olmadıgına da çok eminiz :31:
böyle şeyler olmuyor değil yani..

Çok ilginç. Burası genel anlamda Müslüman bir ülke. İnsanların bir kısmı namaz da kılabilir bunda ne sakınca var?
Ayrıca benim kardeşim şu an kuvvet komutanlığına bağlı birimlerden birinde görev yapıyor. Telefon dahi girmiyor ve ülkenin sayılı büyük yerlerinden birisi. İsmini vermeyeceğim ama…
İçinde mescit var. Gün içinde namaz kılabiliyor insanlar. Hatta Cuma günleri komutanlar vs cümbür cemaat gidiyorlar. Burası doğuda ya da ücra bir yerde değil ülkenin göbeğinde.

cumhurbaşkanı da olsun şu mağdurum muhabbetini bıraksın artık başörtülü bacılarını kurtarsın mağdurluktan.ben de kapalıyım yanlış anlaşılmasın ama o adam başörtülü bacılarım diye siyaset yaptıkça delleniyorum.

yıl 2014, ben hala oturduğum semtte tepki alıyorum abla.. çoğu zaman yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum.. kısmetse asacaklarmış, öyle buyurdu geçen hafta komşumuz olan amca :27: ha takıyor muyum? artık değil, duymamak için mp3 ile yürümek zorunda kalıyorum, araba falan çarpmasa bari bir gün :27:
Ciddenmi. şaka de office:53::53:

Son düzenleme:
Çok ilginç. Burası genel anlamda Müslüman bir ülke. İnsanların bir kısmı namaz da kılabilir bunda ne sakınca var?
Ayrıca benim kardeşim şu an kuvvet komutanlığına bağlı birimlerden birinde görev yapıyor. Telefon dahi girmiyor ve ülkenin sayılı büyük yerlerinden birisi. İsmini vermeyeceğim ama…
İçinde mescit var. Gün içinde namaz kılabiliyor insanlar. Hatta Cuma günleri komutanlar vs cümbür cemaat gidiyorlar. Burası doğuda ya da ücra bir yerde değil ülkenin göbeğinde.

elbetteki bizde anlam veremedik bu duruma..
sizde dahil asker yakınları yorum yapmış böyle bişi olmadıgına dair..
tabi ne kadar yakın olsakta aile içinde ne olduguna dair herşeyi bilemeyiz..
belkide farklı bi sebepten görevden alındı ama bize söylenen bu orasını bilemem..
ben şahit oldugumu dile getirdim.. :42:

Benim babam asker. Tüm çocukluğum kışlalarda geçti.
Namaz kıldığı için görevinden atılan asker görmedim hiç. Onlar tamamen irticai faaliyetlere karışanlar.
Kimseye zararı olmadan namazını kılana kim karışmış şimdiye kadar??

Ben hiç görmedim ipekcim,adam namzaını kılıyorsa orucunu tutuyorsa kimse karışmaz buna..

subay kızıyım .çocukluğum genç kızlığım subay lojmanlarında geçti. oruç tutan namAz kılan subaylar ,eşler gördüm. iftara çağrılan. ben patagonyadamı yaşadım babam oradamı subaydı anlamıyorum.

Sebeb bu feğil zaten,işin içinde başka şeylerde olabilir..

Bir çok kışlada artık mescitler var,personel namazını kılabilsin dye yapılıyor..

Tarikat yada irticai sorunlar varsa ihraç olur,yada disiplinsizlik söz konusu ise olur,yoksa başı kapalı yada namaz kılıyor diye ordudan atılmaz..
Uzun süren araştırmalar sonucunda bu karara varılır,2 günde verilen bir karar değildir çünkü..
Biliyorum ki haremlik selamlık yaşayanları gördüm...

Başörtüsü sadece çene altı olarak kabul ediliyordu,türban takan zaten alınmıyordu hiç bir tesise..
Kaldı ki orduevine bile giriş yapılamazdı..

Ordu evleri sadece başının kapalı olmasına takmaz ki. Başı açık olup da kıyafet kriterine uymayan alınmaz. Eşofman, sakal, kirli sakal bile, buna benzer o kadar çok şey var ki.. sonra türbana gelince ordu başı kapalıyı sevmiyor oluyor.

Ciddenmi. şaka de office:53::53:

yok vallahi ciddi :) komple astı amca bizi 2 dakikada.. yani bazen düşünüyorum hep beni mi buluyor diye de, çevremde de çok duyunca demek yalnız değilim diyorum.. mesela geçen hafta bir kahvaltı yapalım dedik, yanımıza gelen teyzeler tarafından resmen parti tacizi yaşadık, yarım bıraktık kalktık.. tacizin adı konuşma özgürlüğü olunca yapacak birşey kalmıyor pek :)

Ordu evleri sadece başının kapalı olmasına takmaz ki. Başı açık olup da kıyafet kriterine uymayan alınmaz. Eşofman, sakal, kirli sakal bile, buna benzer o kadar çok şey var ki.. sonra türbana gelince ordu başı kapalıyı sevmiyor oluyor.
tabii. ben kolumdaki geçici ejder dövmesi vardı giremedim. asker sokmadı valla. sonunda asetonla sildimde öyle girdim. katı kuralları var. kot pantalonda yasak mesela.

Yine türbandan, askeriyeye türbanlı girememesinden konu açıldı hayırlı uğurlu olsun zaten Erdoğan denince başka icraat yok. Yani o kadar yaptıkları, ayrıştırmaları, polise emir vererek gençliğinin baharında çocukları öldürtmesi bir de meydanlarda yuhalatması, hala montaj olduğunu ispatlayamadığı hırsızlığına dair kanıtlar ki bu chp adına çıksaydı çoktan aforoz edilmişti, ülkenin işletmelerinin teker teker satılması daha uzağa gitmeye gerek yok denetledik dedikleri yerde yüzlerce insanın ölmesi vs vs vs vs.........hiç mi sizi düşündürmüyor. Keşke dindarlık, Allah korkusu sadece başörtüsü serbestliğini yapmakla ölçülüyor olsaydı kul hakkı var ya kul hakkı işte onun hesabını kimse veremez. Ben böyle bir insana oy verip yaptıklarına ortak olmayacağım için vicdanen rahatım ama ülkem adına üzülüyorum. Dini kullanıp sürekli ağızlarına alıp her türlü numarayı yapanlar alkışlanıyor bu memlekette mübarek Ramazan günü bile şatafattan vazgeçemediler özel logolar, renkli kartlar, otobüslerle taşınan insanlar neyle parti parasıyla senin benim paramla görkemli bir açıklama. Oysa Cumhurbaşkanı adayı zaten bir partiye bağlı olmamalı değil mi bağımsız olmalı. Yok tutayım diyorum çenemi boşa yoruyorum diyorum ama dayanamıyorum yani.

yok vallahi ciddi :) komple astı amca bizi 2 dakikada.. yani bazen düşünüyorum hep beni mi buluyor diye de, çevremde de çok duyunca demek yalnız değilim diyorum.. mesela geçen hafta bir kahvaltı yapalım dedik, yanımıza gelen teyzeler tarafından resmen parti tacizi yaşadık, yarım bıraktık kalktık.. tacizin adı konuşma özgürlüğü olunca yapacak birşey kalmıyor pek :)
çok terbiyesizlik bu. ayıp gerçekten.

Ben bugünden bahsetmiyorum, o günden bahsediyorum zaten.. delil istemiş bir arkadaş ama maalesef arkadaşı buraya getirtip konuşturacak halim yok... yaşanmış şeyler var diyorum, aa asla olmaz öyle şey manasında yorum yapılıyor.. daha da söyleyecek bir sözüm yok :)

cumhurbaşkanı da olsun şu mağdurum muhabbetini bıraksın artık başörtülü bacılarını kurtarsın mağdurluktan.ben de kapalıyım yanlış anlaşılmasın ama o adam başörtülü bacılarım diye siyaset yaptıkça delleniyorum.

Helal olsunnn :46::46: keşke herkes bunun farkına varabilse o başörtü siyasetinin dini siyasete alet etmenin altından neler neler yapılıyor. Gözlerimizin önünde Atamızın halkına miras bıraktığı hiçbir hakkı olmayan yere gidip özellikle o yere Başbakanlık konutunu dikti ya onun mirasını yerle bir etti ya ve bunu da özellikle bilerek yaptı, her fırsatta adını bile anmadı Gazi Mustafa Kemal deyip herhangi bir askermiş gibi konuştu ya, iki ayyaş dedi ya ama şimdi işine gelince onun getirdiği demokrasiyi kullanıp Cumhurbaşkanı adayı oldu ya ve bu insanlarda ne oluyor dur bakalım orada demedi ya ben ülkede neye şaşırayım artık. Yok çok diyecek şey var ban almaktan korkmuyorum orucum yanacak. :47:

Son düzenleme:

Kot pantolanla girilmez kışları,yemek salonuna kotla giremezsin.
Kızımın piercingi vardı burnunda ona bile itiraz ettiler kapıda,bir kerede kapri giymişti sanırsin ki kısa şort giymiş..

elbetteki bizde anlam veremedik bu duruma..
sizde dahil asker yakınları yorum yapmış böyle bişi olmadıgına dair..
tabi ne kadar yakın olsakta aile içinde ne olduguna dair herşeyi bilemeyiz..
belkide farklı bi sebepten görevden alındı ama bize söylenen bu orasını bilemem..
ben şahit oldugumu dile getirdim.. :42:

Görevden almak çok ciddi bir olaydır. Hele ki askeriyede.. girmek ne kadar zorsa görevden atmak o derece ciddi nedenler gerektirir.
Kaldı ki şimdi markette çalışan insanı haybeye işten çıkarırsan mahkemeye gidiyor.

Kot pantolanla girilmez kışları,yemek salonuna kotla giremezsin.
Kızımın piercingi vardı burnunda ona bile itiraz ettiler kapıda,bir kerede kapri giymişti sanırsin ki kısa şort giymiş..

Aynen ben de kapriyle girmemiştim. Hatta 5 dk işim var gireyim çıkayım dedim kesinlikle almadılar. Hatta ben düğünümü orada yapacaktım da olası durumlara karşı yapmadım yani. Sonuçta her gelene kıyafet yönetmeliği veremiyorsun.

bu ülkede olmuş şeyleri, kendi çevrenizden örnek vererek olmamış gibi gösteremzssiniz. oldu. yaşadık. şahit olduk. bizzat abimin başına geldi. kendim yaşadım. nedenini hepimiz çok iyi biliyoruz. bir grup şiddtle asimile edilmeye çalıştı. hor ve hakir görüldü. amaç belliydi. bu dönemde de gördük ki devlet bir şeyi yok saymak isterse önünde hiç bir güç duramaz. yaşar ne yaşar ne yaşamaz............

Aynen ben de kapriyle girmemiştim. Hatta 5 dk işim var gireyim çıkayım dedim kesinlikle almadılar. Hatta ben düğünümü orada yapacaktım da olası durumlara karşı yapmadım yani. Sonuçta her gelene kıyafet yönetmeliği veremiyorsun.

Kılık kıyafet emri vardır,ona uymak zorundadır giden kişide..
Şu anda sadece düğün salonuna türbanlı girişi serbest bıraklıdı..

yıl 2014, ben hala oturduğum semtte tepki alıyorum abla.. çoğu zaman yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum.. kısmetse asacaklarmış, öyle buyurdu geçen hafta komşumuz olan amca :27: ha takıyor muyum? artık değil, duymamak için mp3 ile yürümek zorunda kalıyorum, araba falan çarpmasa bari bir gün :27:

Ben anlamadım neden tepki alıyorsun ki :26: Bir de asmak derken :53:

Back
X