• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adem Özköse : Erdoğan’ı Savunmak

Benim bir tanıdığım daha yeni gitmiş, kadın dul maaşı alıyor, eşi vefat etti birkaç sene önce, başkada geliri yok bu kadının, evi kira, kendisi şeker hastası ve tansiyon sorunu var, yaşa bağlı sıkıntıları da oluyor.

2 gün önce konuştum, 20 lira muayene ücreti vermiş, eczanede de Ücret Ödemiş, maaşımdan da kesilecek, kira, faturalar derken hiçbir yere çıkamıyorum Mune, giyimde almıyorum, birtek yemeklik için para harcıyorum, onu da yemezsem olmaz ki, zor çok zor geçinmek ama neyse bugünüme şükür dedi, üzüldüm öyle deyince:KK43:

Gençken çalışıyoruz ama yaşlanınca, dul, yetim maaşı veya kendimiz emekli olmuşsak tek bir emekli maaşıyla olur mu sanıyorsunuz?
Ki şu yetim aylığına da değineyim, konu farklı yerlere gidecek ama birçoğunuz bilmiyorsunuzdur.

Allah gecinden versin, vefat ettiğinizde geride bir kız Çocuğunuz varsa ve o kız çocuğunuz 01/10/2008 tarihinden sonra doğmuşsa, bakmakla yükümlü olunan statüsüne girmiyor, bu ne demek kızınız okumuyorsa 18 yaşını doldurduğu an, okuyorsa 24 yaşını bitirdiği zaman GSS'li oluyor, bakmakla yükümlü statüsünde olmadığından da yetim aylığı alamıyor.

Hepiniz gençsiniz, Çocuklarınızın çoğunluğu 2008 sonrası doğanlardır büyük ihtimal, işte kız Çocuklarınız ilerde Allah göstermesin ama ihtiyaç halinde yetim Aylığı alamayacak bakmakla yükümlü statüsünden çıkarıldıkları için.
Daha traji komik olanını anlatayım. Bazı meslek gruplarında para biriktirme var. Düz hesap üzerinden konuşayım, diyelim 2000 lira alıyor. Bunun 100 lirasını hiç görmüyor, banka anlaşması ile o 100 tl ömrü boyunca otomatik kesiliyor, kişi adına birikiyor. Emekli olurken de hem emekli maaşı alıyor hem de biriktirdiği o parayı. 20 yıl çalışsa 24.ooo yapıyor. Şimdi hükümet bu paralara göz dikti. %70ini almak istiyor ve bunun için çalışmalar yapıyorlardı. İnsanlar dişinden tırnağından arttırsın, sen gel yarısından fazlasını al, olacak iş mi? Ha insanlar deli gibi para kazandığından değil, emeklilikte belki rahat ederim diye mecburen yapıyor bunu.

@kavun kokusu,
emeklilerden gidiyoruz hep ama emeklinin derdi çok, ondan yazıyorum:(
Şimdi diyelim 20 yıl çalıştın, emekli olacaksın ama prim günün doldu yaş bekleyeceksin, yaşı beklerken GSS ödüyorsun, çoğu insan bunu bilmiyordu, yaşı bekleyeceğiz olsun bekleyelim derken evlere kağıt gitti, şu şu tarihten itibaren re'sen GSS'li oldunuz, gelir testi için Kaymakamlığı'n Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurunuz diye, yaş bekleyenler şok:KK57:
Vereceğim rakam yanlış olabilir çünkü tam olarak kalmadı Aklımda ama 40'lı olduğunu biliyorum, ya 40 bin ya 400 bin yaş bekleyen insan GSS sorunsalı yaşıyor, itiraz etmişler kabul edilmemiş, dava açmışlar sanırım, onun sonucunu bekliyorlardı.

Aynı şekilde bu kız-erkek çocukları GSS mevzuda tam bir kaos içinde, yasa diyor ki ilk ve orta dereceli okulda okuyorsa 18 üniversite okuyorsa 24 yaşı dolduruncaya kadar çocuklar anne babadan yararlanır, lakin uygulama öyle olmuyor, çocuğun okuyor diyelim öğrenciyken 18 yaşına girmişse re'sen GSS yapılıyor, yani sisteme okusun okumasın tüm çocuklar kaydedilmiş, 18 yaşı dolana sigorta yapılıyor hemen ve sana bildirilmiyor bu, ne zaman ki 2-3 sene geçiyor, borç o arada birikiyor eve kağıt geliyor, çok kişinin başına geldi bu olay, çocuğunun Sigortalı olduğu dönemde okuduğunu ispat etmek sana kalıyor, birçok ebeveyn okullara koştu öğrencilik belgesi için, iyi de devletin tüm birimlerinin sistemleri birbirine bağlı değil mi?
Neden bakılıp bu çocuk öğrenci denmiyor ya da ne bileyim işsizlik Maaşını alma Süren dolunca da seni pat diye Sigortalı yapıyorlar, sen o arada tekrar işe girmişsen SGK ödemen yapıldığı görülüyordur, neden GSS otomatikman kesilmiyor?
Konuyu çok dağıttım ama bu konu da hakikaten çok dertli insan var, çıkarılan yasayı SGK Çalışanları bile tam anlayamış, her Şubesi'nde ayrı uygulanıyor, yani yoruma dayalı hale gelmiş, Mali Müşavire soruyorsun, onlarında Kafası karışmış, her biri farklı anlatıyor, bu durumda halk olarak biz ne yapalım?

Maalesef söyle, sistemsizlik sistemi var resmen. Sakın e-devlet şifresi falan da almayın. Bir kere alıp sisteme düşünce, kontrol edilse de edilmese de her şeyden haberi var sayılıyor insanların. Devlet işi ile ilgili her şey oraya düşüyor. Girip görmek önemli değil, düştüğü an haberi var sayılıyor. Eğer çoktan şifre alınmışsa sık sık kontrol etmeli.

Konuyla alakasız başka bir şey daha yazmak istiyorum. Ceza verseniz de sizi çok seviyor üyeler, takip ediyorlar yazdıklarınızı, lütfen şu sorunsal kelimesini ya kullanmayalım ya da doğru kullanalım. Sorunsal sorun demek değildir, problematik demektir. Sıfat görevindedir aslında. Örnekle daha iyi oturur, sistem sorunu ya da sorunsal sistem (problematik sistem)
yazabiliriz. GSS sorunu ya da sorunsal GSS.
Bugünkü sorunsal üye kotasını da doldurdum çok şükür sevgili @Mune :KK48:

Teşekkür ederim, umarım kırmamışımdır. 1 saat önce Meg ile bir konuda konuşuyorduk, yazdığım yanlış anlaşılmış, kızdı biraz. Yazı dili artık kusura bakmayın, karşılıklı konuşma gibi olmuyor. :110:

Ya Allah aşkına bu bilmem kaç yıl önceki şeyleri ısıtıp ısıtıp söylemeyin.
Neymiş akp olmasa bunlar yapılamazmış hala ekmek yağ kuyruklarında olurmuşuz yahu bütün dünyada tekneloji ve internet le yapılıyor herşey şimdi internetide erdoğan buldu dersiniz. :KK14:

Ya Allah aşkına bu bilmem kaç yıl önceki şeyleri ısıtıp ısıtıp söylemeyin.
Neymiş akp olmasa bunlar yapılamazmış hala ekmek yağ kuyruklarında olurmuşuz yahu bütün dünyada tekneloji ve internet le yapılıyor herşey şimdi internetide erdoğan buldu dersiniz. :KK14:
Bulmadı mı :KK57:
Ampul olunca dedim elektrik ile ampulü buldular, oradan da neti keşfettiler.

Hastanelerde kuyruk yok muymuş? :KK57: neyse belli ki kıyım var, bu konuyu ŞİMDİLİK es geçeyim..

yıl 2015, millet saatleriyle uluslararası görüşmeler yapıyor.. hangi ülkede yağ ve tüp kuyruğu kaldı biri bana desin sevabına.. ha dolar bu şekilde uçuşa geçmeye devam ederse bize az kaldı o kesin..

en azından kafam karışık
kanım değil
chelyz
sabit fikirlimi olmalıydım :63: sizin gibi

doğruyuda yanlışı da görmek ne zamandan beri utanılacak bir durum oldu

ayrıca her konuya yazmaktan yoruldum kimse ile laf yetiştirme haklı çıkma çabam yok

tekrar hatırlatayım burası forum saygı çerçevesinde herkes kendi düşüncesini yazar çekilir

yani kimseye tek tek cevap yazacak değilim

birde googleye bakarak bir çok sayısal veri yazabiliriz buraya

hani bunuda SIVIŞIYORLAR diyenler için yazıyorum

sizlerde buraya sayısal veri eklerken çok geniş engin bilginizle yazmıyorsunuzdur sonuçta

haa benimde öyle bi iddiam yok zaten

öylee çok şey biliyorum diye bi havamda ....

klasik bir ev hanımıyım ve kkya takılıyorum işte

neysee şu an hayatımda o kadar çok karışıklık varki yazmayacaktım aslında

ancak nefs ile mücadelemi kaybettim ve yazdım

klişe bir şekilde youtubeden video bulup eklemeyeceğim

bir iki link vereyim kendiniz bakın

https://www.tai.com.tr/tr

http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-94368/h/butcesunumu.pdf

bide sanırım bana iltimas geçiyor bu hastaneler ben netten randevumu alıp gidiyorum saatimde en fazla 15-20 dk bekleyip giriyorum doktora
(oda 65 yaş üstü-hamile-engelli var ise sistem öne attığı için ---ki olması gereken bu zaten )
ha insaniyetli doktor bulmak gerçekten çok zor
şu an hoşumuza gitmeyen durumlar olabilir --ki benimde var
olacakta çünkü zamanda hızlı ilerliyor teknolojide o yüzden
beklentilerimiz hep en üst düzeyde olacak olması gerekende bu

Hastane lafını duydum ve daldım..
Benim bulundugum ilçe oturdugum ilin en büyük ucuncu ilcesi ama bir adet kadın dogum dru var..
Salı günü dra gideceğim ama nasıl biliyormusunuz?
Gece 00.00 dan sonra drun kapısına kimliğimi bırakacağız sabahada Allah vere kacıncı sırayı verecekler kimbilir..
Hani gelişmiştik bu ülkede sadece büyük iller merkezleri gelişmiş burada hala 80'li yılları yasıyoruz..
Haa birde eczanede ilac alırken cıkan bir muayene ucretı var dun 25 tl ödedik..
Hani sağlık ücretsizdi ????

en azından kafam karışık
kanım değil
chelyz
öncelikle verdiğiniz linklere bakmadım. çünkü sağlık sistemi için kaynak göstermek için bakacağınız en son yer sağlık bakanlığı, ya da bilim proje için en son yer tai olmalıdır.
çünkü bu kurumlar bizzat bu araştırmaları yürütür. yoğurdum ekşi demez misali.
örneğin sendikalı işçi için de Çalışma Bakanlığının sitesine baktığınızda bir rakam alırsınız ama sahaya çıktığınızda total rakam çok daha düşüktür. şimdi uzun uzun nedenini yazmayayım.
o yüzden
Türkiye'nin gelişmişliğinden dem vuracaksınız, örneğin Bağımsız Kredi Kuruluşlarında son 12 yıla kadar notu kaçmış, kaça düşmüş kaça çıkmış.
Uluslararası Çalışma Örgütü bu 13 yılda kaç sözleme ihlali yüzünden uyarı vermiş.
Gelişmekte Olan Ülkeler arasında Türkiye hangi durumda
OECD verileri ne durumda.
OkurYazarlık ve Yüksek Eğitim hangi düzeyde
bunlarla yapılır kıyas.
yoksa ben de size istersem Siyanürle altın arayan bir firmanın ne kadar çevreci olduğunu kanıtlayabilirim, bizzat o firmanın sitesinden.
Türkiye elbette büyük atılımlar yaptı. hem nüfusu arttı bu sürede hem eğitim düzeyi yükseldi, hem de dünyada genel olarak para sirkülasyonu arttı.
ancak Türkiye hala doğru-düzgün AR-GE geliştirebilir durumda değil. olabilir her ülke AR-GE ülkesi değildir. ama Türkiye'nin satın aldığı teknoloji de atıl bir teknoloji
yani İphone 6 piyasaya çıkmışken Türkiye gidip İphone 4 alıyor. bu da Türkiye'nin ancak 3. dünya ülkeleriyle ticaret yapması demek.
Size bol döviz getirecek İng. Fransa, Almanya, Japonya gibi ülkere satmak yerine, Brezilya gibi ülkelere satacaksınız demektir. bu da ticaret hacminizi küçültür.
son olarak şurayı tekrar alıntılayayım:

en azından kafam karışık
kanım değil
chelyz
kanınız karışık;
hiçbirimiz Orta Asya'dan gelmiş, boy boylayan, soy soylayan, kımız içip Gök Tengriye inanan Türkler değiliz. soyumuzda Arap kanı var, Fars kanı var, Fransız, Yunan, İngiliz, hatta Çin kanı var.
ARİ IRK değiliz
sağlıklı çocuklar için olmamalıyız da zaten, gen havuzumuzu genişletmeleyiz.
sizin bu söylediğiniz Hitlerin Saf ve Üstün Irkına kadar gider.

Hani şu Filmlerdeki sürekli fitne fesat düşünen kadın karakter varya
Neyse..

bide sanırım bana iltimas geçiyor bu hastaneler ben netten randevumu alıp gidiyorum saatimde en fazla 15-20 dk bekleyip giriyorum doktora
(oda 65 yaş üstü-hamile-engelli var ise sistem öne attığı için ---ki olması gereken bu zaten )
ha insaniyetli doktor bulmak gerçekten çok zor
şu an hoşumuza gitmeyen durumlar olabilir --ki benimde var
olacakta çünkü zamanda hızlı ilerliyor teknolojide o yüzden
beklentilerimiz hep en üst düzeyde olacak olması gerekende bu
Hayatım, annemde net yok, telefonla almak zorunda mesela ve cildiye 3 hafta sonrasına gün verdi, 64 yaşındaki kadın 3 hafta sonrayı vayyyy görüyor musun bak diyerek söylenelim diye anlatmadı, rutin ana kız sohbeti arasında söylediği birşey ama sonuçta 3 hafta onun için sıkıntı çünkü Sedef hastalığı var, sıcak havalarda sıkıntıları artınca randevu almak istemiş, bana da yavrum sıkıntılarım arttı, yine gideceğim ama 3 hafta sonrasına gün verdiler dedi, burda annemin maksadı birşeyleri karalamak değildi belirteyimde.

Hayatım, annemde net yok, telefonla almak zorunda mesela ve cildiye 3 hafta sonrasına gün verdi, 64 yaşındaki kadın 3 hafta sonrayı vayyyy görüyor musun bak diyerek söylenelim diye anlatmadı, rutin ana kız sohbeti arasında söylediği birşey ama sonuçta 3 hafta onun için sıkıntı çünkü Sedef hastalığı var, sıcak havalarda sıkıntıları artınca randevu almak istemiş, bana da yavrum sıkıntılarım arttı, yine gideceğim ama 3 hafta sonrasına gün verdiler dedi, burda annemin maksadı birşeyleri karalamak değildi belirteyimde.

elbette ablacım karalamak niye karalayacağız ki
eksikler hataalar var yok demiyorumki
ancak sezarın hakkı sezarade

inan çocukluğum hastanelerde geçti bir kan vermek için günler öncesinden gelip 13 kedi 2 köpek olan rahmetli dayımın evinde kalırdık başka yer olmadığı için :KK43:
ve her gidiş anacım yorgan götürür getirirdi otobüslerde düşünsene göçebe işci gibi

hastaneye git gel ev temizliğiyle uğrasırdık

ancak şimdi gidiyorum takip hastasıyımda hemen dosyamı veriyorum elime barkodu veriyor şunu yap bunu yapma diye -tabi arada zılgıtta yiyorum kızıyorlar biraz boş davrandığım için:63:

beli bi doktoru yokmu çünkü doktorlar hastalarına kendileri randevu vermiyormu şu zaman gel diye
benimkiler öyle misal
kanı veriyorum 20 günde çıkıyor
dışarıdan sekreterlikten çıkarken al diyorlar 20 gün sonra için alıyorum

bu arada sen neden almıyorsun netten annen için o_Oo_O:KK17::KK17:

öncelikle verdiğiniz linklere bakmadım. çünkü sağlık sistemi için kaynak göstermek için bakacağınız en son yer sağlık bakanlığı, ya da bilim proje için en son yer tai olmalıdır.

kanınız karışık;
hiçbirimiz Orta Asya'dan gelmiş, boy boylayan, soy soylayan, kımız içip Gök Tengriye inanan Türkler değiliz. soyumuzda Arap kanı var, Fars kanı var, Fransız, Yunan, İngiliz, hatta Çin kanı var.
ARİ IRK değiliz

sağlıklı çocuklar için olmamalıyız da zaten, gen havuzumuzu genişletmeleyiz.
sizin bu söylediğiniz Hitlerin Saf ve Üstün Irkına kadar gider.

:KK53:ALLAH iyiliğini versin ben onumu kastettim:KK70::KK70::confused:

eee tamamda yandaş olmayan siteyi nasıl bulacağız bu veriler için :oops:

Sonuc olarak bu ulkede saglik, muayene, laboratuar, MR kuyruklari var mi? Var.. Sadece sekil degistirmis.. Evvelden Hastane onunde numara alma kuyruklari oluyordu, simdi netten telefondan alinan randevularin gorunmez kuyruklari.. Gorunmeyince yok olmus sayilmazlar di mi..

Bir ayrinti da gozden kacmis.. Eskiden hastane acilmadan sira kapanlar o gun icinde muayene olabiliyorlardi, simdi en az iki uc hafta bekliyorlar.. Eskiden de parasi olan ozele gidebiliyordu, bu konuda degisen birsey yok, simdi de oyle yapiyorlar.. Isin kotusu devlet de parali olmus..

Vallahi bende çok hastanelerde bulundum çocukken..çok iyi hatırlıyorum sosyal haklarımızı, sgk dul yetim hakkı olanlar sadece ilaç yüzdesi öderdi, bazen eczaneler almazdı devamlı müşterisin diye..şimdi hem muayene hem ilaç yüzdesi alıyorlar..bir gidiyorz eczaneye bi ton birikmiş muayene ücreti...resmen soyuluyoruz, bunu mu savunayım?? yani sizin o randevu alıp hemencecik girdiğiniz hastane ?? İlginç.
Şimdi bir de reklam çıktı 11880 diye...eskiden bedava aradığımız 118 bile telekomun yabancılara satılmasıyla ücretli oldu, insanları aptal yerine koyup dakika başı 118 80 ...aramıyoruz işte enayi değiliz...hem neler satılmadıki 13 yılda ..elimi vicdanıma koyduğumda hiçbir düşüncemden pişman değilim, hele ki hergün gelen şehit haberleri ve devlet büyüklerinin çocuklarının Şaşaalı düğünlerini kıyasladığımda...benim vicdanım çok rahat ...bunlara vesile olanlar savunanlar düşünsün bence vicdan olayını..elim kalbimde ve duam rabbime..inancım ise adaletin er ya da geç tecelli olacağına...

Zaten memlekette Erdoğan'a muhalifsen vatan hainisin, dinsizsin, memleketin kötülüğünü istersin hı hı. Dünya lideri evet yaşasın uzun adam evet:KK9:

Back
X