- Emoji Skoru
- 15.587
- Puanlar
- 448
- Konu Sahibi lamelifAmine
Daha traji komik olanını anlatayım. Bazı meslek gruplarında para biriktirme var. Düz hesap üzerinden konuşayım, diyelim 2000 lira alıyor. Bunun 100 lirasını hiç görmüyor, banka anlaşması ile o 100 tl ömrü boyunca otomatik kesiliyor, kişi adına birikiyor. Emekli olurken de hem emekli maaşı alıyor hem de biriktirdiği o parayı. 20 yıl çalışsa 24.ooo yapıyor. Şimdi hükümet bu paralara göz dikti. %70ini almak istiyor ve bunun için çalışmalar yapıyorlardı. İnsanlar dişinden tırnağından arttırsın, sen gel yarısından fazlasını al, olacak iş mi? Ha insanlar deli gibi para kazandığından değil, emeklilikte belki rahat ederim diye mecburen yapıyor bunu.Benim bir tanıdığım daha yeni gitmiş, kadın dul maaşı alıyor, eşi vefat etti birkaç sene önce, başkada geliri yok bu kadının, evi kira, kendisi şeker hastası ve tansiyon sorunu var, yaşa bağlı sıkıntıları da oluyor.
2 gün önce konuştum, 20 lira muayene ücreti vermiş, eczanede de Ücret Ödemiş, maaşımdan da kesilecek, kira, faturalar derken hiçbir yere çıkamıyorum Mune, giyimde almıyorum, birtek yemeklik için para harcıyorum, onu da yemezsem olmaz ki, zor çok zor geçinmek ama neyse bugünüme şükür dedi, üzüldüm öyle deyince![]()
Gençken çalışıyoruz ama yaşlanınca, dul, yetim maaşı veya kendimiz emekli olmuşsak tek bir emekli maaşıyla olur mu sanıyorsunuz?
Ki şu yetim aylığına da değineyim, konu farklı yerlere gidecek ama birçoğunuz bilmiyorsunuzdur.
Allah gecinden versin, vefat ettiğinizde geride bir kız Çocuğunuz varsa ve o kız çocuğunuz 01/10/2008 tarihinden sonra doğmuşsa, bakmakla yükümlü olunan statüsüne girmiyor, bu ne demek kızınız okumuyorsa 18 yaşını doldurduğu an, okuyorsa 24 yaşını bitirdiği zaman GSS'li oluyor, bakmakla yükümlü statüsünde olmadığından da yetim aylığı alamıyor.
Hepiniz gençsiniz, Çocuklarınızın çoğunluğu 2008 sonrası doğanlardır büyük ihtimal, işte kız Çocuklarınız ilerde Allah göstermesin ama ihtiyaç halinde yetim Aylığı alamayacak bakmakla yükümlü statüsünden çıkarıldıkları için.