• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet dönemi aşırı ağrı bacaklarda çekilme isal mide bulantısı

Sevda se

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2019
24
9
36
26
Merhaba adet dönemimde aşırı kasık bölgemde belimde ağrı oluyor bununla birlikte mide bulantısı isal bacaklarımda damarların yukarı çekildiğini hissediyorum ve hep az miktarda kanamam oluyor yataktan kalkamıyorum halsizliğinde var
Sebepsiz infeltilte hastasıyım aynı zamamda
Bu şikayetleri taşıyan var mı aranızda bu dönemde ne önerirsiniz teşekkürler şimdiden

Tahlil falan yaptınmı canım bende öyle oluyordu adet döneminde dahada artardı vitaminler falan düşmüş ilacları falan kullanınca saģlıkli beslenince geçti adet dönemini anlamıyorum bile artık nerdeyse maden suyu iç bide canım bacaklara iyi geliyordu

Merhaba adet dönemimde aşırı kasık bölgemde belimde ağrı oluyor bununla birlikte mide bulantısı isal bacaklarımda damarların yukarı çekildiğini hissediyorum ve hep az miktarda kanamam oluyor yataktan kalkamıyorum halsizliğinde var
Bu şikayetleri taşıyan var mı aranızda bu dönemde ne önerirsiniz teşekkürler şimdiden
Ağrınız kaç gün sürüyor? Benim de ağrım halsizliğim oluyor kanamam da azdır

Kuzenimde de aynısı oluyordu evlendi sanırım az biraz değişti ama soğan suyu içerdi o

Canım tam da beni yazmışsın sanki benim de adetlerim az sancılarım çok coook fazla olurdu adetin ilk günü ishal istifra hep olurdu ama her ay değil dikkat ettim eğer usuttuysem ayaklarımı sıcak tutmadiysam hep böyle oluyordu. Neyse velhasili doktora gittim miktarı az oluyor dediğimde bana şunu söyledi zayıf insanlarda adet kanaması az olabilir ben de zayıf sayılırım dolayısıyla bununla ilgili olabilir dedi. Ek olarak adet kanaması herkesin kendi düzenine göre nasıl başlayıp devam ediyorsa o şekilde normal kabul edilirmis. Yani ilk adet olduğundan beri mi az oluyorsun eğer öyleyse bu senin normalin bunda kafana takacak bişey yok. İshal olma meselesine gelince çok yoğun ağrı sanirim bağırsak calismalarini hareketlendiriyor. Kendini sıcak tut ayaklarını sıcak tut belki biraz faydası olur ama geçer mi geçmez :) evlenince geçer diyenlere de inanmayın asla geçmiyor şayet bekarsan diye eklemek istedim :)

Canım tam da beni yazmışsın sanki benim de adetlerim az sancılarım çok coook fazla olurdu adetin ilk günü ishal istifra hep olurdu ama her ay değil dikkat ettim eğer usuttuysem ayaklarımı sıcak tutmadiysam hep böyle oluyordu. Neyse velhasili doktora gittim miktarı az oluyor dediğimde bana şunu söyledi zayıf insanlarda adet kanaması az olabilir ben de zayıf sayılırım dolayısıyla bununla ilgili olabilir dedi. Ek olarak adet kanaması herkesin kendi düzenine göre nasıl başlayıp devam ediyorsa o şekilde normal kabul edilirmis. Yani ilk adet olduğundan beri mi az oluyorsun eğer öyleyse bu senin normalin bunda kafana takacak bişey yok. İshal olma meselesine gelince çok yoğun ağrı sanirim bağırsak calismalarini hareketlendiriyor. Kendini sıcak tut ayaklarını sıcak tut belki biraz faydası olur ama geçer mi geçmez :) evlenince geçer diyenlere de inanmayın asla geçmiyor şayet bekarsan diye eklemek istedim :)
Ağrılarınızı nasıl geçiriyorsunuz peki

Ağrılarınızı nasıl geçiriyorsunuz peki
Ağrı kesici almamaya çalışıyorum dayanamayacagim noktaya gelene kadar. O zamana kadar sıcak tutuyorum kendimi sıcak Su torbası elektrik li battaniyeyi takip yatarım mesela onun çok faydası oluyor. Hiç fayda etmezse de ağrı kesici son çare.
Bir de adet olacagimi anladığım zaman olmadan önce ağrı kesici almak daha faydalı oluyor

Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için 5 senelik evliyim evlenmeden önce hep evlenince geçer diyorlardı ama geçmedi:)

Maalesef geçmeyen adet sancılarının yarısında evlilikten öncesi yada sonrası miyom çıkmakta.

Adet olduğun gün kesin 8 saat arayla 2 arveles alıyorum... Bu arada kekik çayı ile çözüm buldum 6-7 aydır... Günlük 1 çay bardağı kdr demliyorum yatmadan önce, stres ve depresyona da iyi geliyor... Kramplarım %70 azaldı.... Senin gibi ilk gün ağrıdan ölüyordum yoksa... Bu arada endometriozis de olup olmadığını Bi Dr danış ...

Çikolata kisti (endometriosis) hastaligina benziyor semptomlarınız. Kist olmasa bile bu hastalığa bağlı karın icinde yapisikliklar olabiliyor. Bu alanda uzman bir doktora görünmeniz iyi olur. Kanda CA-125 ve CA-19.9 testleriyle tanı konuluyor cogunlukla.

Çikolata kisti (endometriosis) hastaligina benziyor semptomlarınız. Kist olmasa bile bu hastalığa bağlı karın icinde yapisikliklar olabiliyor. Bu alanda uzman bir doktora görünmeniz iyi olur. Kanda CA-125 ve CA-19.9 testleriyle tanı konuluyor cogunlukla.
Teşekkürler
Canım endometriozis olarak araştırıldı mı
Hayır ilk defa böyle Bi hastalık duydum. Farklı doktorlara kaç kere gittim hepsi ultrason çekip Bi sıkıntı gözükmediğini doğum kontrol haplarının ağrılarımı azaltıcağını söyledi ama Bn hiç kullanmak istemedim bekarkende ilerde yan etkisi olur diye kullanmadım 5 senedir çocuk istediğim için evlendikten sonra hiç kullanmak istemedim zaten

Adet olduğun gün kesin 8 saat arayla 2 arveles alıyorum... Bu arada kekik çayı ile çözüm buldum 6-7 aydır... Günlük 1 çay bardağı kdr demliyorum yatmadan önce, stres ve depresyona da iyi geliyor... Kramplarım %70 azaldı.... Senin gibi ilk gün ağrıdan ölüyordum yoksa... Bu arada endometriozis de olup olmadığını Bi Dr danış ...
Adet oldugunuz gün arvelles almak kan akisini azaltip bitirmiyor mu?

Miyom var rahim duvarına gömülü zamanla hormonlarınla yada olası içeceğin hormon hapıyşa olmadı zar zor bir çocuğun olduğunda sana ultrasondan el sallar yani.aynı ve daha fazlası bende vardı.hormon hapı da içtim .tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi oldum.cocuk sahibi olana kadar 1-2cm den fazla görünmüyordu.vucudun o çıkıntıyı yabancı olarak algılıyor.doğuma eş ağrılar çekiyorsun.kimse de içeri yada dışarı baş vermeyen miyomu pek ellemek istemiyor.fakat sende sankim 3kilo çocuk varmış doğuruyormuşcasına zorlanma hep devam eder.ultrason duvara gömülen miyomu görmez.

Canım benimde öyleydi doktoraya gittm ultrason felan baktılar ilac verdiler ona göre doktora gitmelisin mutlaka yararı olucak kist felan olabilir Allah korusun

Back
X