Adet dönemim yüzünden çok gerginim

bu gün keyfim yok . tartıştık uzattık süründürdük ve özür diledi. ben de tamam dedim ama içim tamam değil diyor. sabah seni seviyorm dedi cvp vermedim işe giderken. öğlen aradı iyi misin dedi iyi dedim. eşimi çok seviyorum ama bana anlayışlı davranmasını istediğim dönemlerde o da olayı daha da zorlaştırıyor. kızıyorum....

açıkçası şu yazdığınızı okuyunca eşinizden çok siz anlayışsız davranıyorsunuz. az biraz sinirinizi kontrol etmelisiniz. yani ben adet olacam ondan sinirliyim bana anlayışlı davranman gerek şeklinde tavır takınmamalısın. eşinde senin sinirli olduğunu zaten yeterince biliyodur :9 senin adet olucam sinirli ve gerginim bu yüzden gereksiz tartışmalar çıkartabilirim anlayışlı olmalıyım demelisiniz. yani sizde çaba göstermelisiniz. tek taraflı ömür boyu anlayışı beklemek yanlış bir hareket. ayrıca hemen boşan filan demişsin. eşin seni ertesi gün kaç kere aramış sormuş yine de mutlu olamıyorsun ve eşinin sana karşı ne kadar anlayışlı davrandığını aslında göremiyorsun. boşuna kızıyorsun aslında...

ve son olarak emin ol her kadın adet dönemlerinde sinirli değildir. kendimden biliyorum :61: bugün yarın adet olucam ve hiç bir gerginliğim yok hatta hava güneş açtı mutluyum :61:

eşimle her ay gerginliğim nedeniyle tartışmak istemiyorum. daha önce de birkaç kez yazmıştım. bunu nasıl aşabilirim. doktora mı gitmeliyim terapiye mi ilaç mı kullanmalıyım?

çok büyük kavgalar etmiyoruz . sesler yükselmiyor hakaretler edilmiyor ama yine de kırıcı olabiliyoruz.

normalde kızmayacağım şeylere kızabiliyorum. siz hiç yaşamıyor jmusunuz? eşime sarmak istemiyorum. derdim bu.

pms(premenstural sendrom) diye bir rahatszlık var anlattıkların onu çağrıştırdı bu durum hayatını etkilemeye başladıysa ilaç tedavisi veriyor doktorlar bir araştır istersen ona göre de yardım almaya gerek olup olmadığına karar ver.. bence evliliklerde bi taraf böyle gergin ve tartışmaya meyilli ise o evlilik çabuk yıpranır eşin niye anlayışlı olmuyor demek yerine kendini eşinin yerine koy ben anlayışlı olurmuydum diye sor kendine.. sanırım ben pek olamazdım :))

Ay kocam geldi aklıma, bende o günler yaklaştığında eseriklenirim. Eşim anlar hemen geliyor heralde seninki, sarmaya yer arıyorsun der. Ben söylenirim, O ya sabır çeker sinirden güler bende gülmeye başlarım genelde böyledir. Sizde madem huyunuzu biliyorsunuz o an ki sinir sıkıntı gelip geçsin lütfen uzatmayın. Sİz nasıl geriliyorsanız o da gerilmiş olabilir sinirle ağzında çıkmış olabilir ki çok büyütecek bir şeyde söylememiş adamcağız. Kırgınlığı bitiri sizi istemediği falan yok adamcağızın.

açıkçası şu yazdığınızı okuyunca eşinizden çok siz anlayışsız davranıyorsunuz. az biraz sinirinizi kontrol etmelisiniz. yani ben adet olacam ondan sinirliyim bana anlayışlı davranman gerek şeklinde tavır takınmamalısın. eşinde senin sinirli olduğunu zaten yeterince biliyodur :9 senin adet olucam sinirli ve gerginim bu yüzden gereksiz tartışmalar çıkartabilirim anlayışlı olmalıyım demelisiniz. yani sizde çaba göstermelisiniz. tek taraflı ömür boyu anlayışı beklemek yanlış bir hareket. ayrıca hemen boşan filan demişsin. eşin seni ertesi gün kaç kere aramış sormuş yine de mutlu olamıyorsun ve eşinin sana karşı ne kadar anlayışlı davrandığını aslında göremiyorsun. boşuna kızıyorsun aslında...

ve son olarak emin ol her kadın adet dönemlerinde sinirli değildir. kendimden biliyorum :61: bugün yarın adet olucam ve hiç bir gerginliğim yok hatta hava güneş açtı mutluyum :61:

Aynen!
Benim de regl öncesi pek sıkıntım olmaz o yüzden bu konuda bir bilgim yok..
Ancak konu sahibi arkadaş bu durumdan rahatsızsa bence bir uzmana görünmeli belki sinirlerini kontrol altına alabilir..

az önce uzun uzun derdimi beni sıkan durumu yazdım son cümlemi de yazdım. ve ne oldu dersiniz? herşey silindi . hem de ben anlayamadan daha ne olduğunu... şimdi bu bir işaret ve yazmamam mı gerekiyordu diyorum. ne dersiniz? burada ciddi sıkıntısı olan arkadaşlar var ve ben de eften püften ama beni üzen bir derdimi yazıyordum. utandım. şikayetlerimden şimdi düşününce...

Tesadüften ibaret ve batıl inanç. Birisi öldürüldüğünde ölmesi gerekiyormuş demeyiz mesela :37:

arkadaşım olaya olumsuz taraflarından bakmışsın benim gibi. ben eşime boşan demedim o dedi. ben de boşanırsan bir daha evlenme dedim. hem senin için yazıyorum bu cümlelerimi: eşimle çok iyiyiz şu an . her zamanki gibi. çok şükür:)

Kızlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum. olaya herkes farklı açılardan bakmış. eşimle yazdıklarınızı okuduk az önce. aramız iyi şimdi. konuşa konuşa anlaştık çok şükür. biz ayda bir kavga ediyoruz ortalama bu da adet dönemlerine denk geliyor. ben o da olmasa keşke diyorum. bir arkadaşın da dediği gibi hayatın tuzu biberi o kavgalarımız da herhalde. ama kavgalı iken olumlu bir pencereden bakamıyorum hayata...

eşim de ben de uzatmayız kavgayı ama kavgalı isek o gün ikimiz için de kötü geçiyor. ben de bugü kötüydüm ve sizlerle dertleştim.

yanımda olduğunuz ve cevaplarınız için teşekkür ederim:)

eşimle her ay gerginliğim nedeniyle tartışmak istemiyorum. daha önce de birkaç kez yazmıştım. bunu nasıl aşabilirim. doktora mı gitmeliyim terapiye mi ilaç mı kullanmalıyım?

çok büyük kavgalar etmiyoruz . sesler yükselmiyor hakaretler edilmiyor ama yine de kırıcı olabiliyoruz.

normalde kızmayacağım şeylere kızabiliyorum. siz hiç yaşamıyor jmusunuz? eşime sarmak istemiyorum. derdim bu.
Bu zamanlarda sancisi fazla olanlarin ic SIKINTILARI az,tam tersi olanlarin ise ic SIKINTILARI fazla olmaktadir.Cinayet isleyen kadin mahkumlar arasinda arastirma yapmislar cogunlugunun adet donemlerinde cinayet islediklerini tesbit etmisler.DEMEK KI bu zamanlarda ufakta olsa tartismalrdan uzak durun,magnezyum tabletleri alin inanin o kadar yararli ki ictigimiz suda yedigimiz sebzelerde bu mineral cok azaldigi icin beynimiz stresle basa cikamamakta,kalp atislarimiz hizlanmakta.Ben bu zamanlarimda bir gun evveli magnezyum iceren ya maden suyu ya da magnezyum tableti icerim.Manevi yonden dua ederim,Allaha SIKINTILARIMI anlatirim ,100 tane Peygamberimize salavat getiririm,aglarim...Sosyal iliskilerimde esime ve arkadaslarima biraz mesafeli olurum .Cunku kirmak ve kirilmak istemem.Cikolata yerim,soslu makarna yaparim ve afiyetle mideye indiririm.

Son düzenleme:
Demek ondanmış :53:
Ben de oldum olası ağrısız ve fakat depresif yaşarım bu dönemi.
Konu sahibi kardeşim,eşin zamanla alışır merak etme.
Ben bazen unutuyorum,eşim halimden anlayıp "sana geliyorlar yine" diyor artık :27:

Bu zamanlarda sancisi fazla olanlarin ic SIKINTILARI az,tam tersi olanlarin ise ic SIKINTILARI fazla olmaktadir.Cinayet isleyen kadin mahkumlar arasinda arastirma yapmislar cogunlugunun adet donemlerinde cinayet islediklerini tesbit etmisler.DEMEK KI bu zamanlarda ufakta olsa tartismalrdan uzak durun,magnezyum tabletleri alin inanin o kadar yararli ki ictigimiz suda yedigimiz sebzelerde bu mineral cok azaldigi icin beynimiz stresle basa cikamamakta,kalp atislarimiz hizlanmakta.Ben bu zamanlarimda bir gun evveli magnezyum iceren ya maden suyu ya da magnezyum tableti icerim.Manevi yonden dua ederim,Allaha SIKINTILARIMI anlatirim ,100 tane Peygamberimize salavat getiririm,aglarim...Sosyal iliskilerimde esime ve arkadaslarima biraz mesafeli olurum .Cunku kirmak ve kirilmak istemem.Cikolata yerim,soslu makarna yaparim ve afiyetle mideye indiririm.

Teşekkür ederim yorumun için. bende ağrı sancı hiç bişi olmuyor. sadece sıkıntı gerginlik. ve aynen kalp atışlarım hızlanıyor. nefes alamayacak gibi hissediyorum bazen. yani baş etmekte zorlanıyorum. çikolata normalde yemem sevmem o dönemde yeme ihtiyacı hissediyorum ama magnezyum ile ilgili bilgim yoktu. benim için çok faydalı oldu. magnezyum hamilelikte kullandım. şimdi tekrar alabilirim. bu arada bu sabah adet oldum:)
adetim başlayınca rahatlıyorum. bi de böyle bir durum var....

hormonlarım beni dinlemiyor kendi kafasına göre gerilip rahatlıyorlar işte.

salavat çekerim her gün 100 tane dua ederim. bu dönemde bazen durup Allahım bana yardım et diyorum ard arda rahatlamak için( nefes alamadığımı hissettiğim zamanlarda)

arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim.adet öncesi gerginlik bazılarımızda olmayabilir.belki çok sık yaşanan bi durum değildir.ama bunu çok şiddetli bir şekilde yaşayan bayanlarda var. çok yakın bir arkadaşım bunu her ay yaşıyor.bir hafta sürüyor.onda da mesela ağrı sızı olmaz ağrı kesici bile kullanmaz.ama aşırı sinirli olur.dediği aynen şu engel olamıyorum içimde sanki büyük patlamalar yaşıyorum normalde büyütmeyeceğim şeyleri büyütüyorum ve kızıp bağırınca biraz rahatlıyorum.eşiyle sorunsuz mutlu evlilikleri var.bu durumu eşiyle ve hatta liseye giden iki oğluyla konuştu.ne olur bir hafta beni anlayın haklı olduğunuzda bile sizi kırdığımda bile olayı büyütmeyin çünkü sizi çok seviyorum dedi.ve onlarda alıştılar bu duruma.bir hafta evde ona kimse bulaşmıyo:) hatta diyorki hani sokaklarda bazı erkekler sen bana yan baktın gibi saçma sebeplerden kavga çıkarırlar ya kendimi bazen onlara benzetiyorum diyo.ama dediğim gibi bu onlarda sorun olmuyo çok kolay aşıyolar bu durumu.

bende bu konuda muzdaripim dün yolda giderken kadının tekiyle tartıştım o kadar büyüttüm ki allahtan annem müdahale etti...komşumla tartışcaktım gittim uyardımm..
evdekilerle tartıştım uyurken yiğenim bağırıp çağırıyor diye..
Bu sabahta sevgilim nasibini aldı çok kırdım onu çook neyse..
bir çay vardı sakinleştiriodu yaseminmiydi?adaçayımıydı ondan içeyim bare..
yoksa iyi değil bu gidiş.çevremde insan bırakmıycam selamlaşacağım.
:59:

arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim.adet öncesi gerginlik bazılarımızda olmayabilir.belki çok sık yaşanan bi durum değildir.ama bunu çok şiddetli bir şekilde yaşayan bayanlarda var. çok yakın bir arkadaşım bunu her ay yaşıyor.bir hafta sürüyor.onda da mesela ağrı sızı olmaz ağrı kesici bile kullanmaz.ama aşırı sinirli olur.dediği aynen şu engel olamıyorum içimde sanki büyük patlamalar yaşıyorum normalde büyütmeyeceğim şeyleri büyütüyorum ve kızıp bağırınca biraz rahatlıyorum.eşiyle sorunsuz mutlu evlilikleri var.bu durumu eşiyle ve hatta liseye giden iki oğluyla konuştu.ne olur bir hafta beni anlayın haklı olduğunuzda bile sizi kırdığımda bile olayı büyütmeyin çünkü sizi çok seviyorum dedi.ve onlarda alıştılar bu duruma.bir hafta evde ona kimse bulaşmıyo:) hatta diyorki hani sokaklarda bazı erkekler sen bana yan baktın gibi saçma sebeplerden kavga çıkarırlar ya kendimi bazen onlara benzetiyorum diyo.ama dediğim gibi bu onlarda sorun olmuyo çok kolay aşıyolar bu durumu.

ne güzel arkadaşın eşi ve oğulları ile o diyoloğu sağlamış. biz bu noktada tıkandık. beni anladığınız için teşekkür ediyorum. dün itibari ile bütün sıkıntılarım geçti ama gelecek ay da aynı durumlar devam... yazdıkların tamamen beni anlatmış. inşallah benim kocişim de anlayışlı olmayı başaracak zamanla. bende 3 gün falan sürüyor bu sinir harbi.

Back
X