adet döneminde kansızlık

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
arkadaşlar benim sorunum kansızlık nikah için kan verdiğimde demir eksikliği anemisi (düzensiz beslenme nedeniyle) sonucu çıkmıştı bir de binde 1 akdeniz anemisi sonucu doktor demir eksikliğine bağlı anemiksin ama için rahat etmezse büyük bir hastanede tekrar test yaptırabilirsin demişti. ben kan vermekten ölümüne korktuğum ve o iki tüp kanı ayıla bayıla verdiğim için gidemedim.

benim sorunum şu ki özellikle adetim yaklaştığında ve adet döneminde aşırı mide bulantım tatlı vb şeylerden tiksinme halsizlik ani ayağa kalkışta göz kararması gibi sorunlarım oluyo bu adetten önce 1 hafta önce yavaş yavaş başlıyo ve böyle devam ediyo bir makalede kadınlarda sıklıkla görülen anemik için 20 günde 1 demir hapı içmeleri önerildiğini okudum. sizce demir vitamini hapı kullansam adet dönemlerinde bi zararı olur mu? bu haplar reçetesiz mi satılıyor

Adet dönemlerinde vücudumuzdaki atılan kan herhangi bir dengeyi bozmadığını biliyorum.
Ama diğer hap konusunda bir doktora danışmak çok daha mantıklı olur.

Bende de adetten on gün önce falan bacaklarimda ağrı romantizma ağrısı gibi mide bulantısı ve aşırı derecede halsizlik oluyor acaba bende de mi kansızlık var :/

Adet dönemlerinde vücudumuzdaki atılan kan herhangi bir dengeyi bozmadığını biliyorum.
Ama diğer hap konusunda bir doktora danışmak çok daha mantıklı olur.

haklısın okuyunca bi sormak istedim bi de ben 47 kiloyum bi arkadaşımda zayıflık döneminde böyleydi 5 6 kilo aldı sıkıntılarım geçti dedi zayıflığında etkisi olabilir diye düşünüyorum

Bende de adetten on gün önce falan bacaklarimda ağrı romantizma ağrısı gibi mide bulantısı ve aşırı derecede halsizlik oluyor acaba bende de mi kansızlık var :/

kadınların % 50 sinde görülen bi durummuş tatlım :)) olabilir yani

arkadaşlar benim sorunum kansızlık nikah için kan verdiğimde demir eksikliği anemisi (düzensiz beslenme nedeniyle) sonucu çıkmıştı bir de binde 1 akdeniz anemisi sonucu doktor demir eksikliğine bağlı anemiksin ama için rahat etmezse büyük bir hastanede tekrar test yaptırabilirsin demişti. ben kan vermekten ölümüne korktuğum ve o iki tüp kanı ayıla bayıla verdiğim için gidemedim.

benim sorunum şu ki özellikle adetim yaklaştığında ve adet döneminde aşırı mide bulantım tatlı vb şeylerden tiksinme halsizlik ani ayağa kalkışta göz kararması gibi sorunlarım oluyo bu adetten önce 1 hafta önce yavaş yavaş başlıyo ve böyle devam ediyo bir makalede kadınlarda sıklıkla görülen anemik için 20 günde 1 demir hapı içmeleri önerildiğini okudum. sizce demir vitamini hapı kullansam adet dönemlerinde bi zararı olur mu? bu haplar reçetesiz mi satılıyor
Doktora gitmeden tahlil yaptırmadan ilaç kullanmayın lütfen...

Solgar vm2000 kullansana. Çok güzel bi multivitamin içinde tüm elementler var. Bende demir b12çok düşük çıkmıştı. Bir de bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlığım var. 3 ay kullanıp tekrar ölçtürdüm. Hem halsizlik hastalık belirtilerim geçti hem değerlerim çok iyi çıktı.

Arkadasim korkunun ecele faydasi yok.doktorlar bu sorularinin cevabi icin var,biz ne diyelim ki,desek bile dedigimizin sana bir faydasinin olup olmayacagi mechul..sen bir doktora görün,hangi ilaci ne zaman icmeni soylerse o ilaci ic.

Kesinlikle yogun adettin kansizliga sebebiyeti var. Ben de kansiz bir insanim, dediginiz gibi halsiz oluyorum.
Oyle tuplerce kan alinmiyor kansizlik testi, yok illede gitmem diyorsan dogal yollardan demir alin.. Sabahlari siyah uzum, keci boynuzu pekmezi tavsiye ederim. Kirmizi eti, yumurtayi portakal suyu ile tuketin. Cigerde iyi gelir.

Solgar vm2000 kullansana. Çok güzel bi multivitamin içinde tüm elementler var. Bende demir b12çok düşük çıkmıştı. Bir de bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlığım var. 3 ay kullanıp tekrar ölçtürdüm. Hem halsizlik hastalık belirtilerim geçti hem değerlerim çok iyi çıktı.

reçetesiz satılan bi şey mi canım bu hani sınav dönemlerinde öğrencilerin kullandıklarına benzer zararsız vitamin mi bi de ben kan vermekten acayip korkuyorum tekrar ölçüteremem galiba bu korkuyla ama şikayetlerim geçerse çok duacın olurm senin :)

bende anemiyim ve demir haplarını devamlı kullanıyorum.

ben bir sorun yaşamadım ama sizde durum nasıl bilemiyorum.sadece kansızlık hastalığı olan kişilerin regli dönemi kanaması daha çok ve yoğun oluyormuş bunu biliyorum

Aneminin şiddetini öğrenmeden ve kullanım şekli ve sıklığı konusunda doktor tavsiyesi almadan demir ilacı kullanmayın. Bunu size yıllardır şiddetli demir eksikliği yaşayan ve emilim bozukluğu sebebiyle ağızdan demiri alamayıp ancak damar yoluyla alabilen ve onda bile titizlikle doz ayarlaması yapılan biri olarak yazıyorum, demirin fazlası oldukça zararlı diye biliyorum.

reçetesiz satılan bi şey mi canım bu hani sınav dönemlerinde öğrencilerin kullandıklarına benzer zararsız vitamin mi bi de ben kan vermekten acayip korkuyorum tekrar ölçüteremem galiba bu korkuyla ama şikayetlerim geçerse çok duacın olurm senin :)

Multivitamin hapı eczanelerde reçetesiz satılıyor. Bana doktorum önermişti. Çok sık hasta oluyodum bi de kansızlık falan çıkınca doktor bunu al dedi. Solgar vm2000 yazıp internete ekşi sözlükte yazanları bir oku istersen. Bütün kış hiç grip olmadım. Benim için mucize. Hiçbir yanetkisi yok bitkisel. İlaç değil zaten. :))

Yoğun demir eksikligi olduğunda demir anemisi oluyor bildigim kadariyla bende de demir eksikligi var. Anemi tedavisi oldum 6 ay boyunca hergün ilac kullanarak ama yedigine ictigine dikkat etmedigin sürece tekrarliyor malesef.

Ilac icin doktora gitmeniz gerekir kafaniza göre kullanmayin ama demir yada kan yapıcı yiyeceklerle takviye yapabilirsiniz.

X