• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet Düzensizliği

miyavsever

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba, 23 yaşındayım. Adet olmya akranlarıma göre geç başladım ilk kez 15 yaşında adet oldum. Kendimi bildim bileli sürekli düzensiz adet oluyorum. Bazen 2ay gecikiyor bazen 5-6 ay gecikiyor. 2 ay düzenli olduğumda oh be artık düzene bindi diyorum ama 3.ay gelmiyor en başa sar.. Biraz temizlik takıntım var adet olmayınca bşr tık rahat hissediyorum ama o ay kanamam olmayınca da sürekli değişken ruh halleri, sivilceler, belirtiler ama gelmeyen o adet delirtiyor beni. Bunun için doktora 3 kez gittim, her seferinde tarlusal içip 3.günü kan verdim. İlk doktorum bir şey yok zamanla düzelir dedi, 2.gittiğim 4-5 ay doğum kontrol hapı kullandırdı, 3. doktorum da yaşın çok küçğk bşr sıkıntın yok bir daha dkh kullanma dedi. Bugün 4.kez kadın doğuma gittim tarlusal verdi yine adetimin 3.günü gideceğim. Bu süreçten çok yoruldum, pcos da demediler. Adet düzensizliğim dışında pek de pcos belirtim yok, zayıfım. Regl dönemlerimde genellikle ağrısız geçiyor. Benzer süreçlerden geçenler varsa ya da bilgisi olan birisi varsa fikirlerinizi bekliyorum. Sağlıklı günler 💐

Soğan kürü, rezene, spearmint hepsini denedim. Regl öncesi ve sonrası kahverengi akıntım da oluyor bazen

Senin yaşlarında pcos tanısı aldım, döngüm kendimi bildim bileli hep 35-40 gün arasında oluyordu sonra birden kesildi. Adet söktürücüylede regl olamadığım için dogum kontrol hapı kullandım yıllarca :KK43: şimdi ilacı bıraktım yine regl olamadım maalesef.

Senin yaşlarında pcos tanısı aldım, döngüm kendimi bildim bileli hep 35-40 gün arasında oluyordu sonra birden kesildi. Adet söktürücüylede regl olamadığım için dogum kontrol hapı kullandım yıllarca :KK43: şimdi ilacı bıraktım yine regl olamadım maalesef.
Geçmiş olsun 💐 Umarım bu durumu en yakın zamanda aşabiliriz. Evli misiniz bilmiyorum ama bebek düşündünüz mü, doktorunuz bebek konusunda ne dedi? Bana pcos tanısı da konulmadığı için bu konuda bilgi de alamadım. Şuan bebek düşünmem için çok erken ama yine de geleceği düşünerek korkuyorum biraz...

Bu arada tarlusal ile reglimi olup yine kan verdim bugün.. Umarım bu seferki doktorum sorunun kaynağını bulabilir.

Geçmiş olsun 💐 Umarım bu durumu en yakın zamanda aşabiliriz. Evli misiniz bilmiyorum ama bebek düşündünüz mü, doktorunuz bebek konusunda ne dedi? Bana pcos tanısı da konulmadığı için bu konuda bilgi de alamadım. Şuan bebek düşünmem için çok erken ama yine de geleceği düşünerek korkuyorum biraz...
Teşekkür ederim. Evet evliyim cocuk düşündüğümüz için ilacı bıraktım aslında doktorum önemli birşey olmadıgını söylese de regl olamıyorum. O yüzden düzenleyiciye başladım regl olunca kan tahlili için gideceğim.

Kan tahlili sonucu için gittiniz mi doktora ne dedi ? Beni de bilgilendirirseniz sevinirim :KK16:
Bugün nihayet gittim. Bana tahlil sonuçlarımın normal olduğunu bir problem olmadığını söyledi. Sürekli olarak bu 2-3 aylık gecikmelerin olduğunu ve yıllardır değişmediğini bu nedenle 4.kez hastaneye geldiğimi tekrar söyledim. "Duphaston" isimli bir ilaç yazdı biraz değişik bir kullanım süreci varmış ilk defa kullanacağım bu ilacı.

Bugün nihayet gittim. Bana tahlil sonuçlarımın normal olduğunu bir problem olmadığını söyledi. Sürekli olarak bu 2-3 aylık gecikmelerin olduğunu ve yıllardır değişmediğini bu nedenle 4.kez hastaneye geldiğimi tekrar söyledim. "Duphaston" isimli bir ilaç yazdı biraz değişik bir kullanım süreci varmış ilk defa kullanacağım bu ilacı.
Zaten regli oldugunuzda gitmediniz mi. O ilaç adet söktürücü diye biliyorum nasıl kullanmanızı söyledi

Zaten regli oldugunuzda gitmediniz mi. O ilaç adet söktürücü diye biliyorum nasıl kullanmanızı söyledi
Reglken kan vermiştim sadece. Verdiğim kanın sonucu için bugün gittim. Reglin 1. Gününden başlayarak 15 gün saymamı ve 15. gün ilaca başlayıp bitirmemi söyledi. İlaç bittikten sonra yine regl olduğumda gün sayarak o ilaca devam etmemi istedi.

Reglken kan vermiştim sadece. Verdiğim kanın sonucu için bugün gittim. Reglin 1. Gününden başlayarak 15 gün saymamı ve 15. gün ilaca başlayıp bitirmemi söyledi. İlaç bittikten sonra yine regl olduğumda gün sayarak o ilaca devam etmemi istedi.
Anladım. Bende iki hafta sonra gideceğim doktora bakalım ne diyecek 🥲 inşallah size faydası olur ve sorununuz çözülür.

Anladım. Bende iki hafta sonra gideceğim doktora bakalım ne diyecek 🥲 inşallah size faydası olur ve sorununuz çözülür.
Umarım bu sorunu yaşayan herkes şifasını bulur. Benimki stres kaynaklı da olabilirmiş ama stressiz bir hayat pek mümkün değil maalesef. Beni haber edin gelişmelerdenn 🥰

Umarım bu sorunu yaşayan herkes şifasını bulur. Benimki stres kaynaklı da olabilirmiş ama stressiz bir hayat pek mümkün değil maalesef. Beni haber edin gelişmelerdenn 🥰
Maalesef stressiz yasam dediğiniz gibi mümkün değil . Tabiki haber edeceğim☺️

Back
X