Adet gecikmesi: antibiyotik mi tiroid mi mantar mi

edacik82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
742
870
53
Merhabalar,
Bu ay dis agrim oldugu icin doktor antibiyotik verdi (2400 mg gunluk Penisilin). 7 gun boyunca kullandim. Ancak yumurtlama donemimden sonra kullandim. Antibiyotik bitince maalesef mantar oldum. O kadar yuksek dozda olunca tum iyi bakterileri de oldurdu haliyle. Adetime 5 gun kala 3 gunluk fitil kullandim mantar icin. Bu arada yaklasik 8 aydir deniyoruz doktora gittik esimin morfolojisi dusuk cikti tup bebek tedavisine baslicaz mayista. Doktor bana 50 mcg synthroid verdi. Bu arada adetim cok duzenlidor ve 16 aralikta adet olmam gerekiyordu. Ama hicbir belirtim yok ve hala adet olmadim. Test yaptim ve tabiki negatif. Basina boyle birsey gelen var mi? Acaba hangisinden kaynaklaniyordur bu gecikme? Tesekkurler simdiden.

kizlar tiroid ilaci kullanipta adeti geciken var mi? gecikmemin 6. gunundeyim normalde cok duzenli olurdum ama bu ay sasti gecen ay ilac kullanmaya baslamistim. Bu kadar cabuk etki eder mi? Yarin sabah test yapicam eger gene negatifse doktoru aricam. Cunku belirtim yok. Adet olmadan once cikan sivilcem cikti dun o yuzden yakinda adet olmayi bekliyorum. Bir de siskinligim basladi.

Antibiyotik adet gecikmesi yapabilio bende yapardi 750 mglik cipro bile 1 hafta gecikme yapardi
tesekkurler cevabin icin. Aslinda biraz arastirdim benimkinin antibiyotikten olmayabilir cunku ben antibiyotik i muhtemel yumurtlamamdan sonra kullanmaya basladim. Gerci dusundugum tarihte yumurtlamis olsaydim simdiye adet olmus olmam gerekirdi.Offf aman valla aklim karisti iyice. Yarin test yapicamgene negatif cikarsa doktoru aricam. Ay saat gibi adet duzenim vardi ne oldu anlamadim sizin de masallah cok az kalmis. Insallah sagliklica kucaginiza alirsiniz :)

Senelerce duzeni bozulmayan kadinlarda bile olabilio canim duzensizlik boyle cok sıkma canini. Yap bi test yarin bakalim sonrada doktora gorun en azindan genel bi kontrolde olmuş olur

tiroid ilaçları adet düzenini değiştirebiliyor
bana da buyuk ihtimalle odur gibi geliyor. Ay halbuki doktor onu bana TSH im dussun ki hani cocuk dusunuyoruz ileri de sorun olamsin diye verdi ki degerim o kadar da yuksek degildi resmen saat gibi calisan adet duzenimi bozdu

bana da buyuk ihtimalle odur gibi geliyor. Ay halbuki doktor onu bana TSH im dussun ki hani cocuk dusunuyoruz ileri de sorun olamsin diye verdi ki degerim o kadar da yuksek degildi resmen saat gibi calisan adet duzenimi bozdu
aslında gebelik düşününlerde tiroid aşırı yüksek değilse ilaç tedavisini uygun görmüyorlar

aslında gebelik düşününlerde tiroid aşırı yüksek değilse ilaç tedavisini uygun görmüyorlar
valla ne bilim bana da doktorumtavsiye etti.Hatta esiminde morfoloji dusuklugu var seneye tup bebek yaptiracagiz. ama daha kullanali 3 hafta var bu kadar erken de etki edip gecikme yapar mi acaba. en dusuk dozu kullaniyordum gerci. Neyse artik yarin doktoru bir arayayim ben :)

evet bir doktorunla görüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…