adet gecikmesi :(

wassemelone

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
42
0
16
Ordu
Oncelikle merhaba kizlar, sunu belirteyim bu zamana kadar adet tarihlerimi hic takip etmezdim, goguslerim sismeye baslardi 1-2 gun sonra olurdum, yine aynisi oldu goguslerim sisti, fakat adet olmadim. Baktim, gecen adet tarihim 27 eylul. 25 ekimde olmama lazimken 29 ekim oldu. Adet olmadim ama stres yaptim son 2 gun. Uykularim bolundu ruyalar gordum. 3 hafta once nisanlimla birseyler yasadik, fakat bakireyim, icime girmedi, haliyle icime bosalmadi. Hatta vajinama bile degmedi. Yine de cok tereddutluyum. Adet gunumden 2-3 gun once annemle babam 3 gun pes pese cok siddetli kavgalar ettiler bosanma laflari vs ben cok uzuldum 3 aksam agladim. Odama kapanarak. Ve bayramda yolculuk felan derken dengem bozulmus olabilir diyorum, ustune stres de eklenince, iyice paranoyaklastim. Goguslerím sis fakat hamilelik belirtisindeki gibi degil yani dokunuyo®um sert ici dolu odem gibi amma sizlama ya da gogus halkasinda kararma yok. Kasiklarimda agri yok. Gunde 3-4 kere tuvalete gidiyorum. Her adet oncesi tatli ister canim, yine ístedi yedim de. Arada sol yumurtaligida hafif sanci oluyor, taamam iste yumurtis geliyo diyorum, ama yok. Karnimin altinda sislik yok, vucut sicakligim normal. Yorgunluk vs yok dincim. Ama yine de korkuyorum. Sevistigimiz gunun yumurtlama tarihine denk gelmis olmasi cok korkuttu beni. Kizlar sizce normal mi ben mi cok abartiyorum.s lutfen yardim? Yinede eger 1 haftayi geecerse test yptirmayia dusunuyorum.

Gerçek anlamda bir ilişkiye girmediyseniz korkmanıza gerek yok. Anlattığınız psikolojik durumlardan, hava değişimlerinden bile olabilir ben de yaşamıştım aynı durumu 2 ay sonra olmuştum hatta. İsterseniz doktora gidip söktürücü hap alabilirsiniz ama bence gerek yok çünkü bu haplar hormon dngelerini de etkiliyor. Kafanıza takmamaya çalışın, beyniniz rahatladığı an başlaycaktır. Benim 6 hafta olmasına rağmen başlamamıştı, doktora randavu aldığım gün başlamıştı mesela. Ama dediğim gibi tam anlamda bir cinsel birliktelik yaşamadıysanız geçerli bu söylediklerim. Öyle bir durum söz konusuysa test yapmanızda fayda var.

anlattıklarına göre tam bir birleşme olmamış hamile kalman bu durumda imkansız yani.
bu olay tamamen stresten ve kafana gecikiyorum diye takmandan.
bu 1 2 günlük geckmeler değişebilir
mesela bundan sonra devamlı olarak gitgide gecikmeye devam ederse bi hormonlarına baktırabılırsın tatlım.

Hayir herhan gi bir birlesme olmadi, genelde ic camasir vardi, fakat zevk suyundan bile hamile kalabilicegini okudum, arastirdikca deliriyorum, vajinama sperm bulasmadi, hatta nolur nolmamz diye yine de silmistim islak mendille temizlemistim, diyorum acaba yorgana bulasti, bende yorgana sarildim veya islak mendille bulasti? Bunlar sadece ihtimal tabi kesin olarak diyebilicegim bir birlesme olmadi. Evet 4. Gun bugun adet olmadim hala ve bu sabah goguslerimin agrisi da gecti gayet normalim sanki adet oldum bitti gibi. Hicbir agrim, sizim yok cok normalim. Hamile oldugumu varsaydim, suan 3 haftalik olmasi lazim, 3 haftalikken kusma bulanti karin altinda sislik diyor, bende hic bisey yok, ve goguslerin sismesi 2. Aydan itibaren basliyomus benim ise goguslerim sismisti. Adet belirtileriyle hamilelik belirtileri cok yakin.s korkuyorum da. Offf bilmiyorum kizlar.s fikirleriniz icin tesekkur. Annemle de konusamiyorum boyle seyleri, kaldim kendi basima icime atiyorum ama cok korkuyorum. Dun gece de uyuyamadim.

Kizlar aranizda benzer seyler yasayan yok mu? Tabi her bunye farkli sonucta ama. Hamile olmadigimi biliyorum nerdeyse, yarin test yapip netlestiricem, peki adetim neden gecikmis olabilir?

Ya delirmek uzereyim :( néden kimse cevap vermiyo nolursunuz.s yarin idrarda gebelik testi yapicam sonucu bildirrim. Nolur bakin buraya.s kimsem yok sizin fikirlerinize o kadar ihtiyacim varki psikolojik olarak. Nolur beni yalniz birakmayin kizlar

Senin Durumun Psikolojik nedenlerle kaynaklı aşırı stres üzüntü den kaynaklı kafanı rahat tut hiç bir şey olmayacak ;)

Back
X