Adet hakkinda yardim lutfen

meysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
281
112
İyi akşamlar arkadaşlar

Konuyu önce sağlık kısmına açtım ama kimseden yorum alamadım :KK43:

Yanlış yere actiysam taşır yöneticiler artık :/ ksr bakmayın

28 yaşındayım, bekarim ve herhangi bir cinsel hayatım yok. Ama bu ay adet olmadım. 6-7 gün kadar gecikti. Arada bir hafif kasık agrım oluyor tam olacak mı acaba diyorum ama hâlâ adet olamıyorum
Çok eskiden yılda bi defa böyle bir ay olmamıştım ama sonra düzelmişti. Şimdi ergenlikte kalmadı neden boyle.
Ne yapmalıyım lütfen bilen biri varsa yorumlarinizi bekliyorum :/ Tesekkur ederim şimdiden

Doktora görünmelisiniz. Adet gecikmesinin tek sebebi hamile olmak değil. Burada kim ne yorum yaparsa yapsın sadece "tahmin" olacak. Muayene olacaksınız doktora gidip tek yolu bu. geçmiş olsun

canim kist olmustur belki gecikme yapar yada psikolojik olabilir bunun bir suru sebebi var dr gitmende fayda var..

Doktora görünmelisiniz. Adet gecikmesinin tek sebebi hamile olmak değil. Burada kim ne yorum yaparsa yapsın sadece "tahmin" olacak. Muayene olacaksınız doktora gidip tek yolu bu. geçmiş olsun

Tesekkur ederim
Geçen yıl bi ay yine böyle olmuştu olmamıştımama sonra gayet günü gününe düzene girmişti
Ondan dolayı şimdi napicami bilemedim

6-7 günmüş sorun yoktur bence, bazen benimde gecikir baya yada erken olurum. Ama sizin hep düzenli oluyorsa, içiniz rahatlasın diye gidin doktora bence. Nolur nolmaz.
Geçen ay adet geciktirici kullandıysan periyodun bozulmuş olabilir. Ve buara tarçın tüketiyosan, bırak

İyi akşamlar arkadaşlar

Konuyu önce sağlık kısmına açtım ama kimseden yorum alamadım :KK43:

Yanlış yere actiysam taşır yöneticiler artık :/ ksr bakmayın

28 yaşındayım, bekarim ve herhangi bir cinsel hayatım yok. Ama bu ay adet olmadım. 6-7 gün kadar gecikti. Arada bir hafif kasık agrım oluyor tam olacak mı acaba diyorum ama hâlâ adet olamıyorum
Çok eskiden yılda bi defa böyle bir ay olmamıştım ama sonra düzelmişti. Şimdi ergenlikte kalmadı neden boyle.
Ne yapmalıyım lütfen bilen biri varsa yorumlarinizi bekliyorum :/ Tesekkur ederim şimdiden
Bu geçtiğimiz ay içerisinde yeni bir ilaç, hap vs kullandıysanız, yada iğne serum vs olduysanız da olabilir, stress yaptıysanız da.

Tesekkur ederim
Geçen yıl bi ay yine böyle olmuştu olmamıştımama sonra gayet günü gününe düzene girmişti
Ondan dolayı şimdi napicami bilemedim
bir görünün içiniz rahatlasın. bazen mevsimlerden kaynaklı da olabiliyor, mesela ben genelde kıştan yaza geçerken mevsim başında erken adet görürüm 5-6 gün kadar. sıcak, stres vs etkileyebiliyor. Doktor en doğru cevabı verir, muayeneden çekiniyorsanız zaten doktor durumunuzu sorup ona göre muayene ediyor içiniz rahat olsun

bir görünün içiniz rahatlasın. bazen mevsimlerden kaynaklı da olabiliyor, mesela ben genelde kıştan yaza geçerken mevsim başında erken adet görürüm 5-6 gün kadar. sıcak, stres vs etkileyebiliyor. Doktor en doğru cevabı verir, muayeneden çekiniyorsanız zaten doktor durumunuzu sorup ona göre muayene ediyor içiniz rahat olsun
Hmm tesekkur ederim :/

Ben hiç adet geciktirici falan ilaç kullanmıyorum . Tek kullandığım adetken ağrı kesici sadece

[QUOTEipera, post: 41891170, member: 675449"]Bu geçtiğimiz ay içerisinde yeni bir ilaç, hap vs kullandıysanız, yada iğne serum vs olduysanız da olabilir, stress yaptıysanız da.[/QUOTE]
Stres cok yaptım hemde çok

Stres, hava değişimi, kilo alıp verme, prolaktin hormonunun yükselmesi,kist daha birçok sebebi olabilir en doğrusunu doktor bilir tabi ki ama 6-7 günlük gecikme de çok değil gibi.

Havalar bir garip+ olamiyorum diye bekleyip durursan dahada inat eder. Rahat ol ve sogan kabugu kaynat. Bende hep ise yarar

zuzuzuu, post: 41891414, member: 602137"]Stres, hava değişimi, kilo alıp verme, prolaktin hormonunun yükselmesi,kist daha birçok sebebi olabilir en doğrusunu doktor bilir tabi ki ama 6-7 günlük gecikme de çok değil gibi.

6-7 gunden ziyade bu ay hiç olmazsan.napim ozamn Dr ye mi gideyim hemn
Yoksa gelecek ayı mi beklesem

Adet olmak istiyorsan en basitinden tarlusal kullanabilirsin ama önemli olan niçin olamadığınız. Doktora görünmenin bi zararı olmaz :) ultrasonla bakıyorlar zaten. Kasığına kadar hemşire açıyor zaten . utanılacak bişey de değil. Hem ne kadar sağlıklı olduğunu görürsün :)

stres
kilo alıp verme
hava değişimi
vücud kitle endeksi
kist
..
uzar gider liste. hekime başvurun

X