adet kanaması gebelik

mmavi_21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
645
236
33
34
meraba kızlar yeni üyeyim buraya 8 aylık evliyiz bebek düşünüyoruz yaklasık 2 aydır korunmuyoruz ama olmuyor 2dir adet olduğumda çok üzülüyorum sormak istedim şu adet gününüzü kanamanın basladı günmü sayıyorsunuz lekelenmenin basladı günmü sayıyorsunuz ona göre yumurtlama dönemimi hesaplamak istiyorum acaba 2 aydır yanlısmı hesaplıyorum acaba diye ben hep kanamam basladan 2 3 gün önce lekelenmelerim oluyor muhakkak yorum yaparsanız sevinirim tecrübeli arkadaslardan tavsiye bekliyorum

Asıl adetinin başladığı gün değil canım bittiği günden sonra 12 15 günleri o 3 4 gün en iyi günler canım ama istersen ovulasyon testi al bilgn var mı bilmiyorum bende hiç kullanmadım ama yumurtlama gününü görüyosun emin olursun en azından bide çok kafana takma belirti arama kafanı dağıt üstüne düşünce olmuyo 3 ay taktım 4. Ay adet gününe bile bakmadım hamile kaldım bu ay

sevindim canım senin adına inşallah benimde olur en yakın zamanda evet haberim var bu ay aldım bende hatta bugün kargodan teslim aldım hatta şuan adetim bu ayda o testi kullanıcam bakalım inşallah olur 2 ay olminca korkmaya başladım artık istemiyorum takmayı ama olmuyor. bana dua et lütfen hamilelerin duası kabul olurmuş:))

Korkma canım olur inşallah... adetin başladığı günden sayılıyor benim bildiğim.. herkes aynı dönemlerde de yumurtlamıyor... kimisi 18. gününde kimisi 10. gününde.. en iyi yöntem ovulasyon testi ben kullanıyorum. bir de adetin bittikten sonra gün aşırı ilişki olsun.. yani bir gün dolu bir gün boş ama onda da bebek olsun diye değil kendiniz için olsun ;) ovulasyon testiyle piki ( yani çift koyu çizgiyi ) yakaladıktan sonra mutlaka o koyu olan günleri değerlendirmelisin. çünkü yumurta çatladıktan sonra 24-36 saat arası yaşıyor.. yani çatlamadan önce ilişki olsun ki spermler yumurta çatladığında var olmuş olsun ;) çünkü onlar da 72 saat yaşıyorlar ;)

Aynen adetin başladığı gün sayılır. Benim şöyle bişey oldu, muhtemel doğum tarihi belirlemek için son adetimi sordu ben de 5 mart dedim, ama 4 martta lekelenmem oldu dedim. O 5ini baz aldı canım. Yani tam kanın geldiği. Bir doktorla konuşsan tam cevap alırsın

Back
X