adet olamadım

Melisasarginn

Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
109
33
13
25
Merhaba ben hep düzenli bir şekilde regl olurdum.Bu ay olamadım nedense 2 kere erkek arkadaşımla ilişkim oldu fakat ikisinde de boşalma olmadı ve prezervatif kullandık.Prezervatif içimde kalmıştı boşalma olmadığı halde kuruntu yapıp ella içtim.Diğer ilişkimizde de prezervatifle tamamen korunduk ve boşalma olmadı.1 hafta önce grip olup sef antibiyotik,aferin vs.kullandım.Bunlardan dolayı adetim geçikmiş olabilir mi? daha önce hiç olmazdı her ay düzenli regl olurdum her ay 2-3 gün öne atacak şekilde birazda stres yaptım hamile olabilir miyim acaba diye.Şu an 29 gün oldu hala yumurtalıklarım da ağrı vs yok.

29 gün iyimiş ben hiç bu sekilde bişi yasamadm kist problemimde yok ama 35 i buluyor bazen özellikle bu sene sık hasta olup ilaç içtim ilaçlarda bozmus olabilir normali en max gün 35 zaten

Kaç gün gecikme yapabilir en fazla? benim 29.günüm ve hala olamadım.
Canım merhaba, benimde 6-7 ay erkek arkadaşımla bir yakınlaşmam oldu. İlişki sayılmaz zevk suyundan şüphe duyduğum için ertesi gün hapı kullandım 5 ay adet gördüm defalarca kan testi usg yaptırdım negatif bu ay 6. Adetim bir hafta gecikmiş durumda 36-37 gün oluyor. Doktora gittim usg ile baktı adet söktürücü verdi onu kullanıyorum.

Canım merhaba, benimde 6-7 ay erkek arkadaşımla bir yakınlaşmam oldu. İlişki sayılmaz zevk suyundan şüphe duyduğum için ertesi gün hapı kullandım 5 ay adet gördüm defalarca kan testi usg yaptırdım negatif bu ay 6. Adetim bir hafta gecikmiş durumda 36-37 gün oluyor. Doktora gittim usg ile baktı adet söktürücü verdi onu kullanıyorum.
5 kere adet olup o kadar kan testi ve idrar testi yaptırmanız yersiz bence,adet görmüşseniz zaten hamile olamazsınız.Ben henüz adet görmedim umarım kullandığım ilaçlardandır.

En son gördüğüm adetin birinci gününden itibaren şu anki tarihe kadar sayıyoruz,o şekilde hesaplanıyor.
Adetin 1. Gününden başlayıp bir sonraki adetin ilk gününe kadar geçen süre sizin döngünüz oluyor. Mesela 28 günde bir regl oluyorsunuz. 30 gün geçmişse 2 gün gecikmiş oluyorsunuz. Kaç gün geciktinzi siz? 29 gün mü?

5 kere adet olup o kadar kan testi ve idrar testi yaptırmanız yersiz bence,adet görmüşseniz zaten hamile olamazsınız.Ben henüz adet görmedim umarım kullandığım ilaçlardandır.
Evet haklısınız ama psikolojik olarak karnımda sürekli hareket ve rahatsızlık hissediyorum. Geçtiğimiz hafta çarşamba doktora gittim olsa görürdü herhalde diye düşünüyorum çünkü 26 hafta falan oluyor. 3 ayrı doktora gittim. 7 kan testi 6 kez usg baktırdım. Ve 6. Adetim bir hafta gecikmiş durumda, stres kaynaklı olabilir seninde?

35 güne kadar normal sayılıyor.Bir araştırın.
Hanımefendi emin misiniz? Adetin izin 35 gün gecikmesi normal sayılmıyor, döngünüzün 35 gün sürmesi normal sayılıyor. 1 hafta erken 1 hafta geç adet olmak normal sayılıyor, 1 haftadan sonraki gecikmeler anormal gecikmeye giriyor.

Adetin 1. Gününden başlayıp bir sonraki adetin ilk gününe kadar geçen süre sizin döngünüz oluyor. Mesela 28 günde bir regl oluyorsunuz. 30 gün geçmişse 2 gün gecikmiş oluyorsunuz. Kaç gün geciktinzi siz? 29 gün mü?
Ben genellikle 28 günde bir regl olurum.Bugün 30.gün ve hala olmadım.Yani 2 gün geçikmiş oluyor.

Hanımefendi emin misiniz? Adetin izin 35 gün gecikmesi normal sayılmıyor, döngünüzün 35 gün sürmesi normal sayılıyor. 1 hafta erken 1 hafta geç adet olmak normal sayılıyor, 1 haftadan sonraki gecikmeler anormal gecikmeye giriyor.
Hayır ondan bahsetmiyor konu sahibi, 28-35 günlük süreçten bahsediyor. Yanlış anladınız galiba ☺️

Ben genellikle 28 günde bir regl olurum.Bugün 30.gün ve hala olmadım.Yani 2 gün geçikmiş oluyor.
Tamam o zaman, 2 gün normal. 1 haftaya kadar gecikme normal, ben 29 gün gecikme var sandım.
Bende geçen ay ella ullandım, olması gereken günden 5 gün önce regl oldum yaklaşık 20 gündür reglinin ilk günü gibi kanamam var, doktor buna normal dedi.

Evet bende bunu demek istemiştim tam olarak.Belirli adet tarihinden 35 gün geçmesi normal değil tabikii.Benim demek istediğim 28 günde bir regl oluyorum ve 30.gün oldu yani 2 gün regl tarihim geçikti.

29 gün gecikme biraz fazla değil mi ? Doktora görünmek için neyi bekliyorsun?
Birde sorması ayıp konudan bağımsız prezervatifi içinize kaçırmayı nasıl başarabildiniz yahu ? Uğraşsan olmaz :rolleyes:

Back
X