Adet olmadım,korkuyorum :(

o zaman kısa zamanda doktora git
ya kist vardır yada hormonlarında değişiklik tiroitlernde problem olabilir

işte korktuğum konuda bu doğurganlığımı etkiliycek bişi olmasından korkuyorum doktora gitmeye çekiyorum vajinal muayene yaparlarmı acaba :S bu benim için kötü olur

Sen ben bekarım vajinal muayene istemiyorum dediğin sürece kimse sana zorla vajinal muayene yapalım demez rahat olabilirsin. Göbekten ultrasonla bakılıp kan testi yapılır muhtemelen.Ayrıca senede bir iki kez adet gecikmesi normal saylır

Senden 4 yaş büyüğüm ama yüzeysel ilişki nedir bilmem cahilim çok
o yüzden birşey diyemeyeceğim ama sen de bu işlere çok erken başlamışsın

canım ya yıllar önce yaşadık cinsel beraberliği şimdi sadece yüzeysel nerdeyse imkansız çocuk fln

ya kusra bakma merak ettım yıllar once yasadıgındaa kac yasındaydınnn
ve vajınan ustune bosalmayda pek ıhtımal yoktrr

işte korktuğum konuda bu doğurganlığımı etkiliycek bişi olmasından korkuyorum doktora gitmeye çekiyorum vajinal muayene yaparlarmı acaba :S bu benim için kötü olur

dok gıttıgnde kız oldugu soylersen alttan muane etmez ultrasyonla bakar merak etme

arkadaşım burdaki insanlar sana yardımcı olmak yerine kendı ahlak anlayışlarına göre yargılıyolar seni hakları olmadan..canını sıkma stres kaynaklıdır eminim.

doğurganlıgı etkileyecek bişi olucağını sanmıyorum .Sen istmeedikçe hiçbir doktor sana vajınal muayene yapamaz sadece ultrasonla bakar zaten kist varmı diye bakıcak diğerlerini kan sayımında anlar zatn

evet öyle oldu biraz çok saol böyle düşünen birinin olması beni rahatlattı doğrusu

insanlar tatlım bu sitenin amacı sıkıntıları paylaşmak konuşabilmek...ki kendini sanırım kötü hissettiğin için destek arıosun tam tersi ahlak dersi vermeye çalışıyolar hey allam allah akıl fikir versin ayrıca zor durumua düşürmesin o ahkam kesenleri ne diyim.sen sıkma canını dediğim gibi kesnlikle stres kaynaklıdır malum hatun hormonları çok çabuk etkilenıyo üzüntüden stresten hassas şeyleriz biz sıkma sen gönlünü ferah tut

periyodik olarak 21gün değildir 28 gündür normal olanı esas adet aralıklarında 21 gün ve aşşağısı 35gün ve yukarsı olursa sık sık ozaman bi problem var demektir

gittin mi hastaneye bilmiyorum ama düzensizlik varsa kist de olabilir,ihmal etmeye gelmez...ve sen tedaviye başlamazsan haplarla kurtulabileceğin milimlik kistler büyür büyür ileride sana çook sorun çıkartır.
Zaten kadın doğumcuda sana evli mi bekar mı olduğunu soruyolar ilk,yani anla işte evli derken neyden kastettiklerini.Eğer bekarım dersen asla alttan muayane yapmazlar,ultrasondan bakarlar. 'göbeğime boşaldı hamile kalabilir miyim' topikleriyle dolu bi iste olduğu için belirtme ihtiyacı hissediyorum ki ultrasondan,idrar testinden kan testinden vs vs asla o öğrenilmesini istemediğiniz şey ortaya çıkmaz

*bu arada annenizle gitmeyin siz,nolur nolmaz,belki doktora bi soru sorma ihtiyacı falan hissedersiniz,anneniz sorun olur

Yazılan yorumları okuyunca nerede ve hangi zamanda olduğumu sorguladım kendi kendime. İnsanların küçük akılları ve kendilerine ait dünya görüşleri ile yaptıkları yoruma benzer şeylere kulak asma hiç. Gerçekten de destek, dayanışma, fikir alışverişi amacıyla oluşturulmuş olduğunu düşündüğüm bir sitede ne ahlak bekçileri varmış meğer. Muhtemelen bugüne kadar adet görmüşsündür, görmediysen de korkulacak genel bir düzensizlikten söz edebilmek için birkaç ay sistematik bir düzensizlik yaşaman gerekir. Hormonal denge öyle dünden bugüne bozulacak birşey değil. Bir ay atlar, sonraki ay da olabilirsin ki senin yaşın için bunlar gayet normal şeyler. Bence 2-3 ay üstüste düzensizlik yaşamadan doktora falan koşmana gerek yok. Aklını geldi gelmedi konusuna taktıkça stres de üstüne biner. Diyeceğim o ki meraklanma, hepimiz yaşadık bu düzensizlikleri.

insanlar bu siteye sıkıntılarını paylaşmak için giriyor ama bazıları deıl yardımcı olmak üstüne bi de dalga geciyor... siz herseyı çok ıyı bılıyo olabılırsınız ama diğerleri bilmeyebilir... bu size dalga geçme hakkını vermez... insan zora düştüğü zaman hiç olmadık seyler düşünebilir buna gülmek alay yerine yardımcı olmayı deneseniz çok daha iyi olur...

" Adet olmadim,korkuyorum " Konu basligi bu olunca insanlar elbette hamilelikten korktugunu anliyorlar. Ayrica neden korkuyosun gebe olamayacagini biliyosan.Birak yilda bi kerede duzensiz olsun sen pko nedir biliyomusun ? Yilda 3 kere adet olanlar var hic adet olamaynlar var. Duzenli adet dongun varsa strestendir buyuk ihtimal herkesinde soyledigi gibi. Burda sana yardimci olmaya calisanlarada anlama kitligi var diyosun. Umarim adet olmussundur.

bence de hamile falan deilsindir yaa.. hiç olmadı emin olmak için test yap kendin.. ama muhtemelen mevsimsel değişiklikten periodun kaydı.. nerden biliorumm çünkü aynı şey bnm başıma da geldi bu sene.. 2-3 ay kadar olmadım düzeni şaştıı nolduğumu anlamadım.. bence hiç stres yapma..

Arkadaşlar kız hamile olmaktan korkmuyor sadece doktora giderse annesinin kız olmadığını anlamasından korkuyor. Amma üstüne gitmişsiniz kızın ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…