adet oncesi gerginlik cevremde huzur birakmadi!

nimnimnim1004

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2013
45
0
16
35
İzmir
Kızlar bana yardim edin lütfen,adet öncesinde o kadar gergin huysuz sinirli oluyorum ki,kimseyi kırmamak için yalnız bırakıyorum kendimi,çünkü her şey batiyo,ufacık şeylere bile alınıp ağlayabiliyorum yardım edin yok mu bunun bi çaresi erkek arkadaşımı da bıktırdım nerdeyse,ama engel olamıyorum 22 yaşındayım

ben de 25 yaşındaym genel olarak zaten stresli ve çabuk sinirlenen bir yapıya sahibim ve adet öncesi genelde yanıma bile yaklaşılmayacak derecede gergin ve sinirli olurum. Genelde annemle çok sık kavga ederiz biz bu dönemlerde ama o anlar hemen reglden dolayı öyle olduğumu. Erkek arkadaşmla da tartışıyosak eğer o da der regl mi gelcek diye herkes öğrendi artk beni o derece :) bunun için ne yapmak gerekir bilmiyorum keşke bu hassas dönemlerimizde sinirlerimizi yatıştıracak bşyler olsa ama eğer çok büyük sorunlar doğurmuyorsa bu durum etrafındakilerin alttan alabileceğini anlayışla karşılayabileceğini düşünüyorum..

Son düzenleme:
Adet öncesi sendromu için ilaçlar var ama ben bitkillerle çözmeye çalışıyorum.
Adet döneminde ve bikaç gün öncesinde kullandığım bitki karışımı var çayını demliyorum
Civamperçemi , mayıs papatyası , karahindiba , gül zerdaçal aktara gidip listeyi verip çay için karışım yap deyince yaparlar zaten pahalı bitkilerde değil 10 demlemelik kadar olsun de
bunun yanına sinirlerim hala çok gerginse melisa papatya çayı ekliyorum bazen.

ahhh kelin ilacı olsa başına sürer...
o kadar ileriki benim durumum cinayet planı yapıyorum resmen...

Birde ben aktarla felan uğraşamam derseniz bebekler için milupanın hipp in felan uyku çayları var oda işe yarar ama cinnet boyutundaysanız bitkisel bi sakinleştirici var eczaneden alınabilir yinede onu doktora danışarak almak lazım.

Ben regl dönemi feci duygusal oluyorum ki normalde de her şeye çabucak gözlerim dolar öyle olunca iyice çekilmez oluyorum valla

Bir bende olmuyor o adet öncesi gerginlik .
Her zaman gerginim ondan mı bilmiyorum ama .
Psikoloğa gitseniz ?

canım bende gergin ve huysuz olurum adet öncsi olduktan sonra 2 günd çok alıngan oluyorum. ama seninki aşırıysa bitki çayları işe yarayabilir

sende çok işe yaradı mı peki,çünkü gerçekten hafifsenecek boyutta değil yaşadıklarım..tahammül etmek mümkün değil bana

bazen üstesinden gelebiliyorum o şekilde,verdiğim tepki normal değil regle yaklaştım diyip durdurabiliyorum kendimi ama bu her zaman mümkün olmuyo,özellikle son aylarda..çevremden tamamen soyutluyorum kendimi çünkü kimseyle iletişime geçmek istemiyorum..oof gerçekten bitkisel ya da kimyasal ne varsa kullanıcam yeter ki işe yarasın

yaaa ben o dönemde sevgilime o kadar saçmalıyorum ki tartışma konularında hatta 2 gün önce..yavrum benim çekiyor o da..Valla tam bir çözüm bulamadım ben açıkcası sanırım hayatın getirilerine göre sinir stresin boyutu artıyor o dönemde..Ama ben az da olsa rezene çayıyla rahaladığımı hissediyorum..Yalnız değilsin yani

Son düzenleme:
hiç sorma bende bi tripler bi haller.
yemin ederim bana katlanabilen insanlar beni gerçekten seviyor gerçekten.
böyle herşeyi bir terkedesim bi nefret edesim oluyor ki sorma.
resmen negatif enerji gezeneniyim.
sanki dünyanın kötülük kraliçesiyyim masallardaki kraliçeler elime su dökemez öyle aksi nalet.
zaten normalde de alıngan mıy mıy öküz bi tipim bi de regl de artıyor ya kendimi öldüresim var..

Ben de böyleyim her şeye sinirleniyorum o dönem. Bir de benim canım sürekli bir şeyler çekiyor adet dönemimde sizde de oluyor mu? Bir keresinde bir bisküviyi istemişti canım geç bir saat olduğu için alamamıştım oturup ağladım onun için çok kötü oluyorum çook Çözümü varsa ben de bilmek istiyorum..

Yanlız değilmişim :) Kızlar alın benden de o kadar. Öğrencilerime bile bir söylenmeye başlarsam 40 dk kimse durduramıyor beni söylendikçe sinirim artıyor. Bir yerde okumuştum farklı ırklardan kadınlar üzerinde araştırma yapmışlar. Dünya üzerinde kadınların % 80 i bunları yaşıyormuş . % 20 lik kısım da hayatını etkileyecek şekilde abartılı yaşıyormuş. Bu hastalık kısmına girermiş bir kadın doğum doktoruna görünmek lazım. Diğerleri için yapacak bir şey yok :) Canım bir şey istiyor demiş bir arkadaş benim neler neler. Bir ay tatlı,bir ay kırmızı et, bir ay tavuk, bir ay hamur işi :) Bir iştahım kapanıyor bir acayip açılıyor Sinirim kıskançlığım had safada. Sevgilim normalde meleksin ama sinirlenince hiç çekilmeyecek gibi oluyorsun dedi. Ben de açıkladım. İstersen bir doktora görüneyim dedim abartı bir şey yapmıyorsun sorun yok dedi. Artık hey heylerim gelince söylüyorum üzerime gelmiyor mis gibi anlaşıyoruz maşallah. Boşuna ilaca yüklenmeyin psikiyatra gitmeyin eğer en aşırı değilse. Biraz etraftakiler sabretmeyi bilsin:)

çok güzel anlatmışsın gerçekten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…