Adet sorunu

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
Utana sıkıla yazıyorum ama bir türlü soruma cevap bulamıyorum
Merhaba arkadaşlar
Ben iki yıl önce evlendim ve ertesi ay trafik kazası geçirdim.
Kazadan sonra iki ay adet olmadım kazadan sonra ilk adetim ve onu seyreden adetlerim düzenli 40 gün ara ile oluyor ama adet kanı yok denecek kadar az geliyor ayrı ayrı iki doktora gittim birincisi özeldi ve rahim filmi, kan testi, ultrason ile baktı.
Film sonucu normal izlenmiştir diyor.
Ultrason da baktığında ise yumurtalıkların da sorun görünmüyor dedi
Test sonucunda prolaktin hormonu normalin biraz üzerindeydi
Eşimin spermiyogram sonucu olumsuz olduğu için direk tüp bebek dedi geç kalmayın ikinizde de sorun var dedi.
Ben esimdeki sorunun farkındayım ama benim ultrason sonucu temiz film sonucu yine aynı bir ay sonra hormon testi yaptırdım değerim normale dönmüşken neden bana ikinizde de Problem var dedi.

Bir kaç ay sonra devlet hastanesi ne gittim adet kanı hala yok denecek kadar az aklıma menopoz riski geldi
Doktorum renkli ultrason istedi ve herşey normal çıktı. Problem nedir diye sordu adet oluyorum fakat olduğumu hissedemiyorum adet kanım çok az hatta yok bile diyebilirim tuvalet ihtiyacım olduğunda damla damla geliyor dedim
Diane 35 verdi ve 3 ay kullan görüşelim dedi adetliyken başladım ve adetim den 20 gün sonra tekrar oldum ama yine aynıydı şimdi ikinci kutuda bitti ve adet sancıları gibi sancılarım oluyor pembemsi akıntı sayılmayacak şekilde lekelenmeler oluyor
Çok uzun oldu farkındayım ama kafayı yicem düşünmekten iki doktorda yumurtalıkların çalışıyor sorun yok dedi ama neden adet kanım olmuyor
Adet kanım ın yokluğunu kazadan önce ki adetlerime bakarak söylüyorum
Evlilikte hormon değişimi olur diyorlar ama kanamam çok az

Yani hangisi ile ilişkili çözemiyorum kazada aldığım darbeden mi, Evlilikte değişen hormonlardan mı yoksa acaba menopoz riski mi taşıyorum sorusu
Yardım edebilecek yada doğal yöntem ile adet söktürücü bir kür yada baharat tarzı önerebilecek birileri var mı