Adet ve oruç yardım

ozkalpberra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
14
19
25
Kızlar dün neredeyse bir damla kanamam oldu devamı gelmez diye gece abdestimi aldım yattım sahura kalktım tam yemekten önce silince bir damla pembe leke geldi gibi oldu ama gece gece emin olamadım. Yine sahurumu yaptım ve niyet ettim bugun daha olmadım gelmiyor dedigim gibi iki gündür cok hafif leke seklinde oluyor ama ben hayızlıyken mi niyet etmiş oldum şimdi gusülümü alıp orucuma devam edebilirmiyim biri yardım etsin lütfen

mekruh oldu cnm en baştan leke gelmiş , oruç sayılmaz .
eger iftara yakın gelseydi devam ederdin.

Ama dediğim gibi sahuru yapmadan önce bir damla gelmiş oldu şimdi düzenli adet olamıyorum yine de devam etmelimiyim

sahurdan önce bi damla gelmiş onun için gusül almadan niyetlendiyseniz olmaz tahminimce.

eğer adet bitme günüyse ve devamı gelmiyorsa gusül abdesti alıp orucuna devam eder.
adetin başlama günüyse bir damla da gelmiş olsa oruç bozulur çünkü arkası gelecek onun.

ben tamamen renksiz su gibi akıntı olana kadar beklenmeli diye biliyorum..

ben tamamen renksiz su gibi akıntı olana kadar beklenmeli diye biliyorum..

eğer bu bayanın akşama kadar adeti olmayacaksa niye beklesin canım.
adetim düzensiz demiş bilmiyorum belkide son günü değil belkide devam edecek.
kararı kendisi versin tabi isterse bugünde tutmasın akşam banyo yapıp yarın niyetlensin.

adetim düzensiz oldugu icin başlangıc ya da bitiş tarihi degildi pekala cevaplarınız icin cok tesekkürler ben yine abdestimi alıp yarın devam edeyim bugunun kazasını yaparsam iyi olur

Benim de dün bitmişti abdest aldım bişey yoktu gece sahura kalktım pembemsi 3 damla leke gelmiş tuttum o saatte tekrar üşendim abdest almaya bu akşam yine alıcam.Bi kaç damladan bişey olmaz diyolar ama diyanete bazı vakıflara sordum hepsi ayrı cevap verdi

X