Adetim 5 gün gecikti .. Sizce test yapmalı mıyım??

Ayslllm

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
425
149
18
Hanımlar geçen ay 30 gün boyunca lekelenme yaşadım ve 8 gün Yasmin kullandım sonrasonda lekelenmem kesildi ve adet oldum.. bu ay ise adetim 5 gün gecikti.. 3 gündür karın ağrım kasık ağrım aşırı şişkinlik var .. sizce test yapmalı mıyım .. yoksa bunlar adetimin geleceğinin habercisi mi??bu arada 1,5 yıldır istiyoruz fakat olmadı... Test yapa yapa hayal kırıklığı yaşadım ..o yüzden şimdi yapıp yapmamak için kararsız kaldım...

Belki yasminden gecikmiş olabilir ama ondan gecikmiş olsa bile bir idrar testi yap 5 gün az değil çünkü

Yasmin gecikme yapıyor mu canım.. ilk kez kullandım çünkü
Benim bildiğim gecikme yapmaz aksine düzene sokar ama ilk defa kullandığın için hormonlarından kaynaklı bir gecikme olabilir çünkü her kadının bunyesi aynı değil bir de 8 gün kullanıp bıraktıysan ondan kaynaklı olabilir en iyisi bir idrar testi yap evde

Yasmin 8 gun icip birakilmaz benim bildigim
Evet ama açıkçası kullanmaya korktum.. çünkü ben evlendiğim ilk günden beri hiç korunmadım ve buna rağmen gebelik elde edemedim.. bu yüzden lekelenmem kesildiği anda Yasmin kullanmayı bıraktım

Tamam canım belki de düzene sokmuştur dediğin gibi... Belki bi kaç günü daha vardır

İçinin rahat olmasını istiyorsan testini yap ya da 2 gün daha bekle sonuç gerçeğe daha yakın oluyor o zaman
Tamam kuzum 2 gün daha bekliyorum sonrasında eğer adet olmazsam testimi yapıyorum inşallah müjdeli haberler alırım

Hormon testleri vs yaptirmadiniz mi hiç. 1.5 yıllık evlisiniz korunmuyorsunuz

Yaptırdım canım tabiki de .. ilk önce tiroidimin yüksek olduğunu öğrendim ilaç kullandım çok şükür olması gereken değerde şimdi.. ama bu kez de insülin direncim yüksek çıktı.. glifor diye bi ilaç kullanmam gerektiğini söyledi doktorum.. bir ay kadar kullanabildim ama sonrasında bıraktım.. çünkü aşırı bulantı yapıyordu en son kullandığında da ölücektim neredeyse..aşırı bulantı dilimde keçeleşme ve ağzımda aşırı kuruluk yaptı su içe içe düzeldim ve sonrasında bıraktım .. bu arada doktorum bir de çok hafif polikistik over var dedi.. bilmiyorum bunun da gebe kalamama konusunda çok büyük bir payı var galiba ...

Bu arada 3. Senemize döndük.. evliliğimizin ilk 3. Ayında doğal yollarla hiç korunmadan gebe kalabildim fakat 23 haftalık erken doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim .. sonrasında haliyle aşırı stres yaptım .. bu yüzden olmayacağını da söylediler stres yapmayı bırakmam gerektiğini söylediler...

Troid oyle bir sey degil yalniz, ilac icince dusup ilaci birakinca tekrar yukselir. Yani ilac tedavi etmez, eksigi tamamlar. Keza seker icin de kumar oynuyorsunuz su anda ve yukarida da yazdim yasmin 5 gun icip birakilmaz. İlaclarinizi bu sekilde kafaniza gore alip birakamazsiniz ozetle

Anladım canım özetle şunu söyleyim bende içim dışım ilaç oldu.. kullanmam gerektiği kadar kullandığımı düşünüyorum ben.. gerisi Allah'a kalmış .. ilaç içiyim de düzelsin diye de ölücek değilim heralde .. bana ters etki yaptığını gördüysem anladıysam eğer o ilacı bırakma hakkına da sahibim .. kafama göre yapmıyorum yani anlayacağın .. yasmini de durumum gereği kullanmama kararı aldım..çünkü endişelerim ve korkularım vardı...

Tabi ki ilac kullanirken perisan olmayin ama muadili ilac icin yoksa sekeriniz daha da kotu olur zamanla. Ama tabi keyif sizin, hayat sizin, saglik sizin. Ben sadece uyarmak istedim gerisi sizin bileceginiz is

Tabi ki ilac kullanirken perisan olmayin ama muadili ilac icin yoksa sekeriniz daha da kotu olur zamanla. Ama tabi keyif sizin, hayat sizin, saglik sizin. Ben sadece uyarmak istedim gerisi sizin bileceginiz is
Tabi ki bende isterim bir an önce sağlığıma kavuşmayı.. dediğim gibi hiç kullanmasam haklısınız dicem ama kullandım adım attım çabaladım ama bir süre sonra bana iyi gelmediğini farkettim ve çareyi bırakmak da buldum... En kısa sürede tekrar kan verip değerlerime baktırıcam ve bu kez farklı bi ilaç vermesini isticem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…