adetin 1.gunu hormon tahlili

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
4.504
1.111
Merhaba bayanlar, bi onceki konumda bahsetmistim hormon tahlili yaptiracaktim ama adetim 2. Gun gecikmisti. Ben persembe gunu aksamustu adet oldum ana sökmedi , tam anlamiyla cuma gunu oldum ve cuma gunude tahlil yaptirdim. Yani 1. Gunu gibi oluyor . Aslinda 3. Gunu olmaliymis. Doktora soyledim ama ters bi doktordu pek dikkate almadi. Simdi degerlerim su sekilde:
FSH 7.88 Follikuler Faz (regl donemi) 3-10.9
LH 2.33. 3.9-34.8
E2. 15.93. 19.5-144

Yani degerlerime bakilinca fsh ve lh normal ancak e2(östrojen) de az bi dusukluk var. Bu dusukluk adetin ilk gunu gittigim icin olabilir mi ya? Bir problem var midir? Bu arada niye burdan yorum istiyosun derseniz sonucumu aldigimda benim doktorum yoktu diger doktora goturdum o da bakmadi. Kafama takildi ya su ab sorabilecegim kimse de yok yurttayim. Bu arada doktora adetimin azalmasi sikayetiyle basvurmustum ama bu ay normal oldum adetimi mesela bugun 6. Gun bitti sayilir. Gecen ay 3 gunde bitmisti. Yorumlayabileyen bayanlar yardimci olurlarsa cok sevinirim
 
Son düzenleme:

hayat15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
812
766
e2 nin düşü olması şu an için işine yaramaz bildiğim kadarıyla. Bebek düşündüğünde e2 önemli bir hormon.
 

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
4.504
1.111
e2 nin düşü olması şu an için işine yaramaz bildiğim kadarıyla. Bebek düşündüğünde e2 önemli bir hormon.

peki sizce değerim çok düşük mü? veya adetin 1.günü bakıldığı için mi böyle? çok kafama taktım ya ileride çocuğum olmazsa falan diye:KK43: birdahaki ay tekrar yaptırmayı düşünüyorum
 

_Lavin_

Guru
Pro Üye
7 Kasım 2012
11.562
11.934
Ben yıllarca o tahlillerden yaptırdim. 1. Gün de gittiğim oldu 4. Gün de. Sorun olmuyor yani. e2 hormonun için doktor ne söyledi? Bu tip ufak düşüklükler risk olarak gorulmeyebiliyor çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1340 gün geçti.

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
30.111
24.847
e2 hormonu yumurta kalıtesıyle ıolgılı snaıyorum bende tedavıdeyken 2 gunde bır yaptırıyordum ama normal duzende kac olmalı bılmıyorum
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1247 gün geçti.

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
4.504
1.111
Ben yıllarca o tahlillerden yaptırdim. 1. Gün de gittiğim oldu 4. Gün de. Sorun olmuyor yani. e2 hormonun için doktor ne söyledi? Bu tip ufak düşüklükler risk olarak gorulmeyebiliyor çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

doktora da ayrı bir üzüldüm ya onun hastası değilim diye bakmadı,( tahlil sonucumu almaya gittigim gun benım doktorum yoktu da) ne olur 2 dk yorumlasa değil mi , aklımda bir sürü soru var 1 ay daha bekleyecegim yeniden yaptırmak icin. netten arastırdıgım kadarıyla bu cok degisken bir hormonmus sureklı yukselıp dusebılıyomus ama yine de tedirgin oldum.
 

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
4.504
1.111
e2 hormonu yumurta kalıtesıyle ıolgılı snaıyorum bende tedavıdeyken 2 gunde bır yaptırıyordum ama normal duzende kac olmalı bılmıyorum


regl donemınde 19,5-144 arası olmalıymıs benımkı 15.33 cıktı ama ılk gunu yaptırdım o yuzden olabılır dıye dusunuyorum
 

_Lavin_

Guru
Pro Üye
7 Kasım 2012
11.562
11.934
doktora da ayrı bir üzüldüm ya onun hastası değilim diye bakmadı,( tahlil sonucumu almaya gittigim gun benım doktorum yoktu da) ne olur 2 dk yorumlasa değil mi , aklımda bir sürü soru var 1 ay daha bekleyecegim yeniden yaptırmak icin. netten arastırdıgım kadarıyla bu cok degisken bir hormonmus sureklı yukselıp dusebılıyomus ama yine de tedirgin oldum.

Bazı doktorlar böyle oluyor, kendince prensip sanırım.
Hiç aklına öyle kötü şeyler getirme, 1 ay beklemek yerine de kk'da kadın doğum uzmanı var ya, orada konu açıp tahlil sonuçlarını paylaş bakalım ne diyecek.

Ya da alternatif doktor siteleri de var, ordan da uzman bir doktora danışabilirsin.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1340 gün geçti.

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
4.504
1.111
Bazı doktorlar böyle oluyor, kendince prensip sanırım.
Hiç aklına öyle kötü şeyler getirme, 1 ay beklemek yerine de kk'da kadın doğum uzmanı var ya, orada konu açıp tahlil sonuçlarını paylaş bakalım ne diyecek.

Ya da alternatif doktor siteleri de var, ordan da uzman bir doktora danışabilirsin.

ay cok teşekkur ederım ya bunu bilmiyordum hemen acıyorum konuyu cok sagolun:)