Adetlerden bıktım :(

Böyle iğrenç adetler ne alaka ya beceremezse ucundanmı tutuvercek biricik oğlunun
Allah iyiliğinizi versin. Bende hep düşünüyorum beceremezse onlar ne yapacak gelip nasıl yapılacağını uygulamalı mı anlatacak. Ne iş yani. Bize de teklif ettiler tabii eşim istemedi biz hallederiz dedi😄😄

Evlenirken bunlar tabi ki konusulur. Siz nelerden konustunuz mesela surekli asigim seviyorum evlenecegiz diye mi konustunuz?
Ben evlenirken sormustum mesela abuk sabuk adetleriniz varsa hic gelemem pesin pesin soyleyeyim sonra bos yere gerilmeyelim demistim.
Balayimizi nerede gecirecegimizi de pek tabi ki konusup anlasmistik. Butun bunlari aile ile degil esimle konusmustuk hani siz diyorsunuz ya adamlarla bu konuyu konusmadim diye.

Hos konusmasaniz bile adam bu konularda eminim acik vermistir aile yapilarini karakterini az cok anlamissinizdir ama duzelir demissinizdir.

Adam sinsi bence bilerek susmuş

Evlenirken bunlar tabi ki konusulur. Siz nelerden konustunuz mesela surekli asigim seviyorum evlenecegiz diye mi konustunuz?
Ben evlenirken sormustum mesela abuk sabuk adetleriniz varsa hic gelemem pesin pesin soyleyeyim sonra bos yere gerilmeyelim demistim.
Balayimizi nerede gecirecegimizi de pek tabi ki konusup anlasmistik. Butun bunlari aile ile degil esimle konusmustuk hani siz diyorsunuz ya adamlarla bu konuyu konusmadim diye.

Hos konusmasaniz bile adam bu konularda eminim acik vermistir aile yapilarini karakterini az cok anlamissinizdir ama duzelir demissinizdir.
Brn gorucu usulu evlrndim zaten nisandan sonra evlenme sureside o kadar uzun olmadi ne bilim adetler tabikide soruldu ama bahsettgimiz konu gerdek gecesi esimde bilmiodu kalip kalmicklarini

Kabul etmedim kalirsaniz ben giderim burdan dedim gittiler ama dunyanin lafinida soylediler gidene kadarda burnumdan getrdiler . Yok hamile degilim oda ayri sorunum zaten simdide hamile drgilsin bebegin olmuo baskisi yasiorum ölsem daha iyi :KK43:
Kac yasindasin,ailenden biriyle paylas bunlari.
Cocuk insallah yapmazsiniz.
Calisiyor musunuz?
Evlilik keske sadece 1 kisi ile olsa..
Maalesef o imzayi atinca ailesiyle de evleniyorsun(o zihtiyetteler )

Sana tek tavsiyem sakin cocuk yapma ve ailenden biriyle paylas icinde biriktirme.

Kabul etmedim kalirsaniz ben giderim burdan dedim gittiler ama dunyanin lafinida soylediler gidene kadarda burnumdan getrdiler . Yok hamile degilim oda ayri sorunum zaten simdide hamile drgilsin bebegin olmuo baskisi yasiorum ölsem daha iyi :KK43:
Cok yüz verme.. Suan yeni evliyiz karışmayın herseye deyin.

Brn gorucu usulu evlrndim zaten nisandan sonra evlenme sureside o kadar uzun olmadi ne bilim adetler tabikide soruldu ama bahsettgimiz konu gerdek gecesi esimde bilmiodu kalip kalmicklarini

Esin bal gibi biliyordur insan ailesini tanimaz mi? Bal gibi tanir esin bilerek susmus Allah yardimcin olsun bu adamla.

Aynen bunlarin hepsi olacak 40 yaa 3 harfliler basmasin die sabaha kadar odamda bekci olacklar

Oyh bu cahillikler beni öldürüyor. Haberleri yok üç harfliler basıyor işte "M.l"lar. Tövbest.
Zaten evliliğinizin akabinde yan odada beklemeleri kısmında midem bulandı, bunun neresi adet allasen?
Ya adet, din diye işlerine geleni alıyorlar böyle tiyatro yazıyor başına da oturup izliyorlar.

Kac yasindasin,ailenden biriyle paylas bunlari.
Cocuk insallah yapmazsiniz.
Calisiyor musunuz?
Evlilik keske sadece 1 kisi ile olsa..
Maalesef o imzayi atinca ailesiyle de evleniyorsun(o zihtiyetteler )

Sana tek tavsiyem sakin cocuk yapma ve ailenden biriyle paylas icinde biriktirme.
23 yasindym

Bebek olunca tuzlarlar misal,sarılık olmasın diye sarı giydirirler Mevlüt okunur (mevlüte karşı değilim ) uyuyan çocuğu elden ele gezdirirler. 40 uçururlar.

Sütün yok diye stresten olan sütünü kaçırırlar.

35 - 40 derecede üşür diye kat kat giydirmeye çalışırlar.

Saçını sıfıra vurdururlar saçları gür olsun diye, İllaki kundak yaparlar sen istememe rağmen.

Daha sayardım ama gözünü lorkutmak istemedim.

Allah yardımcın olsun. Baştan konuşun .

Ama büyükler hep en iyisini biz biliriz kafasını yaşarlar.

tuzlama, kundaklama ve sac kazima olayini benim bugüne kadar konustugum doktorlarda öneriyor (almayada yasiyorum) - bunlarin cogu "adet degil"

mevlüt dini acidan yapilir, el kadar bebegi ucurmaya gerek yok ama kucakta tutulur yani.

Gördüler çarşafı maymunlar :KK43:
bu çok korkunç birşey
eşinizle bu anlamda aranızda sorun yoksa nasıl başkaları buna yorum yapabilir ve görmek isteyebilir
kaldı ki eşiniz bile bunu sorun etse gidip anlatmamalı
ikinize ait çok özel birşey
eşiniz bu konuda hatalı
madem evlendiniz size destek olmalı ve sınır çizmeli

Gördüler çarşafı maymunlar :KK43:

:olamaz: Başkası adına utandım.

Eşinizle konuşacaksınız, sallabaş olmayacak ailesi karşısında.
Hoş, ben o çarşafı "Ne münasebet" deyip anasının elinden çekip alamayan, evden kardeşlerini ve annesini yollamayı bilemeyen adamı da kocam diye yanımda gezdirmem ya, her neyse.

Değil bebek yapmak, benim için hop ertesi güne anamı babamı ayağa kaldırıp, boşanmayı konuşmalık sebep.
Size kolay gelsin.

Valla bu kadar manyağın arasında, üstelik yanımda pasif bir adamla kalsam, bebek yapmayı filan asla düşünmezdim. Bence akıl sağlığınız için sıkı sıkı korunun. Düzelir mi diye bakın, çabalayın ama düzelir mi diye asla çocuk yapmayı düşünmeyin. Burada asıl sorun eşiniz, umarım farkındasınızdır. Ailesinin saçmalıklarını geri püskürtecek kapasitesi olmadıkça siz de, olası çocuklarınız da çok çekersiniz. Gerek yok bu kadar kurbana.

O ailenin tek erkek cocugu kim ne derse yapio annesi ne dese o oluo adetse adet kabul et bana dio acikcasi evlenmeden once boyle bi huyunun oldugunuda bilmiosum
Ne diyelim ki yani kendini bu kadar iyi gizleyen adamları nereden buluyorsunuz bilmem.

Ayrıca evlenmeden anlamissiniz ama evlenip anasına kanlı çarşaf gösterince de mi anlamadiniz da hemen hamile kaldınız?

tuzlama, kundaklama ve sac kazima olayini benim bugüne kadar konustugum doktorlarda öneriyor (almayada yasiyorum) - bunlarin cogu "adet degil"

mevlüt dini acidan yapilir, el kadar bebegi ucurmaya gerek yok ama kucakta tutulur yani.

Ben de çoğunu adet olarak saymadım zaten başına gelebilecek ve kişiden kişiye değişecek tercihtirlerdir bunlar.

Tuzlama var tuzlama var yııkama suyuna bir çimdik tuz atıp adet yerini bulsun diyeninide biliyorum çocuğu 1 çuval tuzla ovalayanınıda biliyorum.

Mevlüte karşı olmadığımı belirttim zaten. Ama el kadar bebeği kuçaktan kuçağa gezdirmek manasız bence .
grip olanı var , hasta vs. olanı var.

Kundak olayı tartışılır keza çocuk uyurken evet eli kolu oynarken korkmasın diye yarım kundak yapılabilir.

Dedim ya çocuk büyütme sistemi bile aileden aileye değişir.

Doktor dedi diye her söylenen her çocuğa uymaz.

Teşekkürler.

Kundak olayını doktorların tavsiye olarak verildiğini biliyorum (Daha rahat uyumaları için) ve fakat tuzlamayı duymamıştım, aksine uyarırlar:

Bu adetten ölen çok bebek olduğu da söyleniyor, bazıları haber bültenlerine konu oldu.

Back
X