Adetlerden bıktım :(

Neden kabul ettin. Tam o gün ya siz ya ben birimiz çıkıp gideceğiz deseydin. Baştan çizgin belli olurdu. Diğer zorbalıkları dayatamazlardı. Ayrıca bence ilk saçmalık o gece başlamamıştır. Sinyalleri mutlaka vermişler dir
Kabul etmedim o gece ya siz gidersiniz ya ben dedim gittilerr ama ben yinede cok uzuldum en mutlu gunum burnumdam geldi

O ailenin tek erkek cocugu kim ne derse yapio annesi ne dese o oluo adetse adet kabul et bana dio acikcasi evlenmeden once boyle bi huyunun oldugunuda bilmiosum
[/QUOTE

Ben 20 yasindaki ogluma çoğu istedigimi yaptiramiyorum.Bizim de tek erkek çocuğumuz. Masallah kv nize ne kadar dominantmiş ya da eşiniz itaatkar.ikisinden biri

Gördüler çarşafı maymunlar :KK43:

Beni buna mecbur edecek adamı ertesi sabah boşarım
Kimseye kusur bulma, hatalı kocan kocan kocan
Sende hatalısın evlilik diye aşk diye koca diye bu şekilde haysiyetini çiğnetmemeli insan
Ağlamak zırlamaktan bahsetmiyorum tepki olarak ; çarşaf mı gördüler oğullarıyla beraber yaka paça atar evden bir rezillik çıkarırım akılları oynar, neden sineye çektin böyle bir hakareti, ailende mi yok be evlat, kimse demedi mi ne oluyor diye

Benim kv da gitmemisti)))
Başimi kesseler de gitmem demisti)))
Var boyleleri)))
Ayip diye bir kelimenin varligindan haberleri yok)))
Bebek olduktan sonra tuhaf adetler bitmez zaten.
Kv aksam oldumu bebegimin camasirlarini toplardi.
Lohusayken yanimdan ayrilmazdi hikayeler filan anlatirdi lohusalari ölduruyo filan)))
Lohusasin yardim edeyim demezdi ama bin turlu hikaye anlatip biktirirdi)))
Ev hamam gibi, alttan usten giyindir cigerleri su toplar derdi)))
İnsani hayattan soguturlar)))
peki ne yaptınız ?
gitmedi mi ? :skandal:

Eşimin cocugumuz olduktam sonra düzeleceğini dusunuorum belki o zaman kendisine ait bir ailesinin daha oldugunun farkina varr . Ya zaten kotu bir insan degilki bizim anlasamadigimiz tek konuydu ilk gece mevzusu onuda zaten bastan konuşmamıştık yoksa olaylarin o kadar buyumesine bastan engel olurdum

İşte kadınların en büyük yanılgısı bu 1- evlenince düzelir 2_çocuk olunca düzelir. Düzelmiyorlarrr ben daha bir tane çocuğum oldu artık kendi ailem var diyen değişen erkek görmedim. Çocuğumun olmasını istemem suç mu diye sormuşsunuz eşinizi düzeltme göreviyle oturmamış bir evliliğe çocuk dünyaya getirmek istemeniz suç demeyelim ama yanlış. Ben size olacağı söyleyeyim bu sefer kayınvalideniz çocuğunuzu kendi çocuğu gibi sahiplenicek siz sesinizi çıkartamayacaksınız, kocanız ne var annem kötülük mü istiyor diyecek. Kendi bebeğiniz üzerinde belki söz hakkınız bile olmadan büyütülecek adet, töre adı altında istediklerini yapacaklar. Siz de bizim buralarda böyle diye bu durumu normalleştirerek bir ömür yaşayıp gideceksiniz.

yukarda yazdigim mesajlari dikkatli okursaniz zaten fevri davrandiginizi kendinizde anlarsiniz :)
Katiliyorum- ilk 7-10 gün arasi bebegi yikamak gereksiz bir eylem.
bunu zaten belirtdim.
ayrica, arastirmadan fikir sahibi olmaniz cok klasik oldugu icin fazla birsey demek istemiyorum. genelde geri tepiyor :)
10 litre suya 1 yemek kasigi deniz tuzu ne bebegin su dengesini bozar nede ölümüne sebep olur.
bunuda ayni sekilde yukarida belirtdim.
bebegi tursu gibi tuza yatirmak, 5 dakikadan fazla asiri tuzlu suda bekletmek- tuzlu suyu (yanlislikla) icirmek söylediginize sebep olur/olabilir- bu dogru.
bunu yapan bir insan zaten ruh hastasi olacagi icin üstüme alinmiyorum.
siz bebeginizi bebek sabunuyla yikayin. yaglayin- totosuna kortizonlu kremler sürün:) ben bebegimi deniz tuzu ile yikarim.
her anne bildigi gibi yapsin.

Ayrica- evet belki TRde doktorlar önermiyordur (bilincsiz kitle biraz daha büyük oldugu icin, yukarida bir arkadas sahit olduklarini belirtmis) benim yasadigim ülkede deniz tuzu havuzlari mevcut. bebekler 3 aylik oldugunda o havuzlarda yüzme kursu bile yapiyorlar (arastirmaniz icin yazim : Sole Bäder)
Sizin bana bilinçsiz demek haddinize değil. Demekki siz burada uygulanan tuzlama adeti hakkında bilinçsizsiniz. Birçok yerde bebeği tuzla ovuyorlar. Burada da 2-3 aylıktan itibaren denize sokulabiliyor. Denizdeki tuz oranı normal. Ancak tuzlama denilen şey tuzlu suya sokmak olarak algılanmıyor. Daha yeni bunu yapmak isteyen bir kv ile karşılaştım. Ayrıca sarılık olmasın diye birçok saçma adette mevcut. Soda yada şekerli su içirmek gibi saçma şeyler. Şekerli su da tuzlamak gibi zararlı bebek için.

Sizin bana bilinçsiz demek haddinize değil. Demekki siz burada uygulanan tuzlama adeti hakkında bilinçsizsiniz. Birçok yerde bebeği tuzla ovuyorlar. Burada da 2-3 aylıktan itibaren denize sokulabiliyor. Denizdeki tuz oranı normal. Ancak tuzlama denilen şey tuzlu suya sokmak olarak algılanmıyor. Daha yeni bunu yapmak isteyen bir kv ile karşılaştım. Ayrıca sarılık olmasın diye birçok saçma adette mevcut. Soda yada şekerli su içirmek gibi saçma şeyler. Şekerli su da tuzlamak gibi zararlı bebek için.

ben size bilincsiz demedim. bu kelimeyi kendinize siz kullandiniz :)
Evet- zaten yeterince belirtdim. normal tuzlama adeti benim yazdigim gibi yapilir- yani bizim yörede. bebegi tursu gibi tuzlayan bir cahile denk gelmedigim icin özür dilerim. sizede tavsiyem cevrenizi gözden gecirmeniz olur.
evet seker (endüstri sekeri) her canli icin zararlidir. bunuda belirtdiginiz icin tesekkürler. bilmiyorduk (ironi).
soda veya sekerli su icirme adetinide sizden duydum.
sariliga karsi sari kiyafet giydirmek hem adet hemde batil inanctir. yani bi nebze, kina yakmak veya nazarlik takmak gibi- bebege ne zarari olabilir???
neyse, konuyu sulandirmaya gerek yok.

Son düzenleme:
ben size bilincsiz demedim. bu kelimeyi kendinize siz kullandiniz :)
Evet- zaten yeterince belirtdim. normal tuzlama adeti benim yazdigim gibi yapilir- yani bizim yörede. bebegi tursu gibi tuzlayan bir cahile denk gelmedigim icin özür dilerim. sizede tavsiyem cevrenizi gözden gecirmeniz olur.
evet seker (endüstri sekeri) her canli icin zararlidir. bunuda belirtdiginiz icin tesekkürler. bilmiyorduk (ironi).
soda veya sekerli su icirme adetinide sizden duydum.
sariliga karsi sari kiyafet giydirmek hem adet hemde batil inanctir. yani bi nebze, kina yakmak veya nazarlik takmak gibi- bebege ne zarari olabilir???
neyse, konuyu sulandirmaya gerek yok.
Şekerin her canlı için değil özellikle bebek için zararlı olmasını söyledim. Şeker dengesine zarar verip beslenme dengesini bozduğu için. Sarı kıyafet zararsız olsa da saçma bana göre. Öyle bir tavrınız var ki iyiki yurtdışında yaşıyorsunuz büyük bir gurur kaynağı olsa gerek😂😂😂
Çevreme dikkat etmeme gerek Yok ki çocuğuma kimse benden habersiz böyle saçmalıklarda bulunamaz.

Şekerin her canlı için değil özellikle bebek için zararlı olmasını söyledim. Şeker dengesine zarar verip beslenme dengesini bozduğu için. Sarı kıyafet zararsız olsa da saçma bana göre. Öyle bir tavrınız var ki iyiki yurtdışında yaşıyorsunuz büyük bir gurur kaynağı olsa gerek😂😂😂
Çevreme dikkat etmeme gerek Yok ki çocuğuma kimse benden habersiz böyle saçmalıklarda bulunamaz.

Evet her canli icin zararli- bebekler icinde extra zararli- anlastikmi??
batil inanclarin ve adetlerin cogu asiri sacma zaten- amac belirli bir kültürü korumak. yoksa kina yakmak, gelinin beline kirmizi kemer baglamak, damat icin tuzlu kahve vs. bunlarin hepsiiiiiiii asiri sacma ama hos adetler.
ister sari kiyafet giydirin ister giydirmeyin- bu size kalmis. kimse zorla yapmiyor zaten.
yurtdisinda yasamam gurur kaynagi degil benim icin. normal yasam ortamim. aslinda simdi marmariste olmak vardi :)
Benim bu konuda belirtmek istedigim her adetin sacma olmamasi.
ayrica tuzlama zaten bir türk adeti degil :)
Neyse, daha daha nasilsiniz?

İşte kadınların en büyük yanılgısı bu 1- evlenince düzelir 2_çocuk olunca düzelir. Düzelmiyorlarrr ben daha bir tane çocuğum oldu artık kendi ailem var diyen değişen erkek görmedim. Çocuğumun olmasını istemem suç mu diye sormuşsunuz eşinizi düzeltme göreviyle oturmamış bir evliliğe çocuk dünyaya getirmek istemeniz suç demeyelim ama yanlış. Ben size olacağı söyleyeyim bu sefer kayınvalideniz çocuğunuzu kendi çocuğu gibi sahiplenicek siz sesinizi çıkartamayacaksınız, kocanız ne var annem kötülük mü istiyor diyecek. Kendi bebeğiniz üzerinde belki söz hakkınız bile olmadan büyütülecek adet, töre adı altında istediklerini yapacaklar. Siz de bizim buralarda böyle diye bu durumu normalleştirerek bir ömür yaşayıp gideceksiniz.
Evet haklısın ama napabilirim ki benim tek çarem bu :(

Evet haklısın ama napabilirim ki benim tek çarem bu :KK43:

Böyle düşünmeniz en büyük hata zaten. Kendinizi ezdirmeyin siz bu durumu kabulleniyorsunuz yapmayın böyle. Verin cevabınızı bir dalaşır iki laf söyler üçüncüde derler ki bulaşmayalım. Çocuk için henüz erken kimsenin bu konuda laf söylemesine izin vermeyin. Susarsınız sindirdim sanıp üstünüze gelirler. Eşinizle aranızı kötü yapmayın ama gidip eşinize annesini şikayet etmeyin. Onlar nasıl yüze farklı arkadan farklıysa siz de öyle olun. Yoksa baş edemezsiniz

Back
X