adetliyen ishal

cesurkiz39

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
5.430
1.605
698
aranızda adetliyken ishal lan varmı kardeşim her ade olduğunda ishal oluyo lavabodan çıkamıyo napabiliriz diycektim

ilginçç bi dr görünsün vardır mutlak çaresi
gerçekten kötü bi durum olurdu hem adet hem ishall

Bende önce kabiz oluyorum, sonra ishal...acayip bir yaratik olduğumu saniyordum neyse ki yalniz değilim...

İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi ... Bence bir dr. görünmeli böyle geçermi ... çok zor bir durumdur..

ishal derecesinda değilde bnmde bağırsak hareketlenmelerim fazla oluyo...

genelde olan birşey bu, bağırsaklar daha çok çalışıyor...
ama son birkaç aydır oluyorsa ve tuvaletten çıkamayacak kadarsa bir doktora gidin...

bende de oluyor o haraketlenme..
ben normal olduğunu düşünüyordum..
hatta baktım ishal oluyorum aaa adet olacağım yakında diyorum..

benim de bağırsaklarım bozuluyo bi hareketlenme oluyo tam ishal denmez belki ama bi gariplik oluyo yani

Benim bazen oluyor. Tam yeni geldiği anlarda allahım tuvaletten çıkamıyorum.:kızgın:
Zaten ağrıdan kıvranıyorum bir de bu çıkıyor.
Bütün dengemiz saçımız, başımız, cildimiz, karnımız, belimiz, bağırsaklarımız...:bbo:
Allahım bir kere şu ağrıları erkeklere çektirse ya pöfffÇok üzgünüm çoook

arkadaslar ben de aynı sorunu yasıyorum her ay adetle ishal aynı anda tek kelimeyle iğrenç.. genellikle adet sancısını şiddetli yasayanlarda bu durum söz konusu oluyormuş, bu dönemdeki bagırsak ve mide bozuklukları en az adet sancısı kadar normalmiş. kimisi ishal olurmuş kimisi kabız kimisi sürekli kusarmış doktorum böyle söyledi. gerçi bende hepsi aynı anda oluyor.. :( tedavisi için doktor düşük dozlu bir dogum kontrol hapı verdi işe de yaradı ama suratımda siyah ve uzun kıllar görmeye baslayınca ilacı kestim. bütün bunları çekmek hormonal dengemin bozulmasından iyidir diye düşünerek.. ben bol bol ılık duşa giriyorum ve bagırsak bozuklugu için debridat diye bir ilaç kullanıyorum çok işe yarıyor tabi siz yine de doktora danısmadan kullanmayın..

rahim boşluğu dışında rahim içini döşeyen ve adetle dökülen dokular dışarı atılırlarken bazı kasların çok fazla kasılmasına sebep olabiliyor. bizim adet sancısı diye bildigimiz sancı da bundan kaynaklanıyor zaten. endometriosiz de bu dokuların dökülmesine verilen ad. bu olay sırasında bagırsak düzensizlikleri mide bozuklukları ve kramplar cok normal. yani doktorumun bana açıkladıgı bu. öyle yazınca sanki önemli ölümcül bir hastalıkmış gibi düşünebilir arkadaslar, o yüzden acıklama gereği duydum.

Adet olunca eğer ilaç alırsam (ağrı kesici) benimde bağırsaklarm çok fena harekete geçiyor ama ishal olmuyorum...
Ne de olsa bağırsaklarımız komşu organ herhangi bir kasılmada doğal olarak harekete geçebilirsırnaşık şey ama aşırı ağrı ve ishal varsa bence normal olmayabilirde dok görünmek de fayda var geçmiş olsun....

benimde bağırsaklarımda çok hareketlenme oluyor. Hatta adetten dolayı karın ağrısı yetmiyor bide ishalin karın ağrısıeklenimesi canımı sıkıyor. ama tek değilmişim.:)

Back
X