• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Adımızın Osmanlı olarak devam etmesini çok isterdim'

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.933
213.858
1.423
60
Sinan Çetin: Kendilerini Türk olarak kabul etmek istemeyenleri dışlamak gibi ortada çok net bir yanlış var
page_adimizin-osmanli-olarak-devam-etmesini-de-cok-isterdim_773032306.jpg

Yönetmen Sinan Çetin, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin kuruluşunda bir yanlışlık olduğunu dile getirerek, "Adımızın Osmanlı olarak devam etmesini de çok isterdim" dedi.

Çetin, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada "Türkiye'de Ermenilerin, Rumların, gayri müslimlerin bütün insanlık armağanı herkesin büyük bir zenginlikle birlikte yaşamasını çok isterdim ve adımızın Osmanlı olarak devam etmesini de çok isterdim" diye konuştu.

Ülkenin kuruluşunda bir yanlışlık var diyen Çetin, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti adını koyanların, bizim bir kısmını Türk. Peki öbürleri, yani kendilerini Türk olarak kabul etmek istemeyenleri dışlamak gibi ortada çok net bir yanlış var. Bu yanlıştan ne zaman geri dönersek iyi olacak diye düşünüyorum.

Bugün en önemli sorunumuz Kürt sorunu. Bakıyoruz, Kendini Türk olarak kabul etmek istemeyen 25 milyon insan var. Bir yanlışlık yok mu? Osmanlı en azından bunu kapsamış.

Osmanlı 'biz büyük bir devletiz' demiş. Yahudiler de olabilir, Rumlar da olabilir, gayrimüslimler de olabilir demiş.

Bu müthiş bir servet. Bu gerici bir konuşma değil. Ben geriye dönen nostaljik bir tip değilim. Bu ülkenin kuruluşunda bir yanlışlık var.

Ben bu ülkenin vatandaşıyım ama bu devlet Tarık Akan, Müjdat Gezen, Uğur Dündar ve Bedi Baykam'ı seviyor Herkes dışlanmış, böyle bir ülke olabilir mi?"
http://t24.com.tr/haber/adimizin-osmanli-olarak-devam-etmesini-de-cok-isterdim,283425

tamam hemen emir veriyorum adımızı osmanlı yapıyorlar sinancığımı kırmak olmaz

ne osmanlı sevgisiymiş arkadaş,sanki o zamanlar herşey yolundaydı M.Kemal diye deli bi adam çıktı geldi osmanlıyı yıktı yağmaladı sonrada ben yeni i ülke kurdum durun bu ülkenin adı da türkiye cumhuriyeti olsun dedi öyle kaldı adımız

off darlandım yeminle :mad:

Bu adam en son Turkce Olimpiyatlarinda "buyuk dusunur, buyuk dina adami, altin kalpli" diye overek Fethullah Gulene tesekkurlerini sunuyordu kameralar onunde...:KK48: FG paralel olduktan sonra ve de AKPnin kalbinden afaroz edildikten sonra ne dusunuyor Gulen hakkinda ben esas onu merak ediyorum. keske soran olsaymis..:KK53:

Bu adam en son Turkce Olimpiyatlarinda "buyuk dusunur, buyuk dina adami, altin kalpli" diye overek Fethullah Gulene tesekkurlerini sunuyordu kameralar onunde...:KK48: FG paralel olduktan sonra ve de AKPnin kalbinden afaroz edildikten sonra ne dusunuyor Gulen hakkinda ben esas onu merak ediyorum. keske soran olsaymis..:KK53:

ne düşünecek,bence düşünemiyodur

gülenin adı da osmanlı olsaydı belki olurdu :eek:

Buyrun saçmalardan seçmelere. Bütün etnik kökenlerden insanlar yaşıyor zaten bu Ülke'de. Neden ortalık bulandırıp duruyorsunuz anlamadım ki! Senin eşin de gayri müslim bildiğim kadarıyla. Vay arkadaş ne Osmanlı merakınız varmış ya. Özellikle de çaptan düşen ünlülerin. Ne o filimleriniz iş yapmıyor mu artık??

olma ihtimali sıfıra yakın biliyorum.
ama yine de ülkemizin bu bağnazlık bataklığından kurtulacağı günü sırf şunların bu sefer tekrar 180 derece dönüp
'ya din çok kötü bişi yaaa',
'atatürk ne iyi',
'yaşasın türkiye,cumhuriyeti çok seviyom'
falan demelerine gülmek için bile görmeyi çok isterdim.

Osmanlı İmparatorluğu'nun adı kurucusu Osman Gazi'den gelir, şimdi bu mantığa göre kurucu oğlu Orhan Gazi olsaydı, Orhanlı, Ertuğrul Gazi olsaydı Ertuğrullu İmparatorluğu olacaktı, eee adı Osman olmayanlar kendini dışlanmış mı hissedecekti, isim kayırmacılığı var, ülkenin adı Osmanlı ben bu imparatorlukta yaşamam kardeş, hani Hasan, Hüseyin, Ahmet'in isim hakkı mı diyeceklerdi.
Osmanlı Osman'a ait durumu çıkıyor ortaya, özel isme ve o ismi taşıyana ait topraklar, Türk'se genel, aman laf olsun işte:KK14:

kendi bilse..Osmanlı diye kalması mümkün olsa kalırdı..mecburan kurtuluş savaşına gidildi,Osmanlıyı paylaşacaktı ..itilaf devletlerinin osmanlıyı işgal etmeye başlaması üzerine diyor tarih

Mondros Mütarekesi'nden sonra İtilaf Devletleri'nin Osmanlı ordularını işgale başlamaları üzerine; Mustafa Kemal 9. Ordu Müfettişi olarak 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. 22 Haziran 1919'da Amasya'da yayımladığı genelgeyle "Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararının kurtaracağını " ilan edip Sivas Kongresi'ni toplantıya çağırdı. 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum, 4 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında da Sivas Kongresi'ni toplayarak vatanın kurtuluşu için izlenecek yolun belirlenmesini sağladı. 27 Aralık 1919'da Ankara'da heyecanla karşılandı. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması yolunda önemli bir adım atılmış oldu. Meclis ve Hükümet Başkanlığına Mustafa Kemal seçildi Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı'nın başarıyla sonuçlanması için gerekli yasaları kabul edip uygulamaya başladı.
Türk Kurtuluş Savaşı 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'I işgali sırasında düşmana ilk kurşunun atılmasıyla başladı. 10 Ağustos 1920 tarihinde Sevr Antlaşması'nı imzalayarak aralarında Osmanlı İmparatorluğu'nu paylaşan I. Dünya Savaşı'nın galip devletlerine karşı önce Kuvâ-yi Milliye adı verilen milis kuvvetleriyle savaşıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi düzenli orduyu kurdu, Kuvâ-yi Milliye - ordu bütünleşmesini sağlayarak savaşı zaferle sonuçlandırdı

Yunanlılarda İzmir'i işgale başlamış o sıralarda..

Back
X