Adını 'kompleks' koydum

AH AHH KIZLAR ÇOK DOLUYUM BENDE... :ssz:

ÜNİVERSİTE YILLARINDA Bİ SABAH KALKTIM 4 GİBİ... LAVOBADA YÜZÜMÜ YIKARKEN BAYILDIM

BU TARZ ŞEYLERİ O KADAR ÇOK KAFAMA TAKTIM Kİ.. ŞİMDİ NİYE O KADAR TAKMIŞIM Kİ DİYORUM AMA YİNE OLSA YİNE TAKARIM :47:

of bu aralar en çok takıldığım durum aynen bu..
bir arkadaşım var.mesela 10 kilo kadar fazlası olduğunu düşünüyor.bende zayıf bir insanım.valla zayıflığımdan nefret ettirdi beni.
senin kemiklerin sayılıyor,yakında öleceksin!elbiseler üstünde değil askıda gibi duruyor.vs vs.ki öyle bir zayıflığım yok üstelik.
saçlarıma kafayı takmıştı bir ara.bir ara baba evinde olmama, rahat oluşuma gıcıktı.(ben bekarım,kendisi evli).
artık baya baya rahatsız olmaya başlamıştım.az biraz uzaklaştım ister istemez.
kendi kompleksleri yüzünden benim canımı sıkmaya hakkı yoktu oysa ki.ne gerek var böyle şeylere anlamıyorum ya:44:
sinir oluyorum.arkadaşlıktanda soğuyorum böyle:(

Nasıl sinir olurum şu kompleksli insanlara, karşısındaki insanın bazı noktalarına kafayı takıp sürekli dilinden düşürmeyenleree..
Benimde bir anım var bununla ilgili.
Lisedeyken bi arkadaşım vardı, benim yanıma gelip gittikçe aynı konuyu dillendirir dururdu.
Benim kalçalarım var biraz, biraz diyorum ki o kadar çok DİKKAT çekecek derece de değil.
Ama bu kız gelip gittikçe 'ayyy seninde kalçaların çok geniş, çok mu yiyorsun, e tabi yediklerin direk popona gidiyor, diyet spor yapmıyormusun vs. vs. vs. diyordu sürekli.
Bunu diyen kişinin beni kıskandığı için, hasetlendiği için böyle dediğini düşünüyorum.
Çünkü allahın gücüne gitmesin ama kız kısa boylu,zayıf ve hiçbir vücut hattı belirgin olmayan birisiydi.
Halbuki benim durumum genlerden kaynaklı bir şey.
Anneme çekmişim vücut hatlarım belirgin, ben kilo alsam da kilo versem de bu kalçalar belirgin, benim elimde olan bir şey değil ki bu.
Ama kafama takmasam bile bu kişi sayesinde o zamanlar baya takmıştım. :31:
Şöyle insanların nesli tükense ya da bize bulaşmasalar ya artık.

Son düzenleme:
Bence tek sebebi,

olayların konuşulurken,
birden kişiselleştirilmesi,
şahsa indirgenmesi,
konuşulan konu kişiselleştiği anda da,
insanların özbenliklerinin devreye girmesi...

arkadaşlar hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz o zaman peki bu insanlar kimler cidden :1::1:

Son zamanlarda okuduğum en iyi yorumdu, yeniden paylaşayım istedim. :1: Bazıları aleni aleni değil de içinden yapacak kadar kibardır ama, aslında her insan seçimleri sebebiyle kendisinden kötü duruma gelmiş birini gördüğünde kendisiyle şöyle bir kıyaslar. Doğru hareket ettiğini, doğru seçimler yaptığını, ve bunların karşılığını aldığını düşündüğünde de içten içe kendiyle gururlanır. Hepimizde az veya çok var bu. Bastırıp kendi içimizde yaşamaya çalışmaktan başka yapacak birşey yok insanın doğasıyla alakalı.

evet çok var bu tip insanlardan..:19: bence hayata çok dar pencereden bakan tipler bunlar. karşısındakini rahatlama duvarı olarak görüyorlar, duvar diyorum çünkü cidden dinlemeyip kendilerini tatmin ediyorlar. ben de adını 'kendini tatmin etmenin tıbbi tanımı'nı koydum :1:

ben çok gülüyorum böyle insanlara.kendilerini yüceltmeye çalışırken ne kadar küçük düştüklerinin farkında değiller.bir insan sürekli bir yönünü vurgulamaya çalışıyorsa kendini o konuda eksik görüyor ve onaylanmak istiyor demektir.aynı şekilde karşısındaki insanı iğneliyorsa eleştiriyorsa da kıskanıyor demektir.en güzeli o tip insanları yok saymak yomuş gibi davranmak sanırım.

Bunların birde farklı bi modeli daha var. Bir seyı anlatırsın ya gider alır senın konunu kendısine uyarlar. kırmızı elbıse aldım sence bugun gıyıneyım mi? karşı taraf ay benımde kırmızı elbisem var şurdan aldım şurdan aldım v.s vs. bana çok yakışır bi sürü tırı vırı ve her konuda geçer ikitane çarpasın gelir!...

Benimde bir akrabam var nişanlılığımız aynı dönemlere denk geldi. Durmadan benimle kıyas yapardı. Hatta ben samimiyetine güvenip eşimin ailesinden bahsetmiştim. Çünkü o hep anlatırdı hatta eşinin ailesi için çingene gibi insanlar bile derdi. Ben ona anlattıktan sonra ay benimkiler şöyle iyi böyle iyi demeye başladı. O an anladım yarışmanın devam ettiğini.

Sonra öğrendim ki eşi ile de mutlu değilmiş. Ama egosu o kadar yüksek ki nazara geldik ben biliyorum deyip geziyor ortalıkta.

Allah herkese ne düşünüyorsa 1000 katını versin. İyi de, kötü de...

Son zamanlarda okuduğum en iyi yorumdu, yeniden paylaşayım istedim. :1: Bazıları aleni aleni değil de içinden yapacak kadar kibardır ama, aslında her insan seçimleri sebebiyle kendisinden kötü duruma gelmiş birini gördüğünde kendisiyle şöyle bir kıyaslar. Doğru hareket ettiğini, doğru seçimler yaptığını, ve bunların karşılığını aldığını düşündüğünde de içten içe kendiyle gururlanır. Hepimizde az veya çok var bu. Bastırıp kendi içimizde yaşamaya çalışmaktan başka yapacak birşey yok insanın doğasıyla alakalı.

ben de var mesela ama benim çok aşmaya çalıştığım durumdur bende şöyle var birisinin bir dediğine karşılık değilde yaptığım iyi şeyleri anlatmak hoşuma gidiyor ben bu durumun çocukluğumdan kaynaklandığını düşünüyorum babam bana hep sen yapamazsın beceremezsin derdi hep aşağılar hiç yüceltmezdi annemde başkalarının yanında hep yererdi bizi ama annemin dediğine göre nazar değmesin diyeymiş ama ben hiç inanmazdım buna...başkaları hep överdi çocuklarını bizimkilerde hep aşağılardı...

bu nedenledir ki iyi yaptığım bir şeyi ben yaptım işte becerdim havasıyla anlatmak hoşuma gidiyor. kendini ispatlama çabası da diyebiliriz..ve ben bu özelliğimi bastırmak için çok uğraşıyorum çoğu zaman durdurmaya çalışıyorum kendimi çok aştım ama daha var...

böyle insanların geçmişlerine baktığımızda mutlaka benim durumuma benzer yaşadıkları vardır ben psikolojimle çok uğraşan bir insan olduğum için içimde yaşamayı tercih ediyorum insanları kırmaktan kötülük yapmaktan çok korkarım...

aynı zamanda etrafımdaki sevdiğim insanlarında güzel özelliklerini yüzlerine söylemeyi çok severim bunu da bir ara abartmıştım ama azalttım bu özelliğimden dolayı da insanlar bana senin yanında kendimizi çok iyi hissediyoruz derler belki de bunu dedirtmek için yapıyorum bilmiyorum sebebini ama onlar böyle dediği zaman çok mutlu oluyorum ...insanlara yardım etmek onlara kendini iyi hissettirmek beni çok mutlu ediyor ve mutlu olduğum içinde daha fazlasını yapmak istiyorum...

ama kıskançlık fesatlık onun olmasın benim olsun ya da güzel olsa da çirkin olsun deyim demem bir de beğenmediğim bişi alsa arkadaşım benim tarzım değil geçerim asla ve asla beğenmedim iğrenç demem(bakın burda da övdüm galiba kendimi normal hayattada böyleyim işte ):17:

Kesinlikle katılıyorum..

Taze bi örnek verebilirim..

Amcamın kızı var aynı dönemlerde evlendik, eskiden beri bir kıyas içindeler zaten. Bayramda amcamlara gittik..

Tanıdıklardan biri dedi ki sen evlendiketn sonra kilo almışsın ama Kader aynı.. Kuzenimde bozuldu , sen sanki almamışsın diye cevap verdi.. :53:

Kuzenimin annesi yani yengem ikinizde almışsınız yakışmış, Kader de alsa ona da yakışır dedi :53:

Şok oldum, kızı biraz takıntılı diye kilosunu bile bir üstünlük olarak gösteriyor :27: Her zaman ki gibi..

Nutkum tutuldu , şaşırdım kaldım öylece..

Kilo almış olmakla bile övüneni yeni gördüm :9:

Bazı insanlar kendilerinde olmayan seylerin baskalarında da olmasını istemezler. Halbuki begenirler, icleri gider ama dısarıdan begenmedim, söyle, böyle vs. diye elestiri yaparlar. Bazıları da kendini bulunmaz hin kuması sanar, öve öve kendilerini göklere cıkartılar, her iki durumda bana göre degildir, kendimi övmekte ne demek? Cok itici geliyor söylemesi bile, bide hani böyle birsey yaparsınız sizi elestirirler, sonra gizli gizli aynı seyi yatıgını görürsünüz.. :)

Bizim isyerimizde calısan bayan aklıma geldi, bu kadar mı olur abi dedirten cinstendi kendileri, kadın insan degil mübarek, ne yapamayacagı is var, nede bilmedigi birsey..

Ben onu yaparım, ben bunu yaparım, sunu yaparım..
:27:
Aslında bununla ilgiki örnekler cook, ama ben bazılarını anlatayım..

Bir gün araba kullanıyorum tabii yeniyim, heyecan dorukta babam tek gitme ayla' da gelsin dedi tamam dedim, anam bi panik, onun yanında nasıl sakin kaldım diye kendime sasırdım. Sonra o oturdu direksiyona arabayı calıstırmadı bir türlü, bir kac denemeden sonra calıstırdı bu seferde gazla, debriyajı ayarlayamadı araba yine bir kac defa stop etti. Ama herkese ne anlatıyor? SmuwiLayla araba kullandık, kendinden bahsediyor hehe sürüyorum, beni soruyorlar oda benim gibi iste..! Sonra kaza yapınca da, Allahım yüzü sevincten nasıl dört köse her calan telefonda iste bizim patronun kızı kaza yaptı, patronun kızı kaza yaptı..

Bir gün yine hem babamın cok eski bir dostu, hemde is arkadası olan bir bey geldi ayla' da, bende tanırız adamı, iste beni görünce aferin kızım ise gel falan dedi, araba kullanmayı da ögren dısarı da cıkarsın derken ayla' ya da takıldı.. Bu hemen atladı ben giderim ne olacak, yaparım ben..! Babam kotuk modeli cıkarır, ne var ki bunda, bunu bende yaparım!! Bana bir gün biliyor musun, benim gibi kimse olamaz, herseyle bu kadar dört dörtlük ilgilenemez. söyle yapmaz falan, filan ben hem dısarıya bakarım hem iceriye bakarım, bende bakarım deyince '' sen dısarda sıkılırsın '' dedi, tek sıkılmayacak kendisidir tabii, ben unutmusum..

Bütün müsteriler bayılır ona, hepsi ayla gel bizimle calıs der ama o gitmez! Bugüne dek sadece babamın yanında calıstı birde babam' dan önce staj yaptıgı firmada calısmıs biraz, büyük tesadüf babamın en yakın arkadası adam bende stajımı orda yaptım neymis efendim seyran bey onu bırakmak istememis, cok seviyormus ta, gel benimle calıs diyormus ta hep bla, bla, bla.. :36:

Hasbam simdi kendine ustayla sirket kurdu babam' dan ahmet diye bahsediyormus rakip olduk ya artık, bizim firma önüne tas koymus, sen git bütün müsterilerimizle, malzemecilerimizle anlasmaya kalk, babam' dan askerlik arkadasın gibi bahset, sonra biz önüne tas koymus olalım, halbuki tam tersi babam is yapsınlar, Allah yollarını acık etsin der..
:ssz:

Son düzenleme:

Aynı fikirdeyim....Ya yer yer kendini övmekten geri kalmayıp başkaları için kendini övüyor,vs . diye çekiştirenlere ne demeli ... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu de mi :1:

Bazıları kendine müslüman işte.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi yerde dinlemiştim. Karşınızdaki birşey anlattığında "ben" diye başlamayın cümlenize. Tüm konuşma boyunca sadece onun anlattıklarına odaklanın ve kendinizden örnek vermeyin, demişti anlatan.

Denedim ve zorlandım bunu yaparken. Kendimizi öyle bi şartlamışız ki "ben"lere, arkadaşımız ben ıspanağı çok severim diye bir cümle kurduğunda, ben nefret ederim yada aa evet bende çok severim diyerek "ben"e çevirmeye çalışıyoruz muhabbeti. Çok azımızdan o noktada yaratıcı cevaplar çıkıyordur kesinlikle.

İnsan kompleks bi varlık zaten. Hele kadın iki kere karmaşık. Hormonlarımızın bize oynadığı oyunlar yüzünden bile kendimizi tanıyamadığımız oluyo zaman zaman.
Ama genelden bahsedecek olursak öncelikle insan olmanın tanımını yapmamız lazım. Eleştiriyi-aşağılama, akıl vermeyi-hakaret etme hakkı olarak görmediğimiz anda; kimsenin tinsel yada maddesel anlamda canını yakmadığımız anda sorunlar çözülür gibi geliyo. -yani çok genel bi örnek olarak-

Back
X