Adını 'kompleks' koydum

bende sürekli kendini öven tiplerin
aslında o övdükleri meziyetlere sahip olmadıklarını düşünürüm
bana inandırıcı gelmez
malum forumda caka satan şahsın söylediklerini hesaba katarsak
nedense bana inandırıcı gelmiyor
ego tatminimi desek kendini ıspatlamamı desek çözemedim

kendını övmek derken bi'de şöyle tıpler vardır ;

sosyal paylasım sıtelerınden yada cevresındeki

aç abaza tiplerden farklı amaclar için 3-5 kısıden ıtıfat

alınca kendını dunyanın en guzelı ılan edıp

"benım boyum soyle,yuzum soyle,ben şuralıyım zaten

bu yorenın kızlarının guzellıgını bılmeyen yoktur:37:

ben cok guzelım bunu ben degıl cevrem soyler" dıye dıye kleopatra gıbı

dolasırlar cevrede :1:

Hemen hemen hepimizin olan bir dert olduğuna karar verdim bunun...
Adını karşılaştırma ve kendini iyi hissetmek için karşındakini karalama sendromu. Bir nevi kompleks yani.
Kusura bakmayın psikolog değilim eğitim de görmedim ama bu sendromun kesinlikle bir ismi olmalı diye düşünüyorum.
Hadi örneklendirelim bu durumu, bir sorunun vardır arkadaşına açarsın misal eşinizle/sevgilinizle alakalıdır. Dinler dinler sonunda 'benim eşim/sevgilim öyle değil Allah'tan, şöyle yapar böyle yapar...' diyerek başlar... Derdi azaltacak yerde çoğaltır da çoğaltır.
Hadi bir örnek daha benden tekte kalmasın örnek :1:
Çevrenizde kendinizde olmayan bir özelliği karşıdaki insanı rencide edecek hatta aşağılayacak şekilde kötüledikten sonra, kendisinde olan durumu överek böbürlenir ve karşısındakini kırıp döker hiç umursamadan...
Verdiğim sadece 2 farklı örnekti. Elbette ki çoğaltılabilir bu durumlar... İlla ki dağarcığınızda bu durumlar için pek çok örnekler vardır.
Bu tarz insanların aşağılık kompleksi olduğunu düşünür oldum artık... Kendi egoları mı çok yüksek yoksa aşağılık kompleksleri mi çok baskın?
Nedendir karşındakini kötü hissettirip kendi sahip olduklarınla böbürlenme çabası? En kırıcı olana hediye/hazine veriyorlar da biz mi bilmiyoruz? :26:

Çok yaşa sen HayyaL.:46::1:

İçimi dökeceğim bir topik arıyordum buldum sonunda.:6:

Son zamanlarda cidden daha çok rastlamaya başladım bu tarz söylemlere.

En çok üzüldüğüm yanı ise eğitimli insanların da bu kervanın içinde olması.

Hepsi değil elbette,genellemiyorum.:ssz:

Neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum cidden.:27:

Allah dünyanın cocişçiklerinden,boyfreeendlerinden ibaret olmadığını göstersin.:27:

Çok yaşa sen HayyaL.:46::1:

İçimi dökeceğim bir topik arıyordum buldum sonunda.:6:

Son zamanlarda cidden daha çok rastlamaya başladım bu tarz söylemlere.

En çok üzüldüğüm yanı ise eğitimli insanların da bu kervanın içinde olması.

Hepsi değil elbette,genellemiyorum.:ssz:

Neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum cidden.:27:

Allah dünyanın cocişçiklerinden,boyfreeendlerinden ibaret olmadığını göstersin.:27:

Buğu-su,cocişçik ne? :1 ilk defa duydum

Karşısındakinin dediklerine inanmak istemeyen,insanların iyi ,güzel vasıflara sahip olabileceğini yadsıyanlar asıl kompleksliler ne yazık ki...Kalp güzelliği olmayanların komplekslerinde sınır yok maalesef. ://

yaa ben bunu daha bügün psikolog bi arkadaşla konuştum daha doğrusu artık ona derdimi döktüm :(
canım kanım dediğim arkadaşımla bile dertleşemez oldum, neden? çünkü ailemden veeya nişanlımdan yana dertliyken ve derdimi yanarken karşı taraf başlıyo... -ayy yook benim ki öyle yapmaz, benim ki bu sözü asla kullanmaz, benimki şöyle benim ki böylee...
yani olay dertleşmekten çıkıyo karşındakinin gereksizce böbürlenmesine dönüyo :26::26::26:

ben karşı taraftan teselli beklerken luzumsuzca onun kıyasını dinlemek durumunda kalıp dahada dertleniyorum, bari kıyasını içinden yap dimi, ayıpp :((

arkadaşlar hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz o zaman peki bu insanlar kimler cidden :1::1:

Forum ortamlarında çok gördüm bu durumu, kadın konu açmış kocasından dert yanıyor, mesela ilgisiz diyor, bir üye geliyor benim kocişim çok ilgilidir şöyledir böyledir diye başlar övmeye. Konuyu açana tek faydası olmadığı gibi daha kötü hissetmesine yol açar ben başka bir forumda uyarmışımdır böyle yapanları savunmaları da hazır; " laf lafı açtı söyledim kötü bir niyetim yoktu". :18: :19:

Ben bunu şuna bağlıyorum,
İnsanlar kendi hayatlarından konuşma gereği hissediyorlar..Karşıdakilerini dinlemek yerine boyuna kendilerinden bahsetmek..
Belli ki çok doluyorlar garipler..Biz de belki zaman zaman yapmışızdır farkında olmadan..

Forum ortamlarında çok gördüm bu durumu, kadın konu açmış kocasından dert yanıyor, mesela ilgisiz diyor, bir üye geliyor benim kocişim çok ilgilidir şöyledir böyledir diye başlar övmeye. Konuyu açana tek faydası olmadığı gibi daha kötü hissetmesine yol açar ben başka bir forumda uyarmışımdır böyle yapanları savunmaları da hazır; " laf lafı açtı söyledim kötü bir niyetim yoktu". :18: :19:

evet buna bende çok şahit oldum bu forumda..ilk zamanlar çok şaşırıp tepki gösteriyordum hatta..kadın dert yanıyor,diğer üye gelip "Allah'a şükür benim bal kocam öyle şeyler yapmaz" diyor..e bu ne şimdi? destek mi köstek mi? :)

gündelik hayatımızda da çok yaşıyoruz bunu.belki kötü niyet yok ama yine de bir garipsiyor insan.

Ben kendini anlatan insanları sevmem,bununda bir çeşit kompleks olduğunu düşünüyorum.

Ben çok güzelim,ben çok kibarım,ben çok becerikliyim,ben çok iyiyim,çocuklarıma çok iyi bakarım tarzı laflara tahammülüm yok.
Yeri gelir ne yaptığını anlatırsın,karşıdakiler sana bu iltifatları yapar.
Ama sürekli kendinden bahseden,kendini öven insanların ciddi kompleksleri olduğunu düşünürüm.

Bende bazı insanların bunu onay görme ihtiyacı hissettiklerinden dolayı yaptıklarını düşünenlerdenim(cümlemi beğenmedim, çok uzun :D)
İçlerinde bir boşluk var ve bunu bu şekilde tamamlıyor olmalılar ama bence farkında bile değiller. Bazı insanlarda sanki illa konuşmaları gerektiğini, illa karşılık vermeleri gerektiğini düşünürler. Bunu yaparken yapıcı mıyım, yıkıcı mıyım diye soranlar çok az.Böyle durumlar da Fuzuli'nin 'Çok konuşanı az dinle' sözünü uygulamak iyi fikir.

Bence kendilerini ispat gibi bir sey olabilir..Bak ben nerelere geldim vs vs..Benim kiymetimi esim biliyor ,bak bana sunu aldi, bunu aldi vs. vs.Bir cok insan en iyisi en güzeli en pahalisi en markalisi moduna gecmis durumdalar... Hep bir rekabet var.. Yani belki bu türk milletine özgü degil, yanliz türkiye de daha belirgin durumda...Maddiyat cok fazla önemini kazanmis durumda.. BDV ye acilan konularin bir cogu maddiyatla ilgili.. Beklentiler daha da artiyor..

Bence kendilerini ispat gibi bir sey olabilir..Bak ben nerelere geldim vs vs..Benim kiymetimi esim biliyor ,bak bana sunu aldi, bunu aldi vs. vs.Bir cok insan en iyisi en güzeli en pahalisi en markalisi moduna gecmis durumdalar... Hep bir rekabet var.. Yani belki bu türk milletine özgü degil, yanliz türkiye de daha belirgin durumda...Maddiyat cok fazla önemini kazanmis durumda.. BDV ye acilan konularin bir cogu maddiyatla ilgili.. Beklentiler daha da artiyor..

Bence övünecek başka hiçbir şeyleri olmadığından da böyle.

Tek varlıkları kocaları.:6:

hayyalim karşımdaki insanın kompleksleri olduğunu anlayınca hemen uzaklaşıyorum zira bunlar anlaşılabilecek ve laf anlatılabilecek anlattığın lafı algılayabilme yetisini kaybetmiş insanlardır...sürekli birilerini, bir şeyleri yargılar, aşağılar, dedikodu yapar, iğrenç bir şekilde eleştirir, çirkinleşir, çirkinleşmelere doyamaz daha da adileşir. hep kendini öne çıkarmaya, içten içe tahammül edemediği benliğini en azından başkalarına sevdirmeye çalışır. kimse adam yerine koymaz, bunu bilir, bilmezlikten gelir. açtır, aç olduğundan mütevellit saldırgandır. kendi eksikliğinin farkındalığı çenesine vurur. zehrini etrafa akıtmaya bakar. ister ki herkes onun gibi olsun, aynı sefaleti yaşasın. içinde gittikçe büyüyen nefreti, kıskançlığı, hasedi bir gün balon gibi patlayıp onu da bitirecektir ama bakalım ne zamandır.
ufacık bir üzüntünden kendine mutluluk çıkarırlar..işi kocayı sevgiliyi bazen memleketlerini bazen yaşlarını bazen güzelliklerini bazen boyunu posunu bir üstünlük olarak görürler
bunların üzerinden hava atmak onlar için vazgeçilmez bir alışkanlıktır..
aman diyim böyle insanlarla dertleşmeyin zira size moral vermek yerine kendinde olan veya olmayan şeyleri bir güzel övüp sonrada size destek çıkmış gibi gözükürler:ssz:

hee birde yorumda okuyunca aklıma geldi şu cociş kelimesini bizim kk dan başka yerde kullanan kadın topluluğu görmedim
eşime kociş desem herhalde hakaret olarak algılardı ne o öyle yumuşak der gibi :27:
ama kk bayanlarının bunu söyleme nedeninide buldum:51: kocalarını övme mutlu olduklarını belirtme bunun üstünden kompleklerini dışa vurma şekilleri :27:

Back
X