• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adını koyamadım.

Seninugruna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
106
2
26
İstanbul
Bu ay 18 ime gireceğim. Lise bitti. Tüm arkadaşlarım tatile biryerlere gitti ve ben feci sıkılıyorum. En son 8-9 yaşlarındayken tatile gittiğimizi hatırlıyorum o da fotograflardan. Tapu işlemidir borçtur carttır curttur derken '' TATİL '' ne demek anlamını unuttum. Bu sene zorla da olsa bir tanıdık sayesinde makul fiyatlara havuza gidicem. Çünkü yüzme bilmiyorum. Aslında hiçbir şeyde iyi degilim. Sporla müzikle ugraşmayı çok istediğim halde '' para '' yüzünden yapamıyorum. Babam ve annem hep çalışıyor , çalışıyorlar. Ailecek gittiğimiz '' sayılı '' günleri özledim. Mahalledede arkadaşım yok. Ara sıra kardeşimle gezmeye çıkıyorum o da zorla yani. Kızı dışarı çıkaramıyorum. Cinnet geçiriyor resmen. Hep evde kalmak istiyor. Bilgisayarda oyun oynamak istiyor. Dışarı çıkardığımda ise herkesin içinde bagıra bagıra bana söyleniyor. Bazen tınmıyorum bile. Çünkü çok kilo aldı. Dana gibi oldu. Tosunluğa yol alıyor yavaştan. Biraz yürüsün kilo versin diyorum ama yok kızı evden çıkarabilene aşk olsun. Şimdi de yurtdışından teyzemler geldi. Ukala , şımarık kuzenlerimde tabii ki. Şimdiyse gidip hoşgeldine gitmek zorundayım. Neden? Her yıl ama her yıl bıktım onlara gitmekten. Özlemiyorum ya özlemiyorum onları. Ne getirdikleri çikolatalar umrumda ne de çulçaputları. İstemiyorum hiçbirini. Dershane paramı da teyzemin kocası verdi ve ben bir halt yapamadım okulun yüzünden ve temelim olmadığı için. 2.700 TL boşuna gitti. Ve artık '' SINAV '' lafı dahi duymak istemiyorum. Üstüne üstlük bu sene dershane olmadan evde '' tek başıma '' çalışarak başarmak zorundayım. HACETTEPE TIP hayallerimin zirvesiydi. Ama yalan oldu. Ama vazgeçmeyeceğim. Üniversitede başka bölümde okusam yine giricem o lanet sınava. Olana kadar. Sabahın köründe edilen telefonlardan bıktım artık. Alo? kim? babam?! Dükkana bak.. gel.. yemek hazır mı? ev niye temiz degil? bulaşıkların haline bak? Ya delireceğim ya. Daha 18 yaşımdayım ben ya 18.. Neler yaşamam gerekirken neler yaşıyorum? Neler hayal ederken ben neredeyim? Eğer istediklerimi yapamazsam , daha fazla engellenirsem çok yakında yaşayan bir ölü olacağım. Açık ve net.

GENÇLİK GÜZEL ŞEY.

genç kardeşim, istanbuldaysen eğer belediyenin yüzme havuzları var. orada öğrenebilirsin. anadolu yakasında oturuyorsan burhan felek spor salonuna gidebilirsin. fiyatı çok makul.

yada bir işe girip çalışabilirsin. böylece canın sıkılmaz ve para kazanmış olursun. ayrıca kuzenlerinle uğraşmak zorunda kalmazsın.

daha yolun başındasın, hayatı sen kendin güzelleştireceksin.

Müzik,spor gibi faaliyetlere para yüzünden katılamıyosan İstanbul'daysan ücretsiz belediye hizmetleri var
Sadece İstanbul'da değil bi çok yerde var diye biliyorum bu faaliyetleri
Kardeşinle havuza,spora yazılabilirsin yazın
Teyzenlere de hoşgeldinize gidersin,bi daha gitmezsin olmaz mı ?
Enişten sana çok güzel bi destekte bulunmuş sonuçta
Temelin varsa evde de çok rahat hazırlanabilirsin sınavlara
Bu yaşlarda insan herşeyden daralıyo,onunda etkisi var

bazen beklentileri düşük tutmak ve elindeki fırsatları değerlendirmek lazım sanırım. bak dershaneye gitmişsin ama olmamış sonuçta iyi kötü temelin vardır üniversiteye odaklan derim, bende liseden sonra 17 yaşında mezun oldum dikey geçişle 2. öğretime başladım sabah 7 de evden çıkıp gece 11 de eve geliyordum. önce iş sonra okul ki bende hırs yaptım. Şimdi 26 yaşındayım piyasaya göre iyi bir maaşım var ister izne çıkıp tatil yapıyorum ister arkadaşlarımla takılıyorum. herşey zamanla düzelecektir. Sende daha kötü durumda olanları düşün derim.

Bizler burda sana destek olmaya,akıl vermeye çalışıyoruz ama konunu açıp,çıkıyosun :19:

Memnun olduğunuz neler var onları yazsaydınız :30::30::30:

Sizin gibi oturduğu yerde hiç bir şey yapmadan şikayet eden insanlara tahammül edemiyorum kusura bakmayın... Şükürsüz insanlarız maalesef...

Şartlarınızı değiştirmeyi deneseniz...

sadece istanbulda değil bir çok ilde var bu tür faaliyetler
belediyelere ait ve ücretsiz
ben Ankarada yaşıyorum ve buradada olduğunu biliyorum mesela

sımdı ne konu da sana tesellı verecegımı de sasırdım ,cok fazla herseyden sıkayetcısın .

kendı kendıne dert aradıgını dusundum ben .

senin yaslarında böle hissetmen cok dogal ama bence biraz sakin olmaya çalış..kendini üzmekten başka bişi yapmıosun suan..kimse gelmiosa senle,,kendi basına bişi yapmaya calıs sende..kimseye ihtiyacın olmadan yaptıgın seylerin zewkini al..belediyenin kurslarını arastır..emin ol suan en güsel yaslarındasın we bidaha bu yasların eline gecmeyecek..kıymetini bil :16:

Sashamia'ya katılıyorum,o kadar çok şeyden şikayetçisin ki hangi birine değinelim?
İlk önce mürebbiyeler gibi elimi kaldırıp:20:''kardeşine dana gibi oldu dememelisin''diyorum.
Diğer konulara gelince de yüzeysel bir iki şey söyleyim;
kimsenin hayatı mükemmel değil,benim annem de çalıştığı için liseden itibaren her konuda
hayata yetmeye çalışan biri oldum.Çok da şanslı olduğumu düşünüyorum bunu ileride anlayacaksın.
Herkesin sorumlulukları var.Görev dağılımı yapabilirsiniz.
Kardeşini tatil de olduğunuz için ev işleri konusun da şevklendirmelisin.
Olmadı annenlerle konuş,biraz hareketlendirsinler.
Evet tatil güzel bir şey ama çıkamıyorsanız da dünyanın sonu değil bu.
Büyük hayallerine ulaşmak için çalışmak adına bir fırsat belki de.
Elinde olan imkanlarla mutlu olmasını öğrenemezsen çok büyük hayal kırıklıkları yaşarsın hayatın boyunca.
Ayrıca ''ben daha 18 yaşındayım''diyorsun ya aslında tam hayatı öğrenebileceğin yaştasın.
Çocuk değilsin nihayetinde,iki bulaşık yıkasan eline yapışmaz dimi?
Annen de eminim işten gelip birşeyler yapıyordur.
Ben zevkle yapıyordum bütün bunları,hiç angarya gelmiyordu bana.
Aksine annemin omuzlarında ki yükü bir parça olsun alıyorum diye gurur duyuyordum.
Bütün gün temizlik yap,yemek pişir öğleden sonra da komşuya kahveye git demiyorum.
Ama elinden geleni yapıp,al kitabını eline test çöz sıkıldın mı gir internete oyalan.
Hiç mi arkadaşın yok ayrıca?
Neyse lafın kısası hayatını daha fazla zorlaştırma böyle bunalıma bağlayıp.
bak iki gün önce mi ne yaşıtın bir üye konu açmıştı.
Babası çalışmayıp bi dünya borç yapıp kızının okumayıp işe girip,borçlarını ödemesini istiyordu.
O kısın durumuna üzülürüm işte.Ama sen de vahim bir durum göremedim ben.
Ayrıca ''eniştem dershane paramı ödedi''demişsin.
Ne güzel,neden bunu sıkıntı yapıyorsun.
Evet kazanamamışsın ama olsun seneye faydası olur belki.
Yelkenleri indirme.Hayat o kadar da kötü değil!

Allah sana ve senin gb genç nesile Akıl ve fikir versin ne diyeyim ..
Ne kadar şikayetçisiniz hayattan ustelık hayata atılmadan ..
Yavrucum bugun uzuldugun aklına taktıgın sana dağ gb gelen o sıkıntıların bırer toz tanesi , Hayat senın suan sıraladıgın boş işlerden cok daha ciddi ve ağır ..
Sana şans verilmiş , başkası senin dersane masrafını ustlenmiş sen o ınsanlara dahi laf soyluyorsun bu nasıl memnunıyetsızlık boyle
Sirkelen , kendını toparla hayat magazın programlarındaki tatıl ve klıp goruntulerı gb basit değil,
Şimdi bir hedefin olmaz ise sonrasında cok zorluklar cekersın, Önce fedakarlık edeceksın sonra Hayattan bişeyler bekleyeceksın.

ANNEM , (rahmetli ) bazen bazılarına hatta bazen bana rahat batıyor derdi :) o lafı geldi aklıma , biz ne desek boş be güzelim yaşamadan anlamazsın bazı şeyleri, biz ne kadar anlatsak ta , ama ciddi bir hedef belirle ,bahsettiğim sadece üniversitede bir bölüm değil , nasıl bir hayat sürmek için nasıl biri olman gerekli,
sen demişsin ya 18 yaşındayım yaşadıklarıma bak gibi bir şey , neler yaşaman gerekli peki ? bilemedim ben , hayta dair hedeflerin neler , bir liste al önüne ve bence yaz, ben neler istiyorum ve neler yapabilirim diye, kendini geliştirmeye bak, dil öğren , kitap oku, film izle ama öyle sırf eğlencesine değil , bakmakla görmek arasındaki farkı ayırt edene kadar kendini eğit, ne kadar gençsin daha , olmadı sende çalış ne var , sezonluk iş bul ,zaman dediğin o kadar hızlı akar ki, bir bakmışsın bu yaşta istediklerini 30 yaşında hala istiyor olursun , sen kendini 10 yıl sonra nasıl biri olarak görüceksin , her şey okulda öğrenilmiyor ,zorla kendini

Sashamia'ya katılıyorum,o kadar çok şeyden şikayetçisin ki hangi birine değinelim?
İlk önce mürebbiyeler gibi elimi kaldırıp:20:''kardeşine dana gibi oldu dememelisin''diyorum.
Diğer konulara gelince de yüzeysel bir iki şey söyleyim;
kimsenin hayatı mükemmel değil,benim annem de çalıştığı için liseden itibaren her konuda
hayata yetmeye çalışan biri oldum.Çok da şanslı olduğumu düşünüyorum bunu ileride anlayacaksın.
Herkesin sorumlulukları var.Görev dağılımı yapabilirsiniz.
Kardeşini tatil de olduğunuz için ev işleri konusun da şevklendirmelisin.
Olmadı annenlerle konuş,biraz hareketlendirsinler.
Evet tatil güzel bir şey ama çıkamıyorsanız da dünyanın sonu değil bu.
Büyük hayallerine ulaşmak için çalışmak adına bir fırsat belki de.
Elinde olan imkanlarla mutlu olmasını öğrenemezsen çok büyük hayal kırıklıkları yaşarsın hayatın boyunca.
Ayrıca ''ben daha 18 yaşındayım''diyorsun ya aslında tam hayatı öğrenebileceğin yaştasın.
Çocuk değilsin nihayetinde,iki bulaşık yıkasan eline yapışmaz dimi?
Annen de eminim işten gelip birşeyler yapıyordur.
Ben zevkle yapıyordum bütün bunları,hiç angarya gelmiyordu bana.
Aksine annemin omuzlarında ki yükü bir parça olsun alıyorum diye gurur duyuyordum.
Bütün gün temizlik yap,yemek pişir öğleden sonra da komşuya kahveye git demiyorum.
Ama elinden geleni yapıp,al kitabını eline test çöz sıkıldın mı gir internete oyalan.
Hiç mi arkadaşın yok ayrıca?
Neyse lafın kısası hayatını daha fazla zorlaştırma böyle bunalıma bağlayıp.
bak iki gün önce mi ne yaşıtın bir üye konu açmıştı.
Babası çalışmayıp bi dünya borç yapıp kızının okumayıp işe girip,borçlarını ödemesini istiyordu.
O kısın durumuna üzülürüm işte.Ama sen de vahim bir durum göremedim ben.
Ayrıca ''eniştem dershane paramı ödedi''demişsin.
Ne güzel,neden bunu sıkıntı yapıyorsun.
Evet kazanamamışsın ama olsun seneye faydası olur belki.
Yelkenleri indirme.Hayat o kadar da kötü değil!

Ben küçüklüğümden beri anneme yardım ediyorum. Anneme daha düşkünümdür , babama kıyasla.
Bulaşık yıkamaktan vs den gocunmuyorum. Ama yeri geliyor 4 kişinin dagınıklığını toplamak , bulaşığını yıkamak zorunda kalıyorum.
Senelerdir aynı. Bunu kaç kez dile getirdim. Ama nafile!..
Ya dana gibi oldu dediğime bakma sağlığı için endişeleniyorum. Obezite sınırında.
Bu hayatta benden daha kötüleri olduğunu biliyorum ama bu demek degil ki benim bunalmaya hakkım yok?
Neyse bunları yazarken sert eleştrilerde alacağımı biliyordum.
Teşekkürler.

Allah sana ve senin gb genç nesile Akıl ve fikir versin ne diyeyim ..
Ne kadar şikayetçisiniz hayattan ustelık hayata atılmadan ..
Yavrucum bugun uzuldugun aklına taktıgın sana dağ gb gelen o sıkıntıların bırer toz tanesi , Hayat senın suan sıraladıgın boş işlerden cok daha ciddi ve ağır ..
Sana şans verilmiş , başkası senin dersane masrafını ustlenmiş sen o ınsanlara dahi laf soyluyorsun bu nasıl memnunıyetsızlık boyle
Sirkelen , kendını toparla hayat magazın programlarındaki tatıl ve klıp goruntulerı gb basit değil,
Şimdi bir hedefin olmaz ise sonrasında cok zorluklar cekersın, Önce fedakarlık edeceksın sonra Hayattan bişeyler bekleyeceksın.

Amin :))
Hayat adaletsiz.

ANNEM , (rahmetli ) bazen bazılarına hatta bazen bana rahat batıyor derdi :) o lafı geldi aklıma , biz ne desek boş be güzelim yaşamadan anlamazsın bazı şeyleri, biz ne kadar anlatsak ta , ama ciddi bir hedef belirle ,bahsettiğim sadece üniversitede bir bölüm değil , nasıl bir hayat sürmek için nasıl biri olman gerekli,
sen demişsin ya 18 yaşındayım yaşadıklarıma bak gibi bir şey , neler yaşaman gerekli peki ? bilemedim ben , hayta dair hedeflerin neler , bir liste al önüne ve bence yaz, ben neler istiyorum ve neler yapabilirim diye, kendini geliştirmeye bak, dil öğren , kitap oku, film izle ama öyle sırf eğlencesine değil , bakmakla görmek arasındaki farkı ayırt edene kadar kendini eğit, ne kadar gençsin daha , olmadı sende çalış ne var , sezonluk iş bul ,zaman dediğin o kadar hızlı akar ki, bir bakmışsın bu yaşta istediklerini 30 yaşında hala istiyor olursun , sen kendini 10 yıl sonra nasıl biri olarak görüceksin , her şey okulda öğrenilmiyor ,zorla kendini

Arkadaşlarımla birlikte tatilde olmalıydım şu an. Ama herkes tatilde , ben hariç.
Dil öğrenmeye çalışıyorum ingilizceye ek olarak ama çok sıkılıyorum. Kitap okuyorum , filmde izliyorum.
İş bulmak istiyorum ama 18 ime basmadığım için almıyorlar.
Fedakarlık yapmak gerek biliyorum ama nefes almak istiyorum artık.
Hiç mi hakkım degil?

eğer üniversiteyi kazanır da gidersen bütün hayatın çok başka olacak buna inan. sosyal çevren değişecek, duruşun tavrın kendine güvenin hayata bakış açın kısacası vizyonun değişecek. bence öncelikli hedefin üniversite olmalı. herkes ilk girişinde kazanamıyor önemi yok, olana kadar çabalamalısın. ve şunu unutma ; "sanma ki bir dert sende var, sendeki derdi nimet sayan da var" haline şükret.

Sevilmeyen kuzenler
Danalıktan tosunluga ilerleyen kardeş
Dershane parasını ödeyen ama türkiyeye gelmelerini
istemedigin teyze ve enişte
Calıştıkları için senden ev işi bekleyen Anne ve Baba.

Eeeee senin sorunun ne şimdi.
Vallaha bende adını koyamadım.

sacmalamayı ve baskalarının hayatına özenmeyi bırakmalısın.
hepimiz senin yaşlarında senin yaptığın seyleri yapıyorduk.
ben bir kere bile ailecek tatile gittiğimiz hatırlamam.
ilköğterim 3 sınıftan beri hem eve hem kardesime ben baktım annem çalışıyordu.
izlediğin o dizilerdeki gibi değil hayat.
ergenlik isyanı için 18 yaş biraz fazla.
kendine gel.
hayat bu.ve anlattığın seyler gayet normal.
üni ni oku kendi hayatını kendi evini kur ondan sonra ne yapmak istersen yap.

Back
X