Adını Sen Koy...sevmesini de gitmesini de bilenlere

aci_cikolata

...bir parça çikolata :)
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
198
41
643
İstanbul

Yönetmen : Tuna Kiremitçi
Senaryo : Tuna Kiremitçi
Oyuncular : Melis Birkan, Cemal Toktaş
Filmin Türü : Romantik
Orijinal Adı : Adını Sen Koy
Yapımcı Firma : Elizi Film
Yapım Ülkesi :
Dağıtıcı Firma : Cine Film
Vizyon Tarihi : 04.12.2009

KONUSU
Can (Ali İl), delice sevdiği Aybige (Melis Birkan) ile bir hafta sonra evlenecektir. Ama hayatının kadınını çocukluk arkadaşı Ilgaz (Cemal Toktaş)’la tanıştırdığında, garip bir şey olur: Ilgaz’ın Aybige’ye karşı tutumu, şaşılacak kadar soğuktur. En güvendiği arkadaşının bu tavrı, Can’ın nişanlısından kuşku duymaya başlamasına, Aybige’nin de huzursuz olmasına yol açar. Ama Ilgaz’ın intihar saplantılı ağabeyi Harun (Ahmet Mümtaz Taylan) çıkagelince, olayların seyri birdenbire değişir. Beklenmedik sırların açığa çıkmasıyla nikâhtan önceki son hafta Aybige, Can ve Ilgaz için hayatlarının sınavına dönüşecektir.

beğenmedim hiç.çok sıkıcıydı belki de çok şey beklediğimden hayal kırıklığı yaşadım.

çok çok çok güzeldiii.... beklediğimin ötesindeydi belki de....ama herkes tarafından beğenilmeyeceği ortada...çünkü tezli bir film..üzerine konuşulacak,yazılacak,tartışılacak bir film... kesinlikle kimse yanlış anlamasın beni ama anlaşılması zor bir film...çünkü sanat filmi denecek seviyede,hazmı zor bir filmdi....
oyuncular da gerçekten çok iyiydi..hele Ahmet Mümtaz Taylan,en iyisi de oydu bence....
gidin,izleyin...bir şey kaybetmezsiniz,beklentiniz ne yönde olur bilemem ama yine de izleyin....

Bende dün izledim.Beklediğim aşk filmi değildi.Duygular bana geçmedi.Sessiz monoton ve sayılı kişilerca sınırlı mekanlarda çekimi yapılmış adını koyamayacağım bir filmdi.:(

Hayatımda hiç bu kadar boş, hiç bu kadar duygusuz, bu kadar anlamsız bir film izlememiştim ya.
Sinemaya gidip verdiğim paraya acıdım yemin ederim.
Hatta o kadar içime oturdu ki Tuna Kiremitçi'ye güzel bir mail döşedim.
Allahım sinemadan soğutur bu tarz filmler insanı aman yarabbim ya.

Valla ben adını koyacak bir şey bulamadım filmde.
Bu kadar saçma, sıradan ve klişe bir senaryo olamaz.
Kalitesizdi. Birdaha hiçbir güç bana Tuna Kiremitçi'yi sevdiremez. Asla ne bir filmini izlerim ne de kitabını okurum.

Ben ki deli gibi film izlerim, kötü olan bir yapım için bile sırf emek var diye bu kadar acımasız konuşmam. Bu filmde emek bile yok ya.
Bu film beni delirtti yemin ediyorum. Bi bu kadar da acımasız olabilirdim ve kendime inananamayarak oldum.
Issız Adam a rakip bir film yapmayı düşünmüş arkadaş, Müzikler bile aynı tarzdı ya. Ve Melis Birkan tabii ki.
Melis Birkan görüntüye gelince 5 dk. Zoom yapılıyor sırf zaman dolsun diye.

Daha çok şey söyleyebilirim ama değmez.
Hayatımda hiç bu kadar kötü bir film izlememiştim.

Son düzenleme:
evde izlenebilecek bir film çok çok güzel değildi ama vasat da sayılmazdı. Süper bir etki bırakmasını beklemeyin şahsen bende bırakmadı. Üzerine konuşulacak, tartışılacak bir film olmamakla beraber anlaşılması oldukça basit bir filmdi.

Hayatımda hiç bu kadar boş, hiç bu kadar duygusuz, bu kadar anlamsız bir film izlememiştim ya.
Sinemaya gidip verdiğim paraya acıdım yemin ederim.
Hatta o kadar içime oturdu ki Tuna Kiremitçi'ye güzel bir mail döşedim.
Allahım sinemadan soğutur bu tarz filmler insanı aman yarabbim ya.

Valla ben adını koyacak bir şey bulamadım filmde.
Bu kadar saçma, sıradan ve klişe bir senaryo olamaz.
Kalitesizdi. Birdaha hiçbir güç bana Tuna Kiremitçi'yi sevdiremez. Asla ne bir filmini izlerim ne de kitabını okurum.

Ben ki deli gibi film izlerim, kötü olan bir yapım için bile sırf emek var diye bu kadar acımasız konuşmam. Bu filmde emek bile yok ya.
Bu film beni delirtti yemin ediyorum. Bi bu kadar da acımasız olabilirdim ve kendime inananamayarak oldum.
Issız Adam a rakip bir film yapmayı düşünmüş arkadaş, Müzikler bile aynı tarzdı ya. Ve Melis Birkan tabii ki.
Melis Birkan görüntüye gelince 5 dk. Zoom yapılıyor sırf zaman dolsun diye.

Daha çok şey söyleyebilirim ama değmez.
Hayatımda hiç bu kadar kötü bir film izlememiştim.

Mesajını okuyunca bir an tereddüt ettim daha önce bu konuya yazmış mıydım diye. Aynı kızgınlığı da hissettim üstelik, sinemada zamanımın boşa harcanmış olmasından muhtemelen. İçeriğe emek harcanmamış bari filmin bir adı olsaydı doğru düzgün, sanki içeriğine dair manidar bir anlam taşıyor bu haliyle:( Aşk desen aşk değil, tutku desen esamesi okunmuyor, dram değil, dostluk değil ne anlatılmak istenmiş belli değil. Hele ki uzuuuun yakın plan çekimler, sanki sipariş üzerine belirli bir süre doldurulsun diye çekilmiş de olaylar gelişmeyince yüzlere odaklanılmış gibi. Sessiz, diyalogsuz ve durağan filmler sanat filmidir anlayışı kırılmadığı müddetçe bu tarz deneysel çalışmalara maruz kalmak da kaçınılmaz:(

Filmi beğenenler; kusura bakmayın bu yorum için tamamen subjektif görüşümdür ama yazmadan da edemedim doğrusu, son yıllarda beni bu kadar mutsuz eden bir film daha izlememiştim ve hakikaten sinemadan çıktığımızda hepimizin yüzünde bir mutsuzluluk ifadesi vardı. Yanımdakilerin önerisiyle bu filmi tercih ettiğim için çıkamadım da yarısında - ki film ne kadar sıkıcı da olsa çıkmayı aklımdan bile geçirmem genelde- ama öneren de farklı düşünmedi sonunda.

ben evde izledim bu filmi
izleme tercihim bizim oralarda cekilmesiydi
e malum gurbetteyiz ya memleket gorecez:72:

sazova parkinda o nikah kiyilan yeri gorunce fln
oranin altinda cekindigimiz resimler fln gelmisti aklima

yani begendigim ben bu filmi hem film izledim hem
anilarim canlandi o yerleri gorunce:81:

Back
X