Adıvar'ın El Emeği Göz Nuru Örgüleri

ablacım elıne saglık hepsı bırbırınden gusel btun orneklerını ınceledım :) yalnız bıde anlatım olsa ben de hamıleym bebegıme orgu ormek ıstıyorum :CüvCüv:bu ornektekı kol nasıl oruluyor anlamıs degılım netten de arastrdım ama bı turlu bulamıyorum:çok üzgünüm:

Yapılışı:
90 ilmek ile yakadan başlanıyor.İki ters - iki düz yakayı yapıyoruz,yaka boyu bitince toplam 5 parçaya ayıracağız.
Yani ön sağ kısım,arka kısım ve ön sol kısım olmak üzere bütün yeleği bir öreceğiz.
Ayırdığımız ve hepsinin birbirine eşit şekilde bir dolama bir düz ve tekrar bir dolama olarak ayırdığımız kısımlardan bu şekilde ayırım yapıyor ve her defasında bu yerlerden arttırarak örgümüze devam ediyoruz.

07032009718.jpg

Taki bu arttırmayı kol kısmının bebek koluna denk getirene kadar yani arttırıp kol kısmı ortaya çıkana kadar

Kol kısmı tam sayı veremiyorum herkezin eli ayrı olduğu için...
Bu kısmı bu şekilde denk getirip kol boyunu ölçme imkanımız var.

07032009724d.jpg

Kol kısmı tam olarak ortaya çıkıp ördükten sonra artık lastik kısmını başlıyoruz yine iki ters -iki düz olarak lastik kısmını örüyoruz.

08032009730.jpg

Kol lastiğinin örerken arka kısmınıda yine düzden arttırarak devam ediyoruz.Bu şekilde hem arttırmış oluyoruz bir taraftan hemde bebek yeleğinin arka kısmınıda örüyoruz.

08032009731.jpg

Vee kol lastiğide bitince kesmeye başlıyoruz.Kesim işi bitip tekrar örmeye devam edip diğer kolunda kesimini yapıp örgümüze devam ediyoruz.

08032009737.jpg

08032009735.jpg

Ve kolların kesimi biitp bir araya topluyoruz.Artık kollarımız bitti ve arttırmada bitti,şimdi işimiz kolaylaştı tamamını düz örgü olarak örgümüze devam ediyoruz.

Tümden düz örüp bel lastiğimizide iki ter-iki düz lastiğimizide örüp örgümüzü tamamlıyoruz.
14032009834.jpg

İŞTE YELEĞİN BİTMİŞ HALİ

14032009839.jpg

14032009840.jpg

Canım arkadaşımın yeni doğan bebişi için ördüklerim,henüz bunları ördüğümden haberi bile yok sürpriz olucakkaydirigubbakcemile3
Bu sarı yelek bitti,bir tane elimde yarısını tamamladığım bir yeleğim daha var...
Onun da sabırsızlıkla bitmesi için mücadele ediyorum..
Oğlum okula da başlayınca,eh birde çalışınca ancak bu kadar yapabiliyorum..
Ah az daha zamanım olsa neler neler yapacağım da..alkisalkisalkis

51817878.jpg

Back
X