Adıyamanlılar nasıldır? Belirgin özellikleri adetleri nelerdir?

degisikbirkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2019
32
58
38
30
merhaba arkadaşlar. erkek arkadaşım istanbul'da doğup büyümüş ailesi de ıstanbul'da yaşıyor ama adıyamanlılar. aile apartmanlarında yaşıyorlar. artık ailecek tanışma planımız var. sormak istediğim şu çok sabit olmamakla beraber bazı memleketler belli başlı özellikleri ile biliniyorlar mesela kayserililer mesela trabzonlular. benim annem de babam da egeli. merak ediyorum nasıl olur ne gibi farklılıklar benzerlikler vardır. cevaplar için teşekkürler

Ben adıyamanlı biriyle birlikteydim yaklaşık üç yıl kadar. Aile bağları güçlü gibiydi. Ama beni bunaltan bazı şeyler olabileceği için aşırı kıskançlık, gideceğim yere karışma, ailelerin her gün bizim evde yemek yemesi vs bunları kabul edemedim. Tabi başka büyük meselelerde vardı bunlar ufak kaldı. Herkes bir olmaz tabi her kapının huyu farklı ama genel olarak sıkı olabilirler

Bunu erkek arkadaşınızın konuşmalarından az çok anlamış olmanız gerek. Veya aile olarak tanışmayı erteleyip kendiniz erkek arkadaşınızin ailesinı ziyaret edebilirsiniz. Burada şöyledir desek ne olacak onu anlamadım ben.
erkek arkadaşımla konuşuyorum tabi. Kendisini tanıyorum benimki sadece merak. Bilenlerden yorum almak istedim.

Ben adıyamanlı biriyle birlikteydim yaklaşık üç yıl kadar. Aile bağları güçlü gibiydi. Ama beni bunaltan bazı şeyler olabileceği için aşırı kıskançlık, gideceğim yere karışma, ailelerin her gün bizim evde yemek yemesi vs bunları kabul edemedim. Tabi başka büyük meselelerde vardı bunlar ufak kaldı. Herkes bir olmaz tabi her kapının huyu farklı ama genel olarak sıkı olabilirler
Anladım cok teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar. erkek arkadaşım istanbul'da doğup büyümüş ailesi de ıstanbul'da yaşıyor ama adıyamanlılar. aile apartmanlarında yaşıyorlar. artık ailecek tanışma planımız var. sormak istediğim şu çok sabit olmamakla beraber bazı memleketler belli başlı özellikleri ile biliniyorlar mesela kayserililer mesela trabzonlular. benim annem de babam da egeli. merak ediyorum nasıl olur ne gibi farklılıklar benzerlikler vardır. cevaplar için teşekkürler
Bana ilginç geliyor bu şekilde araştırmak
Sonucta genele degil karektere bakmak gerek evlenirken
Ama egeli insanlara göre daha muhafazakar yapıları vardır diye dusunuyorum biraz daha ataerkillerdir tahminimce
Bi kaç komsum oldu o sehirden kendi halinde iyi insanlardı

erkek arkadaşımla konuşuyorum tabi. Kendisini tanıyorum benimki sadece merak. Bilenlerden yorum almak istedim.
Mesela evlenseniz aile apartmanında mı oturacaksınız uzakta mı?
Bunun cevabını biliyor musunuz?

Adıyaman da okudum bi süre. Yakın insanlar cana biraz fazla yakınlar bence erkekleri kadınları genelde geri planda kalmışlardı. Soğuklardı. Hayatimda ilk kez gözümle karısını üni li arkadaşlarımla aldatan evli erkekler gördüm. Hem dr coookkk. Şok olup sogudugum, bana saplantili asik olan , daga kaldırcam bu kizi diye hakkimda konusan erkeklerin olduğu bi yer. Hii cok mu guzelim bence hayir. Bana gore tabi. Yani erkekleri sanki kadın görmemiş gibiler. Ama kibarlar başta evlenince de Allah bilir. Bir de yakışıklılar Allah var ama önemli olan kültür ben alisamadim ve okulu baska sehrr aldırdım mesela

Back
X