adli kontrol süreci nasıl işliyor

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
merhaba arkadaşlar,

adli kontrol sürecinde şehir dışına çıkmak yasak mı? bu süreç nasıl işliyor, bilginiz var mı?

ohal sürecinde daha mı farklı işliyor?

derdim şu ki nişanlımın bir akrabası şu an adli kontrol sürecinde, mahkeme süreci devam ediyor. biz de düğün yapmak istiyoruz ama onlar olmadan maalesef ki yapamıyoruz. olmazsa olmaz çünkü...

gelemiyoruz işte malum demişlerdi daha önce bir telefon konuşmalarında ama ayrıntısını ne ben ne nişanlım sorduk. genelde kayınbabam biliyor öyle durumlarını...

ne zaman sonuçlanacak onu da bilmiyoruz. ama sonbahara kadar inşallah şehir dışına çıkabilirlerse sonbahara doğru gibi istiyorduk, bakalım nasıl olacak.

yani o son çare...
açıkçası nişanlımın abisi... haliyle önemli, insan özel günlerinde kardeşleriyle olmak ister.

dediğim gibi sonbahar gibi istiyoruz ama nasip. (nişanlımın iş sözleşmesinin devamı için mecburen bekleyeceğiz zaten o vakte kadar ama abi faktörü de önemli)

İçeride ise ve yatmak zorunda kalırsa ne olacak.
Zaten malum gelemiyoruz demişler,hay Allah evlenemeyeceksiniz dememişler ki,
Siz düğünü cidden yapmayacak mısınız onlar olmazsa

Olmuyorsa zorlamamak gerek bence. Ya da nikahı onun olduğu yerde yaparsınız düğünü de istediğiniz yerde. Hatta şahidiniz o olur. Eğer düğün içinde nikah yapmayacaksanız tabi.

İçeride ise ve yatmak zorunda kalırsa ne olacak.
Zaten malum gelemiyoruz demişler,hay Allah evlenemeyeceksiniz dememişler ki,
Siz düğünü cidden yapmayacak mısınız onlar olmazsa

zannetmiyorum hapis gibi bir cezanın olacağını çünkü aynı konu ile ilgili başka davaları da var o olumlu ilerliyor demişlerdi.
yapsak bile illa ki buruk olacaktır. bilmiyoruz zaman gösterecek...

Olmuyorsa zorlamamak gerek bence. Ya da nikahı onun olduğu yerde yaparsınız düğünü de istediğiniz yerde. Hatta şahidiniz o olur. Eğer düğün içinde nikah yapmayacaksanız tabi.

düğün içinde nikah yapalım diye düşünüyorduk ama şartta değil. dediğiniz gibi yapılabilir ama sağolun o vakte kadar herhangi bir gelişme yaşanmazsa..

göbeginiz bir mi kesilmiş onlarlar ?
gelemezse hediyesini gönderir. veya bu sürec bittikten sonra evine gelirler.
abisi bile olsa gelmesin dügüne...

Ne zaman sonlanacagi belli olmaz a.k sureci bazen yurt disina cikma yasagi bazen karakol imzasi ki sizinki karakol imzasi anlasilan.belli bi suresi yok dava sonuclanana kadar devam

Haftanın bir günü gidip karakola imza atılıyor bir de yurt dışına çıkmak yasak başka da bir zorunluluğu yok benim bildiğim.

Bu şartlar altında düğüne gelebilir ama başka bir sıkıntısı yoksa tabii. Hapishanede olmadığına emin misiniz ağabeyin?

evet evet eminim. kandil günü görüntülü görüştük daha...

Anne baba kardeş nikah şahidi olamaz
Düzenleme
Netten baktım oluyormuş yanlış bilgilendirme olmasın

Son düzenleme:
Adli kontrolde haftanın bir günü karakola gidip imza atılır. O günden sonraki 7 gün yurt içi istediği yere gidebilir. Günü gelince geri dönmüş olması lazım.

Onu ayarlayıp yapabilirsiniz düğünü. İmza Cuma ise Pazar yaparsınız mesela.

teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…