Adm adm mutluluk:)

ToZPeMBe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2007
20
0
40
MErhaba arkadaslar 28.10.2007 tarihinde yazmis oldugum bu makaleyi sizlerle paylasmak istedim.cok basit gibi gözüksede bu ameliyat ,karar vermek oldukca güc oluyor,sonuc insanin bütün gelecegini etkileyebiliyor.Umarim icinizi azda olsa rahatlatabilirim ,sonucta yasayanlar rahat konusabiliyor:1rolleyes:.



Yaklasik 3 yada 4 ay önce nefes almamda promlem oldugu icin burun doktoruna gitmistim..Yapilan muayene ve cekilen röntgenler sonucu burun kemiginde egrilik oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini söylediler..BU duruma belki üzülmem gerektigi halde ben inanilmaz sevindim.Cünkü burnumun disindada epey bi egrilik vardi.Cok kücükken bu durumu kafaya cok takardim, aynaya baktigim zaman ilk olarak burnumu görürdüm ,zamanla yüzüme bütün olarak bakmayi ögrendim ,hele hele evlenip evde kalma korkusundan kurtulduktan sonra tamamen kafamdan atmistim burun kompleksimi .. Tabii ameliyat olmam gerektigini duyunca kafamdan attim sandigim kompleksimi bi yerlerde sakli tuttugumu farkettim ve yeniden düsünmeye basladim.Nasil olsa ameliyat olmam gerekiyordu ,icteki kemik düzeltilirken disida düzeltilebilirdi..

Bu konuyu ilk olarak Almanyada kendi doktorumla konustum,kendisi kulak-burun-bogaz doktoruydu..Bana ameliyatin nasil olacagini öyle bi anlattiki o konusurken burnumun diregi kirliyormus gibi sizladi,hatta suan hatirladikca bile o siziyi hissediyorum..O an ne yapsamda ameliyat olmasam diye düsündügümde oldu.Ama isin icinde mecburiyet vardi.BIrde bana güven ve moral vermekten cok yasanabilecek olumsuzluklardan bahsediyor,herhangibir olumsuzluga karsi kendini ,kendince güvenceye aliyordu..IKi kez doktorumla uzun uzun konustuktan sonra ,onun kendine yeterince güvenmedigini, kendine güvenmeyen bir insanada güvenemeyecegimi düsündüm ve baska doktorlar aramaya basladim..

Internet ve tanidiklar araciligi ile bircok doktorlara ulastim..Kimisine fikir kimisine sadece fiyat sordum..

Bu dönem icinde burun ameliyatlari hakkinda bilgi de topladim..GEri dönüsü olmayan bir ameliyatti o nedenle iyi düsünmeli ve bu ameliyat icin dogru insani bulmaliydm , kafamda hic bir soru isareti kalmadan ,ic huzuru icinde ameliyat masasina yatmaliydim..

Dogan Cüceloglu „Icimizdeki Biz“ isimli kitabinda söyle bir örnek vermis;
„Bir bina yapiliyor,isciler,ustalar calisiyor yanlarina gidiyor ve onlara ne yaptiklarini soruyorsunuz..BIrinci usta hicbir fikri olmadigini ,ondan bir duvar yapilmasi istendigini ve onu yaptigini söylüyor..
IKInci usta "galiba bir okul olacakmis" diyor..

Ücüncüye sordugunuzda büyük bir gurur ve heyecanla "suan siz gelecegin en büyük ,en görkemli,arastirma merkezinin taslarina duvarlarina bakiyorsunuz.Halk bu arastirma merkezini görmeye gelecek,cocuklarim böyle bir insaatta calistigim icin benimle gurur duyacak"diyor..

Bu ustalardan hangisinin yaptigi isi özenerek,önemseyerek,severek yaptigini anlamamak mümkün degil..“

Bende kendim icin doktor arastirirken bu üc cesit örnekle karsilastim ve baris beyi ücüncü sinifa koydum.Cünkü oda isini önemseyen, büyük bir titizlikle calisan, kendini ve insanlari düsünen birisiydi.

Örnegin konustugum doktorlardan birisi bana nekadar basarili oldugunu anlatmak icin "günde en az üc kez burun ameliyati gerceklestiriyorum " dedi. Arkadaslara söyledigimde vay be hakkaten süper doktormus,cok tecrübelidir,cok ünlüdür ,kesin o doktor gözü kapali bile ameliyat yapabilir dediler..

Banada basta hos geldi ama benim ölcüm bu degildi,biraz düsününce günde üc ameliyat,acaba nasil yapiyor birinci hastasina cok özendigini farzediyorum acaba ücüncüye hali kaliyormu.Ilk yaptigi ameliyattaki heyecani ikincide ücüncüde dördüncüde duyuyormu..HIc yorulup SIKILMIyormuydu bu insan..O herseyi göze almis kendine cok güveniyor olabilirdi ama bir anlik dikkatsizligi bana pahaliya malolabilirdi.BU konuda daha ben BAris beye birsey sormadan, o cok özendigini kesinlikle günde bir burun ameliyatindan baska yapmadigini söyledi ve "herkes bu ameliyati 1-1,30 saatte gerceklestirir bende bu süre uzayabilir ,cünkü ben hersey istedigim gibi olmadan ameliyati bitirmem,hersey mükemmel olmali,cok titizim cok özeniyorum ne yapayim " dedi.. .Zaten simdiye dek hicbir hastasini ikinci kez ameliyat etmek zorunda kalmamisti,diger doktorlar bana %10 ikinci ameliyat gerekebilir derken o bu konuda kendinden cok emindi .BU benim icin cok büyük bir artiydi,bu sözleriyle hastalarini belki onlardan daha fazla düsündügünü gösteriyordu.

BIr konusmasinda " bana kimse eline resim alip ben su sanatcinin yok su mankenin burnunun aynisindan istiyorum diye gelmesin,kesinlikle ameliyat etmem " demisti..ONa göre burun kisinin yüzüne uygun olmali,dogal durmaliydi..Cokta hakliydi düsünün burun ameliyati yaptiriyorum sekli kendim belirliyorum sonrasinda yüzümün tamamini o burna uydurmak zorunda kaliyorum:) Sakin sanmayin bu düsünce bütün doktorlarda var,ben nice burnundan ameliyat olmus kisiler gördüm,burun yüzde öyle bir siritiyorduki sanki yabanci bir cismi alip oraya yapistirmissin gibi.Yada son zamanlarda burun kaldirma modasi olustu,tamam iyi hos güzelde karsidan bakildiginda burun deliklerinden ,burnun ici bütün ayrintilarina kadar gözükmese cok daha hos duracaktir eminim..

Sonra onun estetik cerrahi’de daha basarili sonuclar elde edebilmek icin heykel sanatina yöneldigini okudum.Bu onun bu ise verdigi degerin ve sadece beyniyle degil, ruhuylada, bütün olarak sarildiginin en büyük örnegidir benim icin.

Ameliyati Baris beyin yapmasina karar verdikten sonra 10 günlügüne yasadigim yerden ülkeme gittim.Hastanenin bize sundugu imkanlar cok güzeldi,havaalanindan karsilanip hastaneye götürüldük. Hastaneye ait konuk evinde kaldik ..Kaldigimiz yer cok temiz ve güzeldi,hem kücük bir tatil yapim ,o aradada ameliyatim aradan ciksin,kafam dinlensin diyorsaniz ideal bir ortam..Gerek konuk evinde gerek hastanede calisan görevliler,hemsireler mükemmeldi..Hepsi cok pozitif insanlardi.
Gittigim günün aksami Baris beyle tanistik,yaptigi muayene sonucu burnumda iltihap oldugunu söyledi.BU aylar öncesi baslayan birseydi. Almanyada burnumdaki asiri hassasiyeti farkedip doktoruma gitmistim ama bana birsey söylememisti ve beni o durumda ameliyat edecekti.Baris bey o sekilde ameliyat olursam sonucun ikimizide mutlu etmeyecegini söyledi ve titizligini birkez daha tekrar etti.Ameliyat tarihini ertelememizin iyi olacagini söyledi ve 5 gün süren bir antibiyotik tedavisi ile burnum düzeldi.

O an düsündügüm tek birsey vardi,“ dogru karari vermistim o dogru insandi,cünkü yalnis zamani dogruya ceviren insandi.“
Ameliyat günü geldiginde cok heyecanliydim vede cok mutlu.NE su söyle olsun gibi söyleyecek sözüm nede acaba nasil olacak diye bir telasim vardi.Sadece büyük bir keyifle ameliyata hazirlandim ,az sonra birkac saatligine uyuyacaktim, cok güzel bir rüya görecektim ve uyandigimda hersey cok güzel olacakti

Evet saatler sonra uyandigimda hersey cok güzel degildi.Burnumda alci, gözümde bantlar hicbirsey göremiyorum,midemde bi agri gerci ben burnum agrir saniyordum bunada sükür dedim.Baris bey bi ara ziyaretime geldi ameliyat hakkinda bilgilendirdi bizi,yari uykulu yari uyanik hatirladigim tek sey „ameliyat umdugumuzdan daha iyi gecti,sonuc cok güzel oldu„ dedi.

Ameliyattan birkac saat sonra artik ayaklanmistim,ve sabahi disari cikabilmistim.bir iki gün ayakta durmak asiri siskinligi ve morarmalari azaltiyormus,bu durumu bahane edip 1 hafta istanbulu iyi gezdim ne yalan sölim Besinci gün yüzümdeki alci acildiginda yüzümü gördüm,cok hafif bir sararti vardi,9.gün alcilardan tamamen kutuldugumda ise yüzümde bir iki nokta seklinde belli belirsiz morluk vardi.Ameliyatin ikinci haftasi isime geri baslayabildim. Bunlari yaziyorum ve özellikle „ameliyattan sonra sakin günes gözlügü takmadan disari cikmayin,morluklari görenler sizden korkup kacabilir“ deyip beni kirize sokan doktorlarin okumasini istiyorum.:)

Ameliyat sonrasi 9 günlük iyilesme döneminde burnumla ilgili en kücük bir sorunum,agrim ,sizim olmamasina ragmen nedenini cözemedigim duygusal bir döneme girdim.Herseyden korkar aglar sizlar oldum..O dönem icerisinde Baris bey büyük bir anlayisla yaklasti bana ,hergün kontrollere gittim ve günün her saati arayabildim onu.Belki basini cok agrittim,suan bana bile sacma gelen, bircok sacmalikla karsisina ciktim. Ona gercekten gösterdigi büyük sabir anlayistan dolayi cok tesekkür ediyorum..

Ama suda var ,kontrollere giderken korktugum kadar ameliyata giderken korkmamistim.Cünkü kontroller sirasinda insanin biraz cani yaniyor ve birazda SIKILIYor deyim.Tabii bunlar dayanilamiycak kadar kötü degil,ama hassaslik varsa durumu büyütebiliyosunuzBaris beyde sagolsun cok titiz ve benden daha cok hassas oldugu icin bu konuda biraz sorun yasadik .
Suan ameliyatimin 3. Haftasi burnumun ucunda cok hafif, sadece benim farkinda oldugum bir sislik var,oda 1 haftaya düzelirmis.Sonucu söyle söyleyim,ameliyattan sonra külkedisi gibi birden bire degismiyor insan ,burun biraz sis duruyor ama büyük degisimi farkediyorsunuz.Hele hele baris beyin dönem dönem cektigi resimlere baktigimda aradaki büyük farka cok sasirdim..

Ilk zamanlar insan yüzüne bütün olarak bakamiyor,aynada ilk gördügü ve günde firsat buldukca inceledigi yer sadece burnu oluyor.Zamanla sislikler azaltikca yüz daha cok ortaya cikiyor ve sonucun mükemmeligini daha cok farkediyor insan..Suan burnumun ucundaki hafif sertlige ragmen hersey mükemmel gözüküyor,ameliyat oldugumu bilmeyenler degisikligi farkediyor ama nedenini söylemeden cözemiyorlar.Ben suan cok mutluyum ve bir sanatci tarafindan ameliyat edilmenin gurunu yasiyorum.
Buradan Baris beye ve hastane calisanlarina binlerce kez tesekkürler..Ortam ve orada tanidigm herkes cok mükemmeldi,cok pozitif ,yardimsever kisilerdi.Ben orada cok mutlu oldum ve cok duygulandim.Allah diliyorum herkesin karsisina böyle güzel insanlar cikarir.

Herkese saygilar...
 
Ameliyatinin basarili gecmis olmasi ne guzel :) Adina sevindim canim.

Baris beyin titizligi beni de etkiledi yazini okuduktan sonra. Cidden gunde 3/4 ameliyat yapmak marifet gibi gozuksede gunde 1 ameliyat yapan doktorun hastalarina daha cok ozen gosterdigi asikar.

Yurtdisindan oldugunu okudum, ameliyat ve sonrasi icin ne kadar sure lazim? Sen Turkiyede ne kadar kaldin ogrenebilirmiyim? Yurtdisindan oldugumuz icin maalesef kisitli bi sure icin Tr de bulunabiliyoruz. 1 haftalik bir sure yetmiyor sanirim 10. gunden bahsettigine gore? Daha sonraki kontroller nasil yapildi veya yapilacak?

Ve ameliyatin hersey dahil kaça mal oldu?

Tekrar gecmis olsun :)
 
Cok tsk ederim..
ben ameliyatimdan sonra 9.gün alcilardan kurtuldum ve Almanyaya dönebildim..benim ameliyat oldugum zamanlarda sene sonuna kadar süren bir aksiyon vardi ve hersey dahil ameliyat 2000 ytl idi..Daha sonra hicbir kontrol yapilmadi,ben kafama birseyler takildikca BAris beyi ariyor bilgi aliyorum.Ayrica herhangibir sorunumda olmadi burnumla ilgili..HErsey yolunda ve cok güzel gidiyor...Ama bu sene 6. ayda tr ye gittigimde bi kontrol olmak istiyorum..
Orada ben konuk evinde kaldim,pazarlik yapilabiliyor onuda sölim:) Ayrica istanbulda otel fiyatlari cok yüksek,konuk evineverdiginiz para ile ancak 3 yildizli bir otel bulabiliyirsiniz..BEnim size önerim eger konuk evini tercih etmek istemiyorsaniz,istanbula yakin bir yerde tatil yapin,son günde alcilari aldirir gelirsiniz..
Umarim sizdede hersey yolunda gider..Saygilar..
 
Ben bu yazınızı bir yerde daha okumuştum...o kadar çok okuyorum ki bu konuda kafam karıştıkafamçokkarıştı
Barış beye ilk görüşme de ücret ödemişmiydiniz?Bir de kaç sene önce oldunuz ameliyatınızı belki yazmıştınız ama dikkat etmemişim?
 
6 ay oldu ve herhangi bir ücret ödemedim..Suan almanyadayim ve kafam karistikca,kendimi kötü hissettikce doktorumu rahatlikla arayabiliyorum..BIrde ameliyattan sonra bütün sorumlulugu baris bey üzerine aliyor,daha sonraki kontrollerdede herhangibir ücret ödemenize gerek olmuyor..Yani ömür boyu garantidesiniz:)
 
6 ay oldu ve herhangi bir ücret ödemedim..Suan almanyadayim ve kafam karistikca,kendimi kötü hissettikce doktorumu rahatlikla arayabiliyorum..BIrde ameliyattan sonra bütün sorumlulugu baris bey üzerine aliyor,daha sonraki kontrollerdede herhangibir ücret ödemenize gerek olmuyor..Yani ömür boyu garantidesiniz:)

ne kadara amelayat oldun!!!
 
Geçmiş olsun arkadaşım güzel anlatmışsın..teşekkürler.
İstanbulda imkanım olsa bende Barış beye yaptırmak isterdim.
 
Tozpembecim aynı senin gibiyim,Almanyadayım ve haziran sonuna gün aldım Barış beyden ve çok heyecanlıyım,İlk önce tatile gidicem marmarise 10 gün sonra da paşa paşa İstanbula dönüp ameliyat masasına yatıcam :)ama çooooook heyecanlıyım yaa,şu an burnunun ucu nasıl,içine siniyor mu sonuç?ayy tam bir panik insan oldum nasıl olcak nasıl olcak diye yaa:çok üzgünüm:
 
Suan sana ne desem bos biliyorum cünkü insan ister istemez SIKINTIYa düsüyor,ama su kadarini söyleyim ameliyat olup bittiginde,narkozun etkisindende kurtuldugunda,cok rahatliyacaksin,bosu bosuna telas yaptigini anlyacaksin..10 gün sonra alcilar ciktiginda,yüzündeki hafif sislik önce seni rahatsiz edecek,ama gecici oldugunu düsündügün zaman, alcilardan kurtulmus olmanin huzurunu yasiyacaksin..sonra aradan günler aylar gecip,sisilikler yokolmaya ,etraftan olumlu düsünceler duymaya basladikca,inanilmaz bir mutluluk yasayacaksin..Bütün SIKINTILarin bitecek..
Bitmeyen tek sey ise aradan aylarda gecse,burnunu sagdan- soldan,insanlardan sakinman..Kalabaliga girdiginde,yanindan biri gectiginde burnunu elinle kapatma hissi olusacak,aman kimse carpmasin egrilir,kirilir falan diye..
Sonra yatakta esinle arada uzun bir bosluk koyacaksin,aman saga sola dönerken carpabilir diye:)
YAni zamanla bunlarda hafifliyor ama:)
 
Tozpembecim aynı senin gibiyim,Almanyadayım ve haziran sonuna gün aldım Barış beyden ve çok heyecanlıyım,İlk önce tatile gidicem marmarise 10 gün sonra da paşa paşa İstanbula dönüp ameliyat masasına yatıcam :)ama çooooook heyecanlıyım yaa,şu an burnunun ucu nasıl,içine siniyor mu sonuç?ayy tam bir panik insan oldum nasıl olcak nasıl olcak diye yaa:çok üzgünüm:

kısmend benim çok merak ettiğim bir konu vardı. sen büyük bir ihtimalle bu konuyu konuşmusundur barış beyle.
ameliyat öncesi bronzlaşmanın acaba bir sakıncası olabilir mi. yani burun derisinin soyuluyor olması falan ameliyat için sorun olur mu acaba.
ben eylülde ameliyat olcam biliyorsun. solaryuma bile girmiyorum bu yüzden. aslında bunu doktora sorucam tabi ki ama yine de ne olur ne olmaz diye şimdilik güneşlenmekten ve solaryumdan kaçınıyorum. ben bronzlaşınca hemen soyulurum da
 
kısmend benim çok merak ettiğim bir konu vardı. sen büyük bir ihtimalle bu konuyu konuşmusundur barış beyle.
ameliyat öncesi bronzlaşmanın acaba bir sakıncası olabilir mi. yani burun derisinin soyuluyor olması falan ameliyat için sorun olur mu acaba.
ben eylülde ameliyat olcam biliyorsun. solaryuma bile girmiyorum bu yüzden. aslında bunu doktora sorucam tabi ki ama yine de ne olur ne olmaz diye şimdilik güneşlenmekten ve solaryumdan kaçınıyorum. ben bronzlaşınca hemen soyulurum da

Canım ben vallahi tatili çok önceden ödediğim için artık iptal edemiyorum ve o yüzden bu konuda calmacım da sağolsun bana uyarı yapmıştı ve ben önlemimi aldım..Barış beye sormadım çünkü ben şimdiden solaryuma girdim biraz cildim alıştı ve ordada şu çocuklar için kullanılan en yüksek vichy nin 60 faktörü sürücem yüzüme marmariste :smiley-cool: eşimde şimdiden 3 tane şapka almış takmam için:) eh bu kadar önleme de inşallah bişeycik olmAz yerimseniben
 
Tozpembe, hava alanindan aliyorlar demissin peki hastanedeki konuk evinde refakatçin falan oluyor mu? Benim Istanbula belki yalniz basina gitme durumum var ama korkuyorum açikçasi o sehirden.. nasil olcak, hiç bilmiyorum...

Ve de ameliyat öncesi bronslasmanin/solaryumun herhangi bi zarari olur mu bende merak ettim dogrusu..
 
Kızlar doktordan aldığım bilgiye göre cildin bronzlaşmaması gerekiyormuş,merak eden arkadaşlara duyurulur :kahve:
 
Tozpembe, hava alanindan aliyorlar demissin peki hastanedeki konuk evinde refakatçin falan oluyor mu? Benim Istanbula belki yalniz basina gitme durumum var ama korkuyorum açikçasi o sehirden.. nasil olcak, hiç bilmiyorum...

Ve de ameliyat öncesi bronslasmanin/solaryumun herhangi bi zarari olur mu bende merak ettim dogrusu..

KOrkmana gerek yok.konuk evinde gece ve gündüz sürekli her saniye ulasabilecegin görevliler var.bronzlasma konusunda bilgim yok ama bence en iyisi kisin ameliyat olmak:)
 
tozpembe hala kk ya giriyormusun baya uzun sure önce olmussun ameliyatını fikrin hala aynımı hala memnunmusun
 
Arkadaşlar,burası sadece bir paylaşım sitesi. Buraya yazılmış,bir doktor ve hastane hakkında bunca övgü dolu, koca bir sayfa dolusu yazı sizi hiç şüpheye sokmuyor mu? Ne malum bu övgülerin o hastane personelince veya doktor tarafından yazılmadığı...eğer öyleyse iyi valla,bedava süper bir reklam!..kadınlar kulübünde bir doktor ismi övülünce hemen bir hasta kitlesi oluşuveriyor. Laf aramızda profların bile asistanlarına yazdırdığını duydum. Hemen atlamayın. Sonuçta seda sayan'ın gözaltlarını bir doktor mahvetti,ceylan tam 4 kez ameliyat olmak zorunda kaldı...iyi düşünün,araştırın...
 
X