• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adrenal hormonu yüksekliği ve kısırlık

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
merhaba hocam benim erkeklik hormonlarım yüksek ve tüylenmede artış yaşıyorum ama benim için en önemlisi gebe kalmama engel olması araştırdığım üzere ve doktorumun söylediğine göre bu tür hormonların tek başına gebeliğe engel olmadığını öğrendim yani pcos yaratıyorsa gebeliğe engel ama yaratmıyorsa değil gibi.
şimdi benim esas sorum şu ben 28 gün arayla adet olan ve her ay yumurtlaması olan tüplerinde de hasar bulunmayan biriyken ve eşimde sağlıklıyken bu adrenal hormonlar ne yapıyorda benim yumurtama spermi ulaştırmıyor yada ulaşıyorlada nasıl dönlemeye izin vermiyor?
bu hormonların dölleme üzerindeki yetkisi bu kadar büyükmü?
şimdiden teşekkürler saygılara.s.

merhaba hocam benim erkeklik hormonlarım yüksek ve tüylenmede artış yaşıyorum ama benim için en önemlisi gebe kalmama engel olması araştırdığım üzere ve doktorumun söylediğine göre bu tür hormonların tek başına gebeliğe engel olmadığını öğrendim yani pcos yaratıyorsa gebeliğe engel ama yaratmıyorsa değil gibi.
şimdi benim esas sorum şu ben 28 gün arayla adet olan ve her ay yumurtlaması olan tüplerinde de hasar bulunmayan biriyken ve eşimde sağlıklıyken bu adrenal hormonlar ne yapıyorda benim yumurtama spermi ulaştırmıyor yada ulaşıyorlada nasıl dönlemeye izin vermiyor?
bu hormonların dölleme üzerindeki yetkisi bu kadar büyükmü?
şimdiden teşekkürler saygılara.s.

selam erkeklik hormonlarının yüksekliği de gebe kalmaya engel ya da gebelikte erken dönem düşüklere yol açabilir bu nedenle mutlaka iyi bir endokrinologla ya da infertilite ile uğraşan hekimle takibe girmenizde fayda olacaktır.

hocam merhaba benim serbest tte değerim 2.03 ve doktorum bana diane35 verdi bu ilaçı kullanıp kullanmama arasında kaldım sizce bu ilac değerimi düşürmeye yardımcı olurmu?

selam kullanacağın ilacın faydası olacaktır 3 ay kullandıktan sonra testini tekrarlarsın düşüş durumuna göre tedavinin devamı planlanır.

Back
X