Adres Kaydi Silinmesi

Kşke bu gune kadar seçmen listeleri açıklandıgında kontrol etseydınız.
Keşke ama kimsenin insanın ne yaşadığını bilemez çok zorlu bir süreçten geçiyorum daha öncesinden açtığım konularda da biliniyor kardeşim doktor hatası yüzünden böbrek rahatsızlığı yaşıyor tam her şey bitti derken tekrar sıkıntılı bir süreçte onun hastane işleri ve çalışıyorum hemşireyim hastane personeli azlığı nedeniyle günaşırı nöbetler derken aklımdan çıktı birde şimdiye kadar sorun olmaması nedeniyle aklıma hiç gelmedi.

Merhabalar
(Yazım yanlısım olabilirim telefondan yazıyorum şimdiden kusura bakmayin)

Bugün komşularimizin muhtarlık tarafından oy kullanmak için dağıtılan seçmen kağıtları geldi fakat bize vermediler. YSK'nın sitesinden baktım bizim kayıt gözükmüyor yıllardir aynı adreste oturuyoruz. Muhtara gittim durumu anlattım bu mahallede oturduğumuz gözükmüyormus. Ardından nüfus müdürlüğüne gittim oturduğumuz eve başkası kayıt almış bizi silmisler ama bu işlemi kim nasıl hangi sebeple yapmış bilinmiyor .
Bizim bilgimiz olmadan bu işlem yapılabilir mi ? Doğal olarak ailede 5 kişi oy kullanamiyoruz şimdiye kadar böyle sorun olmadığı için zamanında işlem de yaptirmadik ki söylediğine göre farketsek de yapılmazmis. Bu durumda başka ne yapabilirim? Yani böyle bir durumdan oy kullanmamak zoruma gidiyor.
Merhaba ayni sorun bizdede oldu ve gecen secimde sorunsuz oy kullanmamjza ragmen bu secimde boyle bisey oldu.3 gundur onun icin uğraşıyoruz.ev bizim tapu filan vsr ama nasil yapmislar.nerxe yasiyosunuz siz acaba.

Merhaba ayni sorun bizdede oldu ve gecen secimde sorunsuz oy kullanmamjza ragmen bu secimde boyle bisey oldu.3 gundur onun icin uğraşıyoruz.ev bizim tapu filan vsr ama nasil yapmislar.nerxe yasiyosunuz siz acaba.
Malatya

Nüfusa gidip sorun kimlerin beyaniyla silinip baskasina acilmis.
Sonrada savciliga gidin.
Muhtarin bilmesi lazim
Burnuma pis kokular geldi malum seçimlerde tonlarca hileler okuduk. Trafolar kediler....

Okadar kara duzen varki kimi kime sikayet edicez. 4 yil once oturdug7muz evi satin aldik. Bizden once okdr cok kisi gelip gitmiski ama ne hikmetse 10 yil.onceki sahipleri hala bizde gornuyor. Ilk once anlamamistim. Secmen kagitlari geldi kac sene hep oy kullandilar. Ki suan baska oturduklari yerdede kesin kullanmislardir. 2 kere gidip dilekce verdim. Tanimiyorm.bu insanlari evimde gorunsun istemiyorum dedim. Orda adam.bana diz kaydinizi biyere alin geri gelin onlar silinir dedi dalga gecer gibi. Iyide senelerdir niye silinmedi. En sonunda gecen sene son dilekcemi yazdimmbide bimere yazdim. Aninda donus yaptilar. Aninda o insanlari sildidler. Bimer cok iyi calisiyor suan. Sizde suan degistiremicek bile olsaniz bunu uzun uzun bimere yazin derim.ben

Yıllar önce bizim başımıza geldi. Gene seçim zamanına denk gelmişti. Ve biz kira kontratımız,adımıza kayıtlı faturalar olmasına rağmen yanlışlığı düzeltemedik. Yıllarca gözükmüş olduğumuz ikamete oy vermeye gittik. Ve öyle biryer ki hayatım da gitmediğim , bilmediğim bir semte bizi nakil etmişlerdi. Ancak taşınıp adres değişince ben kendi adıma yapılan yanlışı düzeltebildim.

Mevcut belediye x diyelim. Sizin aile y partiye kayıtlı. Eğer böyle bir durum varsa işin içinde bir şey vardır söyleyeyim. Bir de ne zaman olmuş bu olay belli mi? Onlar adres üstüne başkasını taşırken sizi neden çağırmamışlar da şimdi sizi istiyorlar?

Merhabalar
(Yazım yanlısım olabilirim telefondan yazıyorum şimdiden kusura bakmayin)

Bugün komşularimizin muhtarlık tarafından oy kullanmak için dağıtılan seçmen kağıtları geldi fakat bize vermediler. YSK'nın sitesinden baktım bizim kayıt gözükmüyor yıllardir aynı adreste oturuyoruz. Muhtara gittim durumu anlattım bu mahallede oturduğumuz gözükmüyormus. Ardından nüfus müdürlüğüne gittim oturduğumuz eve başkası kayıt almış bizi silmisler ama bu işlemi kim nasıl hangi sebeple yapmış bilinmiyor .
Bizim bilgimiz olmadan bu işlem yapılabilir mi ? Doğal olarak ailede 5 kişi oy kullanamiyoruz şimdiye kadar böyle sorun olmadığı için zamanında işlem de yaptirmadik ki söylediğine göre farketsek de yapılmazmis. Bu durumda başka ne yapabilirim? Yani böyle bir durumdan oy kullanmamak zoruma gidiyor.
Konuyu okur okumaz biliyordum tek değilim dedim resmen aynısı başıma geldi kimlik yenilemeye gittim hiçbir yerde kaydınız yok dediler nasıl olur geçen sene ben oy kullandım aynı evdeyim dedim de kimseye dinletemedim sonuç olarak oy kullanamıyorum bana planlı yapılmış gibi geliyor

Back
X