ADSL için telefon şart değil

EFSUNN

alamut
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
520
9
643
İstanbul
--------------------------------------------------------------------------------
Telekom'un alt yapısı telefon bağlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi bağlayacak.

Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanında telefon hattını bağlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaşın şikayeti üzerine, "Telekom'un alt yapısı telefon bağlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi bağlayacak." kararını verdi. ADSL hattı kullanan 7 milyona yakın vatandaş, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.

Kocaeli'de ikamet eden Yunus Abdullahoğlu isimli vatandaş, 2005 yılında ADSL'ye başvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da bağlandı. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen Abdullahoğlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Şubesi'ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde şu kararı verdi: "Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5'inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu'un hattı iptal etmesine karar vermiştir."

Bu kararı alan Abdullahoğlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom'a tekrar bir dilekçe ile başvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan Abdullahoğlu, olumsuz cevap alınması durumunda icra yolu ile tekrar başvuruda bulunacak.

Telekom'un bu uygulamayı yürürlüğe koyması durumunda binlerce kişi bu kararı emsal göstererek telefon hattını iptal ettireceği tahmin ediliyor.

Kaynak:samanyoluhaber

Aynı sorunu bende yaşıyorum.Telefonu kullanmadığım halde sabit 15 ytl kadar aylık ücret ödüyorum.Haberin tarihi eski ama son gelişmeleri araştıracağım.Bunu herkesin bilmesi gerekir.

Aynı sorunu bende yaşıyorum.Telefonu kullanmadığım halde sabit 15 ytl kadar aylık ücret ödüyorum.Haberin tarihi eski ama son gelişmeleri araştıracağım.Bunu herkesin bilmesi gerekir.

canım gelişmelerden bizide haberdar edersen çok sevinirim.evimizi yaşadığımız şehri değiştirince ben bu talepde bulundum ama kabul edilmedi olmayacağı söylendi bende babamın adına kayıtlı telefon hattıyla bağlattım adsl yi

buket gerçekten araştırırve bir sonuca ulaşırsan bizleride haberdar et a.s
inan sırf bu yüzden evde telefon bağlantık
hepimizin cebi var ayrıca cep telefonlar dahamı ekonomik ne :1rolleyes:

lütfen. bende eve sırf internet kullanabilmek için yeni hat bağlattım. eğer haberiniz olursa buray ayazın. ama eşim türk telekoma sordu red cevabı aldı.

ewt ya. sırf internet bağlansın diye hat aldım. ama telefonun hattını direkt modeme bağladım. telefonu kullanmıyorum.telefon cihazına bile bağlı değil..bugün ilk faturam geldi telefon için . kullanmadığım halde 13,75 ytl ödedim. abonelik ücreti, ötv,kdv vesaire gibi şeylerle hazırlanmış bir fatura. kullanmadığım şeyin ne vergisi onu da anlayamadım ya. bir de sağolsun fatura elimize geç ulaşıyor. günlük faizi de yiyoruz. resmen ve alenen söğüşleniyoruz arkadaşlar. ve telekomun bu haksız kazançtan elde ettiği gelir, yılda 3.420 milyon YTL . pes doğrusu....
eğer böyle bir şey uygulanacaksa yerinde bir karar olur., sırf internet için bu haksızlığa uğramayalım....

bende bu konuda dertliyim pişman oldum yani üç aydır boşuna 12 ytl fatura geliyor baglantı yapılırken eşime 29 adls ücreti olacak iki ay sonra denmiş geldi fatura veeee 59.50 çok yani pişman oldum valla

bende telekoma sormuştum red cevabını aldım
ama bir tanıdığım birkaç kişi biraraya gelin mahkemeye verin kesin sonuç alırsınız dedi

Bu konuyu bir daha araştıran oldumu değişiklik varmı arkadaşlar bilgilendirin..

evet ben bugün özellikle sordum türk telekoma.öyle birşey yok dedi oradaki bayan.halbuki olsa ne güzel olur.bence olamazda değil olabilir.yeterki istensin.teknolojide atılmıyacak adım yoktur.inşallah kabul görürse hemen ilk iş ev telefonumu kapattıracağım.

telekom işine geldiği gibi davranıyor.çok araştırmama rağmen bu haberi emsal göstermeme rağmen yazlık evime sadece net bağlatamadım...birde turk telekom falan demeyin,telekomun türklüğü kalmadı artık...

bir ara interneti sokaktaki telefon kulübelerinden çekeceklerini söylemişlerdi. ama artık sokaklardaki telefonlarda kaldırıldı.. ayrıca öyle olduğunda sabit ücrette baya düşük olcaktı. ama bu sefer telekom nasıl para kazanacak değil mi??... üstelik te özelleşti ve de arapların elinde.... yani biz şu an devleti değil arapları kazandırıyoruz..bireysel çözümlerle belki daha çok zarara gireriz, yöneticilerin bir çözüm bulması gerek bence..

herkesin derdi aynı sanırım
bizde sadece internet için aldık tlf hattı
ama bu haberi daha öncede duydum bana pek gerçekci gelmedi

Rekabet Kurulu, ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Rekabet Kurulunun 18 Şubat 2009’da aldığı kararlar, Kurumun internet sayfasında yayımlandı.

Buna göre, Kurul, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu iddiası üzerine inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Ancak, söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda, Türk Telekomünikasyon A.Ş’ye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna görüş yazısı gönderilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi karara bağlandı.

Rekabet Kurulunun Kasım 1999’da aldığı kararın Danıştay 13. Dairesince iptal edilmesi nedeniyle dosyanın Unilever Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili bölümüne yönelik inceleme gerçekleştirildi.

Unilever Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından "yeniden satış fiyatının belirlendiği" yönündeki tespitler bakımından ihlalin var olduğu kararlaştırıldı.

Para cezasının belirlenmesinde, ihlalin 1998 yılında da devam ediyor olması göz önüne alınarak, 1997 yılı cirosu esas alındı. Ağırlaştırıcı ve hafifletici unsurlar hesaba katıldığında, Unilever Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 1997 yılı cirosunun takdiren binde 2’si oranında olmak üzere 147 bin 323 lira idari para cezasıyla cezalandırılması karara bağlandı.

milliyet.com.tr

ewt ya. sırf internet bağlansın diye hat aldım. ama telefonun hattını direkt modeme bağladım. telefonu kullanmıyorum.telefon cihazına bile bağlı değil..bugün ilk faturam geldi telefon için . kullanmadığım halde 13,75 ytl ödedim. abonelik ücreti, ötv,kdv vesaire gibi şeylerle hazırlanmış bir fatura. kullanmadığım şeyin ne vergisi onu da anlayamadım ya. bir de sağolsun fatura elimize geç ulaşıyor. günlük faizi de yiyoruz. resmen ve alenen söğüşleniyoruz arkadaşlar. ve telekomun bu haksız kazançtan elde ettiği gelir, yılda 3.420 milyon YTL . pes doğrusu....
eğer böyle bir şey uygulanacaksa yerinde bir karar olur., sırf internet için bu haksızlığa uğramayalım....

kesinlikle size katılıyorum..bizde sadece hattı kullanıyorduk internet için..sabit ücret 10,11 lira geliyordu..ev telf gerek duymuyorduk çünkü kamu hattı işimizi görüyordu sonra bu türktelekomun kampanyalı telsiz telefonundan alalım dedik ayda nasılsa sabit ücret ödüyoruz 1 lira fazladan öderiz dedik( kampanya ayda bir lira taksitle veriyor telefonu) keşke demez olsaydık..ev telf ayda bir ya da iki kez kullanıyorumdur oda su siparişi falan ufak tefek şeyler için...ama maalesef faturamız 20 lira gelmeye başladı inanamıyoruz çok sinir olduk.resmen boşuna para ödüyoruz..aldığımız maaş faturalara gidiyor yazıklar olsun diyorum...kötükedihüso

turk telekom falan demeyin,telekomun türklüğü kalmadı artık...

evet arapları zengin edioruz en zoruma gidende bu..

birde turk telekom falan demeyin,telekomun türklüğü kalmadı artık...[/QUOTE]

evet maalesef arapları zengin ediyoruz,en zoruma gidiende bu...

Back
X