Af mı? İntikam mı?

Akil yasta degil bastadir demis atalarmiz.Eger sizinle kalacaksa evinin kapilarini ac onlarin yaptigini sen yapma kendileri utansin peki ben birsey sormak isiyorum neden yurtta kalmiyor siz onun evinde kaldiniz diyemi sizde kalmak istiyor.

kesinlikle iyi davranırdım.. emin ol, intikam alsan o kadar acı çekmez, o kadar utanmaz, üzülmez...

hem sen sevabını al, hem de o yaptıklarına pişman olsun...

aynısı kısmende olsa benim başıma geldi. Günlerce ağlattı beni. Allah'a havale ettim.
Ve adalet tecelli etti. Bana yaşattığının aynısını yaşadı. Hatasını da anladı.

Kötülüğe kötülük her kişinin karı.
Kötülüğe iyilik er kişinin karı demişler...

Cok dogru, dünya kucuk:) kendinizi ele verecek ne bir sşey yazsın, nede resim kulanin.

şimdi canım, onlar sonucda kapılarını sana açmışlar. Sen neden kapatıyorsun?
kotu davranmış olan kuzenin şimdi 20 yaşındami, yoksa ozamanlarmi 20 yaşında.? Senin vişdanin ne diyorda onu yap.
benim fikrim ne kapıları kapatmak, nede burnundan getirip kötü davranmak.

Ama anlaşılan tatmin olamamış ve onlar gibi davranacaksin gibime geldi...
Kötü davranacaksan, ozaman hiç alma evine daha iyi. En azsindan sen okulunu bitirmiştin ama o kız belki senin kadar güçlü olmaya bilir ve okulda bu yüzden başarısız düşe bilir.

Hersey senin kişiliğine bağlı:)

Son düzenleyen: Moderatör:
İlahi adalet işte. Ne güzel ki sen bunu görebilmişsin. Ama bu senin imtihanın. Bence kötülüğe kötülükle cevap verme. Unutma insan yaşattığını yaşar her zaman. O sana yaşattığını yaşadı, sende eğer aynısını yaparsan başkla bir şekilde sen yine yaşayabilirsin.
Vicdanın her zaman kıblen olsun..

insanları önemli olan bizim affetmememiz değil Allah'ın affetmesi gerektiğini düşünüyorum.
siz affedin affetmek içten gelen güçlü bir duygudur.
Allah'ın adaleti şaşmaz o ne yapacağını bilir.

insanları önemli olan bizim affetmememiz değil Allah'ın affetmesi gerektiğini düşünüyorum.
siz affedin affetmek içten gelen güçlü bir duygudur.
Allah'ın adaleti şaşmaz o ne yapacağını bilir.

Sevgili ceyda en güzel yorumu getirmişsin bence,konu sahibi arkadaşım sana gelince vicdanınla arana Allah'tan gayrı kimseyi sokma tatlım en güzeli bu sana şuracıkta insan dediğimiz ve bildiğimiz yaratıklar hatta bunlar en yakınlarımız olabiliyor bazen bir anlatsam bana dersinki ki;bundan eminim seninhammadden nedir abla ? bana inan ve doğru bildiğin neyse vicdanının sesini dinle ama şunuda bil kötülük=kötülük bu budur..

aslında cennetin de cehennemin de bu dünyada yaşandığına inanıyorum. etme bulma dünyası gerçekten de Allah gösteriyor. o zaten almış cezasını. bırak boşver
çok değil 1 hafta önce şöyle bi olay yaşadım. ben 2,5 yaşımdan beri babamla görüşmüyorum. daha doğrusu o görmüyor beni istemiyor, yüzünü bırak sesini bile duymadım. küçükken üvey babamın yeğenleri (üvey amcamın kızı) benimle dalga geçerdi, senin baban yok benim babam bana çikolatalar alıyo beni çok seviyo seninki seni hiç sevmiyo vs. diyodu. benim babam nerde diye ağlarken sen bi p. sin diyodu. karne günlerimi ağlayarak geçirirdim. depresyona girmiştim 8 yaşında. annem hep Allaha havale et yavrum derdi. öyle yaptım. yıllar geçti, büyüdük. o evlendi, kocası ş... in tekiydi. bi kızı oldu. şimdi 2,5 yaşında kızı ve kocası barda kavga çıkarmış, birini bıçaklamış, bıçakladığı kişinin abisi de bunu öldürmüş. şimdi o benim kadar masum olan yavru babam nerde diyo ağlıyo. annesi gözleri dolu bana bakıyo.. o da her şeyin farkında aslında. ee etme bulma dünyası diye boşuna dememişler. bedelini daha da acı yaşıcak, internette dahi cinayet işledi diye haberleri var. o masum yavruya üzüldüm, ama annesi bunu hak etti. yine de bişey demiyorum, baş sağlığına da gittim, sarıldım destek de oldum ona. zaten Allah hak edenlere cezasını da veriyo öbür tarafa kalmıyo bile inan ki, bırak sen de ne hali varsa görsün, hiç karışma, sevabını alırsın

işine bak önemseme Allah ona nasıl ders verecegini iyi bilir.Allaha havale et

ben de bir şey anlatayım.çok kişiye anlatmam bu noktaları.çünkü arada bir çocuk var.
neyse,

benim düğünümde erkek tarafından topu topu 5 kişi vardı ve 5 i ayrı ayrı rezillik çıkardı.kimse kimseye durun demedi.

öyle rezillikler ki günlerce ağladım.gözümden akan yaş sel oldu.gelinliğimi bile söküp attım.kendimi camlardan pencerelerden atasım vardı.öfkem kinim hiç geçmedi.yaptıkları rezillikler yetmedi daha yaptılar.

ama hep allaha dua ettim.depresyona girdim.FSH 13.4 gördü, prolaktinim yükseldi.

en guzel gunumu zehir ettiniz dedim ama anlamadılar.

sonra bu rezilliklerin sebebi elti erken dogum yaptı bebeği 4 ay yogun bakımda kaldı

bana geldiler en güzel günleri zehir oldu.hastane köşelerinde 4 ay agladılar oldu.

şimdi cocuk hastahanede olduğu icinmi kimse gelmedi ve 5 kişi düğününde rezilik çıkardı? Ne tuaf insanlar ya, sanki o gün biri ölmuş.
Ama bebek iyimi şimdi?

şimdi cocuk hastahanede olduğu icinmi kimse gelmedi ve 5 kişi düğününde rezilik çıkardı? Ne tuaf insanlar ya, sanki o gün biri ölmuş.
Ama bebek iyimi şimdi?

yok canım eşleri dostları bu kadar da ondan.ayıca cocuk olaydan 3 yıl sonra dogdu.
çocuk ilkokula gidiyor olmalı ve inanmayacaksın ama haberim yok.ilgilenmiyorum.çok sorunu oldugunu sanmıyorum

Son düzenleme:
yok canım eşleri dostları bu kadar da ondan.ayıca cocuk olaydan 3 yıl sonra dogdu.
çocuk ilkokula gidiyor olmalı ve inanmayacaksın ama haberim yok.ilgilenmiyorum.çok sorunu oldugunu sanmıyorum
Sanırım bizim tafrimiz bir birine cok benziyor olmalı, çünkü bende ne en ufak bir şey duymak istiyor, nede soruyorum:)

senin evliliğin benimkinden uzun olmalıydı. Bu tafrini eşini rahatsız ediyor olabilir ama sorun çıkartıyormu zamanla?

Son düzenleyen: Moderatör:

yok canım çıkarmıyor.çünkü onların lafı geçmez evimizde.kendisi açınca konuşulur.

yiğeninin adını bile bilmez.görüşmüyoruz 10 yıldır.

edepsizden edebini satın al demişler. bence sen sana yakışanı yap. onun yaptıını yaparsan ondan bir farkın kalmaz yapmaki farkın ortaya çıksın

bu durum onu eziyordur zaten ağrına gidiyordur.eşekten düşmüş gibi oldu derler ya.senden emir alacak çünkü.

utanma arlanma duygusu varsa eğer gece başın yastığa vurduğunda ben ne yaptım da böyle oldu diyordur..

tamda bunu yazacaktım ilave olarak çok yaşa sen ladykaka..ne kapını aç ne de kapat.ben iş arkadaşlıklarına inanan biri değilim zaten..(yine de büyük konuşmayayım)..

intikam almak önem vermektir bence.en iyi tepki nötr kalmak önemsememek..işin gerektirdiği gibi davranacaksın..profesyonellik ne gerektiriyorsa.

Allah intikam alanların en hayırlısıdır..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…