Af mı? İntikam mı?

AdukeT

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
371
4
0
- Yurtdışı
Birisinden manevi olarak ciddi anlamda zarar gördünüz, ve gün geldi o kişi size aynı pozisyona düşerek muhtaç oldu.

Şöyle örnek vereyim : Bir çalışan olarak patronunuz ya da amiriniz size çok eziyet etti, haketmediğiniz şeyler yaşattı. Hayat bu ya, gün geldi o kişiyle yerleriniz değişti, siz patron ya da amir oldunuz ve o kişi de sizin emrinize girdi.

Size yaptıklarını aynı şekilde ona ödetir misiniz? O nasıl davrandıysa aynı şekilde siz de ona mı davranırsınız?

Yoksa insanlık bende kalsın deyip hıncınızı almadan olayı öyle kapatır mısınız? Herkes yaptığından utansın mı dersiniz?

Hayatta en çok nefret ettiğim sayılı insanlardan bir tanesi, hiç haketmediğim davranışlarda bulundu. Etme bulma dünyası, konumlarımız yer değiştirdi ve şimdi o benim gözlerimin içine bakmak zorunda. Çok öfkeliyim, ama ben kötü birisi değilim ki... Yapamam. Ama yapmak da istiyorum, intikamımı almalıyım. Gecelerce ağlayarak beddua ettim ben ona. Rabbim şimdi onu elime verdi.

Nasıl davransam bilmiyorum. Yaptıklarından dolayı benden özür bile dilemedi.

(Bahsi geçen kişi eski sevgili değil. Hatta kendisi hemcinsim olur.)

Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
canım bu arkadaş sana tam olarak ne seviyede acı cektirdi azıcık acman mumkun mu ,ona göre giriş yada unut diyecem.
Cok ozel degilse tabiki.

Zalimce gelse de sonuna kadar intikam alırdım. İnsanlar rüzgarın yön değiştirebileceğini her zaman göz önünde bulundurmalı. Bana zamanında ne yapıldıysa o. Ne bir eksik, ne bir fazla.

Eyer onun davrandığı gibi davranırsak,ondan bir farkımız kalmaz.
Bence gerekdigi gibi davranmak en dogrusu, haksız yere kötü davranan utansın. Allah'a havale et ve olmazsi gerekdigi gibi davranmanı tafsiye ederim. Hiç bir zaman icinde kindarliga izin verme! Dürüst olki yarın, öbürgün onun düştüğü yere düşme!

Affetmen için bir şey yapmamışsa cezasının bu dünyada çekmesi gerektiğine inanıyorum. Aynılarını sen de yap.

Birisinden manevi olarak ciddi anlamda zarar gördünüz, ve gün geldi o kişi size aynı pozisyona düşerek muhtaç oldu.

Şöyle örnek vereyim : Bir çalışan olarak patronunuz ya da amiriniz size çok eziyet etti, haketmediğiniz şeyler yaşattı. Hayat bu ya, gün geldi o kişiyle yerleriniz değişti, siz patron ya da amir oldunuz ve o kişi de sizin emrinize girdi.

Size yaptıklarını aynı şekilde ona ödetir misiniz? O nasıl davrandıysa aynı şekilde siz de ona mı davranırsınız?

Yoksa insanlık bende kalsın deyip hıncınızı almadan olayı öyle kapatır mısınız? Herkes yaptığından utansın mı dersiniz?

Hayatta en çok nefret ettiğim sayılı insanlardan bir tanesi, hiç haketmediğim davranışlarda bulundu. Etme bulma dünyası, konumlarımız yer değiştirdi ve şimdi o benim gözlerimin içine bakmak zorunda. Çok öfkeliyim, ama ben kötü birisi değilim ki... Yapamam. Ama yapmak da istiyorum, intikamımı almalıyım. Gecelerce ağlayarak beddua ettim ben ona. Rabbim şimdi onu elime verdi.

Valla canım kin güdemem ben ama ilk 1 2 ay o hırsım geçmeazdi arasırada olsa yaptıklarının bir kısmını bende ona yapardım herhalde istemden

Onun sana davrandığı gibi davranırsan ondan bir farkın kalmaz bence.

iyiliği asla unutmam ama kötülüğü çabuk onuturum. hele o kötülüğü yapan kişi yalanda olsa bana bir adım yaklaşsa. sende unut gitsin. :31: iyilik yap denize at balık bilmezsse halık bilir

Son düzenleme:
Yapilan iyilikte unutulmaz kotulukte unutulmaz.Bazen derim su kisi bana karsi cok kotu davrandi bende ona ayni sekilde davranmaliyim ama olmuyor hic eger o kisi kapima gelip benden yardim istiyorsa yinede yardim ederim mesela benim annem herkese iyilik yapar ama annemin bile kotulugunu dusunenler oldu olmadi degil ama anneme kotuluk yapanlar gun geldi anneme muhtac oldu annem yinede kapisini acti destegini esirgemedi.Annem hep sunu der sana kotuluk yapanlar gun gelir sana muhtac olur sakin sirtini cevirme der senAllah rizasi yap der onlara sana kotu davrandi diye sende kotu davranma der sonra sende kotu davranirsan karisindakinden farkin kalmaz diyor.

Allaha ne kadar dua ettiysen dönmüş senin emrin altına girmiş benim gözümde imtihandasın Allahım seni sınıyor.İntikam alma demek istiyor kalbim:))bir şekilde konuşurdum bak dünya döndü pozisyonlarımız değişti bendemi sana senin bana davrandığın gibi davransam ama yok o zaman senden bir farkım kalmaz hem ben intikam alırsam ahirete gittiğimizde hakkımı isteyemem seni Allaha havale ediyorum umarım bundan ders çıkarıp bidaha insanlara böyle bir şey yapmazsın çünkü kimin ne olacağı belli olmaz gibi bir konuşma yaparak hem için rahatlar , hem başkasına yapacağı varsa düşünmüş olur.

intikam alırken kazanan taraf yoktur, sen intikam alırken aslında kendini daha çok yıpratırsın,
affetmek seni ruhen rahatlatır,olgunlaştırır, karşındaki kişiyede en büyük ders olur,
muhattap olma ama intikam da alma canım,onun karşısında mutlu ve güçlü görün yeter.

ben sanırım intikam alırdım.sonuçta bana zamanında açı çektirmiş.eğer benim hergece ağlamama neden olmuşsa sonuna kadar bende onun davrandığı gibi davranırdım.belki hatasını böylelikle anlardı. he gelip özür dilerse affederim. ama bir süre onunda o şekilde hissetmesini isterdim

canım o sınavını başarısız şekilde atlattı. döndü dolaştı sınav sırası sana geldi. eğer ona onun gibi davranırsan ondan farkın kalmaz. ona o kadar iyi davranmalısın ki yaptıklarından utanmalı. kendi vicdanı altında ezilmeli diye düşünüyorum :16:

Konu biraz özel olduğu için fazla açamıyorum ama örneklerle anlatayım:

üniversite okumak için farklı bir şehre gittiniz, aynı şehirde kalan amcanız size kapıyı açtı. Başta hiçbir sorun yokken kıskanç kuzeniniz fesatlık yaparak hem amcanızla hem yenginzle aranızı bozdu. Size o evde hiç huzur vermedi. Siz ağlarken neyin var bile demeden karşınıza geçip şarkılar söyledi. Sizin de o evden başka kalacak bir yeriniz yok, okulu da bırakamıyorsunuz. Size o evde hayatı zehir ettiler.

Ve gün geldi üniversiteniz bitti o evden ayrıldınız. Ve o kuzeniniz aynı şekilde okulu kazandı, onun okulu da sizin yaşadığınız şehirde. Ve sizde kalacak.

Siz de ona onun yaptığı gibi mi davranırsınız? Bu sadece bir örnektir.

imtihan ediliyo olmayasın, bırak insanlık sen de kalsın nefsine yenilme!

üniversite okumak için farklı bir şehre gittiniz, aynı şehirde kalan amcanız size kapıyı açtı. Başta hiçbir sorun yokken kıskanç kuzeniniz fesatlık yaparak hem amcanızla hem yenginzle aranızı bozdu. Size o evde hiç huzur vermedi. Siz ağlarken neyin var bile demeden karşınıza geçip şarkılar söyledi. Sizin de o evden başka kalacak bir yeriniz yok, okulu da bırakamıyorsunuz. Size o evde hayatı zehir ettiler.

Ve gün geldi üniversiteniz bitti o evden ayrıldınız. Ve o kuzeniniz aynı şekilde okulu kazandı, onun okulu da sizin yaşadığınız şehirde. Ve sizde kalacak.

Hayir davranmazdim bak arkadasim bizde cok cektik amcalardan kuzenlerden hemde ne cekme maddi ve manevi olarak ama bize cektirenler bize muhtac oldu kuzenlerden birisini karisi hastaymis direkt bizim yanimiza geldi kendi anne ve babasini yanina bile gitmeden annemden ozur dilediler annem kadini en iyi doktolara goturdu tedavisi yaptirdi.Aslinda bu bir sinav arkadasim kuzenin ve ailesi o sinavdan gecemedi eger sen de onun gibi davranirsan bu sinavda basarisiz olursun bosver sen ona iyilik yap o utansin ben bu kiza kotuluk yaptim ama o bana iyilik yapiyor diye kendisi. Utansin.

tatlım intikam iyi birşey değildir. Onun gibi olursan ondan farkın olmaz. Boşver büyüklük sende kalsın. Sen iyi niyetli davran bence o zaten bu davranışların karşısında rezil olacak zaten, yerin dibine girecektir...

Yapma etme dünyası:)
ama sanırım epeyce yaş farkı var aranızda, siz Olgun davranın. İnanın aynı kötülük yanında kalmıyor, değilmi? Yaşamış, görmuşsun. Yaşamayan biri olarak belki inanmaya biliriz bu açıklamaya. Sence sende aynı şekilde davranırsan, farklı biri tarafından, başka bir kötülük görmeyecekmisin? Neymiş? Yapma, etme dünyası!

onlarin cahil yöntemini, karekterlerinin gölgesini izleme derim. Zaten korkuyordur şimdi senden :52:
Yani onlara dersini öğretmek istiyorsan, olmazsi gerekdigi davranışı sunar bunu öğretirsin.

şimarik ve kötü huylu bir kızsa, bir liste kuralı hazırlamanı öneririm, sorunlar çıkmamazsı için. Eve boş zamanlarında, yada hafta sonu sana yardım etmezdi gibi. Masayı kurmazsi ve toplamada yardım etmezdi gibi, çamaşırları katlanmasinda yardım etmezdi gibi, disiplinli yaklaşıp rica edersen, sorun cok çıkmaz. Tabi okuyan bir kız, kesinlikle yüklememeli, büyük beklentilerin olmazsın:)
istersen affetmeye caliş, çünkü ister istemez kötü davrana bilirsin! Bol bol Allah'ı düşünüp ve kötülüklerden uzak dur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X