Af mı? İntikam mı?

allah her insana yaptıklarının bedelini öbür dünyaya kalmadan bu dünyada ödettirir ben öyle düşünüyorum. onun da size yaptırdığı şeylerin çekmesini istemiş ki konumlarınızı değiştirmiş.. hakettiğini bulsun bence :36: onun kadar abartmadan sende ona çektirebilirsin amacın ona yaptıklarının bedelini ödettirdiğini anlamasını sağlamak

kimi affetiysem hep pişmanlık oldu sonu. Allah affetsin deyip sen affetme :27:

kimi affetiysem hep pişmanlık oldu sonu. Allah affetsin deyip sen affetme :27:

Bu lafa kalibimi basarim, kime acidiysam, affettiysem hep kazik yedim, elimde firsat varken kullanmadigima hep pisman oldum.

Bence de affetme, cektir, gununu goster.

zaten cezasını bulmuş bence,bir de sen vurma :) bir zamanlar sana her ne yaptıysa şu an kendisi aynı konumda ve sen ona yaptıklarını ödetebilirsin.Eğer bunu görmüşse ve anlamışsa bu ona yeter!Kötü kalpliler yüzünden günaha girmeye gerek yok!Zaten Allah vermiş cezasını ;)

sana hata yapan birini affet ve allaha havale et.. hissedilen her şeyi arşivleyen kader kendisiyle en ii biçimde ilgilenicektir...

Affetmek yüceliktir amma velakin müslüman bir delikten 2 defa ısırılmaz sen yinede fazla yüz verme niye dersen o yine seni ezmeye yeltenir mesafeni koy

Düşün, bir daha her şey tersine dönse o sana nasıl davranırdı? Bu devirde sadece allaha havale etmek işe yaramıyor maalesef.Ben olsam ona bir süre çektiriridim . Sonra oturup bak sen bana yaptın bende sana ama ben senin gibi biri değilim o yüzden ne halin varsa gör der,çekilirdim. Hem utanmış olurdu,hemde yaptıklarını ödemiş olurdu.

Hepinizin ağzına sağlık, cevap yazan o elleriniz dert görmesin. Tek tek cevap yazamıyorum müsait olmadığım için.

Dün akşam üstü gerçek olayı anlatmak için yazdım buraya, tam iletiyi onaylıyordum ki çıkmak zorunda kaldım. Vardır bi hayır dedim, vazgeçtim şimdi anlatmaktan.

Bir arkadaşımız demiş ya; "allah intikam alanların en hayırlısıdır" diye. En çok bu çınladı kulaklarımda.

Herkesi allaha havale ediyorum, bu dünyada çekmese nasıl olsa bunun bir de ahireti var. Neyin ne sebeple olduğunu bilemiyoruz, inşallah bu imtihanı da hakkıyla geçmeyi nasip eder mevlam....

Gerçekten de hayat düsturu olmalı şu söz: "iyilik yap, denize at. Balık bilmezse halik bilir."

rabbim razı olsun da, gerisi mühim değil.

intikam alırdım ama bu onun yaptıklarının aynısını yapmakla olmazdı kendi seviyemi karakterimi bozmadan ama onada dokunacak şekilde olurdu :)

Bence eğer karakteriniz bu değilse eğer yani kindar olmak, intikam almak öyle davranırsanız kendinizi çiğnemiş olursunuz.
Ben bu hatada bulundum. Normalde intikam almaz yukardakine bırakırdım karşılığını ödetmeyi ki ödetir siz rahat olun. Kendinizi çiğnerseniz daha kötü hissedersiniz. Bu ben değilim niye böyle davrandım dersiniz ve inanın bana güzel bir his değil.
Elbet sıcakkanlı ve iyi olamazsınız kendisine karşı. Sadece mesafenizi koruyun, bu bile yetecektir ona. Ekstra bir kötülükte bulunmanıza gerek yok bence. Zaten o elinize düşmenin kaygısını yaşıyordur.

Eğer intikam almayı seçerseniz bu sizi bir süre için mutlu edebilir ama bazı arkadaşların da dediği gibi ondan farkınız kalmaz. Özür dilemiş ya da dilememiş bence buna takılmayın. Yani tabii ki bunlar çok önemli şeyler ama siz ne yapacaksanız kendiniz için yapacaksınız. İntikam almamayı tercih ederseniz eğer konusu geçen kişi gibi olmadığınzı görmek cebinize kar kalacaktır. Ayrıca muhtemelen karşı taraf da sizden kendi yaptığı davranışları bekliyordur. Dolayısıyla beklediği şekilde davranmayarak aslında onun da bir şeyleri sorgulamasını sağlayabilirsiniz. Ki bu intikam almaktan çok daha büyük ve önemli bir kazançtır bence.

intikam alıp almamak senin seçimin.ama sana çok kötülük yapmış birisini affedersen enayilik edersin.affetme bence.ne şanslısın ki bedduanın tuttuğunu görmişsün, için soğumuş rahatlamıştır zaten.

Birisinden manevi olarak ciddi anlamda zarar gördünüz, ve gün geldi o kişi size aynı pozisyona düşerek muhtaç oldu.

Şöyle örnek vereyim : Bir çalışan olarak patronunuz ya da amiriniz size çok eziyet etti, haketmediğiniz şeyler yaşattı. Hayat bu ya, gün geldi o kişiyle yerleriniz değişti, siz patron ya da amir oldunuz ve o kişi de sizin emrinize girdi.

Size yaptıklarını aynı şekilde ona ödetir misiniz? O nasıl davrandıysa aynı şekilde siz de ona mı davranırsınız?

Yoksa insanlık bende kalsın deyip hıncınızı almadan olayı öyle kapatır mısınız? Herkes yaptığından utansın mı dersiniz?

Hayatta en çok nefret ettiğim sayılı insanlardan bir tanesi, hiç haketmediğim davranışlarda bulundu. Etme bulma dünyası, konumlarımız yer değiştirdi ve şimdi o benim gözlerimin içine bakmak zorunda. Çok öfkeliyim, ama ben kötü birisi değilim ki... Yapamam. Ama yapmak da istiyorum, intikamımı almalıyım. Gecelerce ağlayarak beddua ettim ben ona. Rabbim şimdi onu elime verdi.

Nasıl davransam bilmiyorum. Yaptıklarından dolayı benden özür bile dilemedi.
:47:
(Bahsi geçen kişi eski sevgili değil. Hatta kendisi hemcinsim olur.)

Siz olsanız ne yapardınız?

Benim de hemcinsim olan patronuma aylardır senin bir zamanlar duyduğun öfkeyi duyuyorum ve senin konumuna öylesine imrendim ki bişey yapmana gerek yok Onun senin emrine girmiş olması bile Ona bir cezadır bence benim patronunda egoları çok yüksek bizler zavallı mahlukatlarız O ise herşeyi bilen hepimizden iyi bilen ve O olmasa biz bir hiçiz falan filan bu arada kadın lise mezunu ben üniversite mezunuyum gerçi hayatımda ne lise mezunlarına gerçekten saygı duyup söylediklerini saygıyla uyguladım ama bu kadının her söylediği artık batıyor ama düşmez kalkmaz bir Allah umarım senin yaşadığını ben de yaşarım.:47:

hemcinslerle hesaplaşma olayları çok sancılı olur..
iş hayatında böyle bir durum ve karşındaki bir kadın..Allah bilir ne kadar acımasız davranmıştır sana geçmişte. olayları tam bilemesek de kısasa kısas da yapmak insanın içinden geçer. değecek biri mi ya da geçmişi anımsar mı ?? utanır mı? utanması senin ne işine yarıyacak? ona yaptıklarını insanlar senin geçmişte yaşadıklarının yansıması olarak bilmez de yanlış yorumlayabilir. ben olsaydım mümkün mertebe bağlantı kurmazdım onunlar..eğer amir konumundaysan verilecek en basit ama angarya işleri vereblirsin, kibarlığını koruyarak.. adam yerine koymazdım kısaca.

kusura bakmayin kizlar,bence intikam
ozur dileme lutfunda bile bulunmamis bu kisi,yani yaptiklarini hic hata olarak gormuyor.
ben intikam alirdim ama onun seviyesine inmezdim, kendi karakterimi koruyarak, eski gunleri yuzune vurarak intikam alirdim.
diyosunuzya sende kotuluk yapsan ne farkin kalir ondan,bence bu hayat acimasiz.
farkli olmak icin,fark yaratmak icin kendimi ezdirmem ben,asla.

Bunun ara yolu yok mu?
Intıkam buyuk birşey ve o kadar gözünüz dönse kendinizi kaybetmiş olsanız konuusnu bile açmaz harekete geçerdiniz.
Ne affedin ne de intikam alın.
Sadece iplerin sizin elinizde olduğunu hissettirin. Yani bakışınızdan bile huzursuz olsun.
Ya konuşursa ya söylerse diye içi içini yesin, ama siz ne konuşun ne de söyleyin.
Bu kadarı bile yeter ahmak insanlara.

Back
X