Af mı? İntikam mı?

bence onun sana yaptıklarını sen ona yapmamalısın hem ona iyi davran ki kendinden utansın yaptıklarından pişman olsun (size taş atana siz ekmek atın)

Çok güzel yorumlar var burda, şahanesiniz hepiniz.

Olayı yanlış anlayanlar olmuş, ben sadece bahsi geçen kişiyle konumsal olarak yer değiştirdim. O kişi iş arkadaşım ya da patronum değil. Kuzenim de değil...

Akrabam da değil ama malesef yakın olmam gereken birisi. Kendisi henüz elime düşmüş değil, ama düşeceğine dair sağlam bir haber aldım. Konu gündeme gelmese de yakın bir zamanda ipler benim elime geçecek...

Düne kadar hepinize tek tek hak verdim, hem af hem intikam dedim. Onu affederek alacaktım intikamımı.

Ama gördümki; o hala aynı insan... Hala benim avuçlarıma kaydığının farkında değil. Ve hala beni öfkelendirecek şeyler yapıyor.

Ve ben vazgeçtim... Affederse Rabbim affetsin. Ben ne hakkımı helal ederim, ne de affederim bu saatten sonra....

affetmekte değil intikam almakta.
ben olsam pozisyonumun gerektirdiğini yapardım.
intikamda insanı alçaltır belli bir noktadan sonra.

aramda ki mesafeyi her zaman korurdum.

Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail arasında savaş vardır ve Şah İsmail birazda gaddar bir insadır. Bir gün Yavuz Sultan Selime bri kutu içinde insan pisliği gönderir karşılığında ise Yavuz Sultan Selim Şah İsmaile bir kutu lokum gönderir ve bir not ekler yanına herkes kendi yediğinden ikram eder afiyet olsun diye.savaşın sonunda Yavuz Sultan Selim Şah İsmaili yener zor ama sabır bence Allaha havale et görürsün sonunda onun da canın yandığını

affet yada affetme diyemeceğim bu sana kalmış birşey fakat intikam almanın seni yüceltmeyeceğini biliyorum, benzer bir olay başımdan geçmişti en yakın arkadaşımla. Karakterinle duruşunla cezalandırmak en iyisi bence ozaman karşında kendi küçülecektir. Allaha havale et, yaptıkları yanına kalmaz.

Birisinden manevi olarak ciddi anlamda zarar gördünüz, ve gün geldi o kişi size aynı pozisyona düşerek muhtaç oldu.

Şöyle örnek vereyim : Bir çalışan olarak patronunuz ya da amiriniz size çok eziyet etti, haketmediğiniz şeyler yaşattı. Hayat bu ya, gün geldi o kişiyle yerleriniz değişti, siz patron ya da amir oldunuz ve o kişi de sizin emrinize girdi.

Size yaptıklarını aynı şekilde ona ödetir misiniz? O nasıl davrandıysa aynı şekilde siz de ona mı davranırsınız?

Yoksa insanlık bende kalsın deyip hıncınızı almadan olayı öyle kapatır mısınız? Herkes yaptığından utansın mı dersiniz?

Hayatta en çok nefret ettiğim sayılı insanlardan bir tanesi, hiç haketmediğim davranışlarda bulundu. Etme bulma dünyası, konumlarımız yer değiştirdi ve şimdi o benim gözlerimin içine bakmak zorunda. Çok öfkeliyim, ama ben kötü birisi değilim ki...

Hazreti Allah onu sizin elinize intikam alın diye vermez ki. Herkesin ettiği kendine
Büyüklerden işitiriz ya hep; 'imtihan dünyası' 'Eden bulur'.
Ancak ben bu konuyla ilgili şu sözü de paylaşmak istiyorum: İyiliğe iyilik her kişinin kari, kötülüğe iyilik er kişinin kari

ben stratejik olarak düşünerek diyorum ki onu uzaklaştırabiliyorsanız uzaklaştırın çünkü yakınınızda olursa ilerde yine sizin aleyhinize çalışabilir bazı insanlar iyilikten anlamıyor...

Hazreti Allah onu sizin elinize intikam alın diye vermez ki. Herkesin ettiği kendine
Büyüklerden işitiriz ya hep; 'imtihan dünyası' 'Eden bulur'.
Ancak ben bu konuyla ilgili şu sözü de paylaşmak istiyorum: İyiliğe iyilik her kişinin kari, kötülüğe iyilik er kişinin kari

Bu yazdigimi bugun karsilastigim bir durum karsisinda kendime soyledigimde; anliyorum ki bu gercekten cok zor...
Cok ama cok zor...
Insanin kalbi kirilinca onarilmasi zor. Bu kalbi kiran kisiye, kirilis seklinin boyutuna göre ondan uzaklasma istegi de cogaliyor...
Benim de hayatimda hic karsilasmak dahi istemedigim insanlar var...

Allah basta kendi nefsimizin olmak uzere, kötülügümüzü isteyen dost görünümlülerinde, alenen düsmanlarimizin serrinden de korusun insAllah...

Birisinden manevi olarak ciddi anlamda zarar gördünüz, ve gün geldi o kişi size aynı pozisyona düşerek muhtaç oldu.

Şöyle örnek vereyim : Bir çalışan olarak patronunuz ya da amiriniz size çok eziyet etti, haketmediğiniz şeyler yaşattı. Hayat bu ya, gün geldi o kişiyle yerleriniz değişti, siz patron ya da amir oldunuz ve o kişi de sizin emrinize girdi.

Size yaptıklarını aynı şekilde ona ödetir misiniz? O nasıl davrandıysa aynı şekilde siz de ona mı davranırsınız?

Yoksa insanlık bende kalsın deyip hıncınızı almadan olayı öyle kapatır mısınız? Herkes yaptığından utansın mı dersiniz?

Hayatta en çok nefret ettiğim sayılı insanlardan bir tanesi, hiç haketmediğim davranışlarda bulundu. Etme bulma dünyası, konumlarımız yer değiştirdi ve şimdi o benim gözlerimin içine bakmak zorunda. Çok öfkeliyim, ama ben kötü birisi değilim ki... Yapamam. Ama yapmak da istiyorum, intikamımı almalıyım. Gecelerce ağlayarak beddua ettim ben ona. Rabbim şimdi onu elime verdi.

Nasıl davransam bilmiyorum. Yaptıklarından dolayı benden özür bile dilemedi.

(Bahsi geçen kişi eski sevgili değil. Hatta kendisi hemcinsim olur.)

Siz olsanız ne yapardınız?

Ben olsam affeder hayatıma bakardım ama ne yazık ki bu yüzden çok saflık yapıyorsun diyorlar bana yani doğru mu bilemiyorum o yüzden davranışım.Sanırım siz en güzeli onu çok da sallamayarak karşılık verebilirsiniz diğerleri mesela izin istiyorsa bunu yapıyorsanız ona tüm kurallar dahilinde davranın.Kurallar öyle değil yapamam deyin mesela olumsuz pozisyonda olduğunu öyle şeylerden bilebilr.Yine de bilemedim son karar sizin. :)

Son düzenleme:
canım ilahi adalet denen bişey var..Allah ona cezasını senden daha ıyı verir.O yüzden onu allaha havale et,intikam alma..O zaman sen,sen olmaktan cıkarsın..Senin farkın sessiz kalıp allaha havale etmek olsun..Boşver,yapan yaptıgından utansın..Sen insan olarak kalmaya devam et..

Evet affetmek büyüklüktür ama özür dilemeyen, hatasını anlamayan da affedilmez...

Ben olsam bir süre ne yapacağımı belli etmem, gerer gerer dururum kendisini... Başınıza gelebilecek kötü şeylerden biri belirsizliktir... Belirsiz kalsın, her ikisini de yapabileceğinizi, buna sizin de kapasiteniz olduğunu bilerek... Sonra tekrar bakarsınız ne yapacağınıza... Ama şu aralar niyetinizi belli edip etmemenin bile sizin elinizde, yetkinizde olduğunu hissetsin...

affet aduket
rahatlıyo o zaman insan..
Kin dediğin insanı sarıyo sarmalıyo farkında bile olmuyosun. Geceleri aklıma geliyo bazen beni yaralayan,özellikle haksızlığa uğradığım olaylar...Zihinsel geviş getirme derler ya,durup dururken 'şöyle diyeydim,böyle yapaydım..'
insan uykusundan bile tad alamaz oluyo..
Boşver o yaptığıyla kalsın,kalbini karartma hiç değmeyecek birine..

ver kurtul taktiği derler ya,onun gibi affet kurtul taktiği uyguluyorum hayatımda:1: Böylece daha huzurlu günler yaşıyorum,tavsiye ederim ^^

Hayat bana affetmemeyi öğretti.. Bu demek değil ki onun yaptığı gibi zulüm yap!!
Ben olsam çok kötü davranmazdım ama iyi de olmazdım. Polyanna masallarıyla büyüdük. Suratımıza tükürene eyvallah dedirtecek duruma getirdiler. Yok öyle!
Herkes haddini bilecek!

Eğer ona yaptığının yanlış olduğunu birileri anlatmaz, herkes affederse.. O yaptığının farkında olmayıp aynı kötülükleri yapmaya devam edecek.
Ona iyi davranmamak, iyiliktir.
Belki oturup düşünür, niye bunları yaşıyorum diye.. İnsan olmaya çalışır..

Benim hayatımda kötülere yer yok!
Kötülerin affedilmesi iyilere hakarettir!

eğer ona onun yaptığı gibi davranırsan ondan bir farkın kalmaz canım.. affetme ama intikamda alma kendi çöplüğünde boğulsun. ALLAH öyle büyük ki hiçbir ahı kimsenin yanına bırakmaz

Affetmenin verdigi bir rahatlik var bana kalirsa…intikam alsan ayni sekilde davransan yani, bu sefer vicdanin rahat olmayacak…yani o azabi cekecegime Allahindan bulsun derdim. Ama genede firsat buldugumda okkali bir laf sokardim :1:

Hayat bana affetmemeyi öğretti.. Bu demek değil ki onun yaptığı gibi zulüm yap!!
Ben olsam çok kötü davranmazdım ama iyi de olmazdım. Polyanna masallarıyla büyüdük. Suratımıza tükürene eyvallah dedirtecek duruma getirdiler. Yok öyle!
Herkes haddini bilecek!

Eğer ona yaptığının yanlış olduğunu birileri anlatmaz, herkes affederse.. O yaptığının farkında olmayıp aynı kötülükleri yapmaya devam edecek.
Ona iyi davranmamak, iyiliktir.
Belki oturup düşünür, niye bunları yaşıyorum diye.. İnsan olmaya çalışır..

Benim hayatımda kötülere yer yok!
Kötülerin affedilmesi iyilere hakarettir!

kimse affetmez.affettim diyenlere ben inanmam.

Back
X