af

af

• evet

OY: 0 0,0%
  • hayır

OY: 19 100,0%

• Ankete Katılan
    19

Sunay9876

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2018
1.203
1.479
83
Cok üzgünüm arkadaşlar babamız bir tartısma sonucu kasten öldürüldü, katil 26 yıl 10 ay hapis cezasına carptırıldı.Suan 10 ýıldır cezaevinde eger Bahcelinin af tasarisi meclisten gecerse katili, gaspçısı, hırsızı salıverecekler tabi babamızın katilini de.Turk adaletine guvendik 2 avukat tuttuk katilin daha cok ceza alması icin ancak ödül gibi bir tasarı var suan.inanın kahroluyorum

başınız sağolsun

devlet büyüklerimiz elini vicdanına koyarak empati yaparak bişeyleri ortaya atsa keşke

kahredici gerçekten sabır diliyorum

Kesinlikle karşıyım ama taslağın bu kısmını okumanızı tavsiye ederim.
- Aftan yararlanamayacak kesim:
Madde madde sayacak olursak;

-Türk Ceza Yasası'nın 302. maddesinde, ‘devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma',

-303'te ‘düşmanla işbirliği yapma',

-304. maddede ‘devlete karşı savaşa tahrik',

-305. maddede ‘temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama',

-306. maddede ‘yabancı devlet aleyhine asker toplama',

-307. maddede, ‘askeri tesisleri tahrip ve düşman askeriyle anlaşma yapmak',

-308'de ‘düşman devlete maddi yardım yapmak',

-309'da ‘Anayasa'yı ihlal',

-310'da ‘Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırı',

-311'de ‘yasama organına karşı suç',

-312'de ‘hükümete karşı suç',

-313'te Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyan',

-314'te ‘silahlı örgüt' ve 315'te ‘silah sağlama' suçları,

-76. maddede ‘soykırım',

-77'deki ‘insanlığa karşı suçlar',

-Nitelikli kasten öldürmeyi düzenleyen 82. maddenin b, c, d, e, f, g fıkraları,

-94. maddede ‘düzenlenen işkence',

-95. maddede ‘neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış işkence',

-102. maddede ‘düzenlenen cinsel saldırı',

-103. maddede ‘çocukların cinsel istismarı' suçları… Bütün bu saydığım maddeler ve 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 92, 93 ve 110. maddelerinde yazılı suçlar bu düzenlemenin dışındadır. İddianamesi bu maddelerle düzenlenmiş sanık, bu aftan faydalanamaz. Bu maddelerle ceza almış hükümlü ve davası devam edenler de bu düzenlemenin dışındadır.

Başınız sağolsun çok üzüldüm duyduğumdan beri bunu düşünüyorum bende daha 23 yaşında yeni evlenmiş bir tanıdığı sokak ortasında öldürdü uyusturucu bagımlısı biri hemde suçu yokken pisi pisine annesi babası ailesi kahroldu eğer çıkarsa diye üzülüyorum insan canı bu kadar mı ucuz diyorum insan olan nasıl bu öneriyi sunar

Bizim davamızda Savcı Bey nitelikli kastenn öldürmeden iddianame hazırladı ancak Mahkeme heyeti sadece kasten öldürmeden hukum verdi o yuzden maalesef bizim icin ic acıcı degil durum.ilgilendiginiz icin tesekkur ederim

Hadi tüm cezaevlerini boşaltalım herkes çıksın değil ki bu af meselesi belli başlı şartları var adam öldüren birisi çıkmaz zaten, hoş hiç birisi çıkmasın cezasını çeksin bence ben yürürlüğe gireceğini zannetmiyorum. Mesela bulunduğum şehirde uyuşturucu kaçakçılığı yapan zibilyon tane insan var çoğu haneden en az bir kişi bu sebeple hapistedir, şimdi bu adam neden çıksın kazandığı parayı çatır çatır yiyip onu bunu zehirlesin sonra da aftan yararlansın. Başınız sağolsun bu arada Allah sabırlar versin

maalesef kasten öldurmeyi de kader mahkumu olarak görüyorlar sadece nitelikli haller mesela canavarca hislerle oldurmek ya da iskence ederek ya da kan davası gutmek suclarini kapsamıyor bugun milletvekillerinin sekreterleriyle gorustum iclerinden bir tanesi mujde verir gibi partiler anlasti af cikacak dedi cok uzgunum gercekten aile olarak cok kotuyuz hepimiz etkilendik

Başınız sağolsun
Çok üzüldüm demek için uğradım

Böyle saçma bir ayrım mı olur yaa başlarım onun kader mahkumu'na umarım yanlış bilgidir ve af filan çıkmaz

Böyle saçma bir ayrım mı olur yaa başlarım onun kader mahkumu'na umarım yanlış bilgidir ve af filan çıkmaz
insallah cıkmaz.Magdurları daha cok magdur etmeyin diye mail gonderdim Meclise milletvekillerine insallah dikkate alırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…