affetmek Allahın işi peki ya ben ne yapmalıyım

ulkem35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
344
0
46
47
Ardahan
arkadaşlar bi kaç gündür faceden bir zamanlar çok sevdiğim çok şey paylaştığım bir arkadaşım mesaj atıyor bana yaşamında radikal değişimler yaşamış belli ki ciddi bir değişim olmuş yola gelmiş ben ona çok kırıldığım için yaklaşık 3 yıldır görüşmüyordum mesajlarına cevap verdim arkadaşlıkta yolladım ama ne kadar doğru yaptım diye düşündüm kaldım bir zamanlar yüreğinizi üzen insanlara kapattığınız yürek kapınızı tekrar açmak denenmişi denemek mi olur yoksa doğrusu mu bu olur karar veremedim açıkcası sizce ?

Eski arkadaşların yerini yeniler alamıyor ne yazık ki hatalarda insanlara özgü deneyin özür dilemiş sonra tekrar karar verirsiniz

Eski arkadaşların yerini yeniler alamıyor ne yazık ki hatalarda insanlara özgü deneyin özür dilemiş sonra tekrar karar verirsiniz

yok öyle değil özür felan yok ben evlendim mesajıda evlenmişsin mutluluklar yazmış yani kırgınlıkları henüz konuşmadık konuşur muyuz konuşmalımıyız bilmiyorum

Konuşun o esnada niyetinide anlarsınız insanlar konuşa,konuşa harpleri dahi engelliyor

Bu nasıl bir arkadaş ?? Detayı ne ?

ölümdü dünya derler hani...Allah rızası için yapılır bazen bişiyler,eskisi gibi muhakkak olmaz ,arada ne geçti bilmiyoruz ama benzer şeyleri yaşıyoruz biz de..konuşmadan niyetler belli olmuyor bazen:31:

ölümdü dünya derler hani...Allah rızası için yapılır bazen bişiyler,eskisi gibi muhakkak olmaz ,arada ne geçti bilmiyoruz ama benzer şeyleri yaşıyoruz biz de..konuşmadan niyetler belli olmuyor bazen:31:
Bencede konussun ozlemissin sende. Belliki he

sebebine bağlı,pişmanlıklar tabii ki olabilir.
o anın,o dönemin,o dönemde içinde olduğun durum vs.herşey bizim için hatalar tabii ki olabilir.ama bu hataların derecesi dediğim gibi önemlidir.
eski arkadaşlıklar,dostlukların yeri her zaman ayrıdır.buna bende katılıyorum.bence çok büyük bir durum yok ise telafisi yapılmalı,devam edilmeli diye düşünenlerdenim.

arkadaşlar bi kaç gündür faceden bir zamanlar çok sevdiğim çok şey paylaştığım bir arkadaşım mesaj atıyor bana yaşamında radikal değişimler yaşamış belli ki ciddi bir değişim olmuş yola gelmiş ben ona çok kırıldığım için yaklaşık 3 yıldır görüşmüyordum mesajlarına cevap verdim arkadaşlıkta yolladım ama ne kadar doğru yaptım diye düşündüm kaldım bir zamanlar yüreğinizi üzen insanlara kapattığınız yürek kapınızı tekrar açmak denenmişi denemek mi olur yoksa doğrusu mu bu olur karar veremedim açıkcası sizce ?

canımm konu başlıgında yazdıgın cümleye bir bakarmısın?

Allah ki yerin gökün sahibi o bile affedebiliyorsa biz aciz kullar çok büyük hata olmadkça ( iftira, munafklık, aldatma vs hariç) neden affetmeyelim ki belli ki pişman olmuş anlamış kıymetini belki eskisi gibi olmaz ama zamanla duzelebilir:34:

canımm konu başlıgında yazdıgın cümleye bir bakarmısın?

Allah ki yerin gökün sahibi o bile affedebiliyorsa biz aciz kullar çok büyük hata olmadkça ( iftira, munafklık, aldatma vs hariç) neden affetmeyelim ki belli ki pişman olmuş anlamış kıymetini belki eskisi gibi olmaz ama zamanla duzelebilir:34:

evet konu başlığımı bilerek yazdım Allah affetmek kavramının karşılığındaki en yüce olan biz neyiz ki ama insanlar hata yapıp yapıp da nasıl olsa affeder diye geri dönünce insan ister istemez düşünüyor bıçak yarası gibi çok acıtır zamanla geçer ama izi hiç geçmez ben de bi şans verdim tabiki dinledim onu ama yüreğimde bıraktığı izi unutmak zor bunu onada dedım özür diledi konuştuk işte öylesine ne diyim ki demek ki benim iyi yanlarım altında ezik hissetmiş kendini ki dönmüş gelmiş

bir kişi hata yaptıysa bir kere ve Allah'tan af dilediyse, o kişi hakkında başka söz söylenmemeli. o kişiyi zor durumda bırakılmamalı ve birşey yazıldı, çizildi, fotoğraf veya video eklendiyse silinmeli. Ona hissettirilmemeli yoksa o kişi hayattan bıkar.

Back
X