Affetmek/bagislamak

Esilayagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
715
333
103
Merhaba hanimlar,

Eski esim evden gitti, bosanmak istedi ve ben bir cocukla tek kaldim... aldatildim piskolojik siddette gordum.. baya seyler atlattim ve halen cocuk oldugu icin zor seyler oluyor.

Yeni sayfa acmak icin veya hayatima birini almak icin, bagislamak eski seylere affetmek diye birsey denildi bana bir kisi tarafindan. yani gobek bagini kesmek gibi birsey.

Sizce boyle seyleri dusunmem gerekir mi? Affedersem ilerki hayatimda mutlu olur muyum?

Asla böyle bi hata yapmayın! Ona kendini iyi hissettirmek için mi affediceksiniz!

Onu affetmem lazım diyerek sürekli bunu düşünerek yaşayamazsınız. Bu zamanla gerçekleşecek bir durum.
Affetmiş olmak için ''affettim'' denir mi? Diliniz söylese yüreğiniz,aklınız kabul eder mi?
Zamana bırakın, acınız ve kırgınlığınız hafiflediğinde o kişinin varlığı size bir anlam ifade etmeyecek işte o zaman zaten affetmiş olacaksınız.

Iliski uzmani degilim, yasamadim anlattiklarinjzj
Fakat affetmelisin diyen kisi muhtemelen gecmiste takili kalmaman gerektigini soylemistir.
Bence hakli da. Cunku belki de esine karsi illa ki besledigin kin ofke ileride birilerine guvenmeni, baglanmani engelleyebilir.

Boşandığın adamı affetmek için düşündüğün zamana bile yazık .. sileceksin ,gidecek , hissiz olacaksın .. adı üstünde "eski" , eski eskide kalır ,neden bu ileriye taşıma ,dolaylı da olsa hayatına dahil etme çabası ?

Eski eşim yaptı ,yenisi de yapar mantığıyla yaklaşma insanlara . Sadece atacağın adimlara dikkat et , çok sorgula ..

bu böyle planlanabilir bişey değil. eğer her gün aklına getirip kendini üzmüyorsan affetsen de olur affetmesen de. söyleyen kişi hayatına devam etmeni tavsiye etmek için böyle söylemiş sanırım. aslolan odur zaten.

Affetmelisiniz , eski eşinizin yükünü hala omuzlarınızda taşımamanız için , kendinize değer verdiğiniz geçmişinizdeki kötü anılardan kurtulmak için..

Karşı taraf için değil kendiniz için affetmelisiniz. Ama eski eşinize seni affettim demenize gerek yok , kendi ruhunuzu arındırmak buradaki amaç

İnsanın canı yandıysa eğer ki öyle olmuş.Affetim demekle af olunmuyor.Siz herkese temkinli olun bu karşınızdakini sürekli yargılayın ya da sözel olarak yaparsın anlamında değil tabiki ama benim şu hayatta öğrendiğim en büyük ders kimseye koşulsuz güvenmeyin!Hakkınızda hayırlısı konu eşinizle tekrar biraraya gelmekse (o kısmı karışık geldi çok anlayamadım)bence artık denemeyin

Affetmek onunla tekrar bir araya geleceğin anlamına gelmiyor. Geçmişi affedersen üzerindeki yük gider, olumsuz enerjin azalır geçmişe bağlı kalmazsın böylece. Arkadaşınız da bunu demek istemiştir muhtemelen..

Affetmek burda karşı taraf affedilsin diye değil de daha çok kişinin kendini rahatlatmasi için yapılan bişey galiba.nefret de kızgınlık da bir duygu.bu duygular olduğu sürece eskinin etkisinden kurtulmak zor olur.affedin,kurtulun bu duygudan ki yükünüz de gitsin.

hayatınıza daha sağlıklı sürdürmek için affetiğinde daha rahat oluyorsun
ama o kişiyle hayatını sürdürmekten bahsetmiyorsun dimi gülüm

Sanırım ilerleyen hayatında daha mutlu olmak için geçmişi geçmişte yaşadığın Üzücü olayları unutmaktan bahsetmiş tabi ki unutun daha pozitif olursunuz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…