• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affetmek, özgürleştirir.

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.185
298
İzmir
Affetme, ruhsal arınmanın hem başlıca aracı hem de amacıdır. Affetme tüm deneyimlerimizin sevgiye dönüştüğü noktadır. Sevgiye dönüşen her deneyimin karmik döngüsü de sona erer. Yani geçmişte ekilen bir enerji artık sevgiye dönüşmüştür. Böylelikle bu deneyimin tekrar yaşanmasına gerek kalmaz. Sık sık "Geçmişini affetmeyen, geleceğini de yaratamaz."

Affetme sırttaki bir küfe gibidir. Ancak sevgiye dönüştüğünde boşalabilir. İşte, geçmişimizde kızdığımız her olay ve kişileri, affetmediğimiz sürece sırtımızdaki küfelerde taşıyoruz. Onları affetmek demek, kendi yüklerimizden kurtulmak demektir. Bıraktığımız her öfke için Evren'de tek bir karşılık vardır, o da sevgi.

Birini affedememe nedenimiz, o kişinin bizim korkularımızı tetiklemesindendir.

Günde bir kere düzenli olarak korkularınızı çalıştığınızda, korkularınız her geçen gün dozu azalarak bitecek ve böylece o kişiyi affetmeniz kendiliğinden kolaylaşacak, hatta kendiliğinden olmuş olacak.

Affettirmeyen korkudur.
Birini "asla affedemem" diyorsanız, o kişi sizin korkularınızı tetiklemektedir.

O kişinin sizde hangi korkuları harekete geçirdiğini bulup düzenli çalışın. Bakın o zaman en "affedemem" dediğiniz kişiyi bile nasıl kolay affedebileceksiniz. Affetmek, o kişiyi onaylamak, "Oh ne iyi yaptın, iyi ki yaptın" demek değildir. Ona gidip sarılıp "Canım bak, ben seni affettim biliyor musun" demek hiç değildir. Zaten bunları yapmayın.

Affetmek, içte olan bir harekettir; içte dönen ve yaşanan bir enerjidir.

Affetmek, kendi yolunuzu açmak, sırtınızdaki yükleri bırakmak, kendi hayrınıza bir adım atmak demektir çünkü affetmediğiniz her bir an, siz kendi sırtınızdaki o yükü taşımaya devam ediyorsunuz demektir.

Affetmek, kendini sevmek demektir.

Kendinizi de affedin.

Çigdem Fırıncıogulları

-------------------------------------------000----------------------------------------------

Paylaşmak istedim.
Çoğu zaman çevreme affedip serbest kalmayı öğütleyen ben, bu aralar kendime öğretemiyorum bunu. Bu yazının meditasyon kısmı da var, onu kişisel gelişimde paylaşacağım.

Tuğçeme teşekkürler:16:

affetmek sökülen yerden dikmek gibidir. birgün olur aynı yerden tekrar sökülür.her insanın yapabileceği bir iş değil affetmek.
hep adını yazdım şarkılarıma sevgilim suçunu herkes bilecek
bana ettiğini herkes duyacak seni tanrı bile affetmeyecek..

Bu hafta hep "ben geçmişimi serbest bırakamıyorum" dedim gezdim. Dün falan çok gergindim. Depresyonda gibiydim.
Bugün daha iyiyim Allah'ıma şükür!
Bu yazıyı sanki Allah çıkarttı karşıma... Çünkü ben de böyle bir şey okumak istiyordum. Meditasyon kısmını da bekliyorum. :34:

Affetme, ruhsal arınmanın hem başlıca aracı hem de amacıdır. Affetme tüm deneyimlerimizin sevgiye dönüştüğü noktadır. Sevgiye dönüşen her deneyimin karmik döngüsü de sona erer. Yani geçmişte ekilen bir enerji artık sevgiye dönüşmüştür. Böylelikle bu deneyimin tekrar yaşanmasına gerek kalmaz. Sık sık "Geçmişini affetmeyen, geleceğini de yaratamaz."

Affetme sırttaki bir küfe gibidir. Ancak sevgiye dönüştüğünde boşalabilir. İşte, geçmişimizde kızdığımız her olay ve kişileri, affetmediğimiz sürece sırtımızdaki küfelerde taşıyoruz. Onları affetmek demek, kendi yüklerimizden kurtulmak demektir. Bıraktığımız her öfke için Evren'de tek bir karşılık vardır, o da sevgi.

Birini affedememe nedenimiz, o kişinin bizim korkularımızı tetiklemesindendir.

Günde bir kere düzenli olarak korkularınızı çalıştığınızda, korkularınız her geçen gün dozu azalarak bitecek ve böylece o kişiyi affetmeniz kendiliğinden kolaylaşacak, hatta kendiliğinden olmuş olacak.

Affettirmeyen korkudur.
Birini "asla affedemem" diyorsanız, o kişi sizin korkularınızı tetiklemektedir.

O kişinin sizde hangi korkuları harekete geçirdiğini bulup düzenli çalışın. Bakın o zaman en "affedemem" dediğiniz kişiyi bile nasıl kolay affedebileceksiniz. Affetmek, o kişiyi onaylamak, "Oh ne iyi yaptın, iyi ki yaptın" demek değildir. Ona gidip sarılıp "Canım bak, ben seni affettim biliyor musun" demek hiç değildir. Zaten bunları yapmayın.

Affetmek, içte olan bir harekettir; içte dönen ve yaşanan bir enerjidir.

Affetmek, kendi yolunuzu açmak, sırtınızdaki yükleri bırakmak, kendi hayrınıza bir adım atmak demektir çünkü affetmediğiniz her bir an, siz kendi sırtınızdaki o yükü taşımaya devam ediyorsunuz demektir.

Affetmek, kendini sevmek demektir.

Kendinizi de affedin.

Çigdem Fırıncıogulları

-------------------------------------------000----------------------------------------------

Paylaşmak istedim.
Çoğu zaman çevreme affedip serbest kalmayı öğütleyen ben, bu aralar kendime öğretemiyorum bunu. Bu yazının meditasyon kısmı da var, onu kişisel gelişimde paylaşacağım.

Tuğçeme teşekkürler:16:

biliyor musun. bazen kendime kızıyorum. hiç kinci olamıyorum. ha. çok çok hayati olaylar hariç tabiiki.
kolay affediyorum. bazen bu iyimi kötümü bilemiyorum.
karşıdan bir harekete bakıyor. anında yumoş kıvamına geliyorum. :1:
hele sanalda. yumoş yumoş dolanıyorum:27:
sanaldaki yaşananları kolay affediyorum. ama tabiki karşılıklı. tek taraflı değil.
bir zamanlar birşey yaşadım burada. . haksızlığa uğramıştım. ama o zamanki duygularım geçti gitti.onlara şu an mesafeliyim tabii. ama kin falan yok. hatta bazılarının mesajlarını bile beğeniyorum:27:
fazlamı toleranslıyım.
bilmem. olsun ya..iyi yapıyorum.
değmez şu dünyada hele sanalda kin gütmeye...

biliyor musun. bazen kendime kızıyorum. hiç kinci olamıyorum. ha. çok çok hayati olaylar hariç tabiiki.
sanaldaki yaşananları kolay affediyorum. ama tabiki karşılıklı. tek taraflı değil.
bir zamanlar birşey yaşadım burada. . haksızlığa uğramıştım. ama o zamanki duygularım geçti gitti.onlara şu an mesafeliyim tabii. ama kin falan yok. hatta bazılarının mesajlarını bile beğeniyorum:27:
fazlamı toleranslıyım.

Ben de çok çabuk affederim.
Kin tutmam vs. ama birisi var, affettim de yapılanları unutamıyorum ve geçmişimi serbest bırakamıyorum.
Bugünler iyiyim aslında ama bazen geliyorlar.

fazlamı toleranslıyım.

Tabii ki böyle olması gerek.
Sanalda beslenen kin ve nefreti ben de anlamıyorum.
Bir insanı zerre tanımadan, toplu olarak kin, nefret, öfke duyulmasına, o insanın düşman ilan edilmesine inan ben de anlam veremiyorum.

Koca kadınlarız, sanalda bu tip olaylar yaşanmasa keşke.
Hepimiz yaşıyoruz ufak tefek olumsuzluklar, bazen küçük bazen büyük haksızlıklara uğruyoruz.
Günah keçisi ilan ediliyoruz.
Ama bu gibi durumların uzatılması, uzatan insanın takıntılı olduğu anlamına gelir diye düşünüyorum.

Dolayısıyla sanal için söylediklerine son derece katılıyorum.
Ben de hiç dayanamam.
Yumuşarım hemen, kin tutamam kimseye.

Benim affedemediğim şey maalesef ihanet.
Özel hayatımda sancılı bir dönem geçirdim, artık affedip geçmişimi şifalandırmam gerekiyor ama yapamıyorum.
Zorlanıyorum.
Yapamadıkça benden götürüyor bu durum, farkındayım:50:

Akşam yapılanı sabah unutan, balık hafızalı, annemin deyimiyle saf bir kızcağızdım. Şimdi ise affetmiyorum, unutmuyorum, kin güdüyorum. Asla ama asla affetmeyeğim!

Akşam yapılanı sabah unutan, balık hafızalı, annemin deyimiyle saf bir kızcağızdım. Şimdi ise affetmiyorum, unutmuyorum, kin güdüyorum. Asla ama asla affetmeyeğim!

Ben hala öyleyim :1:
Eccük dik başlı ve agresif olsam da, içimde engel olamadığım bir pambık yumağı var:9:

Hem nereye kadar be elmayram, gerçekten kendi kendimi kemirdiğimi, tükettiğimi ve bu şekilde kendi önümü kapattığımı hissediyorum :50:
Affetmek, o kişiyi haklı bulmak ve yaptıklarını desteklemek anlamına gelmiyor.
Ama işte, çok zor.
Unutmak çok zor.
Lakin imkansız değil.

Son düzenleme:
Tabii ki böyle olması gerek.
Sanalda beslenen kin ve nefreti ben de anlamıyorum.
Bir insanı zerre tanımadan, toplu olarak kin, nefret, öfke duyulmasına, o insanın düşman ilan edilmesine inan ben de anlam veremiyorum.

Koca kadınlarız, sanalda bu tip olaylar yaşanmasa keşke.
Hepimiz yaşıyoruz ufak tefek olumsuzluklar, bazen küçük bazen büyük haksızlıklara uğruyoruz.
Günah keçisi ilan ediliyoruz.
Ama bu gibi durumların uzatılması, uzatan insanın takıntılı olduğu anlamına gelir diye düşünüyorum.

Dolayısıyla sanal için söylediklerine son derece katılıyorum.
Ben de hiç dayanamam.
Yumuşarım hemen, kin tutamam kimseye.

Benim affedemediğim şey maalesef ihanet.
Özel hayatımda sancılı bir dönem geçirdim, artık affedip geçmişimi şifalandırmam gerekiyor ama yapamıyorum.
Zorlanıyorum.
Yapamadıkça benden götürüyor bu durum, farkındayım:50:

sanal ya. o yüzden çokta takmıyorum. ama senin olayında affetmem mümkün değil. bana göre tabii.
dedim ya. büyük olaylar dışında. oda buna giriyor. benimde öyle hayatımı tamamen değiştiren affedemedim 2 kişi var. ama onun affedilmemesi lazım zaten.. kime söylesem affetme sakın der.
ama onun dışında o bana bunu demiş,şu bana şöyle yapmış. kinlenmeye gerek yok. unuturum gider.

Affetmiyorum, affetmeye gerek görmüyorum çünkü...
Hakkım helal değildir dediğim insanların sayısı artıyor sanki gün geçtikçe... garip bir şekilde affetmedikçe özgür hissediyorum ben kendimi...

kin duymuyorum, öldürmek istemiyorum kimseyi, sadece affetmeyerek zihnimde cezalandırıyorum... böyle daha iyiyim...
affedersem aynı salaklıkları tekrarlarım diye korkuyorum çünkü...

( aşk meşk konuları değil bahsettiğim, benimki (eski)dost kazıklarından ibaret)

bende eşimi affedddim son şansı verdim kendisi ağzı ile itifsr etti pişmsnlığını gözlerinde hareketlerinde gördüm hatırlamak istemiyorum yşattığını ama affettim son şans eşim nasılda üstüme fazla düşmeye başladı şimdilik bakalım zamn ne gösterecek bu konuda tam bana denk geldi

Ben hala öyleyim :1:
Eccük dik başlı ve agresif olsam da, içimde engel olamadığım bir pambık yumağı var:9:

Hem nereye kadar be elmayram, gerçekten kendi kendimi kemirdiğimi, tükettiğimi ve bu şekilde kendi önümü kapattığımı hissediyorum :50:
Affetmek, o kişiyi haklı bulmak ve yaptıklarını desteklemek anlamına gelmiyor.
Ama işte, çok zor.
Unutmak çok zor.
Lakin imkansız değil.

Affetmezsen unutmazsın unutmazsan da beddua etmeye devam edersin :1:

Back
X