Affetmek ve affedilemek....

Tturkan

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
58
0
16
Azerbaycan
Merhabalar!!!!Evrende öyle bir insan yok ki, hayatında yanlışlar,hatalar yapmasın.Kimilerinde bu hatalar büyük,kimilerinde ise küçük olabilir.Kimileri yaptığı hatalardan ders alıp,yini yanlışlar yapmamaya çalışdığı halde,bazıları hata üstüne hata yaparlar. Ama sonuçta ne zamansa hatalarını anlarlar,fakat anladıkları zaman malesef geç olur.Ama hatası olmayan yalnız Yüce Rabbimiz.O yüzden her kes şans verilmeli,bu da bir büyüklüktür. Aranızda kimise affetmek isteyen,ama edemeyen,ve ya affedilmek isteyen,içinde "ne olur beni affetsen" diyen ,affedilmeyi bekleyen,"affetsemmi?" diyen bayanlar buyurup yaza bilirler.Böyle hayati hikayeleri paylaşmaktan çekinmeyiniz,aksine böyle hikayeleri yazınız ki, digerleri de okuyup aynı hataları yapmasınlar,yani başkalarına da böylece iyilik yapmış olursunuz.

böyle bir konu açtığınıza göre siz başlayın bakalım anlatmaya. sizde affedilenlerdenmisiniz yoksa affedenlerdenmi?

Ben hem affeden, hem affetmeyi bekleyen, hemde affedilmeyi bekleyen biriyim sanırım karmakarışığım.

Şimdiye kadar hiç affedilme ihtiyacı duymadım, kimseye "beni affet" demedim, affedilmemi gerektirecek bir hata yaptığımı düşünmemişim demek ki. Affetme konusuna gelince, evet soğuyunca affederim ama yapılanı asla unutmam. :ssz:

Şimdiye kadar hiç affedilme ihtiyacı duymadım, kimseye "beni affet" demedim, affedilmemi gerektirecek bir hata yaptığımı düşünmemişim demek ki. Affetme konusuna gelince, evet soğuyunca affederim ama yapılanı asla unutmam. :ssz:
Güzel anlatmışsınız,kısa ama güzel. Sondakı o cici resim ne anlama geliyor?

Kinci degilim, zamani gelince mutlaka affederim, ama aslada unutmam.

Affetmeyide ilk önce kendim icin yaparim, cünki kafam rahat olur, en büyük iyiligi yine bana olur baskasini affetmek. Ama affettim diye bana ihanet eden insani tekrar hayatima almam. Affederim ama kabahati büyük olduysa o dis kapinin dis mandali kalir.

Kimseyede affedilmek gerekecek bir harakette bulunmadigim icin icim rahat.

Merhabalar!!!!Evrende öyle bir insan yok ki, hayatında yanlışlar,hatalar yapmasın.Kimilerinde bu hatalar büyük,kimilerinde ise küçük olabilir.Kimileri yaptığı hatalardan ders alıp,yini yanlışlar yapmamaya çalışdığı halde,bazıları hata üstüne hata yaparlar. Ama sonuçta ne zamansa hatalarını anlarlar,fakat anladıkları zaman malesef geç olur.Ama hatası olmayan yalnız Yüce Rabbimiz.O yüzden her kes şans verilmeli,bu da bir büyüklüktür. Aranızda kimise affetmek isteyen,ama edemeyen,ve ya affedilmek isteyen,içinde "ne olur beni affetsen" diyen ,affedilmeyi bekleyen,"affetsemmi?" diyen bayanlar buyurup yaza bilirler.Böyle hayati hikayeleri paylaşmaktan çekinmeyiniz,aksine böyle hikayeleri yazınız ki, digerleri de okuyup aynı hataları yapmasınlar,yani başkalarına da böylece iyilik yapmış olursunuz.

nişanlımla sevgili dönemlerimizde bi dönem görüşemedik hastaydım. hep ayrılmak istiodum... buda kızıodu bana tabi... sürekli arıodu ilgileniodu felan sonra iyileştim:) neyse bigün facesine giricem ama tesadüf biri eklemiş girdim baktım eski çıktığı kız.... kızın üzerine gelince mesajları açıldı ama msjı açmak aklımından ucundan bile geçmemişti. bi baktım bnm o hasta olduğum dönemlerde bunlar konusmuş. nişanlım beni sevdiğini ancak sadece arkdas kalcaklrını sölemiş kızda sonkez seni sevdiğimi sölemek istiyorum yazmıŞ... gelince görüşelim yazmıŞ. kızda yurtdışında yasıo affdersiniz biraz öyle bi tip yani. benmkide olur felan ama şu adresimi ekle melek görmesin kızar felan demiş... neyse ben bunu görünce tabi cinnet geçirdim işyerimdeydimm ağlama sesime yan komşumdaki arkdas geldi. neyse baya kötü oLdum felan bunu aradım ağlayark ağsıma geleni sayıorum felan bi baktım bu çıktı geldi işyerime ve uzak onun işyeri o hızla nasıl gldiyse artık.. sonra bende aldım kendi aramızda taktımız yüüzk vardı fırlattım attım adam olana yakıısır bu diyerek. bu gitti yüzüğü aldı yerden o ara kitlendi titredi ağladı felan ama umrum olmadı inan :) sonra baya kötü oldu bu korktum ama belli etmedim. neden diye sorduğumda bilmiyorum dedi. sadece o anlık yazdım dedi. bi şeklde affettim ama 3 aya yakın buluşmadım telefonda grörüştk hep sadece arkadasca konustum bu olayı unutana kadar. her dk gözümü önüne geliodu... görüşüğümüsde ben değil o ağlamaya basladı yüzüme bakamadı. derken 3 4 ay içinde afettim.. ve bidaha yanıltmadı beni... sonrada isteme nişan felan oldu :)
yani herkese 1 şans verilmeli böle hatalar sevgiyi daha çok kuvvetlendiriyor ... fakat evli olsam bunu atlamazdım ve affetmezdim diye düşünüyorum

oyle ınsanlar kı varkii canım dangalak konusmaları benım ıcım dısım bır dıyerek onunla suslemeye calısıyor.yaslılıgın arkasına sıgınıyor (50 yas ne kadar yaslıysa).mıllet de sonra o kısı ıcın dıyor kı aa bılmemkımın ıcın dısı bır aslında ıcınde kotuluk yok..ama o ınsan senı baskasının yanında drezıl edınce aslında ıcı rahatlıyor.sınsııı yılan gıbı....ben boyle ınsana hıcbırsey olmasa da kul hakkımı helal edemıyorum....sımdı oturup gıybet etmemek ıcın acıkacıga yazmıyacam mevzuları ama ben o ınsanları sevmıyooruuuuuummm..karı koca tencere kapak...konusmuyorum da.aradıkalrında mecbur ık mık konusuyorum ama kendım asla aramıyorum...muhattap olmak bıle ıstemıyorum..boyle herkesı kumandası altına almaya calısır..mıllet ses de cıkarmamıs bunca zaman..cahıl ınsanlardan nefret edıyorum ama cahıl derken okuyup okumamıslıgı kastetmıyorum..anlamıssınızdır umarım dedıgımı...su dusunceyı tasıyan varsaa aklından cıkarmalıı kımse sırf ogluylaa evlısınız dıyee sızın tafranızı cekmek zorunda degııııııııllll..bırı gelır sızın tafranızaaa tukurur..

Affettim, Affedildim, Affedilmeyi bekliyorum.
Hayat bu, büyük konuşmamak lazım, en ben hiç hata yapmadım diyen insan bile hata yapmıştır. Kimse mükemmel değil. Ama hata olduğunu düşünmemiştir ki böyle konuşuyodur.
Kibir kötü birşey..

hayatta en çok Allahımdan af diledim.. affedildimmi bilmiyorum sanırım onu öldükten sonra öğreneceğim.. kolay affederim ama hiç unutmam bana yapılanları hemde hiç..

Affetmek affedilmekten ya da affedilmeyi beklemekten daha zordur. Ben hep affeden taraf olmaktan sıkıldım ama şuan için yapabilecek pek fazla birşey yok gibi görünüyor.

Hayatında her insan affetmiştim, affedilmeyi bekliyordur, affedilmiştir.

Ben affedilmeyi bekliyorum çünkü; sevgilim askerdeyken kuzenimin arkadaşı ki benden 10 yaş büyük onunla konuştuğum ve sevgilimin bu mesajları okuduğu için pişmanım. Aldatmadım ya da aşk, meşk mevzusu yoktu zaten ortada. Kendime yakın bir arkadaş gibi gördüm ve içimi dökmek için mesajlaştım. Bir nevi abiydi benim için. Ama sevgilim bunu yanlış anladı maalesef. Ayrıca onun psikolojisi bozuk olduğu ve benim sınavlarımın olduğu dönem ondan ayrılmak zorunda kaldım. Bırakmadığı için de başka biri var diye yalan söylemiştim. Çok ama çok pişmanım :5::5:

Affettim çünkü ; büyüklük bende kalsın istedim. Arkamdan en ağır lafları eden kişileri affettim, ama yüzlerine bakmıyorum. Hakkımı da helal etmedim bir tanesine.

Affetmiyorum çünkü; beni sömüren, arkadaşım olmaya bile layık olmayacak bir insanı kardeşim bellemişim. Yaptığı yüzü geçen hataları affetmiyorum artık..

Hayatımdaki yerine, değerine bağlı malesef üstüne çok büyük anlamlar, değerler yüklediğim birinin hatasını asla unutamıyorum.
Hani affediyorum ama laf olsun diye sanki, anca çok uzun zaman ilaç gibi geliyor.

iftirayı, yapılan haksızlığı,günahımın almasını,hesaplayarak yapılan kötülüğü affetmem. ama istemeden yapılan kalp kırmaları,ani öfkeyle söylenen ağızdan kaçanyani bilinçsizce çıkan ve beni kıran sözleri söyleyen kişileri affederim..

affetmek Allaha mahsustur hak edene hakkını vericeksin, yüz bulmasın,tepene çıkmasın :47:

nişanlımla sevgili dönemlerimizde bi dönem görüşemedik hastaydım. hep ayrılmak istiodum... buda kızıodu bana tabi... sürekli arıodu ilgileniodu felan sonra iyileştim:) neyse bigün facesine giricem ama tesadüf biri eklemiş girdim baktım eski çıktığı kız.... kızın üzerine gelince mesajları açıldı ama msjı açmak aklımından ucundan bile geçmemişti. bi baktım bnm o hasta olduğum dönemlerde bunlar konusmuş. nişanlım beni sevdiğini ancak sadece arkdas kalcaklrını sölemiş kızda sonkez seni sevdiğimi sölemek istiyorum yazmıŞ... gelince görüşelim yazmıŞ. kızda yurtdışında yasıo affdersiniz biraz öyle bi tip yani. benmkide olur felan ama şu adresimi ekle melek görmesin kızar felan demiş... neyse ben bunu görünce tabi cinnet geçirdim işyerimdeydimm ağlama sesime yan komşumdaki arkdas geldi. neyse baya kötü oLdum felan bunu aradım ağlayark ağsıma geleni sayıorum felan bi baktım bu çıktı geldi işyerime ve uzak onun işyeri o hızla nasıl gldiyse artık.. sonra bende aldım kendi aramızda taktımız yüüzk vardı fırlattım attım adam olana yakıısır bu diyerek. bu gitti yüzüğü aldı yerden o ara kitlendi titredi ağladı felan ama umrum olmadı inan :) sonra baya kötü oldu bu korktum ama belli etmedim. neden diye sorduğumda bilmiyorum dedi. sadece o anlık yazdım dedi. bi şeklde affettim ama 3 aya yakın buluşmadım telefonda grörüştk hep sadece arkadasca konustum bu olayı unutana kadar. her dk gözümü önüne geliodu... görüşüğümüsde ben değil o ağlamaya basladı yüzüme bakamadı. derken 3 4 ay içinde afettim.. ve bidaha yanıltmadı beni... sonrada isteme nişan felan oldu :)
yani herkese 1 şans verilmeli böle hatalar sevgiyi daha çok kuvvetlendiriyor ... fakat evli olsam bunu atlamazdım ve affetmezdim diye düşünüyorum
Yaptığınız gerçekten bir büyüklük. İnşallah nişanlınız da bir daha hata yapmaz ve kiymetinizi anlar. O çok muttlu ki,sizin gibi bir nişanliya sahip. İyi kabliniz için tebrik ederim.

hayatım boyunca sadece bı kişiyi affettım ama anladım kı affetmek bana gore deıl... içim rahat etmıyor...
kımse kımseye hata yapmasın bır hata yapıyorsa da her sonucu goze alsın.......

Back
X