Afrika kölesi gibi oldum

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Merhaba kızlar,

Buralara epeydir uğramıyordum. içimden derdimi açmak geldi.
konuyu fazla uzatmadan özet geçerek sıkıntımı anlatmak istiyorum.

Ben gezmeyi seven birisiyim. Ancak iş, ev işleri, yemek, ütü, çamaşır dertleri yüzünden yorgun ve bitab düştüğüm için, buna ne yazıkki pek takatim kalmayabiliyor çoğu zaman ve vaktimi evde geçirmek zorunda kalıyorum. Ayrıca cumartesi günleri de yarım gün çalışıyorum.

Eşim gezmeyi çok seven biri. işe gider eve gelir. Yemeğini yer, çekilir. o kadar. Genelde arabasına biner, ailesine gider, arkadaşlarına gider , gider de gider. Beni de gezdirir elbette ancak ben yetişemiyorum çoğu zaman. kim yapacak ütüyü çamaşırı yemeği bulaşığı ??????????

eksiden ayak uydurayım eşime dedim. Evi pislik götürdü. Ben çok rahatsız oldum. Eşime yardım et bana diye rica etsem, bir surat bir surat yardım eder. aggresiv aggresiv işe koyulur. Yardımı da, işi da batsın derim.
Zaten 2 aydır eve ayda 1 temizlikçi kadın alıyorum artık. Çünki yetişemiyorum !!!

Geçen akşam görümceme 2 saat özel ders verdim . rica ettiler ben de kıramadım. kurtarma sınavı varmış. Eşim aldı büyük görümcemi, biz otobüs bileti alıcaz bahanesiyle saat 19 da evden bir çıktılar, saat 23.15 de eve geldiler gece. Yazık küçük görümcemin de canı sıkıldı bizde.

Çok sinirlendim, sinirimi belli etmedim, gittim yattım uyudum. Küçük görümcemi eve götürdü sonradan. Gece 12 de eve girdi sevgili eşim. ....

insan bir saygı duyar, eşim evde iş peşinde ben de bugünlük gezmesem de onu beklesem der.... benim canım yokmu ?

eşimden bebek sahibi olmaya çekiniyorum. kendisi sıkıntıya pek gelemez. Bebekle beni yalnız bırakacak belli. bunaldımı atacak kendini dışarı.

Ya hastalık sahibi olsam ? Hayatta bakmaz bu adam bana. 3. gün kendi pusulasının derdine düşer....

Sıkıldım. 2 yıllık evliyim ve boşanıp gitmek, kaçmak, geri dönmemek idstiyorum.

ayrıca Hır gür çıkmasın diye herşeyi içime atmaktan sıkıldım. bıktııııııııııııııııııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nişanlıyken nasıldınız?

beraber yaşamadığımız için evli olunca nasıl olacağını kestiremiyorsun. eşinin evdeki hallerini bilmiyorsun. beraber gezerdik nişanlıyken. Ayrıca ben farklı bir işte çalışıyordum. çoğu zaman evdeydim. rahat rahat gezerdik. bir de nişanlıyken bana pek kınalı kuşlar tuttu. yok beraber yapıcaz herşeyi falan filan. Hepsi tırt.

Son düzenleme:
içine niye atıyorsunki.
otur bir güzel konuş kocanla.
kendini paralama böyle.
üç çeşit yapacağına bir çeşit yemek yap koy önüne.
ne bu derse yetiştiremedim dersin gerekirse dışarıdan söyle yemeği.
o dışarı çıkarken sende çık peşinden.
temizliğe kadını 1 kere alıyorsan 2 kere al.
kocan yardım ederken söyleniyorsa da duyma.
oda zaten tamam bırak git diyesin diye söyleniyor.
oooo çok temiz olmuş benden güzel siliyorsun de çık işin içinden.
zamanla oda bakar sen git demiyorsun söylenmeden yapar temizliği.

Ona artık karı koca olduğunuzu anlatmanın zamanı gelmiş
tek başına gezmekte neymiş
siz bir ailesiniz
ortak paylaşımlarda bulunmanızdan normal başka birşey olamaz
evde iş bölümü yapın ki yükünüz hafiflesin
ister surat asın ister köpürsün.
siz işi verin dönün arkanızı başka işle ilgilenin.

Maalesef eşinize evli olduğunu benimsetememişiniz... İçinize atmaktansa bağırıp çağırmalı tartışmalıydınız ki bir daha yapmasın... Ne kadar agresif olsa da iş yaptırmalydınız ki sizi anlasın...

o dışarıda keyif sürerken sen neden evde paralıyorsun ki kendini

çık sende dışarı baktın eve yetişemiyorsun maddi olarak zorluk çekmeyeceksen ayda 1 yerine 2 haftada al yardımcı

eşinle konuşunca ne diyor ki

bırak suratsız da olsa yapsın öyle öyle alışır

kolay yolu bulmuş surat asılınca tamam yapma denildiğini öğrenmiş o yüzden öyle davranıyor

çekilip bi kenara otursa daha iyi bi de dışarı çıkıyor :19:

sizin söylediğinizin tam tersini eşinizde sizin için düşünüyordur "insan bir saygı duyar, eşim gezmek istiyor ben de bugünlük iş yapmasamda onunla gezsem der"...temizliğiniz için yardımcı bayanda alıyormuşsunuz,bu kadar çok temizliği düşünmeyin biraz hayatınıza bakın..

En azından haftaiçi 1 gün+haftasonu 1 gün tüm işleri boşverip gezmeye çıkabilirsin.
Her gün her gün 2 kişinin ne kadar çamaşır-bulaşığı olur ki ?

Temizlikçiyi de 2 haftada 1 alsan daha rahat edersin.

Bu konuya belki başka türlü çözümler üretilebilir.. En azından ben öyle yaptım..
Ev temizliği dışında, "Dağınıklık" kelimesine inanılmaz yeni tanımlar getiren eşim sayesinde farklı bir çözüm bulmam da ne yazık ki gecikmedi..
Bundan önce oturduğumuz kendi evimiz inanılmaz büyüktü iki kişi için.. Ev ne kadar büyük olursa, eşya da o kadar fazla oluyor.. İnsanoğlu boşlukları doldurmakta ustadır.. Dolaplar bile kurtarmıyor bir yerden sonra.. Eşyanın kölesi oluveriyoruz..
Açıkçası ben dayanamadım.. Yaşamaya da hakkımız var çünkü...
Kiraya çıktım, önce ki evimin yarısı kadar bir eve.. Eşyaların gereksiz olanlarının hepsinden vazgeçtim.. İşlevsel bir mutfak, az eşyalı bir salon, bebek için hazırlanan bir oda ve minimalist bir yatak odası ile yaşıyorum şu an.. Lüksün ev mi yoksa yaşam hakkı mı olduğu konusunda karar verme mekanizmasından geçiyor herşey, sanırım...
İki haftada bir ütücü tutuyorum, iki haftalık herşey ütülenip kaldırılıyor..
Ayda bir derin temizlik yapıyorum, ki hiç gerek kalmıyor gibi bir şey.. çünkü her haftasonu ve akşam zaten derine yakın bir temizliği çok kısa sürede yapabiliyorum.
Camları sildirmek için de (Yükseklik korkusu var) bir kadın tutuyorum her ay..
İnanılmaz boş vaktim var.. Üretmek için.. gezmek için... Kendime ayırmak için...
Belki böyle bir şey düşünebilirsiniz...
Erkekler temizlikten hazzetmezler... Ben eşime bile toplu olmayı öğretemedim.. Olmuyor.. Annenin öğretemediği bir şeyi ne yazık ki şartlandırmayla öğretmek imkansız.. karakter çünkü...
Bebek de geliyor, işimi arttıramam.. Zira köle değilim... Kimseye muhtaç olmayı da sevmem..
Evliliğimden de vazgeçmek istemiyorum bu basit şey için....

Evi küçültüp, biraz eşyaları dağıtınca hem sen inanılmaz rahatlarsın, hem hayatın...

Küçük bir tavsiye.. ve inan zor değil...

Ps. Üstelik hesaba katmadığımız pozitif bir yanı daha oldu bunun... Kendi evimden aldığım kira, tuttuğum evin kirasını fazlasıyla karşıladığı gibi, ütücü ve cam temizleyici hanıma da yetişiyor da artıyor.. Bunu da söylemeden geçmek istemedim...

keske şartlar elversede evlenmeden en azından 1 sene aynı evde yaşasa çiftler herkes bırbırını görse anlasa...

ama imkansız gibi bir şey bu...

Merhaba kızlar,

Buralara epeydir uğramıyordum. içimden derdimi açmak geldi.
konuyu fazla uzatmadan özet geçerek sıkıntımı anlatmak istiyorum.

Ben gezmeyi seven birisiyim. Ancak iş, ev işleri, yemek, ütü, çamaşır dertleri yüzünden yorgun ve bitab düştüğüm için, buna ne yazıkki pek takatim kalmayabiliyor çoğu zaman ve vaktimi evde geçirmek zorunda kalıyorum. Ayrıca cumartesi günleri de yarım gün çalışıyorum.

Eşim gezmeyi çok seven biri. işe gider eve gelir. Yemeğini yer, çekilir. o kadar. Genelde arabasına biner, ailesine gider, arkadaşlarına gider , gider de gider. Beni de gezdirir elbette ancak ben yetişemiyorum çoğu zaman. kim yapacak ütüyü çamaşırı yemeği bulaşığı ??????????

eksiden ayak uydurayım eşime dedim. Evi pislik götürdü. Ben çok rahatsız oldum. Eşime yardım et bana diye rica etsem, bir surat bir surat yardım eder. aggresiv aggresiv işe koyulur. Yardımı da, işi da batsın derim.
Zaten 2 aydır eve ayda 1 temizlikçi kadın alıyorum artık. Çünki yetişemiyorum !!!

Geçen akşam görümceme 2 saat özel ders verdim . rica ettiler ben de kıramadım. kurtarma sınavı varmış. Eşim aldı büyük görümcemi, biz otobüs bileti alıcaz bahanesiyle saat 19 da evden bir çıktılar, saat 23.15 de eve geldiler gece. Yazık küçük görümcemin de canı sıkıldı bizde.

Çok sinirlendim, sinirimi belli etmedim, gittim yattım uyudum. Küçük görümcemi eve götürdü sonradan. Gece 12 de eve girdi sevgili eşim. ....

insan bir saygı duyar, eşim evde iş peşinde ben de bugünlük gezmesem de onu beklesem der.... benim canım yokmu ?

eşimden bebek sahibi olmaya çekiniyorum. kendisi sıkıntıya pek gelemez. Bebekle beni yalnız bırakacak belli. bunaldımı atacak kendini dışarı.

Ya hastalık sahibi olsam ? Hayatta bakmaz bu adam bana. 3. gün kendi pusulasının derdine düşer....

Sıkıldım. 2 yıllık evliyim ve boşanıp gitmek, kaçmak, geri dönmemek idstiyorum.

ayrıca Hır gür çıkmasın diye herşeyi içime atmaktan sıkıldım. bıktııııııııııııııııııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evli olmak böyle birşey, bir de üstelik çalışıyorsan, hem ev işi hem iş çok zor...
ayrıca türk erkekle evli olmak da aynı zamanda çoğu zaman (genelleştirmek istemiyorum) ev işini yalnız kadın halleder demektir...
kadın şikayet ettiğinde de çalışma o zaman denir veya sen zaten napıyorsun ki evin içinde denir göze görünmez...
benim eşim de hiç birşeye yardım etmez...

ev işinde, yemek konusunda en pratik yöntemler neyse onları kullanmak lazım...ve iyi organize etmek lazım...
bazen temizlikte çok titiz olurum içimden öyle gelir, bazen de sadece göze temiz gelecek kadar yaparım...
ya da sırf eşime lazım olan en önemli çamaşırlarını ütülerim, gerisini yorgunsam ertesi gün yaparım...
yemeklerde bazen çok özenir abartırım, bazen ise basit ve kolay yemekler seçerim...
ve haftasonu temizlik adına eşim evde olduğu için pek birşey yapmam, başka şeyler yapmaya çalışırım...

bence bunun için yıpranmaya değmez...ev nasıl olsa hem kirlenir hem temizlenir...
ayrıca uğraştığın senin kendi evin ve senin görevlerin, bunları şikayet etmemen lazım, içinden geldiği gibi, severek yapman lazım...
çünkü bu böyle, sanma ki yalnız sende böyle...
yine de oturup eşinle konuşmakta fayda var tabi...

eşinin eve geç gelmeleri ailesi yüzündense o zaman bence fazla karışmamalısın, sonuçta o da bir ağbi, oğul vs. sorumlulukları var, görevleri var,
belki kardeşleri ile konuşacakları var, verecek nasihatları, desteği ve tesellisi var...ama arkadaşları ile geceye kadar keyif yapıyorsa başka tabi...

mesela benim eşimin amcası çok hasta, maalesef kanser ve durumu hiç iyi değil. bazen bayılıyor ve hepsi hastaneye koşuyor, geçen saat gece birde geldi eve
ama bu konuda şikayetci olamam asla, çünkü bunları yapması eşimin görevi, ve ayrıca sevaptır...
yaptığın ne varsa Allah rızası için yapacaksın ve bir beklentin olmayacak...

Bence her problem zamanında çözülmeli.. :34: 2 yıldır bu böyle miydi ?

İkiniz de 9 aylıksınız ve erkek olmayı mağrifet sanıp neden size haksızlık yapmasına izin veriyorsunuz ki içinize atarak.. :19:

Senin kadar bende çalışıyorum ve ev işlerine gelince neden yalnız bırakılıyorum ? Demeliydiniz..

Yardım etmeyi kabul ederse beraber, etmezse temizlikçi tutarak bu işe çözüm bulmalısınız..

ilk zamanlar yardım etmesi için rica ettim. Sonra yaparım, sonra yaparım diye hep erteledi. Ve yapmadı. Daha sonra tepki verdim. .

Bu sefer de Bana , sen bana hükmetmeye çalışıyorsun dominantlık yapıyorsun dedi.

Daha da ileriye giderek, " sana 100 TL ye yemek kitapları aldım. Oradan 1 kere bile yemek pişirmedin demeye başladı " ( Hepsi uğraştırıcı gurme yemekler ! )

Ben de el bebek gül bebek büyüdüm.

Ben de çok gezmeyi seviyorum. Kadın olduğum için bu haklarımdan kısıtlanmalımıyım ?

Evet türk erkekleri ne yazıkki çok farklı yetiştiriliyor . Kayınvalidem toz elletmemiş eşime.

Ayrıca eşim genelde %90 arkadaşları ile gezer.

İstinasyi bir durumla akşam görümcemle çıktı bilet alıcaz bahanesiyle.
Evi zaten sürekli dağıtır. Çoraplar yerde bırakılır, giysiler de öyle.

eşime tepki vermeye kalksam, huzur vermiyorsun senle evlendiğime pişmanım demeye başlıyor.

Haksızlık bu.

deve hikayesi....

ya bu deveyi güdersin, ya güdersin...

kim paşa rahatlığından vazgeçer ki?

iki trip yapıp laf soktu mu siz nasıl olsa iş yapıyorsunuz?

elim ayağım yerine çenem çalışır, hanımı tuş olur, işi yapar diyordur.

yani değişmez.

böyle bir sebepten boşansanız, ahhanda bak basit birşey için yuvasını yıkan kötü kadın/ gelin derler.

Kadınsın yapacaksın mantığı.

Çok söylersin, dırdırcı huzur vermeyen kadın olursun.

iki ucu b...klu değnek mi ? Sonuç bu mu ?

Bir arkadaş tavsiyede bulundu. 2 haftada bir temizlikçi kadın al eve. parasını da o ödesin :)

bir söz geldi aklıma. " pırıl pırıl bir ev harcanmış hayatın göstergesidir" :))
Hayat sadece ev temizliğinden ibaret değildir. dört dörtlük olmak zorunda değil eviniz. Birazcık tozlu olsa, biraz bulaşık birikse hiçbir yeriniz eksilmez. Tabii li gezmek tozmak sizin hakkınız. Size pasaklı olun demiyorum ama bu dunyaya bir kere gelıyoruz ve taktıgınız dertler çok küçük. Dert demeye bile değmez. Ayda bir alacagınıza 2 haftada bir temizlkçi alma şansnız var mı acaba? Biraz daha temizlikçi için para harcarsanız eğer sizi çok zor durumda brakmayacaksa bence çok iyi olur.

Erkekler malesef ev işleri konusunda beceriksiz ve tembeldir. Nedeni Kesinlikle aileden kaynaklanıyor.Annesi ablası kızkardeşi zamanında onun yerine yapmışlar şimdi de karısından bekliyor. Yani alışkın oldugu bir durum değil iş yapmak. Bir tanıdıgımız var mesela, çok takdir ediyorum. 1 oğlu 1 kızı var. Kızına da oğluna da ev işi yaptırıyordu. İkisini de titiz yetiştirdi. Oğlu şimdi üni. de ev arkadaşıyla kalıyor. Ziyarete gitmiş geçende oğlunu ev pırıl pırıl sürekli temizliyormuş kendi fln... kısacaaa aileden gelen bir durum. eşinizi zorlamayın derim. Ama ona şunu diyebilirsiniz madem ki yardım etmiyorsun bende hizmetöçi değilim ve gezmeye hakkım var. Temizlikçi için daha fazla bütçe ayırmalıyız...başka çözümü yok yani.

Ne derse desin bence, ne kadar surat asarsa assın, akşam mesela evi sen süpür, eşinede hadi hayatım sende sil de, o silerken sen balkonu yıka, wc yi vs. yıka, toz al, sonrada tak kocanı koluna gez. (Suratı asık olsada, en fazla kaç saat asabilir)

Başlarda surat asması seni rahatsız edebilir ama zamanla iş yapmaya alışınca yaptığı işi görev olarak bilir ve surat asmadan yapar.

Yani belki.

ilk zamanlar yardım etmesi için rica ettim. Sonra yaparım, sonra yaparım diye hep erteledi. Ve yapmadı. Daha sonra tepki verdim. .

Bu sefer de Bana , sen bana hükmetmeye çalışıyorsun dominantlık yapıyorsun dedi.

Daha da ileriye giderek, " sana 100 TL ye yemek kitapları aldım. Oradan 1 kere bile yemek pişirmedin demeye başladı " ( Hepsi uğraştırıcı gurme yemekler ! )

Ben de el bebek gül bebek büyüdüm.

Ben de çok gezmeyi seviyorum. Kadın olduğum için bu haklarımdan kısıtlanmalımıyım ?

Evet türk erkekleri ne yazıkki çok farklı yetiştiriliyor . Kayınvalidem toz elletmemiş eşime.

Ayrıca eşim genelde %90 arkadaşları ile gezer.

İstinasyi bir durumla akşam görümcemle çıktı bilet alıcaz bahanesiyle.
Evi zaten sürekli dağıtır. Çoraplar yerde bırakılır, giysiler de öyle.

eşime tepki vermeye kalksam, huzur vermiyorsun senle evlendiğime pişmanım demeye başlıyor.

Haksızlık bu.

Sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey degil.

Çalışan bayanla evleniyorsa yardım edecegini bilmeli arkadaş.
Bu nedir böyle vallahi çok sinirlendim eşinize.

Şu aşamada zaten hiç çocuk düşünmeyin bence, dediğiniz gibi o zaman daha da kaçacak belki de...

Hiç mi yardım etmiyor?
Ne bileyim yemek masası hazırlanırken ya da toplanırken?

Benim eşim böyle olsa ben de her şeyi savsaklardım, hiç bir şeyini ellemez, yıldırma politikası izlerdim...

güzel arkadaşım sen afrika kölesi değilsin erkek milleti kendini sultan süleyman sandığı için oluyor bütün bunlar.annelerinin paşaları onlar:) eğer anneleri eğitmemişse iş biz eşlere düşüyor..onları eğitip evlerinin erkeği çocuklarının babası yapabilmek gerek.bu da kendini yiyip bitirmekle olmaz.suratını assa da sorumluluk vereceksin,bırak sinirlense de yapsın birşeyler.amacı zaten seni yıldırmak,taktikleri böyle..eğitim şart :9:

Back
X