Aft nedir ?

eklem

BÜTÜN GÜZEL ŞEYLER SABIRDAN SONRA GELİR
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
1.299
341
148
35
merhaba arkadaşlar 5 yaşındaki oğlumun diş etinde kızarıklık çıktı diş dr.una götürdüm aft olduğunu söyledi. ilk kez duydum. bunun için ilaç vermedi yaşı küçük diye vitamin kullanabileceğimi söyledi ama yazmadı... bide karbonatlı su ile silebileceğimi söyledi. bu konuda bilgisi olan yada yaşayan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim....

Son düzenleme:
Bu durumla karsilasan yokmu arkadaslar. bi cevap lutfen...

Benimde üç yaşında kızımın dilinin kenarında çıkmıştı
Kızım hiçbirşey yiyememişti bir hafta büyük ve cok kötü görünüyordu
Doktorumuz jel vermişti ağrısı için ama hiç sürdürmedi kızım.
Mikrop kapmadan ve vücut direncının düşmesinden oluyormuş.
Çok gecmiş olsun kısa sürede geçer inşallah.

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim cevabın için bize hiç bir ilaç vermedi o yasa uygun jelde veremem dedi... sizin dr. cocuk dr.muydu?

heyecan yapma çok önemli bir şey değil benim bebeğimde de olmuştu çok çabuk iyileşti ,büyük insanlarda da aft olabilir bebekte daha çok biberonun emziğinin temiz olamamsından birde bağışıklık sisteminin zayıf olmasından kaynaklanıyor dye biliyorum temizliğe dikkat etmen gerekiyor .....

Canım geçmiş olsun..Allah şifa versin.. Bizde geçen sene çok yaşadık o sorunu...hasta olduğu sırada ağzında aft çıktı.. hemde baya büyük birşeydi üstü beyazladı kötüydü yani.ama yapacak birşey yok geçmesini bekledik bu arada jel falan sürdük tabi karbonatlı suda işe yarıyor. İnce bir tülbentle karbonatlı su ile temizleyebilirsin. ama dr.un bize verdiği jel iyiydi ismini hatırlayamadım sürüyorduk üzerine çamur gibi kurutuyordu hemen.. ateşten sonra genelde ortaya çıkmıştı bir kaç ay içinde peş peşe 2 3 kez oldu.

stomatovis idi jelin adı canım

ben normal çocuk dr.una götürdüm o tavsiye etmişti bende sürdüm bir kaç kez gerçi sürdürmedi ya çok fazla.. acıyor diye dokundurtmuyordu

ben normal çocuk dr.una götürdüm o tavsiye etmişti bende sürdüm bir kaç kez gerçi sürdürmedi ya çok fazla.. acıyor diye dokundurtmuyordu

anladın cnm sizede çok geçmiş olsun...

Aft vitaminsizlik ve enfeksiyondan agiz icinde olusan bir yaradir.Kiminin dilinde,kiminin agiz icinde farkli bir yerde oluyor,benim oglumda da vardi bisey yiyemiyordu ama birkaç günde geçti,sıkıntı etme çok önemli bişey degil.

anladın cnm sizede çok geçmiş olsun...

saol canım.. bu ara iyi çok şükür daha yaşamadık öyle bir sorun. genelde bünye olarak zayıf düştüğünde ve gribal enfeksiyon geçirirken ortaya çıkıyor..senin çocuk hastamı.. tabi ben o dönemlerde vitamin kullanıyorum onlarda işe yarıyor

tesekkür ederim sizede geçmiş olsun.

aslında şu an hasta değil 1 ay önce sinizüt oldu 5 gün ateşliydi... sadece o dönem iştahı kesildi ama genelde iştahlı çocuk. yani her sebzeyi yer meyveyi yer. çok kilolu değil hareketli olduğundan sanırım... bende vitaminsizlikten olduğu için çok şaşırdım çok sık da hasta olmaz yani bağışıklık iyidir...

İyi maşallah..demek o az da olsa vücut direnci düşmüş..hasta olmamış ama vücut tepki olarak aft çıktı belkide.. toparlar ama merak etme canım

İyi maşallah..demek o az da olsa vücut direnci düşmüş..hasta olmamış ama vücut tepki olarak aft çıktı belkide.. toparlar ama merak etme canım

evet ... aslında dr. bize o zaman çinko vermişti bede iştahı iyi diye fazla kullanmadım... acaba şimdi tekrar başlasammı? gerçi dün dr. b ve c vitamını gerekiyor dedi... bide son zamanlarda pek dişlerini fırçalamıyor o da mı etkiledi acaba.

Bende çocuk doktoruna götürmüştüm canım.
Karbonatlı gargarada iyi gelebilir.
Bir iki güne geçer inşallah.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadinlar Kulübü :)

bizde çinko kullanmıştık... diş fırçalaması ile alakası yoktur aftın ama yinede ağızı hijyenik tutmak önemli

Bende çocuk doktoruna götürmüştüm canım.
Karbonatlı gargarada iyi gelebilir.
Bir iki güne geçer inşallah.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadinlar Kulübü :)

Karbonatlı suyla silmeye calıstım ama benimkı o konularda biraz huysuz itiraz etti. zar zor silebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…